سه عکس را ببینید
دو عکس راجع به بانک است
سومی وقتی است که کمپانیهای سیگار دانشمندانی را اجیر کردند تا ثابت کنند نیکوتین اعتیاد آور نیست و آنها هم مقاله و کتاب نوشتند و مصاحبه کردند و قسم خوردند که اصلا هم اعتیاد آور نیست :)
#تجارت_علم #بچههای_شیکاگو
💠 @h_abasifar
✨بحران آب؛ عرصه جدید نبرد نئولیبرالیسم و اقتصاد مقاومتی
چند وقت پیش مقالهای میخواندم که در یکی از ایالات آمریکا، سطح آب زیرزمینی افت کرده است. موضوع مقاله، یکی از فناوریهای نوین آبیاری بود و تز نویسنده پس از طرح مسئله بحران آب، این بود که ضرورت دارد میزان بهرهوری آب با این فناوری ارتقا داده شود تا برداشت محصول به ازای هر مترمکعب آب، درصد مشخصی افزایش یابد. الگوی حاکم بر ذهن نویسنده، این بود که باید بهرهوری آب را با فناوری افزایش داد تا تولید و عرضه محصول کشاورزی در نتیجه کمبود آب افت نکند. اقتصاد مقاومتی، طی چنین طریقی را تجویز میکند.
امروز دیدم یکی از اعضای اتاق بازرگانی فرموده که بحران آب داریم و کشاورزان ایرانی در هر هکتار کشت ذرت، برنج و گندم ۲ تا ۳ برابر بیشتر از میانگین جهانی آب مصرف میکنند و باید یک برنامه ریاضت آبی ۱۰ ساله را اجرا کرد. چنانچه ملاحظه میفرمایید، اینجا به جای اینکه نسخه افزایش بهرهوری آب پیچیده شود تا عرضه و تولید محصول افزایش یابد، کشاورز مظلوم مقصر بحران آبی معرفی شده و نسخه ریاضت تجویز میشود؛ و گفته نمیشود که آنچه باعث شده در جهان ۲ تا ۳ برابر نسبت به ایران کمتر آب مصرف شود، فرهنگ کشاورزی و ریاضت آبی نیست، توسعه فناوری و گذاشتن آن در اختیار کشاورز است.
یکی از انتقادات اصلی که همواره متوجه نئولیبرالیسم بوده، همین است. نئولیبرالها با طرف عرضه اقتصاد (یعنی تولید) کاری ندارند و میخواهند صرفا با مدیریت تقاضا مسائل را حل کنند. مدیریت تقاضا نیز در شرایط کمبود یعنی ریاضت و گرانسازی برای خارج کردن بخشی از مصرف کنندگان از بازار.
این دست مسائل، کاملا فلسفی و فکری و مرتبط با حمکرانی و سیاستورزی است. مسئله نه به تخصص مهندسی کشاورزی ارتباط دارد، نه به تخصص مهندسی آب. سیاستمدار است که باید میان رویکردها انتخاب کند و اینجاست که گرایش فکریاش به نئولیبرالیسم یا اقتصاد مقاومتی خود را نشان میدهد. اگر استفاده از فناوری آبی برای افزایش بهرهوری را انتخاب کرد، سراغ متخصصین مرتبط میرود و به فکر توسعه فناوری میافتد و دستور به تدوین طرح ملی و اجرای پروژه ملی برای افزایش بهرهوری آب میدهد؛ اگر ریاضت آبی را انتخاب کرد، سراغ ریاضیدانها میرود تا برایش حساب و کتاب کنند و فرمول بنویسند که قیمت را چقدر افزایش دهیم تا مصرف به چه میزان کاهش یابد... و صورت مسئله پاک شود!
چنانکه ملاحظه میفرمایید، برخلاف تبلیغات گسترده انجام شده، این نئولیبرالیسم است که تجویز به ریاضت میکند، نه اقتصاد مقاومتی! و هنر نئولیبرالها این است که همواره چنین طرحهایی را بنام اقتصاد مقاومتی جا زدهاند.
