eitaa logo
تاریخی - اجتماعی - سیاسی
41 دنبال‌کننده
173 عکس
18 ویدیو
7 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
🖌 تاریخ مختصر سوریه از فروپاشی عثمانی تاکنون ✳️ قسمت دوم - غربی ها هیچ وقت وفای به عهد نکرده اند 🔹شریف حسین که با وعده انگلیس برای حکومت بر مناطق عربی امپراطوری عثمانی ، پسرش را راهی سوریه برای جنگ با عثمانی ها کرده بود ، نمی دانست که غربی ها در پشت پرده به دنبال تکه تکه کردن متصرفات عثمانی هستند . اروپا تجربه سد عثمانی برای ورود به شرق را داشت و حالا به فکر چاره بود . 🔹فیصل تنها توانست کمی بیش از یکسال پادشاه سوریه بماند و با کنفرانس سان ریمو در اردیبهشت ۱۲۹۹ سرزمین شامات بین فرانسه و بریتانیا تقسیم شد . سوریه و لبنان از فرانسه و عراق از بریتانیا . البته بریتانیا ، فلسطین را برای خود نگهداشت تا براساس اعلامیه بالفور ، مقدمات تشکیل دولت یهودی را فراهم کند . 🔹فرانسوی ها از بیروت به دمشق لشکرکشی کردند و فقط تعدادی از مخالفین قیمومیت در یک نبرد ۴ ساعته که معروف به نبرد میسلون شدمقاومت کردند و دمشق به اشغال درآمد . ملک فیصل پس از اشغال توسط فرانسوی ها از سوریه اخراج شد . ✅جنگ میسلون چهار ساعت بیشتر طول نکشید ولی در تمام سالهای بعد از آن اعراب از آن به عنوان بزرگترین مقاومت در برابر غرب از آن یاد کردند.
🖌 گزارشات تصویری چیز خاصی نشان نمی دهد 🔹این روزها ویژه ترین گزارشات مخالفان حکومت اسد ، با موضوع زندان صیدنایا است . 🔹کشتارگاه - مخوف - مرموز ...... کلید واژه های اصلی گزارشات درباره این زندان است . 🔹تا قبل از سقوط دمشق که هیچ عکس و تصویری از داخل زندان منتشر نشده بود ، شاید گزارشات ، اندکی می توانست خواننده را تحت تاثیر قرار دهد ، اما اکنون که دسترسی برای گزارش تصویری از این مکان مهیا شده ، نمی توان بدون اسنادی محکمتر خواننده را به عنوان مکانی مخوف و وحشتناک قانع کنی . 🔹بی بی سی فارسی امروز در ۱۰ تصویر ، همراه با متن که اولین آن با گشتارگاه مخوف شروع می شود ، می خواهد از جنایاتی که در اینجا واقع شده پرده بردارد . 🔹تصاویر این گزارش شامل تصویر هوایی از بالا - محوطه - سالن ها و سلول هاست ، اما هیچ نشانی از مرموزیت در آن و حتی جایی مثلا به عنوان اتاق شکنجه پیدا نمی شود . 🔹زندانی مثل همه زندان های دیگر . سالن هایی با سلول های متعدد که رو به حیاط پنجره دارد . 🔹هیچ مورد مشکوک و هیچ مکان مخفی در این گزارش تصویری نیست ، تا ثابت کند این مکان جایی متفاوت با دیگر زندان ها بوده . 🔹مطمئننا هتل نبوده و مانند همه زندان های دیگر محبوسینی داشته اما تصاویر نشانی از یک مکان مخوف و وحشتناک در خود ندارد .
