سهم #روز_صد_وسی_ویکم مطالعه نهج البلاغه خطبه ۱۶۴ تا ۱۶۳
┄┄┅┅✿❀🌿🌼🌿❀✿┅┅┄┄
📜 #خطبه163
1️⃣ خداشناسی
♦️سپاس خداوندی را سزاست که آفريننده بندگان و گستراننده زمين و جاری کننده آب در زمين های پَست و روياننده گياه در کوه ها و تپّه های بلند می باشد، نه اوّل او را آغازی و نه اَزَلی بودن او را پايانی است، آغاز هر چيزی و جاويدان است و پايدار و ماندگار بدون مدّت و زمان است. پيشانی بندگان در برابر عظمت او به خاک افتاده، و لب ها در اعتراف به يگانگی او در حرکتند. به هنگام آفرينش برای هر پديده ای حدّ و مرزی قرار داد تا برای وجود بی نهايت او همانندی نباشد. گمان ها خدا را با اندازه ها و حرکت ها و اندام ها و آلت ها نمی توانند اندازه گيری نمايند. نمی توان گفت: خدا از کی بود؟ و تا کی خواهد بود؟ وجود آشکاری است که نمی توان پرسيد: از چيست؟ و حقيقت پنهانی است که نمی توان پرسيد در کجاست؟ نه جسم است که او را نهايتی باشد و نه پوشيده ای که چيزی او را در برگرفته باشد، به موجودات آن قدر نزديک نيست که به آنها چسبيده و آن قدر دور نيست که جدا و بريده باشد. بر خداوند، خيره نگريستن بندگان و بازگشتن لفظی به زبان آنان، نزديک شدن به تپّه ای، گام برداشتن در تاريکی شب، يا راه رفتن در مهتاب که نور می افشاند و درخشش خورشيدی که پس از ماه طلوع می کند و با طلوع و غروبش و آمدن شب و روز، چرخ زمان می گردد و تاريخ ورق می خورد، هيچ کدام پنهان نيست. خدا پيش از هر نهايت و مدّت و فراتر از هر گونه حساب و شمارش است، خدا والاتر از آنچه می باشد که عقل های عاجز تشبيه کنندگان تصوّر می کند. والاتر از صفات پديده ها و اندازه ها و قُطرهاست که برای موجودات مادّی پندارند و جايگاه هايی که برای آن در نظر می گيرند؛ زيرا حدّ و مرز و اندازه، شايسته پديده هاست و به غير خدا تعلّق دارد.
2️⃣ وصف آفرينش
♦️ پديده ها را از موادّی اَزَلی و اَبَدی نيافريد، بلکه آنها را از نيستی به هستی آورد و برای هر پديده ای حَدّ و مرزی تعيين فرمود و آنها را به نيکوترين صورت زيبا، صورت گری کرد. چيزی از فرمان او سرپيحی نمی کند و خدا از اطاعت چيزی سود نمی برد، علم او به مردگانی که رفتند چونان آگاهی او به زندگانی است که هستند و علم او به آسمان های بالا چونان علم او به زمين های زيرين است.
3️⃣ شگفتی آفرينش انسان
♦️ای انسان! ای آفريده راست قامت، ای پديده نگاهداری شده در تاريکی های رحم های مادران و قرار داده شده در پرده های تو در تو! «آغاز آفرينش تو از گل و لای بود» و سپس «در جايگاه آرامی نهاده شدی تا زمانی مشخّص و سرآمدی تعيين شده» و آنگاه که در شکم مادرت حرکت می کردی، نه دعوتی را می توانستی پاسخ دهی و نه صدايی را می شنيدی. سپس تو را از قرارگاهت بيرون کردند و به خانه ای آوردند که آن را نديده بودی و راه های سودش را نمی دانستی، پس چه کسی تو را در مکيدن شير، از پستان مادر هدايت کرد؟ و به هنگام نياز جايگاه های طلب کردن و خواستن را به تو شناساند؟ هرگز آن کس که در توصيف پديده ای با شکل و اندازه و ابزار مشخّص درمانده باشد، بدون ترديد از وصفِ پروردگارش ناتوان تر و از شناخت خدا با حَدّ و مرز پديده ها دورتر است.
┄┄┅┅✿❀🌿🌼🌿❀✿┅┅┄┄
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
همراهان گرامی.m4a
58.5K
با سلام به همراهان گرامی
⚠️ توجه !
📢 این بخش که مربوط به #شرح_کلی_و_ساختاری نهج البلاغه می باشد ، ان شاالله پس از آماده سازی در کانال قرار خواهد گرفت.
شرح حکمت ۱۶۴ نهج البلاغه.mp3
5.07M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت۱۶۴
⭕️ روش برخورد با متجاوزان
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
93853437(5).mp3
4.26M
ڪسےحالشبدباشہاعلاممیڪنہ خدانیست...↯
🎙Ostadپناهیان
━━━━━━●───────
⇆ㅤ◁ㅤㅤ❚❚ㅤㅤ
#ماه_مبارک_رمضان
╭━━⊰❀•❀🌼❀•❀⊱━━╮
@hadi_soleymani313
╰━━⊰❀•❀🌼❀•❀⊱━━╯
🍃.| #خدای_خوب_ابراهیم |.🍃
"چقدر کارهایش زیبا وآموزنده بود. کار برای "خدایش" در هیچ شرایطی ترک نمی شد.مدتها برای نماز صبح به مسجد خاصی می رفت.
