مدیرعامل شرکت آبفای کشور:
خروجی سدهای خوزستان به حدی است که در پاییز کمآبی نداریم
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور درباره باز کردن دریچه خروجی سدهای خوزستان گفت: این فرآیند بهگونهای مدیریت شده که در پاییز با مشکل کمآبی در خوزستان مواجه نباشیم.
⁉️سوال:
پس شما مرض داشتید که خروجی سدها را هفته قبل کم کردید و مردم را به زحمت دادید و آن چه نباید پیش میآمد را پیش آوردید؟
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
در این آمار که وزارت صنعت منتشر کرده، ۴ درصد از یارانه بنزین به کامیون و کامیونت داده شده است. آیا در ایران، این همه کامیون و کامیونت بنزینی داریم!!!!!
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
دوستی داشتم که علت همه مشکلات عالم را وجود یک کرم در روده انسانهای ناباب میدانست. و راهکار مشکلات عالم را نیز این میدانست که آن کرم را از روده افراد اخراج کنیم.
مدتی است، بورس در عالم سیاستگذاران کشور، حکم خارج کردن کرم از روده انسانها را پیدا کرده. حال آنکه نه آن کرم مشکل است و نه این اخراج ممکن. و نیز نه این طبیب میتواند حتی به کرم دست پیدا کند.
منتظر باشید که از چند وقت دیگر لازم شود نان را هم در بورس خریداری کنید. و احتمالا اگر چاه خانه تان گرفت از بورس بازان بخواهید آن را باز کنند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔺فعالیت ادارات تهران به صورت ٧٠ درصد دورکاری/ ساعت کار: از ۷ تا ۱۳
عباس پاشا معاون استاندار:
🔹حضور کارکنان در محل کار خود بر اساس طرح هوشمندسازی محدودیتها و بر اساس رنگبندی است که شهرهای استان دارند.
🔹حضور کارکنان در ادارات تا آخر مرداد از ساعت ۷ تا ۱۳ است.
اخبار فوری و مهم👇🏻
→ https://eitaa.com/joinchat/878706719Cccb1c0eaf7
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
دکتر حمیدرضا مقصودی
🔺فعالیت ادارات تهران به صورت ٧٠ درصد دورکاری/ ساعت کار: از ۷ تا ۱۳ عباس پاشا معاون استاندار: 🔹حضور
دام بعدی برای دولت آینده. تصمیم گرفته اند تا آخر مرداد کارمندان ۷۰ درصد کارشان حضوری نباشد.
اگر این کار را دولت رئیسی انجام ندهد احتمالا کارمندان به شدت معترض می شوند.
آیا مرجعی نیست که یک دهن بند به این دولت بزند که مرتب برای دولت بعد مطالبه ایجاد نکند؟
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔅 گزیده سخنرانی استاد درخشان در جلسه امروز «سیاستهای اقتصادی پیشنهادی به دولت سیزدهم از نگاه اقتصاد اسلامی»
🔸 سیاستگذاری در میدان تعیین میشود اما راهبردها ناظر بر سیاستگذاریهای میدانی است.
🔸 راهبردها را مقام معظم رهبری تعیین و خیلی وقت پیش اعلام کردهاند، اما مشکل در پایبندی به این راهبردهاست. ایشان در بیانیه گام دوم گفتهاند حل مشکلات کشور نیازمند روحیۀ انقلابی، تفکر انقلابی و عملکرد جهادی است.
🔸 آقای رییسی به درستی گفتهاند دولت ما سلیقهای عمل نمیکند.
سلیقهای عمل کردن یعنی تبعیت از آموزههای لیبرالیستی!
سلیقهای عمل کردن یعنی رفتن به دنبال تفکر بهاصطلاح علمی به جای تفکر انقلابی!
لیبرالها سلیقۀ خود را در عناوین زیبایی همچون آزادی و علم پنهان میکنند.
ما هم آزادی را قبول داریم و امام حسین علیهالسلام را بزرگترین آزاده جهان میدانیم اما آزادی مدنظر ما یعنی بندگی حضرت حق: من از آن روز که در بند توام آزادم
اما آزادی لیبرالها یعنی آزادی برای چپاول و غارت!
پرستش خدا سلیقهای نیست، پرستش سرمایه سلیقهای است زیرا که ریشه در تعلق وجه شیطانی انسان به مادیات دارد و از این رو احساسی و یا سلیقهای است نه علمی.
🔸 مدیریت میدان لازم است اما ریاست جمهور مدیر مدیران میدانی است و باید مدیران میدانی را در جهت راهبردهای نظام که توسط رهبری معظم بیان شده، حرکت دهد.
🔸 رویکرد اسلامی به مسائل اقتصادی، رویکرد کلنگر است و همه عرصههای درگیری را میبیند چون اسلام کلنگر است و حتی دربارۀ تاریخ برنامه دارد.
سیاستهای اقتصادی در دولت سیزدهم باید رویکرد کلنگر داشته باشد.