🖌 تاریخ مختصر سوریه از فروپاشی عثمانی تاکنون ✳️ قسمت سوم - در این سالها در ایران چه خبر بود 🔹جهان و خصوصا غرب آسیا در آستانه یک تحول بزرگ تاریخی و جغرافیایی توسط اروپا بود . 🔹ایران در بدترین شرایط خود بود . انگلیس بزرگترین گنج جهان(نفت) را در ایران یافته بود و به قدری این کشف ارزشمند بود که امپراطوری شبه قاره هند به تدریج از یادشان می رفت . 🔹انگلیس که در سایه اغتشاشات جنبش مشروطیت به این گوهر دست یافته بود ، حالا بر عکس گذشته به دنبال ثبات و امنیت خصوصا در خوزستان بود و این خواسته ای نبود که احمدشاه قاجار برای آنها برآورده سازد . 🔹یکهفته از تاجگذاری احمدشاه ۱۶ ساله گذشته بود که جنگ جهانی اول شروع شد و سه ماه بعد انگلیس در ایران نیرو پیاده کرد . شمال و جنوب کشور در تصرف روس و انگلیس بود . قحطی و بیمارهای مسری جان میلیونها ایرانی را گرفت . در کشور همه تماشاچی بودند تا با اراده قدرتهای بزرگ جنگ پایان یافت . 🔹ژنرال آیرونساید از طرف انگلیس مامور شد تا شخصی مقتدر و مجرب را که توانایی برقراری امنیت در کشور را داشته باشد انتخاب کند . 🔹رضا خان قزاق ، اننخاب و با کودتای اسفند ۱۲۹۹ به صحنه تحولات سیاسی وارد شد .
🖌 تاریخ مختصر سوریه از فروپاشی عثمانی تاکنون ✳️ قسمت چهارم- از قیمومیت تا استقلال 🔹از قیمومیت فرانسه در سال ۱۲۹۹ شمسی تا استقلال سوریه در سال ۱۳۲۵ ، ۲۶ سال طول کشید . 🔹در همه این سالها مخالفت با اشغالگری فرانسه به شکل های مختلف از جانب مردم و گروههای سیاسی جریان داشت که سخت ترین و شدیدترین آن شورش های مسلحانه سال ۱۳۰۴ در شهرهای بزرگ دمشق - حلب -حما -دیرالزور و سویدا بود که با اعدام و تبعید و زندان انقلابیون مواجه شد . 📷 در دوران قیمومیت ، فرانسه طبق نقشه بالا سوریه و لبنان را تحت قالب یک حکومت به ۵ بخش تقسیم کرده بود . 🔹واگذاری منطقه اسکندرون سوریه به ترکیه از سوی فرانسه که استان هاتای فعلی ترکیه است ، از ریشه دارترین اختلافات سوریه با ترکیه شد . 🔹فشار مداوم مردم سوریه و ضعیف شدن فرانسه در جنگ دوم جهانی ، بالاخره منجر به خروج این کشور از سوریه و مستقل شدن آن در ۲۸ فروردین ۱۳۲۵ گردید . 🔹دو سال بعد در ۲۴ اردیبهشت ۱۳۲۷ رژیم جعلی اسرائیل در فلسطین اشغالی تشکیل و رسمیت یافت . ✅ فرانسه در اشغال ۲۶ ساله خود ، تاثیرات عمیق فرهنگ غربی بر بخش بزرگی از ساکنان سوریه و لبنان را برجای گذاشت که تا امروز پایدار است .
🖌 تاریخ مختصر سوریه از فروپاشی عثمانی تاکنون ✳️ قسمت پنجم- سوریه و ایران اولین آوردگاه جهانی آمریکا . 🔹زمانی که مباحث قیمومیت برای سوریه مطرح بود ، مردم سوریه مانند مردم همه کشورها با اطلاع از سوابق استعماری قدرتهای بزرگ ، آمریکا را چون هنوز به مناسبات گسترده جهانی ورود نکرده بود ، خارج از دایره استعمارگران می دانستند و حاضر به قیمومیت آمریکا بر خود بودند . سوری ها آمریکا را اینگونه می شناختند : آمریکا کشوری ثروتمند است - قصد استعمار ندارد و بشریت را دوست دارد . 🔹اما پایان جنگ دوم جهانی و شروع جنگ سرد بین شرق و غرب ، آغاز امپریالیسم آمریکا بود . 🔹سوری های خوش باور ، همچون محمد مصدق خوش باور ، خیلی زود و جزو اولین کسان ، قربانی اعتماد به آمریکا شدند . 🔹شکری قوتلی اولین رئیس جمهور کشور تازه استقلال یافته سوریه در سال ۱۳۲۸ در کودتای برنامه ریزی شده سازمان سیا سرنگون شد . 🔹محمد مصدق نخست وزیر ایران نیز در سال ۱۳۳۲ در کودتای مشترک آمریکا و سیا سرنگون شد . ✳️ مایلز کوپلند مامور سازمان سیا ، که عنصر برجسته هر دو کودتا بوده سالهای بعد در خاطرات خود از نقش آمریکا در این دو کودتا گفته .
