عباس عراقچی گفته: «عذرخواهی، از زیبایی های فرهنگ ژاپن است و این چیزی است که امروز در جامعه بسیار به آن نیاز داریم»
حرف درستی است. منتظر عذرخواهی ایشان، ظریف، صالحی و روحانی به خاطر تحمیل برجام به کشور هستیم. توافقی که طبق بند37 آن اگر از نقض عهد طرف مقابل شکایت کنیم، تحریمها علیه ایران برمیگردد!
از زمان اشکانیان تا به امروز، کدام کشوری چنین توافقی علیه خودش را امضا کرده؟ چرا بانیان این توافق شبه استعماری همیشه طلبکار هستند و حاضر به عذرخواهی از مردم ایران به خاطر حفر چنین چاهی نیستند؟
امیرحسین ثابتی
🆔 @h_falahati
🔻معنای دعوت آیتالله خامنهای به «محتواپردازیِ پیشدستانه»:
کارزار حجاب از دریچۀ شناختشناسیِ اجتماعی
🖋 مهدی جمشیدی
۱- اغتشاشهای اخیر، یکی از نمونههای تمامعیارِ «جنگ روایتها» بود. هر چند نباید مطالعۀ آن را به این چشمانداز، منحصر کرد، امّا ندیدن آن از این زاویه، یعنی کنار نهادن یک «عاملِ مهمِ توضیحدهنده». زمانۀ ما بیش از هر دورۀ دیگری، مبتنی بر جنگ روایتها است و ذهن مردم به دستمایۀ فتنهانگیزی و جریانسازی تبدیل شده است. حتّی «فتنۀ سال هشتادوهشت» نیز، برخاسته از جنگ روایت بود که در آن، تقلب به اسم رمز برای تحریک و شوراندن مردم بر ضدّ نظام تبدیل شد.
۲- در جنگ روایتها، جامعه در «محاصرۀ روایت» قرار میگیرد، و هرچه بیشتر منقبض/ فشرده/ فرسوده میشود،
تا «مرعوب/ منفعل/ تسلیم» شود، و در نهایت، «عقبنشینی» کند. آنچه که در این میدان، گریبان ما را میگیرد، «روایت» است نه «واقعیّت»؛ یعنی «شبهواقعیّتها» و «سایهها» در مقابل ما، صفآرایی و گردنکشی میکنند و فشارسازی و تحمیلگری میکنند.
۳- روایتها در این جریان، «کجروایت» بودند؛ یعنی از «واقعیّت» حکایت نمیکردند، بلکه به واقعیّت تبدیل شده بودند، درحالیکه «واقعیّتنما/ شبهواقعیّت» بودند، و واقعیّت، «گمگشته» میشود. واقعیّت باید قربانی «بازی شناختی» شود تا هدفهای سیاسی تحقّق یابند:
عالَمی را یک سخن، ویران کند
روبَهانِ مُرده را شیران کند
(مثنوی معنوی، دفتر اوّل، بیت ۱۵۹۷).
۴- روایت، واقعیّت را «قاببندی» میکند، یعنی واقعیّت را «بُرش» میزند، دستکاری و تکهتکه میکند، و بقیۀ واقعیّت را خودش روایت میکند. پس روایت، ترکیبِ «واقعیّتِ قاببندیشده» و «روایت» است و میکوشد ما را به این قاب، «وابسته/ متعصّب/ معتاد» کند. چنانچه این «منظر» و «زاویۀ دید»، شیوع و مقبولیّت یابد، «ذهن جامعه» در چهارچوب آن صورتبندی و منجمد خواهد شد و سخن دیگری را نخواهد پذیرفت. پس باید از «ابتدا»، زمام و عنان روایت را به دست گرفت و قالبها را تعریف کرد تا کار، دشوار و دیریاب نشود؛ چراکه «کنشگران بیروایت»، مردگانِ متحرّک هستند.
۵- «تغییر سیاسی» باید «درونخیز/ جامعهزاد/ از پایین» باشد و این محتاج «تغییر فرهنگی» است، و تغییر فرهنگی یعنی «ارزشها» را از «حالت هنجاری» خارجکردن. برای این هدف باید «ساختارشکنیِ ذهنی» کرد و به «باورها/ شناختها/ نگرشها» ضربه زد:
فرعِ دید آمد عمل، بیهیچ شک
پس نباشد مردم الا مردمک
(مثنوی معنوی، دفتر اوّل، بیت ۱۶۷۹).
و این نیازمند «روایتسازیِ منفی از ارزشها» است. چهرهسازی وارونه از ارزشها، «دیدها/ برداشتها/ تلقیها» را نسبت به آنها تغییر میدهد و این امر نیز در نهایت به حوزۀ «شناختهای بنیادین» خواهد رسید و به اساس عقاید دینی، ضربههای سهمگین خواهد زد.
