سیره #نبی_اکرم در دوران ده ساله ی حاکمیت اسلام در مدینه، یکی از #درخشان_ترین دوره های حکومت در طول تاریخ بشری است.
کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۳۵
#خوانش_همگانی
#یک_دقیقه_مطالعه
#انسان_250ساله
هدف #پیغمبر از هجرت به مدینه این بود که با محیط ظالمانه و طاغوتی و فاسدِ سیاسی و اقتصادی و اجتماعی ای که آن روز در سرتاسر دنیا حاکم بود، مبارزه کند و هدف، فقط مبارزه با کفار مکه نبود؛ مسئله، مسئله جهانی بود.
کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۳۵
#خوانش_همگانی
#یک_دقیقه_مطالعه
#انسان_250ساله
#هجرت_پیغمبر به مدینه، مثل نسیم خوش بهاری بود که در فضای این شهر پیچید و همه احساس کردند کانّه #گشایشی به وجود آمده است.
کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۳۸
#خوانش_همگانی
#یک_دقیقه_مطالعه
#انسان_250ساله
#پیغمبر آمد، از لحظه ورود، #انسان_سازی را شروع کرد.
کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۳۸
#خوانش_همگانی
#یک_دقیقه_مطالعه
#انسان_250ساله
وقتی انسان نگاه می کند و می بیند، #پیغمبر قدم به قدم، مدبّرانه و هوشیارانه پیش رفته است، می فهمد که پشت سر آن عزم و تصمیم قوی و قاطع، چه #اندیشه و #فکر و #محاسبه دقیقی قرار گرفته است که علی الظاهر جز با #وحی_الهی ممکن نیست.
کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۴۱
#خوانش_همگانی
#یک_دقیقه_مطالعه
#انسان_250ساله
#جنگ_خندق یکی از جنگ های بسیار مهم بود. دشمنان همه ی نیرویشان را جمع کردند.
#پیغمبر_اکرم از قضایا مطلع شد و آن خندق معروف را کند؛ کفّار، مقابل خندق آمدند، اما دیدند نمی توانند، لذا شکسته و مُفتضح و مایوس و ناکام مجبور شدند برگردند.
کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۴۹
#خوانش_همگانی
#یک_دقیقه_مطالعه
#انسان_250ساله
وقتی که مردم با آن همه زحمت از جنگ برگشتند، #پیغمبر فرمود شما از جهاد کوچک تر برگشتید، حالا مشغول #جهاد_بزرگ_تر شوید. #جهاد_با_نفس_خودتان.
کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۵۳
#خوانش_همگانی
#یک_دقیقه_مطالعه
#انسان_250ساله
#پیغمبر در رفتار خود مدبّرانه عمل می کرد و سرعت عمل داشت. پیغمبر در مواجه با دشمن، کارِ سیاسی دقیق می کرد و دشمن را به اشتباه می انداخت؛ اما با مومنین و مردم خود همیشه صریح، شفاف و روشن حرف می زد و سیاسی کاری نمی کرد.
کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۵۵
#خوانش_همگانی
#یک_دقیقه_مطالعه
#انسان_250ساله
#پیغمبر ده سال #حکومت کرد؛ اگر عملی را که در این ده سال انجام گرفته، به یک مجموعه پرکار بدهیم تا آن را انجام دهند، در طی صد سال هم نمی توانند آن همه کار و تلاش و خدمت را انجام دهند.
کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۵۶
#خوانش_همگانی
#یک_دقیقه_مطالعه
#انسان_250ساله
#سبک_زندگی_اسلامی
#سبک_زندگی_اهل_بیت علیهالسلام
🔰در سالگرد شهادت امام زین العابدین علیهالسلام به اختصار به یادگار این امام همام یعنی صحیفه سجادیه می پردازیم:
⁉️چرا باید صحیفه سجادیه بخوانیم؟
🔶زندگی امام سجاد (علیهالسّلام) یکی از مهمترین نقطههای عطف در تاریخ اسلام است. دورانی که به واقع یک پیچ تاریخی بزرگی به شمار میرفت. شناخت این دوران و آثار این امام عزیز یکی از مهمترین وظایف شیعیان است. یکی از آثار امام سجاد (علیهالسّلام) در این دوران، صحیفه مبارکه سجادیه است. تمام علما و بزرگان اسلامی به انس با این کتاب مهم توصیه اکید نمودهاند.
