در سالگرد شهادت سردار شهید جواد عنایتی
از عادت های جواد و بسیاری دیگر از رزمندگان موقع مرخصی ، دید و بازدیدها بود .
هم در خانه جواد ، دوستان جمع می شدند که خدا رحمت کند مادر بزرگوار ایشان را که چه پذیرایی هایی می کرد از دوستان جواد که تقریبا همه رزمنده بودند ، هم جواد به دبیرستان برای دیدن آنها می رفت .
عکس از سال 60 - 61 است که شهید به همراه دوستان با آقای مسعودی یکی از دبیران مدرسه گرفته اند .
مرحوم جواد مسیحی نیز که چیزی به سالگردشان نمانده در تصویر هستند . مرحوم مسیحی نیز جانباز جنگ بودند .
با تاریخ انقلاب
28 دی ماه 1358 – اولین نماز جمعه به امامت امام خامنه ای
اولین امام جمعه تهران که از سوی امام خمینی منصوب گردیدند ، مرحوم آیت الله طالقانی بودند که بعد از فوت ایشان این منصب به آقای منتظری سپرده شد .
چند ماه بعد آقای منتظری انصراف دادند و امام آقای خامنه ای را منصوب کردند .
آقای منتظری در سخنان قبل از خطبه ها دلیل انصراف خود را اینگونه توضیح دادند :
(( متاسفم از اینکه به خاطر مشکلاتی که در زندگی دارم باید به قم بروم . برادر مجاهد ما حضرت حجت الاسلام آقای خامنه ای که هم از لحاظ علمی و هم عملی مورد تائید امام و همه دوستان هستند به امامت نماز جمعه برگزیده شده اند . من هم یکی از ارادتمندان به ایشان هستم و اگر من خطیب نیستم ایشان خطیب هستند و خطابه یکی از ارکان نماز جمعه می باشد . ))
در کتاب خاطرات منتظری ، آقای منتظری می گویند که چون کار مجلس خبرگان تمام شده بود و من در تهران کار دیگری نداشتم به امام اعلام کردم که می خواهم به قم برگردم . امام تعیین امام جمعه بعدی را به من سپردند و من آقای خامنه ای را پیشنهاد کردم . مرحوم احمدآقا روی گلزاده غفوری برای امامت جمعه نظر داشتند .
سوم بهمن ماه 1365
14 روز از آغاز عملیات کربلای 5 در شلمچه می گذرد و هنوز نبردها با شدت ادامه دارد .
امروز یک روز تاریخی در کربلای 5 بود . سقوط مقر لشکر11 ارتش عراق . محکم ترین و غیرقابل نفوذترین در همه سال های جنگ . این مقر زیر زمین ساخته شده بود و هیچ گلوله توپ و موشکی به آن اثر نمی کرد . چندین شب بود بر علیه این مقر عملیات شده بود ولی ناموفق . قبل از رسیدن به نهر جاسم و عبور از آن این مقر باید سقوط می کرد .
نکته مهم عملیات امروز این بود که به طور بی سابقه ای این عملیات در روز و توسط گردان زرهی صفر از لشکر 8 نجف اشرف انجام شد و مقر سقوط کرد .
نکته جانسوز این عملیات زمانی بود که یکی از تانک های رزمندگان مورد هدف قرار گرفت و شهید عزیز سید مصطفی دست یافته از روستای آبشیرین کاشان در تانک گرفتار و در حال سوختن بود . برادر سید مصطفی ، در پشت خاکریز شاهد سوختن برادر در تانک بود ولی هیچ کاری از دستش برای نجات برادر برنمی آمد .
امشب شهادت نامه عشاق امضا می شود
فردا ز خون عاشقان این دشت دریا می شود
درست همین ساعت ها در 7 بهمن ماه 1365 دلاوران گردان فتح از لشکر 8 نجف اشرف مامور اجرای یکی از سخت ترین نبردهای عملیات کربلای 5 شده اند ، عبور از نهر جاسم .
همان هایی هستند که نزدیک به یکماه قبل خط شکن عملیات کربلای 4 بودند .
17 روز سخت و سنگین از عملیات می گذرد و دشمن برای سانت به سانت خطوط دفاعی خود مقاومت می کند .