امام جماعت آنجا مردی ساده دل ،اما مخالف انقلاب بود!آنقدر با این پیرمرد روحانی رفت وآمد کرد ودوست شد که در دل او اثر گذاشت واو را امام جماعت انقلابی در محل تبدیل کرد.
می دانست "خدای خوبش" فرموده :
»»﷽««
"قل إنما أعظم بواحده أن تقوموا لله مثنی وفرادی"
"بگو:(شما را تنها به یک چیز اندرز می دهم ،دونفر دونفر یا به تنهایی برای خدا قیام کنید.)(سبا/۴۶)"
#صلــــوات🌺🍃
#شهید_ابراهیم_هادی
#خدای_خوب_ابراهیم 💚🌿
@hadi_soleymani313
☘️ شیخ جعفر شوشتری(ره):
👈 هر وقت شـیطان وسوسہ کرد و نتوانستید
حریف نفس بشوید، هفت مرتبه بگوئید:
✅ «بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحِیمِ ،
لا حَولَ وَلا قُوَّة اِلّا بِاللهِ العَلےِّ العَظیم»
🌺وقتے این ذکر را میگوئید،هفت ملک به کمک شما می آیند و آنها را دفع میکنند...
💥بارها تجربه شده است که انسان وقتی آن را میخواند احساس قوّت می کند.
هدایت شده از عَلَم
24نماز اول وقت.mp3
15.49M
✅ نمازهای مهمّ شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان ؛
امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمود:
هرکس در شب بیست و هفتم ماه رمضان 4 رکعت نماز بخواند، در هر رکعت یک بار سوره حمد و یک بار سوره تبارک( و اگر سوره تبارک را حفظ نباشد، در هر رکعت، 25 مرتبه سوره توحید بخواند)، خداوند او و والدین او را می آمرزد.
📚(بحارالأنوار، ج97، ص384- 385 به نقل از اربعین شهید)
حضرت صادق (علیه السلام) از پدران گرامیش (علیهم السلام) از رسول خدا (صلّی الله علیه و آله) نقل می کند که فرمود: هرکس شب بیست و هفتم ماه رمضان، دو رکعت نماز بخواند، در هر رکعت، یک بار حمد، یک بار سوره قدر و 25 بار سوره توحید، و بعد از نماز 100 بار استغفار کند و 100 بار صلوات فرستد، همانا شب قدر را درک کرده است.
📚(مستدرك الوسائل، ج7، ص483- 484 به نقل از لبّ اللّباب راوندی)
مرحوم محدّث نوری در ذیل روایت فوق می فرماید:
این روایت با این مطلب که شب قدر، شب بیست و سوم ماه رمضان است، منافات ندارد، زیرا این روایت می تواند به کسی اختصاص داشته باشد که شب بیست و سوم ماه رمضان را از دست داده و می تواند شب بیست و هفتم را درک کند.
📚(مستدرك الوسائل، ج7، ص484)
#ماه_رمضان
#نماز_ماه_رمضان
⁉️آیا شب بیست و هفتم ماه رمضان، شب قدر است؟
🕊🌸مرحوم آیتالله مجتهدی تهرانی میفرمود:
💟 مهربانی خدا بسیار زیاد است.
آدم هرگاه رو به خدا عذرخواهی میکند، خدا او را میپذیرد، حتی اگر یک عمر نااهل باشد.
در گذشته جوانهای منحرفی بودند که در ایام محرم، امام حسین (ع) از آنها دستگیری میکرد و در آخر محرم تمام گناهان خود را ترک میکردند.
در شبهای تاریک و در خلوت و تنهایی با خدا صحبت و از او عذرخواهی کنید. خدا دست شما را میگیرد و اصلاح میشوید.
🕊🌸مرحوم آیتالله مجتهدی تهرانی در شرح فراز «اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ فَضْلَ لَیلَةِ القَدْرِ» میفرمود:
🔰🔰🔰🔰🔰
از این دعا برخی احتمال میدهند که شب بیست و هفتم ماه رمضان، شب قدر است.
در روایات، راجع به شب قدر اختلافاتی وجود دارد.
شیعه اعتقاد دارد که به احتمال قوی شب بیست و سوم، شب قدر است و اعمال بیست و سوم مهمتر از اعمال شب نوزدهم و بیست و یکم است.
و برادران اهل تسنن به بیست و هفتم اعتقاد دارند و این شب را احیاء نگه میدارند و اعمال شب قدر را به جا میآورند
شیعه هم البته شب بیست و هفتم احیاء دارد؛
اما تنها در اول شب حتی برخی قایل به شب قدر بودن شب نیمه شعبان هستند. اندازهگیری برنامههای ما اعم از سلامتی، عمر طولانی، رفاه، بلا، گرفتاری و هر پیشامدی در شب قدر اتفاق میافتد. شبی که مورد اختلاف است و حتی برخی، عید فطر را برای آن قائلند.
برخی اولیاء، تمام سال را احیاء میگرفتند تا آن شب قدر که معلوم نیست چه وقت است را درک کنند
@hadi_soleymani313