59 سال پیش در چنین روزی – 27 دی ماه 1340
رئیس اتحادیه پرنده فروش ها بدون اینکه بداند جنگ بیولوژیک چیست و اصلا منظورش این باشد ، در سخنرانی اش به نابودی نسل مرغ بومی ایرانی توسط خارجی ها برای به دست گرفتن بازار اشاره می کند .
بخشی از صحبت های آقای تیموری رئیس اتحادیه پرنده فروش ها :
سابق مرغ و پرندگان یک غذای تفننی بود که همگان از آن استفاده نمی کردند . در مواقع مخصوص مثل عروسی و میهمانی آنهم افراد مخصوص از آن استفاده می کردند .
به خاطر گران شدن گوشت گوسفند مردم در تهران به مرغ روی آوردند و در تهران 15 و بعضی مواقع 20 هزار در روز کشتار می شد که همه مرغ بومی از رشت و گرکان و تبریز بود .
نمی دانم عمد یا غیر عمد ولی به اسم اصلاح نژاد مرغ ایرانی ، تعدادی مرغ از خارج آوردند که موجب شیوع بیماری برای مرغ های ایرانی شد و حدود 70 درصد مرغ های بومی ایرانی از بین رفتند و چون مرغ تبدیل به یکی از غذاهای اصلی مردم شده بود ، واردات از اسرائیل و هلند و دانمارک و انگلیس شروع شد و ماهی پانصدهزار جوجه وارد تهران می شد .
هدایت شده از پژوهش های تاریخی جبهه مقاومت اسلامی
با تاریخ انقلاب
28 دی ماه 1358 – اولین نماز جمعه به امامت امام خامنه ای
اولین امام جمعه تهران که از سوی امام خمینی منصوب گردیدند ، مرحوم آیت الله طالقانی بودند که بعد از فوت ایشان این منصب به آقای منتظری سپرده شد .
چند ماه بعد آقای منتظری انصراف دادند و امام آقای خامنه ای را منصوب کردند .
آقای منتظری در سخنان قبل از خطبه ها دلیل انصراف خود را اینگونه توضیح دادند :
(( متاسفم از اینکه به خاطر مشکلاتی که در زندگی دارم باید به قم بروم . برادر مجاهد ما حضرت حجت الاسلام آقای خامنه ای که هم از لحاظ علمی و هم عملی مورد تائید امام و همه دوستان هستند به امامت نماز جمعه برگزیده شده اند . من هم یکی از ارادتمندان به ایشان هستم و اگر من خطیب نیستم ایشان خطیب هستند و خطابه یکی از ارکان نماز جمعه می باشد . ))
در کتاب خاطرات منتظری ، آقای منتظری می گویند که چون کار مجلس خبرگان تمام شده بود و من در تهران کار دیگری نداشتم به امام اعلام کردم که می خواهم به قم برگردم . امام تعیین امام جمعه بعدی را به من سپردند و من آقای خامنه ای را پیشنهاد کردم . مرحوم احمدآقا روی گلزاده غفوری برای امامت جمعه نظر داشتند .
85 درصد جمعیت کشور ، بیسواد
آمار دوره زندیه و قاجار نیست
سال 1340 است . 36 سال از حکومت پهلوی می گذرد .
وزیر فرهنگ آن سال در حضور امینی نخست وزیر وقت می گوید از جمعیت 20 میلیونی کشور ، 17 میلیون نفر بیسواند .
اما حکومت تا توانسته ، ابزار گناه را فراهم کرده، تهران پایتخت کشور ، پر شده از مشروب فروشی و سینما و کاباره و کازینو و با کمال وقاحت آنها را نشانه توسعه یافتگی فرهنگی جامعه می داند .
حالا تازه در این سال یادشان افتاده نهضت مبارزه بابیسوادی به راه بیاندازند ولی مردم می گویند به جای این نمایش ها ، مدرسه ها را رایگان کنید و اینقدر شهریه های بالا نگیرید .
سال 1327 شمسی - نشریه آئین اسلام
بالاخره بعد از چندین سال کشمکش و زد و خورد بین فلسطینی ها و یهودی ها ، در اردیبهشت 1327 سازمان ملل به رژیم اشغالگر صهیونیست رسمیت داد و فلسطین را تقسیم کرد .
احساسات مسلمین جریحه دارد شد و از هر طریقی توانستند به فلسطینی ها کمک کردند . ارسال غذا و اسلحه و اعزام نیرو .
حکومت پهلوی با این توجیه که آمریکا پشتیبان این حرکت است ، هیچ اقدام عملی نکرد ، اما مردم به صورت خودجوش اقداماتی انجام دادند که به دلیل حمایت نکردن دولت تقریبا بدون اثر و غیر قابل اعتنا بودند .
عکس بالا یک شهروند از کنگاور کرمانشاه است که آمادگی خود و 6 پسرش را برای اعزام به فلسطین اعلام کرده است .
لازاریست ها یا همان مبلغین مذهبی فرانسوی پایه گذار اولین مدارس نوین در ایران در شهر تبریز در دوره محمدشاه قاجار بودند .
چرا غربی ها در حدود 180 سال قبل ، وقتی پایه گذار مدارس نوین در ایران شدند ، معلمین و مدرسین اعزامی خود را از بین مبلغین مسیحی انتخاب کردند ؟
کسانی که خود روزی گسترش ایدئولوژی مذهبی اشان در اولویت بود ، در 40 سال گذشته ایران را متهم به گسترش ایدئولوژی می کنند .