۶- «قدرت روایت»، بیش از «قدرت واقعیّت» است. کجروایت، ذهن را «بیثبات/ متزلزل/ وسوسهآلود» میکند،
و «اعتماد/ تکیه/ اطمینان» به واقعیّت را میزداید. دراینحال، «ارجاع به واقعیّت»، کماثر و گاه بیاثر میشود. ازاینجهت باید گفت «احساس/ فهم/ درکِ مردم»، مهمتر از واقعیّتِ زندگیِ آنهاست.
۷- برای ساختن کجروایت/ روایتِ منفی/ روایت وارونه، چند عنصر لازم است:
الف. «نقطۀ اجماعساز/ درد مشترک/ دغدغۀ مرکزی» بهمثابه چتر بزرگ و فراگیر.
ب. «شعار/ حرف/ سخنِ» متناظر با این نقطه.
ج. «نماد تصویری/ معادل محسوس/ وجه نمادین» برای جلوهگری اجمالی.
د. «عینیّت جزئی/ واقعیّتِ خُردِ/ ریز واقعیّتِ» معطوف به زندگیِ روزمرّه.
هـ . «زمین/ عرصه/ میدان» برای بازی.
و. تحریکِ «نیروهای پیشرانِ اجتماعی/ خواص/ سرآمدان» برای ترغیب توده.
۸- کاری در مقابل باید انجام داد، «واسازیِ جسورانه/ ساختشکنیِ بیرحمانه/ فروپاشاندن بنیادینِ» کجروایت است؛ یعنی باید روایت را «غیرمتعهدانه» خواند، و با آن «مواجهۀ انتقادی» داشت، و روایت را «مساوی با واقعیّت» تصوّر نکرد. واسازی یعنی «شکافتن» در برابر «بافتن»:
برای مغزِ سخن، قشرِ حرف را بشکاف
(دیوان کبیر، غزل شمارۀ ۹۲۱).
از جمله باید گفت وقتی «کشف حجاب» میشود نماد «آزادیِ زن»، پس آزادیِ زن یعنی «لاابالیگری». این نماد، خلاصۀ همۀ هدفهای غاییِ پنهان نگاه داشتهشده است. در اینجاست که معنای اصطلاحِ لغزندۀ آزادی، مشخص میشود.
۹- قضاوت دربارۀ واقعیّت را نیز باید دگرگون کرد. ملاک داوری دربارۀ ابرواقعیّتها، «اجتماعات عظیم» هستند؛ یعنی ابرواقعیّت را میتوان در اجتماعات عظیم، شناخت. از جمله، «باطن جامعۀ ایران» در زیر تابوت حاجقاسم نمایان شد نه در نظرسنجیها. جریان اغتشاش و ابتذال در «روایت جامعه» شکست خورد؛ چون این جریان، مدّعیِ «فوران جامعه» بود، درحالیکه جامعه آنها را در خیابان، تنها نهاد و در فضای مجازی نیز، رباتها جایگزینِ کنشگران واقعی شدند.
دکتر جمشیدی
🆔 @h_falahati
🔴ارشاد جاهل
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ارشاد و راهنمایی غافلان و جاهلان یکی از وظایف و حقوق انسانهاست. غفلتزدایی و جهلزدایی از ابتداییترین وظایف آگاهان است.
بلکه میتوان گفت یکی از حقوق غافلان و جاهلان بر آگاهان، این است که راه را از چاه به آنان بنمایانند. یعنی اگر اشتباهی کردند و یا غافلانه در مسیری انحرافی حرکت کردند، به آنان تذکر داده شود.
#امام_صادق علیه السلام میفرماید:
«مَنْ رَأَى أَخَاهُ عَلَى أَمْرٍ يَكْرَهُهُ فَلَمْ يَرُدَّهُ عَنْهُ وَ هُوَ يَقْدِرُ عَلَيْهِ فَقَدْ خَانَهُ؛
هر كه برادرش را در كارى ناپسند ببيند و بتواند او را از آن باز دارد و چنين نكند، به او خيانت كرده است»
#سعدی در باب اول گلستان (در سیر پادشاهان) میگوید:
«گروهی حکما به حضرت کسری در به مصلحتی سخن همی گفتند و بزرگمهر که مهتر ایشان بود خاموش.
گفتندش: چرا با ما در این بحث سخن نگویی.
گفت: وزیران بر مثال اطبااند و طبیب دارو ندهد جز سقیم را. پس چو بینم که رأی شما بر صواب است مرا بر سر آن سخن گفتن حکمت نباشد.
چو کاری بیفضول من بر آید
مرا در وی سخن گفتن نشاید
و گر بینم که نابینا و چاه است
اگر خاموش بنشینم گناه است»
#اخلاق
#اخلاق_اجتماعی
🆔 @h_falahati
♻️ برای دختر همسایه
سرودهای زیبا از دختران افغانستان برای دختران ایران است / به جملات دروغین بوش در ابتدای کليپ خطاب به مردم افغانستان و بایدن در انتهای کلیپ خطاب به مردم ایران در این کلیپ دقت کنيد.