عبور از نهر جاسم توسط رزمندگان برای دشمن کابوس وحشتناکی است . این عبور یعنی گامی بلند به سوی بصره ، پس بایستی هر طور شده مقاومت کنند .
رزمندگان با هر سختی و مرارتی است خط دشمن را در نهر جاسم می شکنند ولی موفق به تثبت نمی شوند و چون هوا در حال روشن شدن است ، عقب نشینی می کنند .
26 جوان دلاور از شهرستان های کاشان و آران و بیدگل ، در این سحرگاه ، شهادت نامه اشان امضا می شود .
مهدی حاجی زادگان و حسین مبینی بچه محل و دوست قدیمی امشب با هم آسمانی شدند و مزار متبرکشان نیز با هم در گلزار شهدای امامزاده حسین بیدگل می باشد .
هنوز چند وقتی تا کربلای 4 مانده و چشم زیبای مصطفی می تواند چند صباحی در صورتش بدرخشد .
از فرصت استفاده می کند و به دیدار رزمندگان همشهری می رود .
بازار عکسبرداری هم که مثل همیشه داغ است .
شهید جانباز و مدافع حرم ، آقا مصطفی زاهدی به همراه دو شهید سحرگاه امروز ( 11 بهمن 1365) شهید حسین مبینی و شهید مهدی حاجی زادگان
روحشان شاد و راهشان پر رهرو باد
پوستر شهدای شهرستان های کاشان و آران و بیدگل از لشکر8 نجف اشرف - گردان فتح در مورخه 7-11-1365 - عملیات کربلای 5 - شلمچه-نهرجاسم
توضیح :
1 - شهید بزرگوار محمدرضا ابراهیم زاده از لشکر 41 ثارالله بوده و در محدوده عملیاتی همان لشکر به شهادت رسیده اند
2 - تصاویر 4 شهید بزرگوار کاشان در دسترس نبود
3 - اسامی بر اساس آمار موجود و در دسترس می باشد . احتمال برخی کاستی ها و نواقص وجود دارد
هدایت شده از تاریخی - اجتماعی - سیاسی
سال 1327 شمسی - نشریه آئین اسلام
بالاخره بعد از چندین سال کشمکش و زد و خورد بین فلسطینی ها و یهودی ها ، در اردیبهشت 1327 سازمان ملل به رژیم اشغالگر صهیونیست رسمیت داد و فلسطین را تقسیم کرد .
احساسات مسلمین جریحه دارد شد و از هر طریقی توانستند به فلسطینی ها کمک کردند . ارسال غذا و اسلحه و اعزام نیرو .
حکومت پهلوی با این توجیه که آمریکا پشتیبان این حرکت است ، هیچ اقدام عملی نکرد ، اما مردم به صورت خودجوش اقداماتی انجام دادند که به دلیل حمایت نکردن دولت تقریبا بدون اثر و غیر قابل اعتنا بودند .
عکس بالا یک شهروند از کنگاور کرمانشاه است که آمادگی خود و 6 پسرش را برای اعزام به فلسطین اعلام کرده است .
برجام همه کارنامه این 8 سال - خصومت با متحد - حسادت به رفیق – اهانت به مردم - تطهیر شیطان بزرگ - عدم فهم سیاست های منطقه
بعد از 5 روز از ماجرای مصاحبه لو رفته آقای ظریف که اخبار و حاشیه های آن را پیگیری می کردم ، دیروز فرصتی شد تا حدود دو ساعت از سه ساعت مصاحبه را گوش دهم
در این چند روز بر اساس اخبار قضاوتی نکردم و قضاوت امروزم که خلاصه اش را در بالا تیتر کرده ام ، مربوط به دو ساعت از نوار است . یکساعت پایانی را اگر فرصت و حوصله ای باشد گوش خواهم کرد .
من آقای ظریف را به باهوشی و حتی صداقت قبول داشتم ، اما در این مصاحبه ، ایشان با پرداختی غیر حرفه ای به برخی مسائل حساس ، مرا حتی به صداقتش بد گمان کرد .