کشور امروز به برکت تلاشها و مجاهدتهای جوانان خوشفکرمان، در مرز فناوریهای آبی قرار دارد و فناوری SSTI که یک فناوری خاص و انحصاری برای کاهش مصرف آب و افزایش محصول است، کاملا بومی شده و ارتقا نیز یافته است. در پروژههای نمونه اجرا شده در کشور، با موفقیت مصرف آب به یک چهارم کاهش یافته و محصول حداقل دو برابر شده است. باید به سرعت، یک طرح ملی برای استفاده از این فناوری در سراسر کشور اجرا شود. اجرای این طرح نیز از عهده یک وزارتخانه -اینجا کشاورزی- برنمیآید. پروژه، مرتبط با مسئله آب است که مسئولیت آن با وزارت نیروست. مباحث مالی و تسهیلاتی وجود دارد که حضور وزارت اقتصاد و بانک مرکزی را الزامی میکند. مواد اولیهای مورد نیاز است که باید پتروشیمیها و فولادی ها درگیر شوند که وزارتین نفت و صمت مسئولیت پیدا میکنند. همچنانکه برای حذف ارز ۴۲۰۰ کل سیستم با فرماندهی شخص رئیس جمهور بسیج شد، برای حل این مسئله نیز چنان بسیجی ضرورت دارد. قول خوبی از حاج آقای رئیسی در این زمینه گرفته شده و ایشان در جریان دستیابی کشور به این فناوری و اجرای موفق نمونههای آن هستند. هرچند شنیدن خبر "ایجاد بازار آب" در یکی از استانها که مرتبط با همان ریاضیبازی است و کاری به سمت عرضه اقتصاد و افزایش تولید و بهرهوری ندارد، بسیار ناراحتکننده بود. اما امیدوارم این بار، برخلاف ماجرای حذف ارز ۴۲۰۰ که امروز نتایجش را مشاهده میفرمایید، نئولیبرالها پیروز نشوند و با رونق تولید و عرضه محصولات کشاورزی، هم از وابستگی به واردات این محصولات نجات یابیم، هم از بحران آب عبور کنیم، هم درگیر بحران تامین ارز برای واردات نباشیم و بساط این ارز ترجیحی و غیرترجیحی و یارانه و رانت و... جمع شود، هم با افزایش تولید، قدرت پول ملی افزایش یابد، هم اشتغال ایجاد شود، هم رشد اقتصادی حاصل آید، هم تورم کاهش یابد... بله عزیزان، رشد اقتصادی و کاهش تورم و ایجاد اشتغال و...با فرمول ریاضی به دست نمیآید، با اجرای پروژههای ملی روی زمین، این اعداد و ارقام هم مثبت میشوند!
@syjebraily
◀️ اوبر و پدیده پول کثیف در فضای استارتاپی
🔰در مورد استفاده اوبر در کتابسازی و خرید علم
⭕️ پنج روز پیش، گاردین براساس ۱۲۴ هزار سند افشاء شده از ایمیلها، پیامها و گفتگوهای رد و بدل شده میان بنیانگذار اوبر و تیم مدیریتی این غول فناوری طی سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ اثبات کرد اوبر برای توسعه شبکه خود در بسیاری از کشورها به ویژه فرانسه با سیاستمداران ارشد این کشورها زد و بند داشته و کوشش کرده است از طریق ارتباطات شخصی با آنها قوانین حوزه حمل و نقل و همچنین استانداردهای بیمه و دستمزد رانندگان تاکسی در این کشورها را زیر پا بگذارد. این افشاگری جنجالی در ایران چندان بازتابی نداشت، هر چند انتظار میرفت به دلیل همانندسازیهایی که از اسنپ و تپسی و مشکلات این رانندگان با غول تاکسیرانی آنلاین میشود، بحث و گفتگوهای بیشتری به جریان بیفتد.
