🌷 رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) :
🔸اگر کسی قدرت بر روزهی ماه رجب را ندارد، هر روز این تسبیحات را صد بار بخواند، تا ثواب روزهی ماه رجب را دریابد :
🤲 سُبْحَانَ الْإِلَهِ الْجَلِيلِ، سُبْحَانَ مَنْ لا يَنْبَغِي التَّسْبِيحُ إِلّا لَهُ، سُبْحَانَ الْأَعَزِّ الْأَكْرَمِ، سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَ هُوَ لَهُ أَهْلٌ.
📚 مفاتیح الجنان
📚 @HadithNegar
🌺صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🌺
#روزی_یک_صفحه_قرآن
صفحه492
📚 @HadithNegar
💠 #عمل_مستحب
🔸 امام علی علیه السلام:
عمل مستحب در صورتی که به واجب زیان رساند، انسان را به خدا نزدیک نمی کند.
✨ لَا قُرْبَةَ بِالنَّوَافِلِ إِذَا أَضَرَّتْ بِالْفَرَائِض
📚 نهج البلاغه/ح39
✍🏼 آیا عزاداری ای که باعث قضا شدن نماز صبح شود، مصداق این روایت نیست؟
آیا با ترک واجبات تربیت نفس ممکن است، هر چند مقید به عزاداری امام حسین علیه السلام باشیم؟
📚 @HadithNegar
#ماه_رجب
🔻فضیلت عجیب روزه ماه مبارک رجب .
از ثوبان غلام پیامبر(صلوات الله علیه و آله ) نقل شده که گفت :
ما جمعی در خدمت پیامبر(صلوات الله علیه و آله) بجایی می رفتیم عبورمان به گورستانی افتاد، حضرت اندکی در میان قبرها بایستاد و سپس به راه افتاد. من عرض کردم توقف شما در قبرستان به چه خاطر بود؟
حضرت سخت گریه کرد و ما نیز محزون و گریه کردیم، سپس فرمود:
ای ثوبان اینان در قبرهایشان معذّبند آنچنان که من ناله آنها را شنیدم و دلم به حالشان به رحم آمد و از خدا خواستم عذابشان را تخفیف دهد و خداوند اجابت فرمود و اگر اینها در ماه رجب روزه گرفته بودند، در قبرهایشان عذاب نمی شدند.
عرض کردم: یا رسول اللّه روزه و عبادت در ماه رجب از عذاب قبر ایمنی می دهد؟
فرمود: آری سوگند به آنکه مرا به حق فرستاد هر مرد و زن مسلمانی که یک روز از رجب را روزه بدارد و یک شب آن را به عبادت برخیزد و جز رضای خدا نظری نداشته باشد عبادت هزار سال در نامه عملش ثبت گردد که روزهایش را روزه و شبهایش را به عبادت گذرانده باشد و...
📚بحارالانوار، ج 49، ص 39.
📚 @HadithNegar
💠حسن بن مسعود میگوید: در حالی خدمت امام هادی سلام الله علیه رسیدم که انگشتم خراشیده بود و شانه ام بر اثر برخورد با سواره ای آسیب دیده بود و در میان جمعیتی نیز وارد شده بودم که به سبب ازدحام قسمتی از لباسم پاره شده بود؛ پس گفتم: ای روز! چه شومی! خدا شرت را از من بگرداند. آن امام سلام الله علیه به من فرمود:
🔹ای حسن تو نیز که با ما رفت و آمد داری، گناهت را به گردن بی گناه می اندازی؟ حسن گوید [پس از این تذکر امام] به خود آمدم و به خطایم پی بردم؛ پس گفتم: ای مولای من از خدا آمرزش می طلبم. امام فرمود: ای حسن! روزگار را چه گناهی است که شما هرگاه در آن به سزای کردار خود میرسید آن را شوم می شمارید؟ حسن گفت: برای همیشه از خدا پوزش میطلبم و این توبه من است ای پسر رسول خدا! امام هادی سلام الله علیه فرمود: به خدا سوگند [ شوم دانستن روزگار] سودتان نبخشد؛ بلکه خدا به سبب سرزنشتان از روزگار با اینکه بر آن مذمتی نیست، کیفرتان می کند.
ای حسن! آیا نمیدانی که ثواب دهنده و کیفر دهنده و پاداش دهنده بـرای هــر کاری زود یا دیر [در دنیا و آخرت] خداست؟ گفتم ای آقایم! چرا.
فرمود:[این عمل را] تکرار نکن و برای روزگار هیچ اثری در حکم خدا قرار مده. حسن گفت :باشد ای سرور من!