🔸 مدیران باید بدانند میدان، میدان جنگ است نه میدان جشن و سرور! باید آنچه در سیاست انجام میگیرد مقوم نظام فرهنگی باشد نه آنگونه که در دولت قبلی تضعیف شد. سیاستگذاریهای ما در حوزۀ اقتصاد باید مقوم نظام سیاسی و فرهنگی باشد و بهعکس.
🔸 آقای رییسی باید از رییس بانک مرکزی بپرسد که آیا این نظام بانکی مقوم نظام سیاسی یعنی نظام ولایت است یا تضعیف کنندۀ آن؟ آیا تصمیمات وزیر اقتصاد در جهت تقویت کل نظام است یا تضعیفکننده؟
🔸 مهمترین معیار تنظیم امور اقتصادی این است که تصمیمات مدیران میدانی دقیقاً در راستا و سازگار با تصمیمات در سطح کلان باشد. تحقق این سازگاری از جمله وظایف رییس جمهور است.
🔸 ایشان گفتهاند در سال یک میلیون مسکن میسازند، ایده خوبی است، اما آیا برای ایشان توضیح دادهاند که ساختن این حجم از مسکن به چه میزان انرژی نیازمند است؟ بههرحال، تولید آجر و سیمان و گچ و میلگرد و... نیازمند دسترسی به منابع لازم و کافی از انرژی است. آیا منابع تولید این حجم از انرژی بررسی شده است؟
🔸 پس گام اول، داشتن اطلاعات دقیق است.
آیا به شما گفتهاند پارس جنوبی هماکنون ۸۰٪ از گاز کشور را تامین میکند و این یعنی فاجعه!
آیا گزارش دادهاند که پارس جنوبی تا چند سال دیگر میتواند چنین حجمی از گاز را تولید کند؟
ادامه در پست بعدی👇
🆔 @QasdWay
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
ادامه از پست قبلی
🔸 بنده ۱۰ سال است از وزیر نفت خواستهام رسماً میزان تولید گاز از پارس جنوبی را اعلام کند اما ایشان هیچ اقدامی نکرده است.
محاسبات من نشان میدهد که در ۲۰سال آینده تولید گاز از میدان پارس جنوبی از حدود ۷۵۰میلیون متر مکعب تولید روزانه در سال ۱۴۰۰، به حدود ۱۰۰میلیون مترمکعب در افق چشمانداز خواهد بود و در صورت نصب سکوهای تقویت فشار در همۀ فازهای پارس جنوبی، فقط میتوانیم حداکثر روزانه ۳۰۰میلیون مترمکعب برداشت کنیم که درواقع کمتر از نصف آن چیزی است که هماکنون تولید میکنیم! از سوی دیگر، تقاضا در بخش خانگی و صنعتی و حمل و نقل و پتروشیمی و تولید برق هم روزبهروز در حال افزایش است.
🔸 بنده نگرانم که اواخر دولت اول شما با بحران جدی و کلان در تولید گاز مواجه شویم. بحران خوزستان نمونهای از بحرانهایی است که ناشی از فقدان اطلاعات دقیق برای مسئولین تراز اول کشور بوده است.
🔸 اطلاعات صحیح را به شما نمیدهند. به جای برگزاری جلسات با مدیران ارشد دستگاههای مختلف کشور، شاید برگزاری جلسات خصوصی جنابعالی یا نمایندهتان با صاحبنظران و مدیران میانی دستگاههای دولتی راهگشا باشد. برای نمونه، مهندسان تراز اول شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب که دستاندرکار تولید هستند، میتوانند اطلاعات دقیق از حجم ذخایر اثباتشدۀ نفتی را به شما بدهند. هر آنچه در مکتوبات روابط عمومی وزارت نفت دربارۀ حجم ذخایر باقیمانده کشور منتشر میشود معمولاً مورد تأیید مهندسان تراز اول مخازن نفتی کشور نیست و لذا سیاستگذاریهای میدانی در حوزۀ نفت و راهبردهای کلان در حوزۀ فرامیدانی را با اشتباهات بسیار جدی مواجه خواهد کرد آنچنانکه تا کنون سیاستهای کلان کشور ما را به بیراهه برده است.
🔸 سیاستها باید ناظر به کوتاهمدت اما سازگار با سیاستهای میانمدت و بلندمدت باشد ضمن آنکه منطبق با اصول اقتصاد مقاومتی نیز باشد. اگر برای حمایت از اقشار مستضعف، به سیاستهای خلق پول متوسل شویم، آنگاه با اینکه در کوتاهمدت تسکینی برای این اقشار ایجاد میکنیم، اما بیماری را به مرحلۀ جدیتری در آینده خواهیم برد.
🔸 راهکار دیگر این است که آن مقدار از حقوق کسانی را که بالاتر از خط فقر است به صندوقی واریز کنیم و از محل آن صندوق، سیاستهای حمایتی را تأمین مالی کنیم. بدینترتیب، بدون فشار بر اقتصاد و بدون وخیمترکردن اوضاع، میتوان عدالت را گسترش داد و چنین راهکاری با اقتصاد مقاومتی سازگار است.
🔸 سیاستگذاریهایی از این جنس مستلزم روحیه و تفکر انقلابی است. اگر حضرت آیتالله رئیسی چنین اقدامات انقلابی را در کوتاهمدت انجام ندهند آنگاه زمان را از دست خواهیم داد و زمینۀ اجرای تمامی سیاستهای مبتنیبر اقتصاد مقاومتی از دست خواهد رفت.