🖌 تاریخ مختصر سوریه از فروپاشی عثمانی تاکنون ✳️ قسمت ششم- ارتباط با حجاز یا نجد ، شروع یک اختلاف ریشه دار 🔹مردم سوریه در بین ملت های عربی ، ویژگی های خاص خود را دارند که آنها را با سایر ملت های عربی متمایز می کند . 🔹هر ویژگی نقطه مقابل خود را هم دارد . اگر بخش بزرگی به شدت بیگانه ستیزند ، برخی وابستگی را از الزامات پیشرفت می دانند . 🔹همچنین اگر بخش بزرگ مردم مذهبی و اسلامگرا هستند ، بخش بزرگ گروههای سیاسی ، سکولار هستند . 🔹از ریشه دارترین و قدیمی ترین اختلافاتی که پیش از استقلال شروع شد و کماکان ادامه دارد، بحث ارتباط با عربستان بوده است . 📷 در آن سالها خاندان هاشمی بر حجاز(مکه و مدینه) و خاندان آل سعود بر نجد حکومت می کردند . 🔹شهریور ۱۳۰۰ و در جریان کنگره سوریه و فلسطین در ژنو سوئیس ،اختلاف بر سر ارتباط با عبدالعزیز سعودی یا حسین هاشمی بین گروههای سیاسی سوری کلید خورد .
🖌 سوء ظن و تردید ، راز یک سقوط 🔹هر چند بشار اسد به حسن نیت ایران اعتقاد و اعتماد کامل داشت اما اطرافیان با نفوذ او متاثر از تبلیغات جبهه جهانی ضدمقاومت مبنی تسلط ایران بر بغداد - دمشق - بیروت - صنعا و اینکه حزب الله لبنان - حشدالشعبی عراق و انصارالله یمن بازوهای نفوذ ایران هستند ، با تشکیل ، تقویت و گسترش بسیج در سوریه (جیش الوطنی)‌ که به گمان آنها می تواند ابزاری برای محدودیت حوزه نفوذ نیروهای امنیتی و نظامیان باشد، مخالفت و حاصل تلاش چندین ساله بزرگوارانی همچون سردار شهید همدانی را منحل و از بین بردند . 🔹گسترش دامنه این بی اعتمادی و بدگمانی به هرگونه فعالیت ایران در سوریه که بخش قابل توجه آن مسائل فرهنگی و اجتماعی بود ، و حتی بی رغبتی به گزارش های اطلاعاتی و امنیتی ایران و امید داشتن به ارتش بی انگیزه ، پایمال شده و بی روحیه که می تواند آنها را بر سر قدرت نگهدارد ، تنها دلیل اصلی فرو ریختن سریع حکومت بود . 🔹آنها با نادیده انگاشتن نقشی که ایران می توانست در ثبات و امنیت این کشور داشته باشد ، یک نیروی ایرانی در حاشیه می خواستند که هر زمانی تهدیدی متوجه آنها شد در خط نبرد حاضر باشد . 🔹این خواسته غیر معقول و توجه نکردن به سیاست ها و پیشنهادات مترقی ایران در حوزه های فرهنگی و اجتماعی که خواستار نقش آفرینی همه مردم و اقوام در سوریه بود ، موجب مقاومت بخش قابل توجهی از سران امنیتی و نظامی که هراسی بی دلیل از به حاشیه رفتن داشتند ، راه چاره ای برای ایران جز نظاره گری این وضعیت بغرنج باقی نگذاشت . ✅ کشور مقاوم سوریه در این مقطع بازیچه تخیلات و توهمات افرادی شد که به نیروی مردمی در سوریه باور و ایمان نداشتند .
