هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
حسن روحانی در اواخر عمر دولتش، ساعتی در وزارت اقتصاد به نصیحت پرداخت و در آن جلسه، جملهای به یادگار گذاشت که به نظرم مهمترین و درخشانترین و موثرترین جمله یک رئیسجمهور در طول تاریخ پس از جنگ درباره اقتصاد است: اقتصاد کتاب نیست.
نمیتوان و نباید از روی جدول و نمودار و آمار اقتصاد کشور را تحلیل کرد و برایش نسخه پیچید. نباید اجازه داد افراد از پشت میز دانشگاه به پشت میز مدیریت عروج کنند و تا آزمون جامعشان را دادند و از رسالهشان دفاع کردند، ردای اقتصاددانی بپوشند و برای کشور سیاست بنویسند.
اقتصاد نه کتاب است، نه ماشین حساب. روابط پیچیده انسانی و معادلات پیچیدهتر سیاسی و معادلات هولناک قدرت و ثروت را کنار گذاشتن و با استناد به چند قلم نمودار و آمار، تحلیل اقتصادی ارائه دادن، اشکالی ندارد. اما برای سرگرمی خوب است، نه سیاستورزی و اداره کشور...
@syjebraily
سلام
خسته نباشید
اولین کانال که از تورم انتظاری گفت،کانال بدون سانسور بود...
قبل از این حرفش کلی باهاش مجادله کردم که چرا با جبرائیلی و حرف حقش مخالفت میکنید،و در مورد تورم بعد از افزایش نرخ تسعیر بهش گفتم!!!
جوابی که داد این بود که شما تخصصتون چی هست و از این حرفا...
گفتم چرا شما که ادعای اطاعت از رهبری رو دارید،اول سال که ایشون فرمودن شرکت ها نباید دلاری فروشی کنند،هیچ مطالبه گری درباره سخن ایشون نکردید،چرا درباره تثبیت ارز که گفتن هیچی نمیگید؟لابد میخواید بگید رهبری تخصص نداره؟از کنارش سوت زنان رد شد و رفت.
#مخاطبین
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از رادیو سداد
تورم ارز ترجیحی.mp3
6.95M
هدایت شده از دیالمه ها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♻️ صحنههای دیدنی که تفسیر کننده کلمه عشق است...
🇮🇷 #دیالمه_ها
https://eitaa.com/joinchat/2140864515C2a00526747
میان ماه من تا ماه گردون
تفاوت از زمین تا آسمان است...
به تعبیر علامه جوادی آملی حضرت زینب سلام الله علیها فرمودند: خیلی به ما خوش گذشت!!!
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از علی علیزاده - جدال
43.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سوالات مشخصی درباره فاجعه طزره وجود دارد. چرا مدیر معدن برغم نشت گاز در شیفت صبح کارگران را مجبور به پایین رفتن کرده؟ چرا بازرس ایمنی در بعدازظهر ابتدا تونل را چک نکرده؟ چرا در ابتدا به دروغ به معدنچیها گفته شده ریزش انفاق افتاده؟ چرا کپسولهای نجات خالی و خراب بوده؟ چرا حتی برزنت برای تخلیه گاز همراه نبوده؟ چرا دستگاه گازسنج اینقدر قدیمی و فرسوده است؟
.
سوالات فراوان این شبهه را به وجود میاورد که مرگ شش معدنچی با قصور یا اشتباه مدیریت بوده. در چنین شرایطی کمترین خواست معدنچیها تشکیل کمیته حقیقت یاب است. اما چگونه است که هنوز چند ساعتی از ماجرا نگذشته وزیر کشور با یقین در جمع کارگران میگوید معدن مشکل ایمنی نداشته و «حادثه غیرقابل پیش بینی بوده». مگر وزیر کشور اطلاعات فنی دارد؟ اصلا هنوز پزشک قانونی دلیل مرگ را اعلام نکرده و بازرس کار گزارش خود را ننوشته وزیر کشور بر چه اساسی دخالت میکند؟ دخالتی که باعث شده کارگران و خانواده ها جرات نکنند راحت با رسانه ها صحبت کنند.
.
اقای رییسی! شما با لقب سید محرومان به انتخابات آمدید. کمترین وظیفه شما این است که جلوی وزیر کشورتان و اطهارنظر بیموردش را بگیرید و اجازه دهید حداقل دلیل مرگ این معدنچیها مشخص شود.
گفتگوی اسماعیل محمدولی با برادران قربانعلی کمالی از معدنچیهای کشته شده در طزره
اقتصاد فرهنگی
سوالات مشخصی درباره فاجعه طزره وجود دارد. چرا مدیر معدن برغم نشت گاز در شیفت صبح کارگران را مجبور به
از این ماجرا اصلا خبر نداشتم
چقدر ماجرای تلخی بوده
مهم تر از این مسائل ساده فنی که خب باید حتما رعایت بشه
اصل و اساس ایراد است. اصل و اساس ظلم است.