📌آشنایی اجمالی با صحیفه سجادیه
صحیفه سجادیه، یکی از آثار مکتوب ائمه (علیهالسّلام) است که در میان علماء و بزرگان به «اخت القرآن»، «انجیل اهل بیت (علیهمالسلام)» و «زبور آل محمد (صلّیاللهعلیهوآله)» مشهور است. صحیفه سجادیه را میتوان اولین کتاب از قرن اول و دوم هجری به شمار آورد.
📚مجموع دعاهای صحیفه سجادیه، ۷۵ دعا بوده که ۵۴ دعای آن به دست ما رسیده است؛ البته برخی علما و محققان، دیگر دعاهای معتبر امام سجاد (علیهالسّلام) را در قالب مستدرکات جمعآوری کردهاند. یکی از آنها صحیفه ثانیه سجادیه است که شیخ حر عاملی آن را جمعآوری نموده است..
🔹بر اساس قواعد فقه الحدیثی، صحیفه سجادیه یکی از معتبرترین کتابهای شیعی است. علامه محمد تقی مجلسی نیز بیش از ۶۰۰ طریق عالی نقل حدیث برای آن ذکر نموده است. همچنین علمای بزرگ به تواتر متن آن اعتراف کردهاند.
💢توان جامعهسازی اخلاقی و معنوی
برای اینکه جایگاه صحیفه سجادیه را در تمدنسازی اسلامی درک کنیم باید به فضای فکری و فرهنگی عصر امام سجاد (علیهالسّلام) توجه کنیم. دوران زندگانی و امامت امام سجاد (علیهالسّلام) یک از دورانهای حساس تاریخ اسلام است.
🔻جامعه اسلامی در دوران امام حسین (علیهالسّلام) چنان دچار انحطاط اخلاقی و معنوی شده بود که منجر به حادثه فجیع و غمبار عاشورا و شهادت امام حسین (علیهالسّلام) شد. بعد از شهادت امام حسین (علیهالسّلام) نیز هرچند قیامهایی علیه حکومت جور شکل گرفت؛ اما علاوه بر اینکه حکومتها فضا را دچار اختناق کرده بودند، جامعه و خود مردم نیز همچنان دچار انحطاط و فساد بودند. روایت معروف امام صادق (علیهالسّلام) که فرمود: «ارتَدَّ النَّاسُ بَعدَ الحُسَین إِلَّا ثَلَاثَة»(مردم بعد از امام حسین (علیهالسّلام) از دین برگشتند؛ مگر سه نفر) بیانگر عمق فاجعه آن دوران است. همچنین روایتی که از امام سجاد (علیهالسّلام) نقل شده که «مَا بِمَکةَ وَ لَا بِالمَدِینَةِ عِشرُونَ رَجُلًا یُحِبُّنَا» (در سراسر مکه و مدینه حتی بیست نفر پیدا نیست که دوستدار ما اهل بیت (علیهالسّلام) باشد.)، نشان دهنده فساد عجیب مردم است.
◾️امام سجاد (علیهالسّلام) بعد از حماسهآفرینی و خطبههای آتشین دوران اسارت، اکنون در مدینه به سر میبرند. ایشان واقعه کربلا را تحلیل کردند و به این نتیجه رسیدند که «بخش مهمّی از مشکلات اساسی دنیای اسلام که به فاجعه کربلا انجامید، ناشی از انحطاط و فساد اخلاق مردم بود... اگر مردم پست و دارای رذائل اخلاقی نبودند، حکومتها (هرچند فاسد، ظالم و حتی بی دین) نمی توانستند چنین فاجعه بزرگی را رقم بزنند... یک ملت، وقتی منشأ همه مفاسد خواهد شد که اخلاق او خراب شود. این را امام سجاد (علیهالسّلام)، در چهره جامعه اسلامی تفحّص کرد، و کمر بست به اینکه این چهره را از این زشتی پاک کند و اخلاق را نیکو گرداند.»