🆔 @QasdWay
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔰 هماکنون #تیتر_یک سایت KHAMENEI.IR
🔻توصیه رهبر انقلاب به استفاده آیندگان از تجربه دولت دوازدهم
🔹 در این دولت معلوم شد اعتماد به غرب جواب نمیدهد ۱۴۰۰/۵/۶
#تجربه_دولت_دوازدهم | #شکست_اعتماد_به_غرب
💻 @Khamenei_ir
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
دکتر حمیدرضا مقصودی
🔰 هماکنون #تیتر_یک سایت KHAMENEI.IR 🔻توصیه رهبر انقلاب به استفاده آیندگان از تجربه دولت دوازدهم 🔹
آیا از این تجربه استفاده می کنند؟
#FATF
ادامه از پست قبلی
🔸چرا در نشست امروز، هیچ یک از سخنرانان در خصوص رویکرد اسلامی به بانکها، مطلقا اشارهای به ضرورت حذف ربا در نظام بانکداری کشور نکردند؟
🔸 میدانیم که ربا در ذات نظام بانکداری سرمایهداری لیبرال است. اگر این نکته را قبول داریم آنگاه صحبت از اصلاح عملکرد بانکهای موجود در ایران بیهوده است زیرا این بانکها تفاوت مبنایی با بانکهای غربی ندارند.
🔸 من معتقدم که با آیین نامه و دستورالعمل نمیتوان به بانکها دستور داد که چه بکنند و چه نکنند بلکه قانونمندی بانکها که براساس اصل ضرورت ربا شکل گرفته است، تعیین خواهد کرد که بانکها چه میکنند و چه نمیکنند مگر آنکه این دستورالعملها و آییننامهها مبنای ربوی این بانکها را خدشهدار نکنند.
🔸 در رویکرد اسلامی به بانک، معیار باید برخورداری یکسان همه افراد باشد، اما این امر امکانپذیر نیست، بانکها تسهیلات بانکی را به صاحبان تمکن منحصر میکنند.
🔸 چند سالی است که طرح ادغام همۀ بانکهای دولتی و خصوصی را در یک بانک به نام بانک ملی مطرح کردهام. چرا مراکز پژوهشی ازجمله مرکز پژوهشهای مجلس یا مراکز پژوهشی در حوزۀ علمیۀ قم در این باره تحقیقی نکردهاند؟ من اصراری ندارم که پیشنهاد من اجرایی شود فقط تقاضا کردم که در این باره مطالعه کنید زیرا که بنده معتقدم ادغام همۀ بانکهای رنگارنگ خصوصی و همۀ بانکهای دولتی که رنگ و لعاب خصوصی گرفتهاند در یک بانک دولتی به نام بانک ملی شرط لازم برای حذف ربا از سیستم بانکداری کشور است.
🔸اگر برخی پژوهشگران مؤمن و معتقد به اقتصاد سرمایهداری لیبرال دوست ندارند در این باره تحقیق کنند، حداقل دربارۀ این مسئله مطالعه کنند که آیا این بانکهای متنوع خصوصی در خلال چندین سال از فعالیت خود توانستهاند مشکلی از مشکلات کشور را حل کنند؟ توجه شما را به این نکته جلب میکنم که بدون انجام مطالعات مبنایی در این گونه مسائل، نمیتوان توصیههای سیاستی به حضرت آیت الله رئیسی پیشنهاد کرد.
🆔 @QasdWay
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
اختصاص 160 هزار میلیارد تومان برای ساخت 27 سد
علیرغم هشدار کارشناسان مبنی بر مضرات سدسازی، طی سال های اخیر حدود 160 هزار میلیارد تومان برای ساخت 27 سد هزینه شده است. (سهم آبخیزداری از بودجه از اول انقلاب تاکنون فقط 18 هزار میلیارد تومن بوده است)
https://www.tahririeh.com/news/11566
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔸به گزارش خبرنگار مهر حمیدرضا مقصودی در نشست سیاستهای اقتصادی پیشنهادی به دولت سیزدهم از نگاه اقتصاد اسلامی که امروز چهارشنبه ۶ مرداد برگزار شد درباره خروج کشور از بحران اقتصادی حاصل از کرونا گفت: در کشور آنقدر که به نظام درمان کرونا توجه شد به نظام اقتصاد کرونا و روشهای خروج از بحران اقتصادی کرونا توجه نشد.
🔸وی افزود: کرونا ۱۰ دی ماه ۹۸ در چین و ۳۰ بهمن در ایران با دو ماه فاصله اعلام شد اما در این دو ماه هیچ تغییری در شاخصهای اقتصاد کشور دیده نشد.
🔸مقصودی ادامه داد: اما وقتی کرونا به انتخابات ایران گره خورد و ضریب رسانهای دریافت کرد شاخصهای بورس دوبی، بازارهای منطقه و حتی لندن فرو ریخت.