این کلیپ را باید به جهت ضرورت آن نشر داد(بنده به جهاتی محذور نشر دارم ولی کلیپ محتوای خوبی دارد)
#برای_زن_زندگی_آگاهی
🆔 @h_falahati
-1310843134_2056571678.pdf
256.7K
بلوای بدویت مدرن - وحید جلیلی
✍ تحلیلی از آقای وحید جلیلی راجع به وقایع اخیر کشور
🆔 @h_falahati
راجع به نطق آقای جلالی!
حجةالاسلام جلالی در تذکر به دبیرشورای عالی امنیت ملی جمله ای را گفتند و برخی تعجب کردند و علیه ایشان حرفهایی زدند اما این تحلیل از امام ره است:
این فرمایش امام خمینی ره تحلیلی ذیلش دارد که منظور مشخص می شود!
#دقت
امام در اول آبان ماه سال ١٣۶٠ در بخشی از سخنان خود در جمع خانواده شهدا به این مهم اشاره کرده و می فرمایند:
امروز ما مواجه با همه قدرت ها هستیم و آنها در خارج و داخل دارند طرح ریزی می کنند؛ برای اینکه این انقلاب را بشکنند و این نهضت اسلامی و جمهوری اسلامی را شکست دهند و نابود کنند. و این یک تکلیف الهی است برای همه که اهمّ تکلیف هایی است که خدا دارد؛ یعنی، حفظ جمهوری اسلامی از حفظ یک نفر- ولو امام عصر باشد- اهمیتش بیشتر است؛
👆👆👆👆👆👆👆
برای اینکه امام عصر هم خودش را فدا می کند برای اسلام و همه انبیا از صدر عالَم تا حالا که آمدند، برای کلمه حق و برای دین خدا مجاهده کردند و خودشان را فدا کردند.
پیامبر اکرم(ص) آن همه مشقات را کشید و اهل بیت معظم او آن همه زحمات را متکفّل شدند و جانبازی ها را کردند؛ همه برای حفظ اسلام بوده است. اسلام یک ودیعه الهی است پیش ملت ها که این ودیعه الهی برای تربیت خود افراد و برای خدمت به خود افراد هست و حفظ آن بر همه کس واجب عینی است؛ یعنی، همه مکلف به حفظ آن هستیم تا آن وقتی که یک عده ای برای حفظ آن قائم بشوند که آن وقت تکلیف از دیگران برداشته می شود.(١٣۶٠/٠٨/٢۶)
بنابراین حفظ نظام به معنای نگهداشتن جبهه حق است.
#مکتب_امام
🆔 @h_falahati
درباره فلسفه نيز بايد چنين كارى صورت گيرد. بايد مكاتب گوناگون فلسفى، اعم از مشّائى، اشراقى و مكاتب فلسفى موجود در دنيا، در حوزه هاى علميه مطرح شود، گرچه در برخى از آنها گرايشهاى الحادى وجود داشته باشد، كه در اين صورت بايد مورد نقادى عالمانه و محققانه قرار بگيرد.
براى پيشرفت فلسفه، بايد بحثهاى فلسفى عمومى تر شود؛ آزادانه در اين مسائل بحث شود، گرايشهاى تعصب آميز كنار گذاشته شود و با انصاف، صراحت و شجاعت، در مقام بحث، مسائل گوناگون از ديدگاههاى شرقى و غربى مطرح، مقايسه، تطبيق و نقّادى شود تا بتوانيم فلسفه اسلامى را، به عنوان بهترين فلسفه اى كه براى بشر وجود داشته و خواهد داشت، مطرح كنيم و عقايد مبتنى بر آن را اثبات نماييم.
📔 مباحثی درباره حوزه، علامه #مصباح_یزدی
🆔 @h_falahati
👓 بازهم سخنان محرک عبدالحمید!
طبق روال هفتههای گذشته این هفته هم عبدالحمید سخنان محرک متعددی بیان کرد و با توجه به مسلح بودن افرادی از جیش العدل و... احتمال کشته سازی بسیار زیاد است
❗️ خلاصه نماز جمعه امروز زاهدان:
مولوى عبدالحميد از مردم ايران كه براى آزادگى شان تلاش می کنند، تشكر كرد و گفت چرا مردم بايد با گلوله جنگى كشته بشوند؟!
مردم ايران مردمى هستند كه كمتر مشابه آنها در جايى ديگر ديده مى شود در اخلاق و تمدن
دارى تمدن باستانى هستند.