🔸بنابراین «باید دینِ مردم درست میشد، باید اخلاق مردم درست میشد، باید مردم از این غرقاب فساد بیرون میآمدند، باید دوباره جهتگیری معنوی، که لبُّ لبُاب دین و روح اصلیِ دین همان جهتگیری معنوی است، در جامعه اِحیا میشد... اما اختناق در آن دوران و نامناسب بودنِ وضع، اجازه نمیداد که امام سجاد (علیهالسّلام) بخواهند با آن مردم بیپرده و صریح و روشن حرف بزنند؛ نه فقط دستگاهها نمیگذاشتند، مردم هم نمیخواستند. اصلاً آن جامعه یک جامعه نالایق و تباه شده و ضایع شدهای بود که باید بازسازی میشد.»
❇️لذا امام سجاد (علیهالسّلام) شروع به اصلاح جامعه کرد و بهترین روش و ابزاری که میتوانست برای این هدف به کار ببندد «دعا» بود. ایشان دعا را شالودهی این درمان قرار داد و توانست فضایی معنوی در جامعهی اسلامی به وجود بیاورد.
💠صحیفه سجادیه حاصل این تلاش مهم است که امام سجاد (علیهالسّلام) توانست به وسیله آن به هدف خود برسد و اخلاق جامعه را تغییر داده و مسیر جامعه را به اسلام بازگرداند و آثار آن را در دوران امام باقر (علیهالسّلام) و امام صادق (علیهالسّلام) میبینیم.
ادامه در پست بعد...
👇👇👇
ای تمدن نوین اسلامی «اخلاق و معنویت» است. رهبر معظم انقلاب در گام دوم انقلاب، فرمودند «امروز در جامعه ما، یکی از تلاشهای اساسی، باید تغییر اخلاق باشد.» و «خیلی از مشکلات ما ناشی از دور شدن از فضایل اخلاقی است. هرچه از فضایل اخلاقی فاصله بگیریم، مشکلات و گرههای زندگی پیچیدهتر و بیشتر خواهد شد.» و اگر امروزه از افول تمدن غربی سخن میگوییم، نشانه اصلی آن، افول اخلاق در جوامع غربی است. زیرا نبود اخلاق، جوامع را به سقوط میکشاند.
🔻از طرفی، ریزشها یکی از آسیبهای هر انقلابی است که به ویژه جوانان مؤمن و انقلابی را تهدید میکند. اصلیترین ریشهی این ریزشها، عمیق نبودن معارف اسلامی در دل و ذهن انسان است. انس با صحیفه سجادیه و تدبر در آن از این منظر نیز بسیار ضروری است. زیرا «صحیفهی سجادیه پر از معارف دینی است. با این کار بنیهی دینی و انقلابی تقویت می شود.
🔶همچین امام سجاد (علیهالسّلام) با صحیفه سجادیه، رابطه و انس جامعه با قرآن را زنده کرد. زیرا ماهیت دعا، به گونهای است که جذاب است و اگر معارف آن را با قرآن بیان کنیم، در حقیقت با قالب دعا و الفاظ دعا، دارد قرآن را ترویج میکند و جامعه را با قرآن انس میدهد. «صحیفه سجادیه، هم با تفسیر قرآن، قرآن را به ما نزدیک میکند و در دسترس ما قرار میدهد و هم با دعا ما را به دامن قرآن میکشاند که آنچه را که خدا گفت ما عمل بکنیم. در بسیاری از آیات که اوصاف خداوند را به صورت جمله خبریه برای ما بیان میکند، همانها را به صورت جمله انشائیه در صحیفه بیان میکند.»