آیا آنها تلاش برای گسترش ایدئولوژی خود را متوقف کرده اند ؟ یا شکل آن را تغییر داده اند .
هدایت شده از پژوهش های تاریخی جبهه مقاومت اسلامی
روزها و یادها
نشریه کار - سازمان چریک های فدایی خلق - 9 تیر 1359
روزهای آغازین تیرماه 1359 با دو سخنرانی از حضرت امام ، سرفصل جدیدی از تحولات سیاسی اجتماعی در جمهوری اسلامی روی داد :
حضرت امام برای اولین بار با صراحت بیشتری به گروه های انقلابی نما پرداخت و آنها را ضد اسلام و انقلاب خطاب کرد ، خصوصا مجاهدین خلق - چریک های فدایی و لیبرال های غرب زده
در سخنرانی دیگری حضرت امام موضوع طاغوت زدایی از وازارتخانه ها و ادارات را مطرح کردند .
در پست های بعدی به کمک آرشیو مطبوعات آن دوران به این سرفصل مهم انقلاب خواهیم پرداخت
هدایت شده از پژوهش های تاریخی جبهه مقاومت اسلامی
روایت های انقلاب
تیرماه 59 ، امام و قاطعیت در برابر انحراف - قسمت اول
تاریخ جمهوری اسلامی ، روایت های عبرت آمیز زیادی دارد . دوستی ها و دشمنی ها ، فراز و فرودها ، ریزش ها و رویش ها ، شکست ها و پیروزی ها ، توطئه ها و حمایت ها ، عناوینی از این تاریخ عبرت آموز است .
یکی از این روایت ها ، عمر دو سال و چهارماهه سازمان منافقین خلق در سال های آغازین جمهوری اسلامی است .
ناسازگاری با روند انقلاب و رهبری حضرت امام ، تصرف مراکز و ساختمان ها ، جذب جوانان و آموزش نظامی ، جمع آوری سلاح ، تردد مسلحانه ، تقاضای انحلال ارتش ، تبلیغات خیابانی و انتشار جزوه و کتاب و نشریه آغازی پر تنش برای این گروه بود .
حضرت امام بلافاصله بعد از پیروزی یعنی 23 بهمن 1357 ، بیشترین هدایت های خود را مصروف برقراری نظم و تامین امنیت نمودند و از این رو بلافاصله دستور جمع آوری سلاح هایی که در روزهای اوج انقلاب به دست مردم و گروهها افتاده بود و تحویل آنها به مراکز صاحب صلاحیت را صادر نمودند .
سازمان منافقین و چریک های فدائی خلق دو گروهی بودند که در برابر این تدبیر مقاومت کردند و داستان رویارویی این دو سازمان با نیروهای انقلاب به اشکال مختلف آغاز شد
هدایت شده از پژوهش های تاریخی جبهه مقاومت اسلامی
روایت های انقلاب
تیرماه 59 ، امام و قاطعیت در برابر انحراف - قسمت دوم
سازمان مجاهدین خلق با این توهم که اصلی ترین نیروی شکست دهنده رژیم در روزهای حساس بهمن 57 بوده است ، چیزی به عنوان انقلاب مردمی امام خمینی را در باطن قبول نداشت .
از این روی در یک راهبرد منافقانه ، خود را آماده روزی می کرد که بتواند کشور را کامل به دست گیرد .
جذب جوانان برای آموزش نظامی ، تصرف و در اختیار گرفتن برخی اماکن ، تلاش برای انحلال ارتش و همچنین جمع آوری سلاح در راستای راهبرد انتظار برای روز موعود بود .
از روش های منافقانه این گروه برای رسیدن به حداکثر قدرت ، تخریب جبهه انقلابیون در بین مردم و هواداران بود .
دو کلید واژه ارتجاع (برای روحانیت انقلاب) و چماقدار (برای مردم انقلابی) عناوینی بود که برای تخریب جریان انقلابی به کار می برد و به شکل وسیعی در اطلاعیه ها و نشریات خود از آن استفاده می کردند .
هدایت شده از پژوهش های تاریخی جبهه مقاومت اسلامی
روزها و یادها
27 تیرماه 1367 – پذیرش قطعنامه 598 از سوی ایران
قسمت اول
برای تبیین قبول قطعنامه 598 از سوی ایران در تیرماه 67 ، بایستی به روزها و ماه های قبل از پذیرش قطعنامه نگاهی بیاندازیم . مهمترین تحول در ماه قبل از پذیرش ، انتصاب آقای هاشمی رفسنجانی به جانشینی فرماندهی کل قوا از سوی امام خمینی بود . این انتصاب با نامه پیشنهادی حضرت آیت الله خامنه ای به حضرت امام و معرفی آقای هاشمی در 12 خرداد 1367 صورت گرفت .
آقای هاشمی که از سال قبل ، در موقعیت های مختلف موضوع پایان جنگ را با برخی از جمله آقایان شمخانی و حسن روحانی مطرح کرده بود ، در سال 67 با تجاوزات جدید ارتش بعثی عراق به فاو و شلمچه و سپس رسیدن به جانشینی فرمانده کل قوا ، به صورتی جدی تر برای حل مشکل پایان جنگ در پی چاره بود .
با اعلام رسمی جانشینی فرمانده کل قوا برای آقای هاشمی ، اخبار و تحلیل های خارجی و داخلی ، حکایت از امکان تحولات در میدان جنگ و صحنه نبرد بود ، اما کسی نمی دانست که این انتصاب به جای تحول در صحنه جنگ ، به صورت سیاسی ، جنگ را به سوی پایان می برد .