✳️پاسخ به سوالات پرتکرار تربیتی - ۲
🔺دوست دارم كودكم به مطالعه علاقمند و كتابخوان شود. چكار بايد بكنم؟
✅جواب:
راههاي فراوان متنوعي وجود دارد كه بيشتر به خلاقيت والدين مربوط مي شود. براي كودكان زير هفت سال اين چند راهكار زحمتي ندارد:
🔸يك: خودتان الگوي خوبي باشيد. با خود تعهد كنيد قبل از خواب، كتاب ولو تاريخ و رمان بخوانيد. بچه ها مي بينند و علاقمند مي شوند.
🔸دو: هميشه دم دستتان كتاب باشد: كنار تلويزيون، روي اپن، روي ميز تلفن، روي عسلي و يا هر جايي كه در ديد كودك است. حتي طبقه اي كوچك براي كتاب تهيه كنيد و به ديوار مقابل ديدگان همه نصب كنيد. هم تبليغ كتاب است، هم دم دست. كتابهاي قرآن و مفاتيح و صحيفه و نهج البلاغه و رساله مرجع تقليد، ديوان حافظ و سعدي و.... را براي خودتان و چند كتاب براي كودكان قرار دهيد.
🔸سه: توقع نداشته باشيد حتما كتاب را بخواند؛ بلكه كتاب هايي كه تصويرشان بيشتر از متن است، مناسبتر است.
مخصوصا اگر تا حال كتابي براي خودش نداشته باشد.
🔸چهار: كتاب هاي مخصوص كودك مانند كتاب حمام، كتاب هاي قصه و كتابهايي با جلد سخت تهيه كنيد تا هميشه در دست و پاي كودك باشد؛ از همان دوران نوزادي.
🔸پنج: هر روز قبل از خواب يا عصر ها، از روي كتاب داستان يا شعر براي كودك خود كتاب بخوانيد و توضيح دهيد. اگر گروهي باشد، كودكان بيشتر علاقه نشان مي دهند.
🔸شش: او را با كاغذ و قلم آشنا كنيد و بگذاريد هر چه مي خواهد بنويسد و خط خطي كند. هم آرامش مي گيرد و هم مي آموزد.
🔸هفت: هنگام مطالعه بگذاريد كودك در كنارتان باشد. معمولا علاقه نشان مي دهد و دوست دارد كتابي مانند شما در دست بگيرند. بزرگ باشد و پر نوشته؛ سخت گيري نكنيد و براي لحظاتي بگذاريد تجربه كند و تشويقش كنيد.
🔸هشت: براي كودك قفسه كتاب مخصوص تهيه كنيد. مجله كودك مانند كيهان بچه ها و پوپك اشتراك شويد و...
🔸نه: تشويق فراموش نشود.
#مشاوره
📚منتشر شده هفته نامه پرتو سخن - شماره ۹۸۱ - ۹۹/۴/۴
@hadiqotbi
🔰سلسله مقالات سبک زندگی:
🔸بخش چهارم:
تاثیر محیط بر سبک زندگی
#سبک_زندگی
📚منتشر شده هفته نامه پرتو سخن - شماره ۹۸۴ - ۹۹/۴/۲۵
🔺لینک مقاله👇
http://partosokhan.ir/page.asp?Number=984&Category=374#217400
@hadiqotbi
✳️پاسخ به سوالات پر تکرار تربیتی - ۳
🔰براي جشن تكليف دخترم كه داخل منزل باشه چه طرح و ايدهاي پيشنهاد ميكنيد. كه هم جذاب باشه و هم براش خاطره بمونه... .الان جشنها با آهنگ و رقص برگزار ميشه. توقع دارند شاد برگزار بشه. ما چكار ميتونيم انجام بدهيم كه به گناه نيفتيم مخصوصا براي جشن تكليف و تولد و...
