🌺بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم 🌺
همیشه لباس کهنه میپوشید. سرآخر اسمش پای لیست دانشآموزان کم بضاعت رفت. مدیر مدرسه داییاش بود. همان روز عصبانی به خانه خواهرش رفت. مادر عباس بابایی، برادرش را پای کمد برد و ردیف لباسها و کفشهای نو را نشانش داد. گفت عباس میگوید دلش را ندارد پیش دوستان نیازمندش اینها را بپوشد
🌺الَّلهُمَّ صلِّ عَلی مُحَمَّدٍ و آلِ مُحَمَّد و عجِّل فَرَجَهُم🌺
#شهیدانه
#عباس_بابایی
@haghnab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آلمان مگه زمینش اینجوری نبود؟
چرا سیلا نرفت تو زمین
هروقت تو ایران سیل میومد، این کلیپارو میکوبوندن تو سرمون
#حسیندارابی
#ثامن
❌ شبهه
_اصلا مگر مي شود سگ با اين وفاداريش نجس باشد؟
- در قرآن و روايات اسلامی، اصلا از نجاست سگ سخني به ميان نيامده است!؟
- قرآن با نام بردن از سگ اصحاب کهف، از اين حيوان حتی تمجيد کرده است!
- حضرت علي(ع) مردم را به يادگيري ده خصلت ارزنده سگ و به کار بستن اين خصائص در زندگي توصيه فرمودهاند
✅ پاسخ؛
🔹 منابع دین ما چهارتاست که عبارت است از:
قرآن، روایات، عقل و اجماع.
🔹در این میان قرآن کريم مانند قانون اساسی است که در احکام فقهي معمولا به کليات بسنده کرده است و تبيين و تفسير آن را به پيامبر اکرم و امامان معصوم (ع) سپرده است: «وَ أَنْزَلْنَا إِلَيْکَ الذِّکْرَ لِتُبَيِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَيْهِمْ؛ اي پيامبر ما ذکر بر تو نازل کرديم تا براي مردم آنچه را بر ايشان نازل شد (نحل/۴۴)
👈اما در روایات متعدد با صراحت نجاست سگ بیان شده است. مثلا:
♦️سَأَل أَبَا عَبْدِاللَّهِ (ع) ... قُلْتُ لَهُ: الْکَلْبُ؟ قَالَ: لَا. قُلْتُ: أَلَيْسَ هُوَ سَبُعٌ؟ قَالَ: لَا وَ اللَّهِ إِنَّهُ #نجسٌ؟ لَا وَ اللَّهِ إِنَّهُ نَجَسٌ.»(وسائل/ج۱/ص۲۲۶)
ترجمه واضح است.
♦️در روایت دیگر آمده:
راوي حکم سگ را از امام صادق (ع) سؤال کرد، حضرت فرمود: پليد و نجس است، از اضافه آبي که آشاميده نبايد وضو گرفته شود، آن آب را بريز و ظرف را بار اول با خاک و سپس با آب بشوى.» (وسائل/ ج۱/ص۴۱۵)
♦️نکته؛
❇️نجاست عبارت است از چيزي که به کار بردن آن در نماز و طواف و تغذيه، جایز نیست.
♦️نکته مهم؛
❇️ هرچند در اسلام سگ حيواني نجس است، امّا اين سبب نشده تا حقوق او به عنوان يک حيوان، نقض شود.
👈 البته رعايت حقوق سگ به اين معنا نيست که نجاست آنرا نادیده بگیری و به آن دست بزني،
و با وجود این حکم خدا، او را مونس و هم بازي خود قراردهي!
بلکه حق این است که با رساندن آب و غذا و آزار نرساندن به او، حقوقش را رعايت کنی.
🔹چه بسا وارد کردن سگ به زندگی و #اجبار او به انتخاب سبک زندگی انسانی و محدودیت قرار دادن برایش در این اجبار نگهداری در خانه، #ضدحقوق_حیوانات باشد.
♦️پيشوايان و بزرگان مذهبي ما، با اينکه عقيده به نجاست سگ دارند، امّا ظلم به اين حيوان را روا ندانسته، حق و حقوقي براي آن قائل شده اند. با مطالعه در آثار دانشمندان اسلامي اين مساله به روشني قابل درک است.
👈👈در کتب فقهي آمده است: اگر شخصى، به مقدار وضو گرفتن آب داشته باشد، و بترسد که اگر با آن وضو بگيرد، خودش یا سگش دچار تشنگى شود، بر او واجب است که تيمم کند و آب را براي نوشيدن سگ نگهدارد. 👈 «وکذا الحيوان اذا کان کذلک وان کان کلبا»(جواهرالکلام/ج۵/ص۱۱۴)
♦️حتی فقیه صاحب جواهر، میگوید اگر تنها برای یکی از گوسفند یا سگ آب و غذا وجود دارد، اولویت با سگ گله است: 👈«قد يقال باولوية الکلب لامکان ذبح الشاة بخلاف الکلب»(جواهرالکلام/ج۳۶/ص۴۳۷)
✅در متون روايي ما، روايات فراواني هستند که توجه به حقوق سگ را ـ به عنوان يک حيوان ـ تأييد مي کنند. در بعضي از روايات از اذيت و آزار سگ منع شده، در دسته اي ديگر به غذا دادن و سيرابکردن سگ توجه شده است. علاوه بر اين رواياتي هستند که قاتل سگ های نگهبان را ملزم به پرداخت ديه به صاحبش ميکند.
♦️بنابراین در دین ما، نگهداري سگ براي امور عقلایی مانند نگهباني و شکار، استفاده پليس و نيروهاي امداد اشکالی ندارد، اما نگهداری بدون مورد آن از لحاظ شرعی کراهت شدید دارد.
👈در بعضي از روايات آمده است که خانه اي که در آن سگ است، ملائکه واردش نميشوند و نماز خواندن در چنين خانه اي مکروه است.(الفقیه/ج۱/ص۲۴۶)
#پاسخ_به_شبهات
#پاسخ_به_شایعات
@haghnab
6.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
4_6041860345029461066.mp3
5.22M
🔊 یا اَسْمَعَ السّامِعینَ یا اَبْصَرَ النّاظِرینَ
▪️فراز هایی از #دعای_عرفه با نوای حجةالاسلام استــاد میرزامحمدی
—————💠🍃🌺🍃💠—————
🆔 Eitaa.com/haghnab