با روسیه بدون حرف های قانع کننده ای به خصومت پرداخته ، رگه هایی از حسادت نسبت به محبوبیت شهید سلیمانی نزد مردم در کلامش آشکارمی باشد ، با قضیه شیطان بزرگ بسیار با ملاطفت برخورد کرده و هیچ اشاره ای به مکرها و توطئه ها و عهدشکنی های آمریکایی ها نکرده و در عوض تا توانسته به روسیه تاخته است ، در موضوع جبهه مقاومت و اتفاقات سوریه نشانه های بی انصافی و البته بی خبری در گفته هایش مشهود می باشد و البته مصاحبه گر نیز با انتخاب عباراتی خاص مانند (( امت همیشه در صحنه ))، به تمسخر مردم انقلابی ایران پرداخته و مواردی دیگر که اگر فرصتی شد خواهم نوشت .
و البته متاسفانه آقای ظریف برای اثبات برخی گفته های خود متوسل به مواردی میشود که شائبه دروغ از آن به مشام می رسد که فعلا برای پایان گرفتن این پست به یک نمونه آن اشاره می کنم :
در بخشی از مصاحبه ، ایشان به صورت واهی و عیرمنطقی و غیر مرتبط ، برای اثبات کارشکنی روسیه در برجام و همچنین طعنه ای به شهرت سردار سلیمانی ماجرای سفر شهید سلیمانی به روسیه و دیدار با آقای پوتین را به درخواست روس ها ولی نه برای پیشبرد کارها در سوریه بلکه به خاطر کارشکنی در برجام میداند .
ایشان مدعی است در بهمن 93 که سوریه در اوج بحران بود شهید سلیمانی درخواست ملاقات با پوتین را داشته و زمانی که در سال 94 شهید سلیمانی و پوتین ملاقات کرده اند ، کشور سوریه از بحران گذشته بوده و سند این حرفش را نیز گفته های سفیر سوریه می داند که در تیر و مرداد 94 به او گفته ما از بحران عبور کرده ایم .
جل الخالق ، یعنی آقای ظریف نمی داند بسیاری از مردم با تحولات جنگ سوریه از نزدیک آشنا هستند و راست از دروغ گفته ها را می توانند تشخیص دهند ؟
آیا ایشان نمیداند که درست 3 ماهه قبل از همین تیر و مرداد ، مسلحین تکفیری شهر ادلب مرکز استان ادلب را اشغال کرده اند ؟
آیا ایشان نمی داند که در همین تاریخ شهر حلب در محاصره جبهه النصره و احرار الشام و..... تکفیری است و اتوبان حلب دمشق نیز در دست آنها ؟
آیا ایشان نمی دانند که در این تاریخ شهر رقه مرکز استان رقه در کنترل داعش و شهر دیرالزور مرکز استان در محاصره داعش است ؟
آیا ایشان نمی داند که در همین تاریخ داعش مشغول پیشروی های خود در شرق سوریه است ؟ تدمر را تصرف کرده و به دمشق نزدیک شده است ؟
آیا ایشان نمی دانند در همین تاریخ ، جیش السلام زهران علوش بزرگترین گروه تکفیری مسلح را در غوطه شرقی سازماندهی کرده تا شهر دمشق ، پایتخت کشور سوریه را به تصرف درآورد ؟
آیا ایشان نمی داند که در جنوب تکفیری ها درصدد تصرف اتوبان درعا دمشق و محاصرها کامل شهر درعا هستند ؟
آقای ظریف اینها همه مربوط به تیر و مرداد 94 است که شما عامدانه و یا جاهلانه با نقل قولی، ایام بدون بحرانی در جبهه مقاومت در سوریه می دانید .
بسیار مایه تعجب از وزیر خارجه ای است که راست یا دروغ آنقدر بی خبر از تحولات می باشد که به خاطر دفاع از به اصطلاح تنها دستاورد 8 ساله اش یعنی برجام ، حاضر به آسمان و ریسمان بافی و دروغ و کذب و تحریف تاریخ می شود .