⭕️معدود رسانههایی که به موضوع رسوایی وحشتناک اوبر که در گزارش تحقیقی گاردین آمده، پرداختند؛ روی لابی سیاسی تراویس کالانیک به ویژه با امانوئل ماکرون و همچنین دستاویز قرار دادن آشوبهای داخلی فرانسه به منظور درآمدزایی و شهرتسازی اوبر تمرکز کردند. اما افشاگری گاردین که که توسط تیمی از روزنامهنگاران بینالمللی تغذیه شده، به یک نکته عجیب هم اشاره میکند:
اوبر به منظور جریانسازی رسانهای و ترویج بحثهای سیاستی، صدها هزار دلار به دانشگاهیان برجسته پرداخته تا تحقیقاتی را «تولید» کنند که از ادعاهای شرکت در مورد مزایای مدل اقتصادی اوبر پشتیبانی کند.
رشوه به اهل علم یا فرضیهسازی علمی از یک عمل سرمایهمحور، از همه آن لابیها و زد و بندها به مراتب تلختر و تکاندهندهتر و ویرانگرتر است. نگاه سرمایهمحور با هر تعبیری-کاپیتالیستی، نئولیبرالیستی، استارتاپی یا ....- همه چیز را میخرد. سیاستمدار و قانون و نظم و البته اکنون توانسته علم را هم بخرد و سفارشپذیر کند. مثل همین فیلمهای سینمایی از سوژههای اجتماعی شهرها و روستاهای ایران که برای خارج از ایران ساخته میشود. هنر سفارشی، علم به تعبیر گاردین، «تولید شدنی» از هر لابی و زد و بندی خطرناکتر است.
⭕️ مشابه همین ماجرای وحشتناک اوبر، گزارش تحقیقی الی کلیفتون با عنوان «بازسازی اعتماد به اندیشکدهها» است که سال گذشته منتشر شد. کلیفتون در مورد نقش پول در جریانات سیاسی مینویسد و از نخستین چهرههایی است که در مورد زد و بندهای مالی چهرههای برجسته جمهوریخواهان و سازمان مجاهدین خلق، مشهور به منافقین، بارها و بارها افشاگری کرده است. او در این گزارش از پدیده پول کثیف در اندیشکدههای آمریکایی پرده بر میدارد و نشان میدهد اندیشکدهها که در سیاستگذاریهای واشنگتن نقش مهمی دارند، چگونه برای تأمین مالی خود مجبور شدهاند جلوی برخی قدرتهای استبدادی سرمایهدار مانند عربستان سعودی و امارات زانو بزنند.
⭕️ کلیفتون در آن گزارش نشان میدهد پدیده «اهداء» یا «کمک مالی» (donate) چگونه اندیشکدههای معتبری همچون بنیاد هریتیج را آلوده کرده است. بسیاری از این گزارشات، مبنای خریدهای اقتصادی تسلیحاتی یا سفیدشویی حقوق بشری به منظور کسب اعتبارهای جهانی مثل میزبانی یک رویداد بینالمللی میشود. برای نمونه، مرکز امنیت جدید آمریکا (Center for a New American Security) در تابستان سال ۲۰۱۶، ۲۵۰ هزار دلار از امارات متحده دریافت کرد تا صادرات پهپاد به امارات را برای دولت ترامپ «سیاستسازی» کند.
⭕️ در پنج سال اخیر، در مورد تغییر الگوی اشتغال و درآمدزایی، سهولت و سرعت در سبک زندگی، اهمیت ایجاد تغییرات روانی و روحی و رفتاری به شکلهای جدیدی که فناوری توصیه میکند و در یک کلام، زندگی استارتاپی و نظم پلتفرمی، مقالات، یادداشتها و مصاحبههای پرشماری نوشته یا تولید شده است. همه این بحث و گفتگوها، نقد و نظرها، تولید مجلات و ویژهنامهها و به ویژه نشستهای دانشگاهی و مقالات علمی، از واقعیت خبر میدادند؟ یا اینکه ضروری بود به اسم گفتمانسازی، زمینه کتابسازی و مقالهسازی فراهم شود تا هر چه اکوسیستم استارتاپی حکم میکند، «علمی» و «فناورانه» تلقی شود؟
🆔@asar1398
افتتاحیه برنامه هجرت اشتغال آفرینی، سه شنبه ۲۸ تیرماه.