🖌 تاریخ مختصر سوریه از فروپاشی عثمانی تاکنون ✳️ قسمت هفتم - استقلال سوریه با یادی از تهران قدیم 🔹درست در روز استقلال سوریه یعنی ۲۸فروردین ۱۳۲۵ روزنامه اطلاعات ، یک آگهی از سفارت سوریه درج کرده است مبنی بر مراجعه اتباع سوری برای ثبت نام احوال شخصیه و آدرس مراجعه را نیز سفارت موقت سوریه در پارک هتل قید می نماید . 🔹در آن سالها تنها هتل به سبک امروزی که در چهار راه قوام السلطنه وجود داشته و به دلیل نزدیکی به اکثر سفارتهای موجود در آن منطقه معمولا از مسافرین خارجی پر بوده ، پارک هتل نام داشته است . 📷 توضیحات تصویر : 🔹نقشه سال ۱۲۶۸ که هنوز این محل خارج از محدوده شهری و جزو باغات اشراف بوده 🔹نقشه سال ۱۳۲۷ - محل هتل در تقاطع خیابان شاه و شاهپور 🔹نقشه سال ۱۳۴۶ - تقاطع نادری حافظ 🔹نقشه ۱۴۰۳ - تقاطع جمهوری حافظ 🔹نمایی هوایی از تقاطع نادری حافظ(چهار راه قوام) در دهه ۱۳۴۰ - در سمت چپ تصویر پاساژ حافظ در حال ساخت بوده
🖌 هیچ نشانه روشنی وجود ندارد ، اما حکیم انقلاب برای آینده سوریه وعده می دهد . 🔹هیچ نشانه روشن و قابل استناد و ارزیابی ، حتی در حد یک هسته کوچک یا در حد یک رخداد غیر مهم از اخبار سوریه در دسترس نیست که نشان دهد فلان گروه و تشکل و دسته در آینده موجب تغییراتی همسو و هم جهت با منافع جمهوری اسلامی خواهند شد . 🔹اما امام خامنه ای در سخنرانی دیروز مورخه ۲ دی ماه ۱۴۰۳ به صراحت اینگونه فرمودند : (( مردان شرافتمند باایمانی در یمن، در عراق، در لبنان، در فلسطین و ان‌شاءالله در آینده‌ی نزدیک در سوریه، حضور دارند و حضور خواهند داشت . من پیش‌بینی میکنم این حادثه، [یعنی] سر برآوردن یک مجموعه‌ی شرافتمند قوی در سوریه هم اتّفاق خواهد افتاد. )) 🔹همچنین ایشان چند روز قبل در ۲۱ آذر ۱۴۰۳ و در اولین سخنرانی بعد از وقایع اخیر سوریه در چندین فراز در این خصوص اینچنین بیان کردند : ((این مصیبت‌هایی که امروز بر سر سوریه دارد می‌آید ــ که خدا میداند تا کِی ادامه پیدا کند؛ تا کِی جوانهای سوریه ان‌شاءالله بیایند در میدان و جلویش را بگیرند . مناطق تصرّف‌شده‌ی سوریه به وسیله‌ی جوانان غیور سوری آزاد خواهد شد ــ شک نکنید این اتّفاق خواهد افتاد . قطعاً جوانان غیور سوری به پا خواهند خاست، ایستادگی خواهند کرد، فداکاری خواهند کرد، تلفات هم خواهند داد امّا بر این وضع فائق خواهند آمد. البتّه ممکن است زمان ببرد، طولانی بشود، امّا نتیجه حتمی و قطعی است.)) 🔹در نگاه مادی و با محاسبات آنچه ما شاهدش هستیم ، هیچ قرینه و نشانه ای از این تحول در دست نیست ، اما ما اعتقاد داریم آنچه امام خامنه ای می بینند و می فهمند و می گویند ، برگرفته از حکمت الهی است که سردار بزرگ شهید سلیمانی آن را اینگونه بیان می کنند . 