اگر این معادن به صورت تعاونی و کارگر مالکی در اختیار کارگران قرار میگرفت قطعا این اتفاقات پیش نمی آمد.
کارگری که مالک معدن است خودش ایمنی خودش را تامین میکند
اما کارگری که اجیر است دستش زیر ساتور سرمایه دار است
و سرمایه داری که فقط به دنبال افزایش سود شخصی خود است
همیشه سعی میکند از هزینه کردن برای کارگرانش کم بگذارد
همه این مصیبت ها اثرات عمل نکردن به اصل 43 قانون اساسی است...
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
مشکل ما در مساله معدن طزره خالی بودن کپسول و برزنت و ... نیست آقای قاضی...
مشکل اساسی مساله مالکیت است که طبق قانون اساسی توزیع نشده است!
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از محسن قنبریان
فقه در میدان سیاستگذاری اقتصادی.mp3
35.73M
📍 فقه در میدان سیاستگذاری اقتصادی
ارائه حجت الاسلام قنبریان در مدرسه تابستانه اقتصاد اسلامی/ ۲۲مرداد۱۴۰۲
✔️ در این ارائه تمایز "مکتب و نظام اقتصادی" با "علم اقتصاد" و با "روابط اقتصادی" معلوم و "فقه پیشرو" و "پیرو" معلوم می شود.
📝 چکیده ارائه
* برای وضوح بیشتر این مطالب را ببینید:
- نمای فقه اقتصادی امام خمینی
- اندیشه های اقتصادی امام و تحریف، تعطیل و تأویل ولایت مطلقه
- شهید بهشتی و عدالت اجتماعی
☑️ @m_ghanbarian
اقتصاد فرهنگی
📍 فقه در میدان سیاستگذاری اقتصادی ارائه حجت الاسلام قنبریان در مدرسه تابستانه اقتصاد اسلامی/ ۲۲مرداد
اگر کسی این سخنرانی استاد قنبریان را گوش نداده است
هیچ حرفی از مباحث اقتصادی نزند!
هیچ تحلیل اقتصادی نکند!
هیچ نقدی نکند!
هیچ پیشنهادی ندهد!
هیچ پیامی هم به من ندهد!
لطفا!
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
🔹سهشنبه شب خبر ۲۱: سیاست تثبیت ارز شکست خورد و موجب رانت شد.
🔹پنجشنبه ظهر خبر ۱۴: سیاست تثبیت ارز با موفقیت اجرا شد، کارساز بوده و موجب ثبات بازار شد.
همچنانکه نوکر بادنجان نیستیم، نوکر تثبیت هم نیستیم. شما بفرمایید میگوییم بد است، باز شما بفرمایید میگوییم خوب است. هر طور شما صلاح بدانید استدلال علمی برایش جور میکنیم.
این وضع آشفته علم، مرا یاد قطعهای از کتاب انسان نوشته مرحوم دکتر شریعتی انداخت که برایتان خلاصهاش میکنم:
آخر شاهنامهای که امروز شاهد آنیم، ثمره حماسه شومی است که فرنسیس بیکن برای علم جدید، در جنگ با مذهب سرود: "علم باید دغدغه یافتن حقیقت را کنار بگذارد و از این پس تنها در جستجوی قدرت باشد".
علم از هنگامی که از حقیقتپرستی به قدرتپرستی رو کرد و از حرم خدا جدا شد و متعه بورژوازی گشت، عفت و قداست و حرمت دیرینش را از دست داد و روسپی و وقیح و لاابالی و بیرحم و بیایمان شد.
عصری پدید آمده که علم خاتم سلیمانی در انگشت کرده و فلک را سقف میشکافد و پا بر فرقدان مینهد و بر باد مینشیند و بر ماه حکم میراند، اما در بازار سوداگران، آسانتر از ذلیلترین کنیزان، به زر غالیه خرید و فروش میشود...
و چون تعصب با علم مغایر است و تعهد، آزادی علم را مقید میسازد و ایمان به بیطرفی علم خدشه میرساند و اخلاق، ارزشهای غیرعلمی و گرایشهای غیرمنطقی و ایدئالیستی است و اینها در پیشگاه علم که فقط به واقعیتها تکیه دارد بیارج است، برای عالم هیچ تفاوتی نمیکند که محل ماموریتش کاخ سفید باشد یا سرخ یا سیاه؛ که این رنگها، رنگهای ایدئولوژی است و امروز، ایدئولوژیها رنگی ندارند و عصر ما عصر تکنولوژی است...