اعتراض شديد مولوى عبدالحميد الان در خطبه هاى نماز جمعه زاهدان از نمايندگان مجلسى كه خواستار سركوب معرضان شده اند و گفته شما نماينده مردم هستيد يا دولت؟
در كدام پارلمان هاى دنيا عليه مردم نامه امضا مى كنند؟!
مردم در چهلم شهدا بهترين الگوى وحدت را به نمایش گذاشتند و من زبانى ندارم از آنها تشكر كنم.
همدردى خيلى مهمه
شما چرا مى گوئيد دشمن مردم را تحريك كرده؟ به جاى آن برويد به اشتباهات خودتون بنگريد
در ايران هيچ آزادى وجود ندارد.
كجا آزادى بيان و آزادى قلم هست؟
چقدر زندانيان در زندان هستند ؟
من شوكه شدم كه يك قاضى در دولت گذشته در يك شب ١٢ روزنامه را بست.
نه دانشگاهى ها مى توانند حرف بزنند نه علما مى توانند حرف بزنند.
زنان حرمت دارند و ناموس شما هستند با آنان با احترام برخورد كنيد.
اين ها دانشجويان اين كشور هستند چرا اين ها را با گلوله جنگى می زنيد؟!
نه دانشگاهى ها مى توانند حرف بزنند نه علما مى توانند حرف بزنند.
نيروهاى مسلح بايد براى مردم بيمرند نه اينكه مردم را بكشند.
علما بايد مردمى زندگى كنند و كنار مردم باشند،
مولوى عبدالحميد خواستار آزادى زندانيان شد،
ما سعى مى كنيم امنيت استان حفظ شود اما چه كسانى اين حادثه را پيش آوردند؟ الحمدلله امروز همه مى فهمند در فاجعه جمعه خونين مردم به ناحق كشته شده اند،
ما مى خواهيم آمران و عاملان اين جنايت محاكمه شوند و كسانى كه به مردم تهمت زده اند مثل نايب رئيس مجلس پاسخگو باشند،
اين جرياناتى كه در زاهدان در مصلى روز جمعه رخ داد بسيار دلخراش بود، همچنين حادثه خاش
مردم بلوچستان هرگز بفكر تجزيه نبوده اند و خانواده شهدا پول نمى خواهند و خواستار محاكمه و مجازات آمران و عاملان هستند.
حوزه توییت
🖋 غده سعودی چرکین در زاهدان اصرار بر همسویی با دشمن، دروغ پردازی و به خاک و خون کشیدن مردم دارد تا از این طریق زمینه فتنه انگیزی را همچنان گرم نگه دارد.
به نظر می رسد باید بازنشسته شود تا تریبون نداشته باشد.
شورای سیاست گذاری باید این عنصر را برکنار کند.
🆔 @h_falahati
✅ اگر روحانیون نبودند ما الان از اسلام اطلاعی نداشتیم!
بیانات امام ره در آبان سال ۶٠:
اگر #روحانیون نبودند، ما الان از اسلام اطلاعی نداشتیم. این #مجاهدت روحانیون هست که از خود شما هستند - آنها هم - مجاهدت آنهاست که برای ما اسلام را تاکنون نگه داشته است و در هر مسأله و گرفتاری که برای اسلام پیش می آمده باز #پیشقدم همین ها بودند و همین ها بودند که قیام می کردند، حالا یا موفق می شدند یا سرکوب می شدند.... #استبداد به تمام معنای خودش، به تمام کلمه خودش بر ما حکومت می کرد، چه در زمان قاجار که من یادم است و چه بعد از او زمان رضاخان که بدترین زمانها بر این ملت گذشت و چه زمان محمدرضا، اگر چنانچه شما توجه به این نکنید که #روحانیت را اینها می خواهند از صحنه بیرون کنند و در پیش ملت روحانیت را بد نمایش بدهند.... شما دیدید که در زمان قبل از این جمهوری های اخیر، اوایل امر یک جریانی بود که این روحانیت ها، روحانیون شاخص را پیش ملت رسوا کنند با دروغ و حیله، آقای #بهشتی رحمه الله علیه که یک نفر آدمی بود که #مجاهد برای اسلام بود، به درد می خورد، فعال بود، دانشمند بود، مدیر بود، مدبر بود، دیدید که در صحنه کشور چه فضاحت ها در آوردند اشرار، و مردم را منحرف کردند، مردم یک وقت بیدار شدند که بهشتی ای در کار نبود!
#مکتب_امام
🆔 @h_falahati
رسالت زمانه علمای علم کلام.mp3
21.49M
💥نشست فرهنگی رسالت امروز طلاب و اساتید کلام اسلامی در جهاد تبیین+بحث از جنگ شناختی اخیر
🎙سخنران: استاد #خسروپناه
🏢مرکز تخصصی کلام ، موسسه امام صادق(ع) پردیسان
#کلام_اسلامی
🆔 @h_falahati