🔺جواب:
برگزاري جشن تكليف، سنت حسنه و سفارش شده بزرگان دين است كه در كنار پذيرايي و گفتگوهاي دوستانه، ميتوان با اجراي چند برنامه مختصر و مفيد، آن را جذاب و به يادماندني كرد؛ بهعنوان مثال:
🔸يك: كارت دعوتي براي مهمانها بفرستيد. كارت دعوتي كه: خود دختر يا پسرتون با دست خودش مهمانها را به مراسم جشن كرده باشد. يادتان نرود شما كارت پستال تهيه كنيد و فرزندتان خودش دعوت را در كاغذ رنگي بنويسد و داخل كارت پستال بچسباند.
🔸دو: نام مراسم رو ميتوانيد «جشن بندگي»، «جشن تكليف»، «جشن عبادت»، «جشن تشريف» يا هر نام زيباي ديگري بگذاريد و در دو سه كاغذ رنگي داراي تصوير پرينت بگيريد و به ورودي خانه بزنيد و بنويسيد: «به جشن تكليف فاطمه خوش آمديد... » يا «به طرف جشن تكليف... » و... ميتوانيد عكس فرزندتان هم كنارش بزنيد!
🔸سه: با الگو گيري از اهل بيت(ع) و بزرگان دين، پدر با دست خودش نامهاي به فرزندش كه به سن تكليف رسيده بنويسد و فرزندش آن را در مراسم جشن بلند بلند بخواند. روش ديگر اين است كه پدر نامه را بخواند و شما صداي پدر را ضبط كنيد و در مراسم جشن، دختر ضمن خواندن نامه، صداي پدرش را از پشت بلندگو هم بشنود. اين لحظه به شدت در فرزند شما تأثير گذار خواهد بود.
🔸چهار: دفترچه خاطراتي براي دختر يا پسرتون بخريد و از بزرگترها به خصوص اقوام درجه يك بخواهيد توصيهاي به فرزند شما داشته باشند و خودشان با دست خودشان آن را در دفترچه خاطراتش يادداشت و امضاء كنند.
🔸پنج: چهل برگه از ترجمه آيات قرآن كه با «يا ايها الذين آمنوا... » شروع ميشود تهيه كنيد و داخل بشقاب يا سيني بگذاريد و از دختر يا پسرتون بخواهيد يكي از آنها را بردارد. بعد هم آن آيه را با خط زيبا يا كامپيوتري به روي برگههاي ابر و باد پرينت بگيريد و قاب كنيد و داخل اتاق يا هال بزنيد. حتي بزرگترها هم ميتوانند اين كار را در همان مراسم براي خودشان انجام دهند و تعهد بدهند تا آخر عمر حداقل به همان يك آيه عمل كنند! بعضيها اين كار را براي لحظه تحويل سال انجام ميدهند و متعهد ميشوند كه تا آخر سال با آن آيه زندگي كنند.
🔸شش: صفات حميده و رذيله را در كاغذهاي رنگي آچار بنويسيد. خانم مجلسي يا مادر يا كسي كه توانايي اجرا دارد، آن را رو به مهمانان بگيرد و بخواند. اگر صفتِ خوبي بود، بچهها «طيب طيب الله، احسن بارك الله» بگويند؛ و اگر صفت بدي بود، با توپهاي كوچكي كه مادر از قبل تهيه كرده و بين بچهها پخش كرده، آن را بزنند(نمونهاي از رمي جمرات). مجري ميتواند درباره هر يك از صفات سوال و جواب كند و كمي توضيح بدهد.
🔸هفت: نمايش داشته باشيد. قبل از مهماني نمايشي را بزرگ ترها تمرين كنند و در جشن اجرا كنند. نمايشها ميتوانند با موضوع نماز(حميده خاتون و آخرين سفارش امام صادق) يا چشمان خدا(فرشتگان رقيب و عتيد) يا حجاب و راستگويي و... يا مضامين اخلاقي مانند «آن چه براي خودت دوست داري براي ديگران هم بپسند.. مثل چاه نكن بهر كسي... » اجرا كنيد. اجرا توسط بزرگ ترها اين نمايشها را خيلي جذابتر و خاطره انگيزتر ميكند.
🔸هشت: براي بچهها بازي و سرگرمي داشته باشيد. «معما» و «سه بار بگو» خيلي جذاب است. جايزه هم بدهيد! مداد عروسكي، پاك كنهاي فانتزي، گيره روسري و ساق دست و... ؛ براي پسرها هم دفترچه و خودكار و كتابچه جيبي نماز و... اگر توانستيد كادو كنيد بهتر است.