✍خلاصه آنکه:۱.زمان ظرف رخدادهای تاریخی است.۲.چیزهایی که در زمان انجام میگیرد، گاهی موجب کامروایی بعضی و ناکامی برخی هست. ۳.گاهی یک رخداد دو چهره دارد و گاهی دو رخداد متفاوت نسبت به دو نفر تأثیر گوناگون دارند؛ بنابراین نمیتوان ظرف را نحس(ناخوشایند) دانست؛ چنان که نمیتوان آن را سعد(خوشایند) پنداشت.۴.جریان قمر در برج عقرب و مانند آن از اوقات ویژه راجع به نحس و سعد خود زمان نیست و تشریح آن از حوصله بحث کنونی بیرون است.
📚 [تحف العقول ص۴۸۲. ۴۸۳]
📚[مفاتیح الحیاة ص ۵۵۳]
📚 @HadithNegar
🌹از امام رضا(ع) نیز روایت شده است:
🌿هر که به اشتیاق ثواب، روز اول ماه رجب را روزه بدارد، خدای عزوجل، بهشت را بر او واجب گرداند؛ هر که روز وسط رجب را روزه بدارد، می تواند دو قبیله (پرجمعیت) مانند ربیعه و مضر را شفاعت کند؛ و هر که روز آخرش را روزه بدارد، خدای عزوجل او را از پادشاهان بهشت گرداند و شفاعتش را دربارة پدر، مادر و همة بستگان و آشنایان و همسایگان بپذیرد، گرچه در میان آنها مستحقان دوزخ باشند.
📚امالی شیخ صدوق، ص10
📚 @HadithNegar
حدیث نگار
ادامه حدیث روز قبل 👇 💠ابو سعيد خدرى مى گويد: پيامبر خدا (صلّى الله عليه و آله) فرمود: 🔹 هر كس سه
ادامه حدیث روز قبل 👇
💠ابو سعيد خدرى مى گويد: پيامبر خدا (صلّى الله عليه و آله) فرمود:
🔹و هر كس سيزده روز از رجب را روزه بگيرد، روز قيامت در سايۀ عرش خدا ميزى از ياقوت سبز براى او مى نهند كه پايه هايش از مرواريد است و وسعت آن هفتاد برابر دنياست، و بر روى آن سينى هايى از مرواريد و ياقوت قرار دارد كه در هر سينى هفتاد هزار نوع غذاست كه هرگز در رنگ و بوى شبيه هم نيستند، و او در حالى از آن غذاها مى خورد كه ديگران در رنج و اندوهى بزرگ قرار دارند.
🔹 و هر كس چهارده روز از رجب را روزه بگيرد، خداوند در پاداش او به قدرى از كاخهاى بهشتى به او عطا مى كند كه هيچ چشمى نديده و هيچ گوشى نشنيده و بر فكر كسى خطور نكرده است، و آن كاخها همه از مرواريد و ياقوت ساخته شده اند.و هر كس پانزده روز از رجب را روزه بگيرد، جايگاهش در روز قيامت جايگاه كسانى خواهد بود كه از عذاب خدا در امانند، و هيچ فرشته يا پيامبرى بر او نمى گذرد مگر آنكه به او مى گويد: خوشا به حال تو كه از عذاب خدا ايمنى، و در پيشگاه الهى قرب و منزلت يافته اى، و مورد غبطۀ ديگران قرار گرفته اى، و در نهايت شادمانى ساكن بهشت خواهى شد.
🔹 و هر كس شانزده روز از رجب را روزه بگيرد، در زمرۀ نخستين كسانى خواهد بود كه بر مركبهايى از نور سوار مى شوند و در فضاى وسيع بهشت به سوى سراى رحمت رهسپار مى گردند.
🔹و هر كس هفده روز از رجب را روزه بگيرد، روز قيامت هفتاد هزار چراغ براى او در صراط مى نهند تا به نور آن چراغها از صراط عبور كند و وارد بهشت شود، و فرشتگان با خوشامدگويى و سلام او را بدرقه مى كنند.
🔹 و هر كس هيجده روز از رجب را روزه بگيرد، در بهشت جاودان روى تختهايى از مرواريد و ياقوت در قبّۀ ابراهيم (عليه السّلام) قرين آن حضرت خواهد بود.
📚ثواب الأعمال و عقاب الأعمال / ترجمه انصاری ؛ ج 1 , ص 117
📚 @HadithNegar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☘ اگه بدهکاری این دعا رو بخون ، خیلی موثره...
🎙حجت الاسلام والمسلمین استاد #فرحزاد
📚 @HadithNegar
🍃 پيامبر خـدا صلىاللهعليهوآله
إنَّ في الجَنّةِ قَصْرا لا يَدخُلُهُ إلاّ صُوّامُ رَجَبٍ.
در بهشت قصرى است كه وارد آن نمىشود مگر آنان كه ماه رجب را روزه مىگيرند.
📚 بحار الأنوار، ج٩٧، ص۴٧، ح٣۲
📚 @HadithNegar