#حدیث
⚘️وَ سَأَلَ سَعِيدُ بْنُ اَلْمُسَيَّبِ عَلِيَّ بْنَ اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِمَا اَلسَّلاَمُ فَقَالَ لَهُ:
مَتَى فُرِضَتِ اَلصَّلاَةُ عَلَى اَلْمُسْلِمِينَ عَلَى مَا هِيَ اَلْيَوْمَ عَلَيْهِ؟
فَقَالَ « بِالْمَدِينَةِ حِينَ ظَهَرَتِ اَلدَّعْوَةُ وَ قَوِيَ اَلْإِسْلاَمُ وَ كَتَبَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ عَلَى اَلْمُسْلِمِينَ اَلْجِهَادَ زَادَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ فِي اَلصَّلاَةِ سَبْعَ رَكَعَاتٍ فِي اَلظُّهْرِ رَكْعَتَيْنِ وَ فِي اَلْعَصْرِ رَكْعَتَيْنِ وَ فِي اَلْمَغْرِبِ رَكْعَةً وَ فِي اَلْعِشَاءِ اَلْآخِرَةِ رَكْعَتَيْنِ وَ أَقَرَّ اَلْفَجْرَ عَلَى مَا فُرِضَتْ بِمَكَّةَ... الحدیث.
⚘️سعيد بن مسيّب از امام سجاد عليه السّلام سؤال كرد:
از چه زمانى نماز بدين صورت كه امروز مسلمانان ميخوانند بر آنان واجب شد؟
آن حضرت(ع) فرمود:
در مدينه و زمانى كه دعوت عمومى به اسلام آشكار گرديد و اسلام قوّت يافت و خداوند عزّ و جلّ جهاد را بر مسلمانان واجب فرمود رسول خدا صلّى اللّٰه عليه و آله هفت ركعت به نمازهاى شبانه روز افزود باين ترتيب: دو ركعت به نماز ظهر، و دو ركعت به نماز عصر، و يك ركعت به نماز مغرب، و دو ركعت به نماز عشاء، و نماز صبح را بهمان صورت كه در مكّه واجب گرديده بود باقى گذاشت.
📚 من لا یحضره الفقیه،ج۱،ص۴۵۵
#تاریخ
🍃@hadithshenasi🍃
🔴 رفاقت با #امام_زمان علیه السلام
آیت الله کشمیری(ره):
روزی یک ساعت با حضرت خلوت کنید. متوجه حضرت بشوید.«زیارت آل یاسین» را بخوانید،سپس بگویید یا صاحب الزمان ادرکنی توسل بکنید به ایشان، یک خرده یک خرده رفاقت پیدا میشود.
🍃@hadithshenasi🍃
🔴اهمیت نگرش تاریخی به روایات
#استاد_سیداحمد_مددی:
نگاه تاریخی به مسأله موجب می شود تا به جای صرف فکر در تجریدیات و انتزاعیات، به واقعیتهای خارجی بپردازیم.
یک مرحله از این واقعیات خارجی، نگاه تاریخی است. بحث های تاریخی زاویه ها و ریشه های یک بحث ، نقطه تأثیر آن بحث در کل تفکر دینی، و چگونگی شکل گیری معارف دینی را روشن می کند و بر نتیجه نهایی کاملاً تأثیر می گذارد.
نگرش تاریخی نه تنها در فقه و اصول، در شکل گیری روایات نیز دخالت دارد.
بر این اساس باید محیط صدور روایت را در نظر گرفت.
📚 نگاهی به دریا، ص615
#تاریخ
#فوائد
🍃@hadithshenasi🍃
🔴 ۱۳ ربیع الثانی یکی از اقوال غیر مشهور درباره شهادت حضرت زهرا(س)
درباره #تاریخ شهادت حضرت زهرا(س) اقوال متعددی وجود دارد که مشهورترین آن ها ۱۳ جمادی الاول و ۳ جمادی الثانی است.
یکی از اقوال غیر مشهور ۱۳ربیع الثانی(امروز) است که ابن شهرآشوب(ره) به آن اشاره کرده است .
🔸️او می نویسد:
موقعى كه پيغمبر اسلام(ص) از دنيا رحلت كرد، از عمر حضرت فاطمه(س) هجده سال و هفت ماه گذشته بود،بعد از پدر بزرگوارش مدت هفتاد و دو روز زنده بود.هفتاد و پنج روز و چهار ماه هم گفته شده. قربانى گفته: چهل روز زنده بود و اين قول صحيح است.فاطمۀ زهرا(س) در شب يك شنبه، سيزدهم ماه ربيع الثانی سال يازدهم پس از هجرت از دنيا رحلت نمود.