🔸کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه همزمان با اعلام شیوع کرونا در چین، قیمت نفت تنها ۹ تا ۱۱ دلار سقوط کرد یادآور شد: اما پس از آنکه در ایران آغاز شیوع کرونا اعلام شد نفت به ۳۵ دلار سقوط کرد و سپس به ۲۰ دلار رسید و حتی برای دورهای منفی شد. تا پایان دولت ترامپ نیز در بازه ۱۵ تا ۴۰ دلار باقی ماند که این نشان دهنده اهمیت اقتصاد ایران بر بازارهای جهانی است. البته در آن دوره درگیری تولید و فروش میان عربستان و روسیه برای مدتی بالا گرفت که در کاهش نرخ نفت بی تأثیر نبود.
ادامه در پست بعدی
🆔 @QasdWay
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
دکتر حمیدرضا مقصودی
🔸به گزارش خبرنگار مهر حمیدرضا مقصودی در نشست سیاستهای اقتصادی پیشنهادی به دولت سیزدهم از نگاه اقتصا
ادامۀ دیدگاههای دکتر حمیدرضا مقصودی در نشست سیاستهای اقتصادی پیشنهادی به دولت سیزدهم از نگاه اقتصاد اسلامی
🔸مقصودی به بستههای حمایتی کشورهای مختلف در دوره کرونا از اقتصادهای خرد و خانوار اشاره کرد و ادامه داد: بسیاری از کشورها ارقام بسیار بیشتری از کمکهای دولت ایران به مردم در دوره کرونا توزیع کردهاند. مثلاً در ایران تنها ۲ میلیارد دلار مجموع کمکهای کرونایی بود حال آنکه ژاپن و آمریکا به چند تریلیون دلار رسید. حتی کشورهای فقیر منطقه ما نیز ارقام بیشتری به مردم کرونا زده خود ارائه کردند.
🔸وی تاکید کرد: این نوع کمکها عملاً پول پاشی بود ولی در هیچ یک از کشورها تورم ایجاد نکرد. بنابراین اینکه گفته میشود توزیع کمکهای کرونایی به مردم سبب تورم شد صحیح نیست. اساساً آنچه در ایران به تورم میانجامد، انتظارات تورمی است. چرا که مرتباً با تکرار این موضوع که تورم در پیش است سیگنالهایی داده میشود و مرتباً با انتظارات تورمی دامن زده میشود.
🔸کارشناس اقتصادی با حمایت از فرایند توزیع کمکهای نقدی افزود: تب اقتصاد ما رکود است که باید به سرعت درمان شود. راه آن نیز یکسان سازی دستمزدها، ایجاد خط فقر مساوی نسبی و اقداماتی از این قبیل است که میتواند آثار رکود را برطرف کند.
🔸وی یکی دیگر از راهکارهای درمان رکود را ایمن سازی محیط کسب و کار با استفاده از اعطای کمکهای نقدی عنوان و اظهار کرد: همچنین نهادهای نظامی و امثال آنها میتوانند با اقدامات جهادی وارد حوزه کشت و کار شوند بخصوص که در بخش کشاورزی به شدت با کمبود مواد غذایی در آینده روبرو هستیم و تا زمانی که کشت و کار رونق نگیرد سایه این کمبود رفع نخواهد شد.
🆔 @QasdWay
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
دکتر حمیدرضا مقصودی
ادامۀ دیدگاههای دکتر حمیدرضا مقصودی در نشست سیاستهای اقتصادی پیشنهادی به دولت سیزدهم از نگاه اقتصا
البته خبرنگار محترم بسیاری از موارد را متوجه نشده اند یا به دلیل عجله زیاد برخی را به اشتباه آورده اند.
در ادامه پست را اصلاح می کنم و اشکالات را رفع می کنم.
دیدگاههای دکتر حمیدرضا مقصودی در نشست سیاستهای اقتصادی پیشنهادی به دولت سیزدهم از نگاه اقتصاد اسلامی
به گفته مقصودی، در کشور آنقدر که به نظام درمان کرونا توجه شد به نظام اقتصاد کرونا و روشهای خروج از بحران اقتصادی کرونا توجه نشد.
🔸وی افزود: کرونا ۱۰ دی ماه ۹۸ در چین و ۳۰ بهمن در ایران با دو ماه فاصله اعلام شد اما در این دو ماه هیچ تغییری در شاخصهای اقتصادی دنیا به جز اندکی در نفت دیده نشد.
🔸مقصودی ادامه داد: اما وقتی کرونا به انتخابات ایران گره خورد و ضریب رسانهای دریافت کرد شاخصهای بورس دوبی، بازارهای منطقه و حتی لندن فرو ریخت و در پی آن قیمت کالاهای واقعی نیز دچار دگرگونیهایی شد.