🌹 حاج قاسم سال ۱۳۹۵ : «من فراتر از مباحث سياسي و حتي اعتقادي که از اين زوايا هم ممتاز هستند، رهبري را «حکيم» مي‌دانم. ما در آنچه فرموده و ما به آن عمل کرده‌ايم جز «حکمت» نديده‌ايم و اين موهبتي خدايي است که به «حضرت آقا» داده شده و در بزرگان ديگر نديده‌ايم لذا همه سلول‌هاي من مي‌گويند عمل به دستورات رهبري بهترين نسخه موفقيت بوده و تبعيت محض از رهبر معظم انقلاب، کاري حکيمانه است.» 🌹 حاج قاسم سال ۱۳۹۸ : وقتی در میانه جنگ ۳۳ روزه در لبنان خدمت رهبری رسیدم و گزارشی از سختی ها و دشواری ها دادم ، ایشان بیاناتی فرمودند و در پایانش گفتند «اما من تصورم این است که پیروزی این جنگ، همانند پیروزی جنگ خندق خواهد بود.» من در دلم تکان خوردم، چون اصلاً چنین ظنی از نظر نظامی نداشتم. یعنی در دلم تمنا کردم کاش آقا این را نمی‌فرمودند که نتیجه‌ی این جنگ، پیروزی است. من همیشه این اعتقاد را داشتم و به دوستانمان هم گفته‌ام که در این بیست سالی که در محضر آقا بودم، نتیجه‌ی تقوا را و ثمره‌ی آن را که حکمت می‌شود و بر زبان و بر دل و بر عقل جاری می‌شود، من در آقا به‌طور کامل دیدم. لذا در هر چیزی که الان ایشان شبهه می‌کنند، مطمئن می‌شوم که در انتهای آن، شبهه درمی‌آید و یا بر هر چیزی که یقین می‌کنند، مطمئن می‌شوم که در آن، [مقصود] به دست می‌آید.
📷 این کار قابل توجه از سه نقاش تایوانی است که در گوشه بالای سمت راست تصویر ، تماشاگر هنرمندی خود هستند . ✳️ قبل از اینکه بر اثر کنجکاوی و با استفاده از منابع اینترنتی در پی شناختن این ۱۰۰ نفر باشیم ، ابتدا خودمان را یک تست بزنیم : 🔹اگر در همان نگاه اول ۲۵ نفر از این شخصیت ها را شناختیم ، یعنی اهل مطالعه و با سواد در زمینه های سیاسی و تاریخی هستیم و قابلیت اظهار نظر داریم . 🔹اگر ۵۰ نفر را شناختیم ، به عنوان یک استاد ، دیگران می توانند به ما اعتماد کنند و مراجعه نمایند . 🔹اگر کمتر از ۱۰ نفر را شناختیم ، باید در سواد و اطلاعات عمومی خودمان و روش های خواندن و مطالعه تردید و تجدید نظر کنیم و سعی نکنیم در مورد موضوعات جدی خود را صاحب نظر بدانیم . 🔹اگر هیچکدام را نشناختیم ، خیالمان راحت راحت که تعطیلیم .😄
🖌 سلام و درود 🔹چند روز گذشته کلیپی از یک زن شجاع و روشنفکر عرب که از جمهوری اسلامی دفاع می کند ، با عنوان دختر صدام پخش گردیده . این خانم دختر صدام نیست . صدام سه دختر به نام های ، رغد - حلا -رنا داشته . 🔹محام که در کلیپ به اسم دختر صدام آمده به معنای وکیل است . ممکن است این خانم در دوران حبس صدام وکیل او بوده .
📷 تهران-شهریور ۱۳۳۷-گاری یخ فروشی عکاس : ژان درش - جغرافیدان فرانسوی