🔸نُه: به مهمانها هديه بدهيد. مثلا: خودتان يك بسته شكلات، بادكنك و يك كاغذ كوچك كه جملهاي از حكمتهاي نهج البلاغه در آن نوشته شده، بسته بندي كنيد و در مراسم به همه بدهيد. اگر شد پانصد تومني نو و تبركي هم اضافه كنيد بهتر!
🔸ده: يك كتاب كوچك با موضوع نماز يا حجاب يا امام زمان و شهدا به دختر يا پسرتان هديه بدهيد. اگر توان مالي داشتيد، براي همه تهيه كنيد و بهعنوان هديه مراسم با امضاي خودتون يا فرزندتون، بين مهمانها توزيع كنيد.
🔸يازده: براي اينكه مراسم كم خرجي داشته باشد، كيك و آرايشگاه تان خانگي باشد. يا شيريني دانهاي تهيه كنيد كه براي توزيع و برش و نگهداريش مشكلي نداشته باشيد. لباس و چادر و مقنعهاش را بخريد و هديه بدهيد؛ براي دخترها چادر مخصوص جشن را قرض بگيريد. در ضمن هديهها را جلوي چشم بچهها باز نكنيد و وقتي مهمانها رفتند جلوي اقوام درجه يك باز كنيد.
🔸دوازده:... سيزده:...
شما ميتوانيد بانك طرح و ايدهها را كامل كنيد و اين نكتهها رو همينطور ادامه بدهيد...
#مشاوره
📚منتشر شده در هفته نامه پرتو سخن - شماره ۹۸۴ - ۹۹/۴/۲۵
@hadiqotbi
🔰سلسله مقالات سبک زندگی:
🔸بخش پنجم:
تاثیر طب و تغذیه در سبک زندگی
#سبک_زندگی
📚منتشر شده هفته نامه پرتو سخن - شماره ۹۸۵ - ۹۹/۵/۱
🔺لینک مقاله👇
http://partosokhan.ir/page.asp?Number=985&Category=381#217431
@hadiqotbi
✳️پاسخ به سوالات پر تکرار تربیتی - ۴
🔺شوهرم براي اشتباهات كودك، او را ميزند و هرچه ميگويم اين روش صحيح نيست گوش نميكند و معتقد است بچه بايد كتك بخورد تا آدم شود!
✅جواب:
متاسفانه بايد بگوييم استفاده از تنبيه براي هدف مقدسي چون تربيت و انسان سازي، روش پسنديدهاي نيست وحداقل بايد بگوييم اگر در گذشته اين روش جوابگو بوده است، امروزه ديگر نتيجه بخش نيست. تنبيه بدني به خصوص اگر شديد باشد، با تكريم سازگار نيست و در واقع موجب تحقير شخصيت و انتقامگيري ميشود. همانگونه در روايتي از امام هادي(ع) آمده است: «من هانت نفسه فلا تامن شره»(تحف العقول، ص483 ـ بحار الانوار، ج75، 365)؛ كسي كه بزرگواري و ارزش و كرامت خود را از دست داد، از شرش در امان نباش! كسي كه پيش خودش شكسته و ضعيف و بيارزش واقع شد، ميتواند به ديگران آسيب برساند. در مقابل آن، عزت نفس است كه فرد با احساس شخصيت و حرمت و ارزشي كه براي خود قائل است، دست به كاري كه دور از شأن انساني و ايماني اش باشد، نميزند و خود را پايين نميآورد. همان گونه كه حضرت يوسف(ع) در پاسخ به درخواست گناه فرمود: «معاذ الله انه ربي احسن مثواي»(يوسف/ 23) پناه ميبرم به خدا! او مرا پرورش داده و منزلتي نيكو داده است؛ يعني علاوه بر جنبه ايماني، به حقيقت و شرافت انساني نيز اشاره دارد. در واقع گناه را كسر شأن انساني و ايماني خود ميداند. امام علي(ع) نيز ميفرمايد: «من كرمت عليه نفسه هانت عليه شهواته»؛(نهج البلاغه، حكمت 449) كسي كه خود را گرامي بدارد و قدردان گوهر انساني و ايماني خود باشد، شهوات و خواستههاي حيواني و پست، نزد او ناچيز خواهد بود.