🔸کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه همزمان با اعلام شیوع کرونا در چین، قیمت نفت تنها ۹ تا ۱۱ دلار سقوط کرد یادآور شد: اما پس از آنکه در ایران آغاز شیوع کرونا اعلام شد نفت به ۳۵ دلار سقوط کرد و سپس به ۲۰ دلار رسید و حتی برای دورهای منفی شد. تا پایان دولت ترامپ نیز در بازه ۱۵ تا ۴۰ دلار باقی ماند که این نشان دهنده اهمیت اقتصاد ایران بر بازارهای جهانی است. البته در آن دوره درگیری تولید و فروش میان عربستان و روسیه برای مدتی بالا گرفت که در کاهش نرخ نفت بی تأثیر نبود.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
ادامۀ دیدگاههای دکتر حمیدرضا مقصودی در نشست سیاستهای اقتصادی پیشنهادی به دولت سیزدهم از نگاه اقتصاد اسلامی
🔸مقصودی به بستههای حمایتی کشورهای مختلف در دوره کرونا از اقتصادهای خرد و خانوار اشاره کرد و ادامه داد: بسیاری از کشورها ارقام بسیار بیشتری از کمکهای دولت ایران به مردم در دوره کرونا توزیع کردهاند. مثلاً در ایران تنها ۲ میلیارد دلار مجموع کمکهای کرونایی بود حال آنکه ژاپن و آمریکا به چند تریلیون دلار رسید. حتی کشورهای فقیر منطقه ما نیز ارقام بیشتری به مردم کرونا زده خود ارائه کردند.
🔸وی تاکید کرد: این نوع کمکها عملاً پول پاشی بود ولی در هیچ یک از کشورها تورم ایجاد نکرد. بنابراین اینکه گفته میشود توزیع کمکهای کرونایی به مردم سبب تورم شد صحیح نیست. اساساً آنچه در ایران به تورم میانجامد، انتظارات تورمی است. چرا که مرتباً با تکرار این موضوع که تورم در پیش است و سیگنالهایی داده میشود و مرتباً با انتظارات تورمی دامن زده میشود.
🔸کارشناس اقتصادی با حمایت از فرایند توزیع کمکهای نقدی افزود: تب اقتصاد ما رکود است که باید به سرعت درمان شود. راه آن نیز یکسان سازی دستمزدها، یکسانسازی دستمزدهای دولتی در نقطهای بالاتر از خط فقر نسبی فعلی و اقداماتی از این قبیل است که میتواند آثار رکود را برطرف کند.
🔸وی یکی دیگر از راهکارهای درمان رکود را ایمن سازی محیط کسب و کار با استفاده از اعطای کمکهای نقدی به جای اجرای سیاستهای تعطیل کردن عنوان و اظهار کرد: همچنین نهادهای نظامی و امثال آنها میتوانند با اقدامات جهادی وارد حوزه کشت و کار شوند بخصوص که در بخش کشاورزی به شدت با کمبود مواد غذایی در آینده روبرو هستیم و تا زمانی که کشت و کار رونق نگیرد سایه این کمبود رفع نخواهد شد.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
در پست های بالا تنها آنچه را خبرنگار آورده بود اصلاح کردم. موارد متعددی را خبرنگار محترم حذف کرده بود. در صورتی که صوت جلسه به دستم برسد به طور کامل در اختیارتان قرار خواهم داد.
🔸دکتر علی سعیدی در نشست «سیاستهای اقتصادی پیشنهادی به دولت سیزدهم از نگاه اقتصاد اسلامی» گفت: منشأ اصلی مشکلات ما که با تحریم شدت گرفتهاند، به محدودیت در حوزه تجارت خارجی برمیگردد. تحریمها با ایجاد محدودیت در تجارت خارجی، اقتصاد ما را تحت فشار قرار داد و راهحل مشکلات کشور را هم باید در تجارت خارجی جستوجو کرد.
🔸فروش نفت ما به میزان زیادی پایین آمده و حجم خیلی از مراودات تجاری ما کاهش پیدا کرده و اینها در حالی است که شوک خاصی در تجارت جهانی اتفاق نیفتاده است. اگر بخواهیم نگاه مجددی بر تجارت خارجی داشته باشیم باید نگاه سنتی را که پیشینه آن به زمان رضاخان برمیگردد، تغییر دهیم. در نگاه سنتی، ما نفت خام میفروختیم و هرآنچه کالای مصرفی نهایی نیاز داشتیم وارد میکردیم. این معادله الآن به هم خورده و ما باید طرح جدیدی را جایگزین آن کنیم.
🔸حدوداً پس از سال ۲۰۰۰، تجارت جهانی در دنیا بهسرعت به سمت منطقهای شدن پیش رفته است. درحالحاضر، سه منطقۀ تجاری عمده در جهان داریم: آمریکای شمالی، اروپا و آسیای شرقی. پیشنهاد مشخص ما به دولت منتخب آن است که با تشکیل بلوک جدید تجاری در منطقۀ غرب آسیا با محوریت ایران، جای پای مؤثر و پایداری را در عرصۀ تجارت خارجی پیدا کنیم.
🔸ما باید تجارت خارجیمان را با کشورهای منطقه از جمله ترکیه، روسیه و کشورهای نفتی حاشیه خلیجفارس گسترش دهیم. گره کور این مسئله، تجارت با کشورهای نفتی است چون آنها تنها نفت دارند و ما هم مازاد نفت داریم. بنابراین، شکلگیری تجارت ما با آنها نیازمند خرید نفت از آنها و تبدیل آن به فراورده یا صادرات مجدد آن است.