پذیرش مخاطبان از دوشنبه ۲۷ تیرماه (عید غدیر) ساعت ۱۸.
دانشگاه قم. ورود از درب قدس.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
دکتر حمیدرضا مقصودی
افتتاحیه برنامه هجرت اشتغال آفرینی، سه شنبه ۲۸ تیرماه. پذیرش مخاطبان از دوشنبه ۲۷ تیرماه (عید غدی
اگر دوستانی با توجه به ساعت بلیطشان زودتر هم تشریف آوردند از بعد از ظهر (ساعت ۱۴) امکان پذیرش وجود دارد.
🏢 زندگی آپارتمانی، تولید متمرکز، تولید زباله!
💠 اگر هر یک از ٢٧ میلیون خانوار ایرانی فقط یک قالب پنیر بخرند و نهایتاً این پنیر را طی یک هفته مصرف کنند؛ در طول یک هفته، ٢٧ میلیون زباله ی پلاستیکی از پنیر فقط جمع شده است!! تو خود حدیث مفصل خوان از این مجمل! (تهران در یک روز حدود ١٠ هزارتن پسماند عادی دارد!) این بحران، نتیجه ی تولیدِ صنعتیِ متمرکز کارخانه ای است!
💠 محصولِ تولیدِی متمرکز و بیرون از خانه، (مثلاً پنیر از آمل تا قم) برای اینکه تا به دست مصرف کننده می رسد قابل استفاده باشد، بایستی داخل بسته بندی و مقرون به افزودنی باشد!
💠 تولید این حجم از زباله، حاصل این الگوی تولید متمرکز است. برای تغییر الگوی تولید، بایستی الگوی شهرسازی و معماری تغییر کند! در زندگی آپارتمان نشینی، زمینه ی تولید فراهم نیست، نتیجه این می شود که تولید مواد غذایی مورد نیاز خانواده ها، متمرکز و به کارخانه ها سپرده می شود.
با ساختِ خانه های وسیع، زمینه ی تولید سالم، غیر صنعتی و غیرمتمرکز، فراهم می شود و تقریباً زباله ای تولید نمی شود.
همچنین در خانه های وسیع و حیاط دار، با فراهم شدن زندگی حیوانات خانگی، بخشی از دور ریزها خوراک حیوانات می شود.
👤حجت الاسلام مهران فر
#تولید_متمرکز
#تولید_انبوه
#معماری_اسلامی
📌جهانِ پساکرونا👇
🌐https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
هدایت شده از فکرت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #کلیپ
🛑 لیبرالیسم نجاتبخش!
‼️ لیبرالیسم چگونه مردم را کنترل میکنند؟
✍️ برگرفته از آخرین یادداشت مرحوم استاد محمدحسین فرجنژاد، در شمارهی دهم مجله خردورزی
🔻در سکانسی از فیلم «تجارت جهانی» رئیس یکی از بانکهای واسط بین مافیای اروپایی ـ آمریکایی فروش اسلحه، چنین اعتراف میکند:
🔻«قلب سرمایهداری غربی، بانک است و بورس؛ و شبکه بانکداری یعنی سوار شدن بر بدهیهای مردم. بدهی مردم، زمانی بیشتر میشود که در درگیریهای محلی مبتلی شوند.
🔻هرجا ثبات بههم ریزد، اقتصاد تضعیف میشود؛ هرجا اقتصاد تضعیف شود، مردم وام بیشتری از بانکها میگیرند و بدهکارِ سیستم سرمایهداری میشوند و در نهایت هر کس افسار بدهیها را در دست داشته باشد، افسار زندگی مردم را در دست خواهد داشت و آنها را کنترل میکند.»