آقای ظریف چرا خودتان را به تجاهل می زنید ؟ مگر شما نمیدانید ملاقات شهید سلیمانی و پوتین در سال 94 به خاطر آمادگی شروع عملیات نصر (محرم) در جنوب حلب بود . همان آغازی که پایانی شد بر داعش و پیروزی نهایی جبهه مقاومت در سال 98 ، پس چرا آن را به ادعای بی ربط خود یعنی کارشکنی روسیه در برجام گره می زنید
سخن در باب این مصاحبه کذایی بیش از این می باشد که انشاالله در فرصتی دیگر
عباس جندقیان
و باز هم درباره مصاحبه ظریف
آقای ظریف آنچنان می گوید که انکار مردان دیپلماسی در اوج مظلومیت و مردان میدان دست اندازان به اختیارات آنها .
آنچنان می گوید خودمان را خرج میدان کردیم که انکار تمام قد و تمام وقت مصروف دفاع مقدس 8 ساله سوریه بوده اند .
به جرات می توان گفت در این 8 سال ، به تعداد انگشتان دست نیز در جلساتی که دستاورد بزرگی برای جبهه مقاومت داشته باشد شرکت نکرده ای و آن جاهایی را نیز که فعالیتی داشته ای با درخواست ها و خواهش های شهید سلیمانی بوده .
چرا که شما نه انگیز ، نه اراده و نه علاقه ای به مهمترین موضوعی که با سرنوشت کشور و امنیت آن داشته ، داشته اید .
انگیزه و علاقه شما در آن مسیر بیراهه ای بود که فکر می کردید از طریق آن به قهرمان ملی تبدیل خواهید شد و آن چیزی نبود جز تلاش برای نرم کردن دل غربی ها و برقراری ارتباط با آنها که نماد این تلاش ، حرکت شکست خورده ای شد به نام برجام .
اگر می خواهید مظلومیت دو طرفی که شما در مصاحبه اتان از آن نام برده اید برای ملت مشخص شود ، شما از حقوق های نجومی سفرها و ماموریت های خارج از کشور دیپلمات ها بگو تا من هم از حقوق ماهی دومیلیون مردان میدان بگویم .
شما از میزهای انباشته از انواع غذا و نوشیدنی های دیپلمات ها در ماموریت های خارج بگو تا من از نان خشک و کنسرو و آب های آلوده چاه های سوریه و عراق مردان میدان بگویم .
شما یک تصویر از دیپلمات اتو کشیده بگذار تا هزاران تصویر سرتاپا خونی و غبار و خاک مردان میدان را ببینی .
اما با همه مظلومیت ها و اجحاف ها ، مردان میدانی که روزها و شب های بی شماری در محاصره داعش بودند ، افتخار پیروزی بر این جبهه خطرناک را در عراق و سوریه از آن خود کردند
و مردان دیپلمات شما علیرغم در اختیار داشتن انواع و اقسام منابع و ابزارهای حکومتی و 8 سال تلاش بی وفقه ، بار دیگر با فریبکاری طرف مقابل به چیزی بیش از چند قول و حرف بی حساب و کتاب دست نیافتید .
دوستی یا خیانت
آقای ظریف در بخش هایی از مصاحبه که مرتبط با شهید سلیمانی است ، چون می خواهد به شنونده القا کند که منظورش از بیان برخی موارد ضدیت با حاج قاسم نیست ، می گوید حاج قاسم را دوست داشتم ، هر وقت همدیگر را می دیدیم مصافحه می کردیم .
آقای ظریف شما در طول سابقه کاری خود با هزاران نفر از اهالی سیاست در خارج از کشور هم دست داده ای هم مصاحفه کرده ای ، حتی با کسانی که شاید نفرت داشته ای . چرا ؟ چون شما یک دیپلمات هستی و خنده و گریه دیپلمات لزوما نشانه حقیقی و صحیحی از رفتار واقعی نیست . جاهایی دلت خون است اما لبخند میزنی و بالعکس .
پس هر چند مصافحه نشانه ای از دوستی است ، اما هر مصاحفه و از جانب هر شخصی به معنای دوستی نیست .
اما در راستی آزمایی دوستی آقای ظریف با شهید سلیمانی ، آنچه که این روزها و در خلال این مصاحبه مشخص می شود ، نه تنها دوستی در کار نیست که اگر هم هست خیانت به دوست بیشتر مشهود است .