دیروز که ما قرنها از دروازه این تمدن بزرگ به دور بودیم، چهره علم قداستی داشت که وحشیترین سلاطین خونخوار نیز چون هارون و طغرل بیک و ناصرالدین شاه به خاطر تظاهر به ارزشهای حاکم بر زمان و جا افتاده در روح جامعه و افکار عمومی و تثبیت شده در فرهنگ و ایمان مردم، به خانه عالم میرفت، بر نمد و بوریای او زانو میزد و دستش را بوسه میداد.
و امروز فون براون مظهر علم بیتعهد و آزاد قرن ماست؛ قرن علم برای علم. بسیار طبیعی و معمول است که عالم تا در دانشگاه تولید میشود و بیرون میآید خود را به بازار عرضه میکند و بر حسب قیمتی که در رابطه با تقاضا تعیین میشود خود را به فروش میرساند...
در وجدان حاکم بر عصر ما هیچ عیب و عاری ندارد که میبینیم علمای بزرگ عصر ما پس از آنکه در دانشگاه یا آزمایشگاه یا پشت میز کار و مقام علمی و تحقیقی خویش درخشیدند، کارخانهای تجارتخانهای یا موسسه استعماری و کارتل و تراستی آنها را با پول میخرند و این چنین عالمی که خود را به سرمایهدار میفروشد تا خادمش شود با همه تیزهوشی و نبوغ علم، در عمق روحش کمترین احساس شرمی ندارد....
@syjebraily
هدایت شده از جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
44.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌انقلابی عمل کردن در اقتصاد یعنی چه؟
⚠️آقای رئیسی برای حل مشکل ارز چه باید بکند؟
⛔️هشدار بحران شدید گازی چند سال آینده در کشور!
☢️آقای زنگنه! چرا نمی گفتید که پارس جنوبی تا چند سال دیگر، ذخیره گاز دارد؟!
⚠️در سال های آینده، بحران گازی شدید ناشی از سیاست های زنگنه را بر گردن دولت آقای رئیسی می اندازند!
⛔️تبیین کنید!
⚠️بحث بسیار مهم است! حتما کامل مشاهده بفرمایید!
〽️به علت ضبط با گوشی و حجیم بودن فایل، کیفیت فیلم کم شده است، عذرخواهی می کنیم. بخاطر اهمیت بسیار بحث، اینگونه سریع منتشر می شود.
⚜️بخشی از سخنرانی دکتر درخشان در رویداد ملی روایت فتح
@jebhetse
هدایت شده از جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
📌مصاحبه دکتر درخشان در سال 1398:
⚠بنده 5 سال پیش تراز منفی گاز و فرایند افت شدید تولید از پارس جنوبی را در معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و در حضور مقامات تخصصی حوزه نفت مطرح کردم. در آنجا گفتم 60 درصد از کل تولید گاز کشور وابسته به یک میدان گازی است و بعد از 5 سال به تازگی مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفته است 80 درصد وابستگی به یک میدان گازی داریم.
⛔من در همان جلسات معاونت فناوری ریاست جمهوری نشان دادم که افت تولید از پارس جنوبی از 1400 آغاز میشود و این روند ادامه مییابد و تا سال 1420 به 80 میلیون متر مکعب خواهد رسید. درواقع از 720 تا 750 میلیون متر مکعب به 80 میلیون مترمکعب خواهد رسید و این یعنی ما در 22 سال آینده حدود 700 میلیون مترمکعب کسری گاز خواهیم داشت و فراموش نکنیم در 20 سال آینده مصرف گاز بالاتر خواهد رفت.
⚠ممکن است بگویید آقای درخشان زیادهروی میکند و خواب نما شده است. میگویم خیر خواب نما نشدهام و 5 سال است دارم میگویم و آقای مشکین فام مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس که مسئول اصلی پارس جنوبیست رسما اعلام کرد افت تولید از پارس جنوبی شروع شده است. من گفتم 1400 شروع میشود اما او گفت شروع شده است و هر سال به اندازه یک فاز تولید گاز در پارس جنوبی افت میکند. این عین جمله ایشان است.
⛔رسما اعلام میشود اما رسانهها به آن توجهی نمیکنند و مجلس سکوت میکند. شورای امنیت ملی هیچ واکنشی نشان نمیدهد و انگار حرفی زده نشده است و مجمع تشخیص مصلحت نظام توجهی به این مساله ندارد.
https://www.nasim.news/fa/tiny/news-2335833
#جبهه_تمدن_ساز_انقلاب_اسلامی
@jebhetse
اقتصاد فرهنگی
📌مصاحبه دکتر درخشان در سال 1398: ⚠بنده 5 سال پیش تراز منفی گاز و فرایند افت شدید تولید از پارس جنوب
هیچ مسالهای (تاکید میکنم هیچ مسالهای) امروز به اندازه این ماجرا برای جمهوری اسلامی نباید اهمیت داشته باشه