✔️صحیفه سجادیه، به ما نشان میدهد که امام سجاد (علیهالسّلام) چقدر با قرآن مأنوس بودهاند و ذهن و قلب خود را آنچنان تبدیل به ذهن قرآنی کردهاند، به گونه ای که از زبان ایشان هیچ چیزی غیر از قرآن صادر نمیشود. با این نگاه، صحیفه سجادیه، اعجاز قرآن را به ما نشان میدهد.
♦️صحیفه سجادیه، معنای حدیث «ثقلین» را به زیبایی به ما نشان میدهد. در صحیفه سجادیه قرین بودن قرآن و عترت را به وضوح میبینیم. از طرفی اکنون که به برکت انقلاب ، جامعه اسلامی، به ویژه جوانان با قرآن انس گرفتهاند و توجه به قرآن در رأس برنامههای مدیران و مسئولان و مردم قرار دارد، میبایست به همان اندازه به صحیفه سجادیه توجه شود و در ترویج آن بکوشیم. شاید به جرأت بتوان گفت فعالیت قرآنی و انس با قرآن بدون انس با صحیفه سجادیه، کامل نیست.
🔷مهمترین ویژگی صحیفه سجادیه این است که دعاهای آن عین الفاظ امام معصوم (علیهالسّلام) است. امتیازی که در بسیاری از روایات ما وجود ندارد. زیرا اکثر روایاتی که از ائمه به ما رسیده است، معنا و مفهوم از امام معصوم (علیهالسّلام) است اما الفاظ آن از راوی است و خود ائمه این شیوه نقل را اجازه دادهاند تا روایات گسترش پیدا کند.
اما صحیفه سجادیه املاء امام سجاد (علیهالسّلام) به امام باقر (علیهالسّلام) و جناب زید بوده است. یعنی حضرت دعاها را بیان میفرمودند و آن بزرگواران آنها را با همان الفاظ امام سجاد (علیهالسّلام) مینگاشتند. در این مجلس امام صادق (علیهالسّلام) نیز حضور داشتند.
⚜️به همین دلیل صحیفه به کتابی میگویند که ترتیب و تقدیم و تأخیر آن توسط خود امام تعیین شده است. یعنی توسط خود امام جمعآوری شده است. لذا کتابهای مستدرک هرچند دعاهای امام سجاد هستند؛ اما صحیفه سجادیه نیستند. البته به این معنا نیست که آن دعاها اعتبار ندارند؛ بلکه به این معنی است که بهتر است به آنها ادعیه سجادیه بگوییم نه صحیفه سجادیه.
◾️همچنین باید دقت کنیم که از دست رفتن برخی دعاها دلیل بر تحریف اصل کتاب نیست. از طرفی، صحیفه سجادیه بر دیگر برخی ادعیه دیگر نیز برتری دارد، زیرا برخی از ادعیه ائمه (علیهالسّلام) نقل به معناست نه نقل به لفظ. این ویژگی، اعتماد به معارف ادعیه و صحیفه سجادیه را بیشتر میکند و معارف آن یقینیتر و معتبرتر هستند.
📚منابع:
بیانات رهبری
الاختصاص شیخ مفید
الغارات
تقریرات فلسفه
#شهادت_امام_سجاد
#امام_زین_العابدین
#صحیفه_سجادیه
❓ امام بیمار یا امام مبارز؟!
🔻 مقام معظم رهبری یک تحریف تاریخی را رسوا میکنند.🔻
⚫️ برشی از کتاب همرزمان حسین علیه السلام
😔 #امام_سجاد علیهالسلام را یک آدم ضعیف بیاراده بازیچه بیمار معرفی کردند؛ امام بیمار! هیچ نام دیگری، هیچ عنوان دیگری، هیچ لقب افتخارآمیز دیگری غیر از «بیمار» برای یک امام پیدا نکردند. آن هم چه امامی؟! امام چهارمی که به نظر ما بنیانگذار نهضت مخفی شیعه بعد از واقعه کربلا است؛ کسی که ضامن همه نهضتهایی است که در طول تاریخ تشیع به وسیله شیعه انجام گرفته. امام سجاد مادر همه اینها و به وجود آورنده اینهاست.