چرا که آقای ظریف در این مصاحبه ادعاها و اتهاماتی را متوجه شخص سردار سلیمانی می کنند که فقط خود شهید سلیمانی می تواند جواب آنها را بگوید .
چرا حالا در نبود سردار این موارد را و آنهم بدون دلیل و سند مطرح می کنید ؟
آیا در زمانی که سردار در قید حیات بود مطرح کردید و جوابی گرفتید ؟ اگر بله چرا در مصاحبه به آن اشاره نکرده اید ؟
آقای ظریف شما افتخار دوستی با حاج قاسم را نداشته اید ، یعنی اصلا جنس آن مرد بزرگ با امثال شما ماندگان در چنبره منافع دنیایی متفاوت بود . حاجی آسمانی بود و تعلق به مادیات دنیایی نداشت ، اما شما به عکس صد در صد گرفتار تعلقات و فتنه های دنیایی هستید .
آقای ظریف از مصاحبه شما بوی خیانت می آید نه دوستی .
فرهنگ جبهه و دفاع مقدس
سنگر - 1
بعضی مواقع سئوالاتی از سوی نسل های بعد از دفاع مقدس مطرح می شود که در نگاه اول برای کسانی که در آن فضا بوده اند ، قدری ساده ، پیش پا افتاده و کم اهمیت جلوه می کند .
رزمنده راوی چه در روایت زنده و چه در کتاب به دلیل اینکه تصور می کند بعضی اصطلاحات ، کلمات و واژه ها برای شنونده یا خواننده ، قابل فهم می باشد یا اهمیت چندانی برایشان ندارد ، از توضیحات اضافه خودداری می کند .
واژ سنگر یکی از همان کلماتی است که از آن در روایت های جبهه ، بسیار گفته می شود ، ولی شرح و توضیحی در باره آن داده نمی شود و تا راوی جبهه ، چه به صورت روایت زنده و چه در کتاب مورد سئوال واقع نشود ، به دلیل اینکه شنونده و یا خواننده را بی نیاز از شرح بیشتر می داند ، به آن نمی پردازد .
اگر نوع زندگی – محل زندگی – سبک زندگی و این قبیل موضوعات را ، جزء و زیر مجموعه فرهنگ بدانیم ، سنگر به عنوان محل اقامت در یک منطقه جنگی ، جزو فرهنگ جبهه به شمار می آید .
از این لحاظ در مجموعه ای به عنوان فرهنگ جبهه و دفاع مقدس ، در چند بخش به معرفی سنگر به عنوان محل اقامت و زندگی رزمندگان خواهیم پرداخت .
[ Photo ]
فرهنگ جبهه و دفاع مقدس
سنگر - 2
سنگر در ادبیات و فرهنگ دفاع مقدس جایگاه ویژه ای دارد .
در داستان ، خاطره و شعر دفاع مقدس به فراوانی با این واژه سر و کار داریم .
از نماز شب های داخل سنگر ، تا فروریختن و گلوله خوردن سنگرها .
در فرهنگ های لغت برای ریشه کلمه سنگر مانند برخی کلمات دیگر ، چیزی یافت نمی شود که به آن اطمینان کرد . ممکن است سه حرف اول آن از همان سنگ باشد که با تغییراتی سنگر شده ، ولی به زبان ساده سنگر یعنی جان پناه . مکانی برای محافظت از نفرات ، ادوات و وسایل در برابر دید و تیر دشمن ، همچنین محافظت در برابر نور خورشید ، سرما و گرما
اما سنگرهای جبهه چگونه بود ؟ همه یک شکل و یک قواره بودند ؟ از همه یک نوع و یک جور استفاده می شد ؟
انواع سنگر :
سنگرهای جبهه تفاوت هایی با هم داشتند . این تفاوت ها از نظر مصالح (چوب-سیمان-فلز-خاک) – از نظر منطقه (کوهستانی-دشت-هور) – از نظر استفاده ( نفرات – ادوات – تجهیزات ) – از نظر حجم ( انفرادی – گروهی ) – سنگرهای نفرات از نظر کاربرد ( استراحت – نگهبانی – اجتماعات – فرماندهی ) – سنگر خودی و دشمن ( ایرانی و عراقی ) - از نظر آفندی و پدافندی (تعجیلی-با فرصت) بود