🆔 @QasdWay
هدایت شده از حسین زمانی میقان
از معدود علمایی که در عصر حاضر شناخت عمیقی از اقتصاد و اقتصاد غربی دارد استاد میرباقری است
انشاالله امثال ایشان در حوزه تکثیر شوند بلکه مدرنیته از حوزه سواری نگیرد
◽️اگر چرخ کارخانه می خواهد بچرخد، باید انسان مصرف گرا تربیت شود. داستانِ «کلاه سر همه بگذارید» همین است. یک موقعی با دست کلاه می بافتند؛ خیلی که می شد در طول یک تابستان یا مثلاً پاییز، می شد یک یا دو کلاه برای اهل خانه خودت ببافی. ولی وقتی کارخانه آمد و تولید انبوه شد، باید سر همه کلاه بگذاری. وقتی تولید انبوه شد، باید مصرف بشود، پس باید انسانِ مصرفی ایجاد بکنی. جریان توسعه هم انسان مصرفی ایجاد و تربیت می کند. بعد به اسم بهداشت و هزار مسئله دیگر، فرهنگ سازی می کند و کالاهای یک بار مصرف را وارد جامعه می کند و تازه در انتها روشن می شود که این ها همه عامل بدترین بیماری ها بوده است.
◾️استاد سید محمد مهدی میرباقری
#غرب_شناسی
#تمدن_اسلامی
#نظام_سازی_فقهی
هدایت شده از دکتر محسن عزیزی ابرقوئی
🌍سه نکته مختصر پیرامون طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی
۱. بی بی سی فارسی، فقط به فاصله چند ساعت دو خبر مشابه درباره صیانت در فضای مجازی را قرار می دهد. یکی در ایران و دیگری در بریتانیا. تفاوت اما در اینجاست که تصویر خبر ایران سیاه و تاریک و با لحن تند و انتقادی و بدبینانه نسبت به طرح است. اما خبر مربوط به بریتانیا روشن و همراه با لبخند و شادی. بی بی سی البته توضیح نداده که آیا محدودیتهای دسترسی بزرگسالان به نوجوان و نوجوانان به بزرگسالان در انگلستان، ارتباطی با پژوهش تازه منتشرشده در این کشور پیرامون آزارهای جنسی بسیار فراوان دانش آموزان دختر و پسر مدارس (که در پست دیگری بدان پرداخته شد) هم دارد یا خیر؟
واکنشهای برخی کاربران به دو طرح نیز کما فی السابق همان است که پیش بینی می شود. تحقیر و نفرین بر طرح خودی، و تقدیس و تکریم طرح بیگانه
۲. تجربه تلخ عدم تبیین و شفاف سازی پیرامون طرح های حساس برای مردم، قبل از بحث در مجلس، باز هم انگار می خواهد تکرار شود. شفاف سازی پیرامون طرح یک امر لازم است. بیشتر مردم نمی دانند موضوع چیست و وقتی کسی به آنها نگوید، از ذهنیات و پیش فرضها و رسانه ها و اشخاص مورد اعتماد خود جویا می شوند. مردم هم حق دارند درباره طرح بدانند و هم اگر تبیین ها روشن و شفاف باشد، اعتمادساز و قانع کننده خواهد بود. ایجاد مناظره بین موافقین و مخالفین مفید فایده است تا نگرانی ها برطرف شده و محاسن احتمالی طرح روشن شود.
۳. طرحی که برای مردم و متخصصین روشن نشده، جایی برای تخریب یا دفاع باقی نمیگذارد، اما اگر همه چیز شفاف باشد، آنوقت اگر کسی بخواهد دفاع کند یا مخالفت، لااقل مبنایی برای صحبت دارد. اما اینهمه واکنش موافق یا مخالف برای ما تازه نیست. واکنشهای جامعه ما به این قبیل مسائل عمدتا بر مبنای پیش فرضهای ذهنی شکل گرفته در آنهاست که نقش مسئولین و احزاب در پیش فرض سازی ها بسیار مهم بوده است. چرا ما درباره مسائل اینچنینی با هم دو کلام حرف حساب رد و بدل نکنیم تا به نتیجه برسیم و اینهمه تنش را شاهد نباشیم؟!
طرحی که شفاف باشد و نکات مثبت فراوانی داشته باشد و تبیین و روشن سازی شود، دیر یا زود مقبول می افتد، حتی اگر مخالفانی داشته باشد. اگر طرح قابل دفاع است، از ابتدا روشن سازی کنید تا تنش بیجا و پیشداوری ایجاد نشود و اگر اشکالاتی دارد، تجدیدنظرهایی کنید تا نگرانی ها رفع شود!
محسن عزیزی ابرقوئی
http://eitaa.com/islamic_psychology
امروز نامه ای با امضای ۵۱ کارشناس اقتصادی با محتوای نظریه تعدیل ساختاری برای آقای دکتر رئیسی ارسال شده است. در این نامه به نکات عجیبی پرداخته شده است.