با توجه به اين مقدمه به چند نكته توجه كنيد:
🔸يك: قبل از تنبيه، حتما به او علم و اطلاع كافي داده باشيد تا فرزندتان، دليل تنبيه خود را بداند. بنابراين هيچ گاه بدون دليل واضح او را تنبيه نكنيد. حتما با او صحبت كرده باشيد و قوانين خانه يا بازي را گوشزد كرده باشيد.
🔸دو: تنبيه كودك، نبايد از روي عقده گشايي شخصي و فشار روحي و رواني ديگران باشد. سعي كنيد بر خود مسلط باشيد و قبل از تنبيه چند لحظه فكر كنيد. روح و جسم كودكان بسيار لطيف است. و حتي اگر نوجوان هم باشد، بهتر هر كاري ميخواهيد انجام دهيد، قبلش خودتان را به جاي كودك بگذاريد و بعد اقدام كنيد.
🔸سه: تنبيه بدني آثار و عوارض جبران ناپذيري دارد؛ مثل انتقام گيري، پنهانكاري، پرخاشگري، انحرافات جنسي، و... سعي كنيد همسرتان را به مطالعه آثار تنبيه در كتابها تشويق كنيد.
🔸چهار: تنبيه جسمي، تنها در مواردي كه خداوند اجازه فرموده مجاز است. براي تربيت فرزند، از تنبيه صحيح و غير جسمي استفاده كنيد. مانند: قهركوتاه مدت، محروميت از علاقه منديها، جريمه، پاداش به ديگري و... كه بايد با توجه به سن و جنس فرزند انجام بگيرد. گاهي اوقات يك قهر كوتاه مدت مادر، اثر شديدتري از ضرب و شتم دارد.
🔸پنج: اگر راهي جز تنبيه بدني نيست و روشهاي تنبيه غير بدني جوابگو نبود، بر قسمتهايي ضربه بزنيد كه موجب ديه نشود. مثلا از روي لباس به كتف يا باسن او بزنيد. چون تنبيه جسمي معمولا بدن كودك را سرخ، كبود يا سياه ميكند و هر كدام موجب ضمان و ديه است و والدين اجازه چنين رفتاري را با فرزند خود ندارند و اگر مرتكب شوند بايد حتما ديه را محاسبه كرده و بعد از سن بلوغ و تكليف به او بپردازند يا حلاليت بطلبند. البته اگر فرصتش باشد.
#مشاوره
📚منتشر شده هفته نامه پرتو سخن - شماره ۹۸۵ - ۹۹/۵/۱
@hadiqotbi
هدایت شده از مجله خبری تحلیلی ۵۷
طرح طهور اندیشه - 1399.pdf
1.95M
🔰طرح طهور
طرح جامع سیر مطالعاتی
🔰مباحث بنیادین
🔰مباحث راهبردی
🔰مباحث کاربردی
توضیح:
🔺آشنایی با نظام فکریِ هر یک از جریان حق و باطل دارای یک نظامِ فکری خاصِ به خود
است که مبانی نظری او را در حوزه های مختلف می سازد، اهدافِ او را تعیین می کند و به اندیشه های او را در حوزه های مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، مدیریتی و ... شکل می دهد و باورها و ارزشهای او را ساخته و در نهایت به صورت یک فرهنگِ تمدن ساز ظهور و بروز پیدا می کند.
🔺نظامِ فکری چه در جریان حق و چه در جریانِ باطل دارای ساختار واحدی است. این ساختار
شامل بخش های بنیادین، راهبردی و کاربردی می شود، همین ساختار نیز در مسیر مطالعاتی
نظام فکری جریان حق و باطل باید مورد ملاحظه قرار گیرد.
#طرح_طهور
#سیر_مطالعاتی
۲۴ موضوع / ۳۶۰ کتاب
@raheayandeh
✌️
@farhangy57
هدایت شده از مجله خبری تحلیلی ۵۷
سیر مطالعاتی موسسه امام خمینی.pdf
1.87M
✳️سیر مطالعاتی تعمیق طرح ولایت
🔺موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) سالها پیش طرحی را به نام طرح ولایت زیر نظر مستقیم علامه مصباح یزدی و عنایت مقام معظم رهبری آغاز کرد که امروز علاوه بر تجربه و رفع نواقص در دوره ها و متون آموزشی به نقطه مطلوب رسیده است.
🔺چند سال پیش، اساتید طرح ولایت با همفکری یکدیگر به سیر مطالعاتی مشخصی رسیدند. موضوعات ارایه شده برای سیر مطالعاتی و تعمیق طرح ولایت عبارتند از:
🔰معرفت شناسی
🔰خداشناسی
🔰انسان شناسی
🔰فلسفه اخلاق
🔰فلسفه حقوق
🔰فلسفه سیاست
🔺این سیر مطالعاتی به ویژه برای کسانی که در طرح ولایت شرکت کرده اند، ضروری به نظر می رسد.
با تشکر از حجت الاسلام و المسلمین استاد شبان نیا...
#سیر_مطالعاتی
@farhangy57
هدایت شده از کانال رسمی هفتهنامه پرتو
🔻 صفحه #فرهنگی_اجتماعی
در دهه اخیر طرح مباحث #طب_اسلامی و ترویج احادیث مربوط به تغذیه و #بهداشت جسم، با استقبال مردم رو به رو شد، اما متاسفانه این شروع و فرصت خوب نتوانست متولیان طب اسلامی را در کنار طبهای سنتی، یونانی و کلاسیک قرار دهد.
حقیقت آن است که با اضافه کردن یک واژه اسلامی نمیتوان طب یونانی یا شرقی و سنتی را به نام اسلام کرد؛ چراکه بخشی از دستورات اسلام درباره بهداشت، طب و تغذیه، پیش از اسلام نیز وجود داشته است.
📝 #هادی_قطبی (فعال فرهنگی)
♨️ادامه مطلب 👇
شماره #جدید «#985»
🔻نشانی ما در سایت ، ایتا و تلگرام
@partosokhan_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️مردم اجازه ندهند مرفهین به قدرت برسند....
✌️ @farhangy57
@hadiqotbi
✳️پاسخ به سوالات پرتکرار تربیتی - ۵
🔺همسرم به طب سنتی علاقه دارد و مخالف هله هوله بچه هاست. کودکم خیلی به او اصرار میکند . من دلم میسوزد. چه باید بکنم؟
✅جواب:
🔸یک: بین خود و همسرتان در مسایل تربیتی به یک توافق برسید تا باهم یک شیو ای را در پیش بگیرید.
🔸دو: سخت گیری بیش از حد روش درستی برای تربیت نیست و منجر به آسیب و عقده حقارت میشود و در آینده در شخصیت کودک اثر منفی می گذارد. افراط و تفریط در هر کاری غلط است حتی نماز و روزه.
🔸سه: در این موارد، ضرر های شدید مهم است و ضررهای اندک و احتمالی مورد اعتنا نیست. خوردن چیپس و پفک، ماهی یکبار ضرر آنچنانی نمی رساند.
🔸چهار: قبل یا بعد از مصرف هل هوله، تغذیه های مقوی و جبران کننده بگذارید. مانند سکنجبین، عسل، آبلیمو، خاکشیر، عرقیجات، پسته و بادام، و...تا مواد مضر هله هول را دفع کند.
#مشاوره
📚منتشر شده در هفته نامه پرتو سخن - شماره ۹۸۶ - ۹۹/۵/۸
@hadiqotbi
🔰سلسله مقالات سبک زندگی:
🔸بخش ششم:
سبک زندگی انقلابی
#سبک_زندگی
📚منتشر شده هفته نامه پرتو سخن - شماره ۹۸۶ - ۹۹/۰۵/۰۸
http://partosokhan.ir/page.asp?Number=986&Category=381#217454
@hadiqotbi
هدایت شده از کانال رسمی هفتهنامه پرتو
#عکس_نگاشت
✅سبک زندگی
🔻نشانی پرتو در ایتا و تلگرام
@partosokhan_ir