✅پرسش:
منظور ازنشانه هاي ظهور وحشتي در رمضان چيست؟ و آن وحشت چيست؟
🌺پاسخ:
منشا اين مساله روايتي است که در
«أَخْبَرَنَا أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ سَعِيدٍ قَالَ حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ الْمُفَضَّلِ بْنِ إِبْرَاهِيمَ بْنِ قَيْسٍ قَالَ حَدَّثَنَا الْحَسَنُ بْنُ عَلِيِّ بْنِ فَضَّالٍ قَالَ حَدَّثَنَا ثَعْلَبَةُ بْنُ مَيْمُونٍ عَنْ مَعْمَرِ بْنِ يَحْيَى عَنْ دَاوُدَ الدِّجَاجِيِ «1» عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ ع قَالَ: سُئِلَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ع عَنْ قَوْلِهِ تَعَالَى- فَاخْتَلَفَ الْأَحْزابُ مِنْ بَيْنِهِمْ «2» فَقَالَ انْتَظِرُوا الْفَرَجَ مِنْ ثَلَاثٍ فَقِيلَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ وَ مَا هُنَّ فَقَالَ اخْتِلَافُ أَهْلِ الشَّامِ بَيْنَهُمْ وَ الرَّايَاتُ السُّودُ مِنْ خُرَاسَانَ وَ الْفَزْعَةُ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ فَقِيلَ وَ مَا الْفَزْعَةُ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ فَقَالَ أَ وَ مَا سَمِعْتُمْ قَوْلَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فِي الْقُرْآنِ إِنْ نَشَأْ نُنَزِّلْ عَلَيْهِمْ مِنَ السَّماءِ آيَةً فَظَلَّتْ أَعْناقُهُمْ لَها خاضِعِينَ «3» هِيَ آيَةٌ تُخْرِجُ الْفَتَاة مِنْ خِدْرِهَا وَ تُوقِظُ النَّائِمَ وَ تُفْزِعُ الْيَقْظَانَ»(1)
ترجمه: « داود دجاجى از امام باقر عليه السّلام روايت كرده كه آن حضرت فرمود: «از امير المؤمنين عليه السّلام سؤال شد در باره فرمايش خداى تعالى: فَاخْتَلَفَ الْأَحْزابُ مِنْ بَيْنِهِمْ «1» (و گروههاى مردم در ميان خود اختلاف كردند)
فرمود: از پديد آمدن سه چيز منتظر فرج باشيد، گفته شد: اى امير المؤمنين آنها كدامند؟ پس فرمود: اختلاف اهل شام در ميان خود و پرچمهاى سياه از خراسان، و وحشتى در ماه رمضان، پرسيده شد: وحشت در ماه رمضان چيست؟ فرمود: مگر نشنيدهايد فرمايش خداى عزّ و جلّ را در قرآن إِنْ نَشَأْ نُنَزِّلْ عَلَيْهِمْ مِنَ السَّماءِ آيَةً- الخ: (اگر ما بخواهيم از آسمان آيتى بر ايشان فرو فرستيم كه گردنهاى ايشان براى آن خاضع و ذليل گردد) آن همان نشانهاى است كه دوشيزگان پردگى را از پس پردههايشان بيرون كشد و خفته را بيدار و بيدار را به وحشت مىافكند».(2)
✍️بايد توجه داشت که اين روايت از نظر سند ضعيف است و علاوه بر اين متن ان در هيچ کتاب حديثي ديگر نيامده است که اين ها همه مي تواند از دلايل ضعف حديث باشد علاوه بر اين در کتب روايي اين علامت از علائم قطعي ظهور نيست.
پی نوشت:
1.ابن أبي زينب، محمد بن ابراهيم، الغيبة للنعماني - تهران، چاپ: اول، 1397ق، ص251.
2.الغيبة للنعماني / ترجمه غفارى ؛ ص356.
🌹 زنــــدگی زهــــــرایی
@H_Zahraei
🎓روزه دانش آموزان در ایام امتحانات🎓
✅ اگر امتحانات آخر سال دانش آموزی هم زمان با ماه رمضان باشد و او نتواند هم درس بخواند و هم روزه بگیرد، آیا می تواند برای هدر نرفتن تلاش یک سالش، چند روز از روزه هایش را افطار کند⁉️
🔹پاسخ:
باید روزه بگیرد و تا سختی زیادی پیش نیامده، نمی تواند افطار کند، البته می تواند به سفر برود و افطار نماید و بعد از بازگشت در آن روز لازم نیست امساک کند.
🚨 نکته:
این شخص می تواند پس از اذان صبح به قصد سفر از شهر خارج شود و پس از حد ترخص، مجاز به افطار روزه است، ولی حداقل باید 22/5 کیلومتر از شهر دور شود و دوباره برگردد تا مسافرت شرعی محقق شود.
---------------
📚منبع:
کتاب «آموزش مصور احکام» مطابق با فتاوای آیت الله العظمی خامنه ای، احکام عبادات، بخش روزه، ص 353.