💠اول این که این نامه، ظاهرا مشکل اساسی اقتصاد کشور را همانند اقتصاددانان اطراف آقای روحانی #تورم میداند. و معتقد است باید همه راهکارها را معطوف به رفع تورم کرد. حال آنکه تجربیات متعدد در اقتصادهای مختلف دنیا و از جمله ایران نشان داده است که هرگاه سیاست، هدفگیری تورمی داشته است، نتوانسته است تورم را مهار کند و در ضمن بر عمق رکود اقتصادها افزوده است.
💠 ثانیا در این نامه برای جلوگیری از تورم، پیشنهاد تعدیل دستمزدها داده شده است. یعنی همان سیاستهای پیشنهادی که در دهه ۱۳۷۰ کشور را به قهقرای رکود تورمی برد و نهایتا آقای هاشمی، علی رغم میلش مجبور شد با برکنار کردن نئولیبرالهای اطرافش به آن پایان بخشد. پیشنهاد تعدیل در دستمزد اقشاری از معلمان و بازنشستگان و اساتید دانشگاه که حکم آنها از ابتدای سال صادر شده است و منتظر دریافت دستمزدشان هستند تا بتوانند بخشی از کاهش قدرت خریدشان که ناشی از ناکارامدی دولت و مصائب ناشی از کمبود کالا بود را جبران کنند.
💠 ثالثا در این نامه درخواست شده است که سیاستهای یکسانسازی دستمزدها را که به نفع اقشاری خاص (معلمان، بازنشستگان و اساتید دانشگاه و سپس سایر کارکنان دولت) است اعمال نکنند. چون با تأمین منابع آن، کشور دچار تورم میشود. جالبتر آن است که برخی از امضاکنندگان نامه، خود از طرفداران نظریه عدالت اسلامی و اقتصاد اسلامی هستند. به زعم بنده خود این بزرگواران نامه را نخوانده اند. و اگر خوانده باشند به نظر می رسد که نیاز به تجدید نظر دارند. حداقل انتظاری که از این دوستان میرفت این بود که تعدیل را با عدالت ترکیب کنند و پیشنهاد دهند که دستمزدهایی که سالهاست به ناروا و به ناعدالتی بالاتر رفته است را برگردانند و یکسان کنند. که البته چون هزینه هایی دارد آن را پیشنهاد نداده اند یا در گوشه ای از نامه و به گذرا از آن عبور کردهاند.
💠 رابعا این پیشنهاد در شرایطی داده میشود که اقتصاد کشور در رکودی بیسابقه قرار دارد. یعنی جایی که تقویت رکود کشور را وارد بحران کرده است. و این پیشنهاد خود تقویت کننده این بحران عجیب است.
💠 خامسا این پیشنهاد در شرایطی انجام شده است که همه کشورهای دنیا در حال اجرای سیاستهای انبساط شدید هستند و در هیچیک از این کشورها تورم رخ نداده است. چون اساسا این شرایط اقتصادی تورم افزا نیست مگر آن که با انقباض اقتصادی، کمبودهایی را بر کشور القاء کنند.
⚠️لذا اتفاقا در شرایط فعلی، از دولت آقای رئیسی انتظار میرود که سیاستهای نخنمای نئولیبرالیستی را به سرعت به کنار بگذارند و با روحیه جهادی و با تقویت شدید بودجه عمرانی و همچنین بودجه جاری، به ساخت کشور اقدام کنند و در این مسیر برای جبران قدرت خرید مردم از هیچ تلاشی فروگذار نشوند. افسانههایی چون نظریه مقداری پول، نباید ذهن سباستگذاران ما را مخدوش کند و آنها را وادارد که به ناخودآگاه با مردم خود همان کنند که پینوشه با مردم شیلی کرد. آن هم تحت مشورت یک نئولیبرال ستاره دار به نام میلتون فریدمن.
❗️نویسندگان این نامه اگر هم به نظریه مقداری اعتقاد دارند، بیان نکرده اند که نقدینگی افسارگسیخته کشور، ناشی از عملکرد سوداگرانه بانکهای خصوصی است نه ناشی از بودجه جاری دولت. و هیچ تعریضی را به این سیستم بانکی رانتی غارتی وارد نکرده اند.
‼️نویسندگان این نامه که بسیاری خود از متعهدان به نظام ولایت هستند، از نیاز اقتصاد کشور به تولید که دغدغه اصلی مقام معظم رهبری و به واقع اولویت اول کشور است سخن نگفته اند. حال آنکه بنای این دولت و شعار این دولت، بهبود شرایط تولیدی کشور است.
‼️❗️نویسندگان این نامه از رسیدن ضریب جینی کشور به بیش از ۴ دهم سخن نگفته اند. معضلی که ناعدالتی را به حد نهایت خود در اقتصاد کشور رسانده است. گویا اقشار خاصی که در این نامه پیشنهاد شده که دستمزد آنها اضافه نشود را مرفهین جامعه میدانند حال آنکه واضح است که معلمان، بازنشستگان و حتی بسیاری از اساتید دانشگاههای دولتی درآمدی کمتر از خط فقر نسبی دارند. و گویا چانه زنی کارکنان شرکت نفت که در نظام دستمزدبگیری متفاوتی قرار دارند را با این اقشار اشتباه گرفتهاند!