شیعه امروز امام سجاد را یک بیمار میداند؛ در حالی که بیماری ایشان محدود به چند روز درکربلاست. خب، شما هم در عمرتان چند روز بیمار میشوید؛ بنده هم بیمار میشوم، هر آدم ورزشکار قوی هیکلی هم بیمار میشود، اسم بیمار که دیگر نباید تا آخر روی این شخص بماند. به جای نامها و این عناوین افتخار آمیز: امام مجاهد، امام عالم، امام آگاه، امام سازمانبخش، امام تشکیلات ده، امام به وجودآورنده نهضت، امامی که موتور گردونه تاریخی تشیع است، بگویند:«امام بیمار!»
پس ببینید که واقعا این شیوه دشمن قرار گرفته و ما امروز در مقابل یک #تحریف چندین قرنی قرار داریم، ما در مقابل یک چنین انبوه متراکمی از دروغ قرار داریم. بایستی از لابه لای این همه دروغها، این همه ظلمتهای متراکم، حقیقت منور را، حقیقت درخشان را کشف کنیم و بیرون بیاوریم. کار مشکلی هم هست، اما شدنی است.
@hagigatevasel
✨﷽✨
🏴هفت مصیبتِ شام از زبان امام سجاد علیه السلام...
✍از امام سجاد علیه السلام پرسیدند: سخت ترین مصائب شما در سفر کربلا کجا بود؟در پاسخ سه بار فرمودند: الشّام، الشّام، الشّام... امان از شام ! در شام هفت مصیبت بر ما وارد آوردند که از آغاز اسیری تا آخر ، چنین مصیبتی بر ما وارد نشده بود:
▪️1.ستمگران در شام اطراف ما را باشمشیرها احاطه کردند و بر ما حمله مینمودند و در میان جمعیت بسیار نگه داشتند و ساز و طبل میزدند.
▪️2.سرهای شهداء را در میان هودجهای زنهای ما قرار دادند. سر پدرم و سر عمویم عباس(علیه السلام) را در برابر چشم عمههایم زینب و ام کلثوم(علیها سلام) نگهداشتند و سر برادرم علی اکبر و پسر عمویم قاسم(علیه السلام) را در برابر چشمان خواهرانم سکینه و فاطمه میآوردند و با سرها بازی میکردند، و گاهی سرها به زمین میافتاد و زیر سم سُتوران قرار میگرفت.
▪️3.زنهای شامی از بالای بامها، آب و آتش بر سر ما می ریختند، آتش به عمامهام افتاد و چون دستهایم را به گردنم بسته بودند نتوانستم آن را خاموش کنم. عمامهام سوخت و آتش به سرم رسید و سرم را نیز سوزاند.
▪️4.از طلوع خورشید تا نزدیک غروب در کوچه و بازار با ساز و آواز ما را در برابر تماشای مردم در کوچه و بازار گردش دادند و میگفتند: «ای مردم! بکُشید اینها را که در اسلام هیچ گونه احترامی ندارند؟!»
▪️5.ما را به یک ریسمان بستند و با این حال ما را در خانه یهود و نصاری عبور دادند و به آن ها میگفتند: اینها همان افرادی هستند که پدرانشان، پدران شما را (در خیبر و خندق و ...) کشتند و خانههای آنها را ویران کردند . امروز شما انتقام آنها را از اینها بگیرید.
▪️6.ما را به بازار برده فروشان بردند و خواستند ما را به جای غلام و کنیز بفروشند ولی خداوند این موضوع را برای آن ها مقدور نساخت.
▪️7.ما را در مکانی جای دادند که سقف نداشت و روزها از گرما و شبها از سرما، آرامش نداشتیم و از تشنگی و گرسنگی و خوف کشته شدن، همواره در وحشت و اضطراب به سر میبردیم...
📚برگرفته از: تذکرة الشهداء ملاحبیب کاشانی
🍃أللَّھُمَ عـجِّــلْ لِوَلیِڪْ ألْفَرَج🍃
زندگی امام سجاد علیه السلام.mp3
4.43M
زندگی نامه امام سجاد علیه السلام
استاد رفیعی
منبر کامل
@hagigatevasel
مداحی آنلاین - با که گویم درد و دل - محمدرضا طاهری.mp3
2.29M
🔳 #شهادت_امام_سجاد(ع)
🌴با که گویم درد دل با آه و سوز
🌴آنچه آمد بر سرم در یک نصف روز
🎤 #محمدرضاطاهری
⏯ #واحد
👌بسیار دلنشین
🌹دعای سلامتی امام عصر عج
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
اللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ فِی هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی کُلِّ سَاعَةٍ وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْناً حَتَّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا
✨سلامتی و تعجیل در فرج امام عصر عج #صلوات✨
@hagigatevasel
🏴امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف):
من برای کسی که مصیبت جدم سیدالشهدا علیه السلام
را یاد کند و سپس برای تعجیل فرج و تایید امر من دعا کند،
دعا خواهم کرد.
📚مکیال المکارم،ج۲،ص۴۶
#اللهم_العجل_لولیک_الفرج
@hagigatevasel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥هر چه ما روضه شنیدیم ایشان دیدند
⭕️ از امام سجاد(علیه السلام) که جانم فدایشباد پرسیدند:
سختترین مصائب شما در سفر کربلا کجا بود؟ ایشان سه بار فرمودند: «الشّام، الشّام، الشّام!»
#یا_سید_الساجدین
🏴شهادت پیامآور کربلا تسلیت باد
@hagigatevasel
️حقیقت واصل
🌹۴۰ آیه قرآنی 🌸این آیات درباره پیامبر اعظم 9⃣✅با موضوع دلسوزی و رافت پیامبر ✨لَقَدْ جَاءَكُمْ ر
🌹۴۰آیه موضوعی قرآنی
🌸درباره پیامبر اعظم
🔟✅موضوع آیات: نهایت دلسوزی و محبت پیامبر
✨فَلَعَلَّكَ باخِعٌ نَفْسَكَ عَلى آثارِهِمْ إِنْ لَمْ يُؤْمِنُوا بِهذَا الْحَدِيثِ أَسَفاً «کهف/۶»
پس بيم آن مىرود كه اگر به اين حديث (قرآن) ايمان نياورند، تو در پى آنان خود را هلاك كنى!.
1⃣1⃣✨لَعَلَّكَ باخِعٌ نَفْسَكَ أَلَّا يَكُونُوا مُؤْمِنِينَ «شعرا/۳»
گويى مىخواهى به خاطر آن كه مشركان ايمان نمىآورند، خود را به كشتن بدهى.
@hagigatevasel
️حقیقت واصل
🌹۴۰آیه موضوعی قرآنی 🌸درباره پیامبر اعظم 🔟✅موضوع آیات: نهایت دلسوزی و محبت پیامبر ✨فَلَعَلَّكَ ب
🌹۴۰ آیه موضوعی قرآنی
🌸درباره پیامبر اعظم
2⃣1⃣✅موضوع آیه: اخلاق زیبای پیامبر خدا
✨وَإِنَّكَ لَعَلىٰ خُلُقٍ عَظيمٍ (قلم/۴)
و تو اخلاق عظیم و برجستهای داری!
📍خداوندی که درباره دنیا می فرماید :متاع الدنیا قلیل،
👌درباره اخلاق پیامبر کلمه عظیم را به کار میبرد.
✅🌺البته اخلاق زیبای پیامبر هم لازمه تبلیغ و لطف خداست بر ایشان
✨قرآن میفرماید: «فَبِما رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَ لَوْ کُنْتَ فَظًّا غَلیظَ الْقَلْبِ لاَنْفَضُّوا مِنْ حَوْلِک».
پس به [برکتِ] رحمت الهى، با آنان نرمخو [و پُر مِهر] شدى و اگر تندخو و سختدل بودى، قطعاً از پیرامون تو پراکنده مى شدند. (آل عمران ۱۵۹)
@hagigatevasel