#احکام_روزه
🌹 زنــــدگی زهــــــرایی
@H_Zahraei
🌀 چرا انسانها به ولایت نیاز دارند؟
🌀 سه موضوع کلیدی دربارۀ ولایت که عموم مردم دوست دارند دربارهاش بدانند
💠 بیتو بهسر نمیشود(ج۱)
🔹 اینکه صرفاً حقانیت ولایت را اثبات کنیم و اهمیت ولایت در دین را بیان کنیم، کافی نیست. دربارۀ کارآمدی و کارکرد ولایت در زندگی انسان هم سؤالهای فراوانی وجود دارد که مردم علاقهمند هستند بدانند، خصوصاً در سه موضوع کلیدی:
۱. ما اساساً چه نیازی به سرپرست داریم؟ نیاز ذاتی جامعه به ولیّ خدا و امام در چیست؟
۲. آثار و برکات ولایت چیست و چه کارکردی در حیات بشر و زندگی فردی و اجتماعی انسان دارد؟
۳. ولایت ولیّ خدا چگونه اِعمال میشود و مدیریت او برای جامعه، چگونه خواهد بود؟
🔹 این سؤالها که بیشتر به توصیف و تبیین آثار ولایت میپردازند، کمتر در جامعۀ علمی ما پاسخ داده شده و ما در این جلسات، میخواهیم به آنها بپردازیم.
🔹 نکتۀ دیگر اینکه، نمیشود یک امری در دین مهمتر از امور دیگر باشد (یعنی ولایت که مهمتر از نماز و روزه و... است؛ کافی/ ۲/ ۱۸) ) اما لذتش کمتر از بخشهای دیگر دین باشد؛ اصلاً امکان ندارد! شما میبینید که مردم وقتی در ارتباط با اهلبیت(ع) قرار میگیرند چه احساس خوبی و چه شور و هیجان مثبتی پیدا میکنند و این امر چه آثار خوبی برای روح انسان دارد.
🔹 ما مفطور به فطرت الهی هستیم و با دین تناسب داریم، لذا در جریان این تناسب، طبیعتاً مهمترین بخشهای دین بیشترین اثرها را بر ما خواهد گذاشت. مثلاً شما میبینید که اربعین و آنچه با امامحسین(ع) مرتبط است، چقدر انسانها را تحت تأثیر قرار میدهد.
🔹 زیباترین بخش دین ما ولایت و امامت است که یک بخش فطری است. قرآن میفرماید: «وَلَکِنَّ اللَّهَ حَبَّبَ إِلَیْکُمُ الْإِیمَانَ وَزَیَّنَهُ فِی قُلُوبِکُمْ» خدا ایمان را در دلهای شما، محبوب و زیبا قرار میدهد. این لطف خداست که ما میتوانیم از ایمان لذت ببریم؛ چون هم محبوب است، هم زیباست.
🔹 در روایت هست، اینکه قرآن میفرماید «حَبَّبَ إِلَیْکُمُ الْإِیمَان» منظور «أمیرالمؤمنین علی(ع)» است، یعنی خدا أمیرالمؤمنین(ع) را در قلب ما محبوب و زیبا قرار میدهد. لذا میبینید که مؤمنین دربارۀ محبت علیبنابیطالب(ع) چه میکنند. (تفسیر قمی/۲/۳۱۹)
👤علیرضا پناهیان
🚩مسجد دانشگاه رضوی - ۹۹.۰۲.۰۷
🌹 زنــــدگی زهــــــرایی
@H_Zahraei
بسم الله الرحمن الرحیم
هَل مِن سائل فَاُعطیه سُؤلَه؟
کسی هست که از من چیزی بخواهد تا اجابت کنم؟
#وسائل_الشیعة/ جلد ۷ /صفحه ۷۹
#حدیث_قدسی
#زندگی_زهرایی🍃
@H_Zahraei
نُهمِ ماهِ خدا روضِهی دست و عَلم است
شکرِ حَق در رَمضان هم قَمری دارم و بَس
#سیدی_عباس♥️
#زندگی_زهرایی🍃
@H_Zahraei
ghadam mizane.mp3
6.49M
🎧 #شور دلنشین و شنیدنی
🎼 قدم میزنه ...
🎤کربلایی #حسن_عطایی
🌙 #یا_حضرت_ابوالفضل_العباس(ع)
⚡️ #فوق_العاده_زیبا
#زندگی_زهرایی🍃
@H_Zahraei
حکم فرو بردن آب دهان و خلط👆👆
=============
🌹 زنــــدگی زهــــــرایی
@H_Zahraei
🏴 🏴 🏴 🏴 🏴 🏴 🏴 🏴 🏴
می رود اسلام تا اوج آن زمان که می شود
ثروت بانو و تیغ مرتضی بال و پرش
اشهد انَّ علی را گفته چون قبل از غدیر
اسوه ی عالم شد ایمان ولایت محورش
🏴وفات شهادت گونهی حضرت خدیجه (سلام الله علیها) را به پیشگاه امام زمان (عجّل الله تعالی فرجه الشّریف) و خدمت همه ی بزرگواران تسلیت عرض می کنم .
#زندگی_زهرایی🇮🇷
@H_Zahraei