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
غرب بدون رتوش
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
دکتر منتظر، محقق اقتصاد اسلامی:
راز خوشحالی زاید الوصف مسئولان وزارت بهداشت و جریانات مافیایی سلامت از فوت یکی از اساتید طب سنتی کشورمان چیست؟!
چند روزیست که برخی جریانات و مسئولان وزارت بهداشت و مافیای دارویی کشور و عوامل رسانهای آنها، از فرط خوشحالی از فوت استاد ارجمند و پژوهشگر برتر طب سنتی کشورمان "سید محمد موسوی"، زمین و زمان را به هم دوختهاند و فریادشان بلند است که "دیدید ... دیدید که بالاخره استاد مدعی طب سنتی هم به دلیل کرونا فوت کرد!"
اما درباره این هیاهوی کثیف رسانهای، چند نکته بسیار مهم و کلیدی قابل ذکر است؛ اول اینکه چرا این جریانات مافیایی سلامت تا این حد از فوت استاد موسوی به عنوان یکی از اساتید و پژوهشگران مبرز طب سنتی کشورمان به وجد آمدهاند و خیلی تلاش دارند فوت ایشان را به دلیل ابتلا به کرونا منتسب کنند؟!
در پاسخ باید گفت که از زمان شیوع ویروس کرونا در کشورمان و درگیری همهجانبه نظام سلامت کشور با مرگ و میر ناشی از کرونا و فوت حدود 100 هزار ایرانی به این واسطه تا به امروز، اساتید طب سنتی کشورمان هم از همان روزهای نخست، وارد کارزار مقابله و درمان کرونا شدند و با وجود مخالفت سفت و سخت وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا با به کارگیری روشهای درمانی مجرب طب سنتی، توانستند عملکرد بسیار موفقی در درمان بیماران کرونایی با روشهای طب ایرانی ـ اسلامی داشته باشند ( آن هم بدون برخورداری از کوچکترین امکانات و بودجههای بیمارستانی و دولتی) و تقریبا بر اساس بررسیهای میدانی گسترده در سطح کشور، تمام بیماران کرونایی که خارج از نظام رسمی درمانی و بیمارستانی به اساتید طب سنتی برای درمان مراجعه کردهاند، موفق به شکست کرونا و کسب بهبودی کامل در کمترین زمان ممکن و با کمترین هزینه درمانی شدهاند!
از سوی دیگر، تا به امروز اساتید طب سنتی کشورمان با وجود درگیری سنگین روزانه با بیماران کرونایی و فرایند درمانی آنها، آن هم بدون رعایت تدابیرپیشگیرانه مرسوم (ماسک، گان، فاصله اجتماعی و ...)، هیچ مورد فوتی از میان خود نداشتهاند! یعنی اساتید طب سنتی با وجودی که در معرض روزانه و شدید بیماران کرونایی بودهاند به مدد روشهای پیشگیرانه و درمانی طب ایرانی ـ اسلامی در این مدت هیچ یک از آنها به واسطه ابتلا به کرونا، جان خود را از دست ندادهاند!
این حالیست که بنابر اعلام رسمی قائم مقام وزیر بهداشت بیش از 1000 نفز از پزشکان، پرستاران و کادر بیمارستانی کشورمان تا بهمن سال گذشته، جان خود را به واسطه ابتلا به کرونا از دست دادهاند!! (در حالی که بخش زیادی از این فوتیهای نظام سلامت اصولاً هیچ درگیری با فرایند درمانی بیماران کرونا هم نداشتهاند) که از آنها به عنوان "شهدای سلامت" یاد میشود.
همین نکته مهم و کلیدی، علامت سؤال بزرگی را در اذهان عمومی کشورمان ترسیم کرده و تودههای مختلف مردم کشورمان این سؤال را میپرسند که "چرا بیش از 1000 نفر از کادر درمانی رسمی کشور با وجود تقید تام و تمام به رعایت تمام تدابیر پیشگیرانه و استفاده از تمام دسترسیها و امکانات بیمارستانی کشور به واسطه ابتلا به کرونا، فوت کردهاند اما در مقابل، هم بیمارانی که روشهای درمانی طب سنتی را انتخاب کردهاند و هم اساتید طب سنتی درگیر با فرایند درمان بیماران کرونایی بدون برخورداری از حداقل امکانات و تجهیزات بیمارستانی، تقریبا میزان مرگ و میر آنها، صفر یا نزدیک به صفر بوده است؟!"
همین مسئله، حقیقت بزرگی را درباره توانمندی شگرف طب سنتی کشورمان و ناتوانی طب رایج مولکولی عیان میکند و ریشه هیاهو و خوشحالی زایدالوصف برخی مسئولان وزارت بهداشت و جریانات مافیایی درمانی و دارویی کشور را نیز باید در همین حقیقت بزرگ جستوجو کرد چرا که این دسته از مسئولان و جریانات به خیال خام خود تصور کردهاند که حالا به واسطه فوت یکی از اساتید شناخته شده طب سنتی و انتساب این فوت به کرونا، بهترین فرصت برای تخطئه توانمندیهای درمانی طب سنتی دست داده است!
@drezamontazer
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi