✍انسان با اخلاق...
🔹انسان با اخلاق وقتی قدرت پیدا کرد، با زمان عدم قدرتش یکسان است، کسی او را ببیند یا نبیند یکسان است، کسی از حال او با خبر بشود یا نشود یکسان است. بتواند از کسی انتقام بگیرد یا نگیرد یکسان است، انسان با اخلاق کسی نیست که تا به قدرت رسید هرکاری دلش خواست بکند.
▪️علامه جوادی آملی حفظه الله تعالی
🗓درس خارج، ۱۴۰۱/۰۳/۱۸
@hakim_alahe
✍وقت شناس بودن سالک
🔹سالک ابن الوقت است .وقت برای او طلا و محترم است و اوقات خود را با بدگویی و غیبت از دیگران ضایع نمی کند.
📚مشکات دل
آیت الله کمیلی خراسانی حفظه الله تعالی
@hakim_alahe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍دوست دارید عاقبت به خیر بشید...
🎥مرحوم آیت الله آقا مجتبی تهرانی رحمة الله علیه
@hakim_alahe
✍پایبند هوای نفس
🔹حضرت صادق علیه السلام فرموده است: هرچه که تو را از خدایت باز می دارد بت تو است. " این جان عرشی را "، این سیمرغ ملکوتی را پایبند یک مشت "هوای نفسانی" نکن، از این گونه تعلقات آزادش بگذار تا به سوی اسماء و صفات الهیت و به جانب مدارج و معارج قرآنی ارتقا بنماید، و او را گرفتار قفس هوای نفسانی مکن تا به کمال مطلوب خود برسد.
📚فضايل و سيره معصومین
▪️مرحوم علامه حسنزاده آملی رحمة الله علیه
@hakim_alahe
✍چشم های گریان
🔹تمامی چشمها در روز قیامت گریان است، مگر سه چشم: چشمی که از ترس خدا بگرید، چشمی که از حرامهای خدا، خود را بپوشد، چشمی که در راه خدا شبزندهداری کند.
📚 وسائلالشیعه، ج۱۵، ص۲۲۸
▪️رسول خدا صلی الله علیه و آله
@hakim_alahe
🔻معرفی عالمان و عارفان شیعه🔻
✍عالم ربانی سرچشمه عارفان الهی مرحوم ملا حسینقلی همدانی رحمة الله علیه
💠زندگی نامه| بخش اول:
🔸معرفی و اصل و نسب
🔹ملاحسینقلی درگزینی نجفی، معروف به ملاحسینقلی شوندی همدانی، در سال ۱۲۳۹ق/ ۱۲۰۳ش در روستای شوند (شهررزن، استان همدان) به دنیا آمد.
🔹نسب وی به جابر بن عبدالله انصاری، از صحابه پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله، میرسد. حسینقلی در سفر زیارتی به کربلا در ۲۸ شعبان ۱۳۱۱ق، (۱۶ اسفند ۱۲۷۲ش) درگذشت و وی را در حرم امام حسین علیه السلام یکی از حجره های صحن دفن کردند.
🔸تحصیلات:
🔹رمضان، پدر همدانی که چوپان بود، او را برای تحصیل علوم دینی به تهران فرستاد. حسینقلی در تهران درسهای مقدماتی، سطوح فقه و اصول را فراگرفت و سپس در درس خارج فقه و اصول عالمان تهران، به خصوص حلقه درس شیخ عبدالحسین طهرانی شرکت کرد. او برای شرکت در درس فلسفه ملاهادی سبزواری به سبزوار رفت.
🔹حسینقلی پس از مدتی اقامت در آنجا، عازم نجف شد. در نجف از درس فقه و اصول شیخ مرتضی انصاری بهرهمند شد و از طریق وی بود که به درس اخلاق سیدعلی شوشتری راه یافت و شاگرد او شد.
#ادامه_دارد...
@hakim_alahe
✍از برکات وجود کودکان
🔹داشتن كودكان و انس با آنان، نفس را لطافت می بخشد و بهره انسان را از فيوضات الهى بيشتر می نمايد و سير انسان را سرعت می بخشد؛ زيرا آنها در عالم توحيدند و طبعاً معاشرت با آنها انسان را متوجّه عالم توحيد ميكند.
📚 «نور مجرد» ج ۲ ص ۶۲۲
▪️آیةالله محمدصادق طهرانی مدّظلّه العالی
@hakim_alahe
✍روشنایی و قساوت قلب
🔹 اثرِ طاعات، آن روشنایی است که در قلب آدمی پدید می آورد، چونکه طاعات اثری در قلب دارد که ما نام آن را تنویر میگذاریم، همچنانکه گناهان در قلب اثری دارد که باید نامش را قساوت و ظلمت گذاشت، با انوارِ طاعات، مناسبت و ارتباطِ قلب با عالمِ نور و معرفت و شهودِ معنوی مستحکم می شود، و بخاطر تاریکی ها و قساوت، استعداد قلب برای دوری و حجاب بیشتر می شود.
📚تفسیر المیزان، ج۲، ص ۲۶۹
@hakim_alahe
✍ علم اخلاق و نفس
🔹 علم اخلاق نسبت به نفس و روح، همانند علم طب است نسبت به بدن و جسم؛ همان گونه که علم طب دو شاخه دارد: یکی بهداشت و پیشگیری از بیماری و دیگری درمان بیماری؛ علم اخلاق نیز دو شاخه دارد: یکی درباره فضایل و راه به دست آوردن آنها و دیگری درباره رذایل و راه علاج آنهاست.
📚 نردبان سعادت، ص ۶۵
(تلخیص و تحریر کتاب معراجالسعادة ملا احمد نراقی)
@hakim_alahe
🏴 شهادت جانگداز حضرت امام محمد باقر علیهالسلام تسلیت باد 🏴
🔹امام باقر علیه السلام: خداى عزوجل از میان بندگان مؤمنش آن بندۀ بسیار دعاکننده را دوست دارد؛ پس بر شما باد دعا از هنگام سحر تا طلوع آفتاب؛ زیرا این فاصله، هنگامى است که درهاى آسمان در آن باز شده، و روزیها در آن تقسیم میشود، و حاجتهاى بزرگ برآورده میگردد.
📚 بهجتالدعاء، ویراست دوم، ص۴۴
▪️آیت الله بهجت رحمة الله علیه
@hakim_alahe
✍تلفظ به دینداری
🔹 مردم همگى بردگان و بندگان مال دنيا هستند؛ و تلفّظ به ديندارى فقط كلام لغو و بى محتوائى است كه بر سر زبان هايشان جارى است. پاسدارى از دينشان فقط در محدودهاى است كه در پرتو آن، معيشتهاى فراوان به دست آورند؛ و چون با غِربال امتحان و ابتلاء آزمايش شوند معلوم مىشود كه دينداران واقعى چه بسيار اندكند.
📚 کتاب شریف «لمعات الحسین» ص۴۴
▪️علامه طهرانی رحمة الله علیه
@hakim_alahe
✍گرفتار معصیت...
🔹پارسایی را دیدم بر کنار دریا که زخم پلنگ داشت و به هیچ دارو به نمیشد. مدتها در آن رنجور بود و شکر خدای عزّوجل علی الدوام گفتی. پرسیدندش که شکر چه میگویی؟ گفت: شکر آن که به مصیبتی گرفتارم نه به معصیتی.
گر مرا زار به کشتن دهد آن یار عزیز
تا نگویی که در آن دم غم جانم باشد
گویم از بنده مسکین چه گنه صادر شد
کاو دل آزرده شد از من غم آنم باشد
▪️سعدی شیرازی
@hakim_alahe