قبر مقدّسش در بقيع است.گفتهاند:قبرش در خانۀ خودش مىباشد.قول ديگر آن است كه قبرش ما بين قبر و منبر پيامبر صلّى اللّٰه عليه و آله و سلّم است.
📚المناقب، ج۳ص۳۵۷
🍃@hadithshenasi🍃
#حدیث
⚘️عَنْ مُیَسِّرِ بْنِ عَبْدِ الْعَزِیزِ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ قَالَ لِی یَا مُیَسِّرُ ادْعُ وَ لَا تَقُلْ إِنَّ الْأَمْرَ قَدْ فُرِغَ مِنْهُ إِنَّ عِنْدَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مَنْزِلَةً لَا تُنَالُ إِلَّا بِمَسْأَلَةٍ وَ لَوْ أَنَّ عَبْداً سَدَّ فَاهُ وَ لَمْ یَسْأَلْ لَمْ یُعْطَ شَیْئاً فَسَلْ تُعْطَ یَا مُیَسِّرُ إِنَّهُ لَیْسَ مِنْ بَابٍ یُقْرَعُ إِلَّا یُوشِکُ أَنْ یُفْتَحَ لِصَاحِبِهِ.
⚘️ميسر گويد: حضرت صادق عليه السلام بمن فرمود:
اى ميسر دعا كن و مگو كه كار گذشته است و آنچه مقدر شده همان شود (و دعا اثرى ندارد)، همانا نزد خداى عز و جل منزلت و مقامى است كه بدان نتوان رسيد جز بدرخواست و مسألت، و اگر بندهاى دهان خود ببندد و درخواست نكند چيزى باو داده نشود، پس درخواست كن تا بتو داده شود، اى ميسر هيچ درى نيست كه كوبيده شود جز اينكه اميد آن رود كه بروى كوبنده باز شود.
📚 الکافی،ج۲ص۴۶۶
🍃@hadithshenasi🍃
🔴 اهمیت آشنایی با منابع حدیثی
شناخت جوامع و کتاب های حدیثی از مهم ترین اموری است که یک عالم دینی باید بر آن احاطه داشته باشد.
بدون شناخت کتاب های حدیثی و ویژگی هایی مانند تاریخ تالیف ، شیوه مولف، میزان اعتبار و... فرآیند بررسی احادیث و استفاده از آن ها ممکن نیست.
حتی مطابق مبانی گروهی از فقها، بسیاری از اوقات نقل حدیث از یک منبع حدیثی معتبر، مجتهد را از بررسی های سندی و رجالی بی نیاز کرده و موجب اطمینان از صحت صدور خبر می شود.
شیخ طوسی در بحث خبر واحد در کتاب العده می نویسد:
"اگر برخی از اصحاب به خبری استناد کرده و بر طبق آن فتوا دهد، از او سوال می شود این فتوا را بر اساس کدام حدیث گفتید؟ اگر او در پاسخ به یک منبع معروف یا اصل مشهور احاله کند و راوی و مولف آن منبع نیز مورد اعتماد و ثقه باشد، اصحاب سکوت کرده و آن را می پذیرند" (ج۱،ص۱۲۶).
با توجه به این کلام شیخ طوسی، اهتمام قدما به شناخت و ارزش گذاری منابع حدیثی روشن می شود.
البته این موضوع که وجود یک روایت در یک منبع معتبر، مجتهد را از بررسی های رجالی بی نیاز می کند یاخیر؟، محل اختلاف است.
در هر صورت ما در این موضوع هر مبنایی داشته باشیم، بازهم نیازمند شناخت منابع حدیث هستیم و بدون #کتاب_شناسی نمی توانیم بهره برداری مطلوبی از میراث اهل بیت(ع) داشته باشیم.
🍃@hadithshenasi🍃
حدیث شناسی
🔴 اهمیت آشنایی با منابع حدیثی شناخت جوامع و کتاب های حدیثی از مهم ترین اموری است که یک عالم دینی
تلاش می کنم به مرور هر کدوم از منابع حدیثی رو خلاصه وار معرفی کنم و یه سری نکات در موردشون بنویسم.
دوستان خوشحال میشم اگر محتوای کانال رو ارزیابی کنید و نقد و نظرتون رو برام بفرستید.
اعضای کانال عمدتا از دوستان طلبه هستند ولی در عین حال شناخت چندانی از سطح دوستان و سلیقه ها و علایق عزیزان ندارم بنابراین در اینکه بر تولید چه محتوایی تمرکز کنم، نیاز به مشورت شما خوبان دارم.