🔻و حقیقتاً آیا بدون ترکیب اقتصاد سکولار با رسانه و تبلیغات شناختی جدید و نظام آموزش اقتصاد لیبرال در جهان، میتوان بر مردم حکومت کرد؟!
•┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈•
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
دکتر حمیدرضا مقصودی
سلام اقای کمالی حدود 50 هزار پرس غذا برای فردا مهیا کرده که بخش اعظم آن برای مناطق محروم و مرزی است
شهادت می دهم به صدق و صفا و درستکاری این جریان
🔴خود کرده را تدبیر نیست اگر روحانی را محاکمه کرده بودید جرات نمی کرد این طور وقیحانه در چشمان مردم نگاه کند و دروغ بگوید
👤رائفی پور
🔴به پویش #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
دکتر حمیدرضا مقصودی
سلام اقای کمالی حدود 50 هزار پرس غذا برای فردا مهیا کرده که بخش اعظم آن برای مناطق محروم و مرزی است
به برکت امیرالمؤمنین تا ظهر دیروز تامین شد
☑️نمایشگاه رستههای کمسرمایهبر ودانشبنیان در قم افتتاح شد
🔸 نمایشگاه رستههای کمسرمایهبر و دانشبنیان با حضور سخنگوی دولت در محل دانشگاه قم افتتاح شد.
--------------
☑️اولین نفر از قم با خبر شوید
اخبارموثق |جذاب |فوری قـم👇
💢
http://eitaa.com/joinchat/1031798786C1a8f8517c9
🛑 رویداد ملی «هجرت اشتغالآفرینی» با حضور سخنگوی دولت در قم افتتاح شد
🔹رویداد ملی «هجرت اشتغالآفرینی» روز سه شنبه با حضور علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در دانشگاه قم آغاز به کار کرد.
🔹این رویداد از امروز با جامعه هدف فارغ التحصیلان دانشگاهی، طلاب و دانشجویان آغاز شد و به مدت یک هفته ادامه دارد.
🕌 اخبار قم را ابتدا اینجا ببینید
http://eitaa.com/joinchat/3298492416Cc8880c401c
اولین و بزرگترین رسانه قمیها☝️
حجتالاسلام قنبریان و پاکسازی هوای آلوده نفس در فضای کسبوکار
#هجرت_اشتغال_آفرینی
@hzamanim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دانشجویان مبانی اقتصاد دانشگاه هاروارد، از اینکه علم اقتصاد نمیتونه جوابگوی مشکلات مردم باشه به نشانه اعتراض کلاس «گرگوری منکیو» استاد اقتصاد دانشگاه هاوارد رو ترک کردن
یه عده هم تو ایران که درسهای ترجمهای همینا رو میخونن و انگشت کوچیکه اینا هم نیستن، بهشون برخورده که گفتن بالا چشمتون ابروئه
اقتصاد آمریکا الان 30 تریلیون دلار بدهکاره، شما هم از چپ چپ تا راست راستتون توی ایران سر کار بودین و نتونستید اقتصاد رو درست کنید
دقیقا این همه ادعاتون برا چیه؟!
علم اقتصادتون چرا آمریکا رو نجات نمیده؟
خودتون چرا نتونستید کاری بکنید؟
@BisimchiMedia
نمایشگاه مشاغل کم سرمایه بر و دانش بنیان
زمان:تا سوم مرداد ماه از ساعت ۱۷ الی ۲۲
مکان:دانشگاه سراسری قم
همراه با مسابقه تیم های رباتیک
پ.ن: تشریف بیارید و ببینید با سرمایه های کم و محدود، چه طیف گسترده ای از مشاغل را میتوان ایجاد کرد،تولید کننده بود و حتی کارآفرینی کرد.
#تولید #کارآفرینی
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi