ذکرعلی عباده.mp3
813.8K
#حتماً_گوش_کنید
🔹فضائل و مناقب مولا علی [ علیه السلام ]
2⃣ ذِکْرُ عَلِیٍ عِبٰادَةُ
از لسان استاد هاشمی نژاد
@haram110
﷽؛
✅ محرمات مشترک بین زن و مرد
📝 پرسش : محرمات احرام مشترک بین زن و مرد چند مورد می باشد ؟
📖پاسخ :
1⃣ زينت كردن
2⃣ سرمه كشيدن (تلفیق سرمه کشیدن با زینت کردن)
3⃣ نگاه كردن در آينه
4⃣ استعمال بوى خوش
5⃣ ماليدن انواع روغنها و كرمها به بدن
6⃣ ناخن گرفتن
7⃣ زايل كردن مو از بدن
8⃣ عقد ازدواج
9⃣ نگاه كردن
🔟 لمس كردن
1⃣1⃣ بوسيدن
2⃣1⃣ نزديكى كردن
3⃣1⃣ استمناء كردن
4⃣1⃣ كشتن حشرات
5⃣1⃣ بيرون آوردن خون از بدن
6⃣1⃣ كشيدن دندان
✅ محرمات اختصاصی مردان
📝 پرسش : محرمات اختصاصی مردان کدامند ؟
📖 پاسخ :
1⃣ پوشيدن لباس دوخته
2⃣ پوشيدن چيزى كه تمام روى پا را مى پوشاند
3⃣ پوشانيدن سر
4⃣ زير سايه رفتن در حال سفر .
✅ محرمات اختصاصی زنان
📝 پرسش : محرمات اختصاصی زنان چیست ؟
📖 پاسخ : محرمات اختصاصی زنان تنها پوشانیدن صورت می باشد .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
﷽؛
✅ روزی ما فقط به دست اوست !!
🌧 امام علی (ع) میفرماید :
«و ارزاق را بر مبناى تنگى و فراخى قسمت نمود ، و در این تقسیمبندى عدالت به خرج داد تا هر کس را بخواهد با فراوانى رزق و کمى آن آزمایش کند ، و بدین وسیله ثروتمندان و فقرا را از جهت شکر نعمت و تحمل سختى در مجراى امتحان قرار دهد . آنگاه روزى فراخ را با سختى و پریشانى درهم آمیخت»
🌧 در آموزه های دینی فراوان مطرح شده که خداوند متعال با مال و ثروت عده ای را آزمایش می کند که سره از ناسره مشخص شود و معلوم گردد که آیا شکر نعمت را به جا می آورند و آیا قسمتی از نعمتهای خدادادی را صرف انفاق و رسیدگی به محرومان می کنند یا نه تنها ارمغان این فزونی مال غرور و غفلت از خداست ؟
🌧 یا گاهی خدا با تنگی روزی صبر و استقامت افراد را محک می زند که معلوم شود چه کسی شکرگزار و تسلیم است و چه کسی دائم اعتراض می کند و به حرام خواری می افتد و ناشکری می کند .
✅ پاسخ به یک سوال مهم :
🌧 گاهی در ذهن این سؤال مطرح می شود که اصلا چرا بعضی از مردم محروم و نیازمند و مسکین هستند که لازم باشد ما به آنها انفاق کنیم آیا بهتر نبود خداوند خودش به آنها هر چه لازم بود می داد تا نیازی نداشته باشند که ما به آنها انفاق کنیم .
🌧 آیه 30 سوره اسراء اشاره به پاسخ همین سؤال است ، می فرماید :
«خداوند روزیش را بر هر کس بخواهد گشاده می دارد و بر هر کس بخواهد تنگ ، چرا که او نسبت به بندگانش آگاه و بیناست»
(إِنَّ رَبَّک یبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ یشاءُ وَ یقْدِرُ إِنَّهُ کانَ بِعِبادِهِ خَبِیراً بَصِیراً).
🌧 این یک آزمون برای شماست و گر نه برای او همه چیز ممکن است ، او می خواهد به این وسیله شما را تربیت کند ، و روح سخاوت و فداکاری و از خودگذشتگی را در شما پرورش دهد .
به علاوه بسیاری از مردم اگر کاملا بی نیاز شوند راه طغیان و سرکشی پیش می گیرند ، و صلاح آنها این است که در حد معینی از روزی باشند ، حدی که نه موجب فقر گردد نه طغیان .
🌧 گاهی خدا با تنگی روزی صبر و استقامت افراد را محک می زند که معلوم شود چه کسی شکرگزار و تسلیم است و چه کسی دائم اعتراض می کند و به حرام خواری می افتد و ناشکری می کند .
از همه اینها گذشته وسعت و تنگی رزق در افراد انسان - به جز موارد استثنائی یعنی از کار افتادگان و معلولین - بستگی به میزان تلاش و کوشش آنها دارد و این که می فرماید خدا روزی را برای هر کس بخواهد تنگ و یا گشاده می دارد ، این خواستن هماهنگ با حکمت اوست و حکمتش ایجاب می کند که هر کس تلاشش بیشتر باشد سهمش فزونتر و هر کس کمتر باشد محرومتر گردد .
✅ روزی رسان اوست !
🌧 روزی پادشاهی تصمیم گرفت به شكار برود ، به دستور او بزرگان و خدمتكاران و غلامان حاضر شدند ، وسایل شكار را جمع آوری كردند ، و به قصد شكار بیرون آمدند. وقتی به شكارگاه رسیدند شاه و بزرگان مشغول شكار كردن شدند . هنگام ظهر در دامنه كوه سفره ناهار را پهن كردند . شاه و بزرگان مملكت سر سفره نشستند مرغ بزرگی را كه بریان كرده بودند ، برای شاه آوردند . تا او خواست به مرغ دست دراز كند ، شاهینی پرواز كنان از راه رسید ، مرغ بریان را به منقار گرفت و از آنجا دور شد . حاكم از این موضوع عصبانی شد و به لشكریان دستور داد كه شاهین را دنبال كرده و به هر طریقی كه هست او را شكار كنند. شاهین در هوا و حاكم و لشكریان در روی زمین به حركت درآمدند .
🌧 شاهین كوه را دور زد و در نقطه ای فرود آمد . شاه و لشكریان نیز پیاده شده و به تعقیب او پرداختند تا اینكه به نقطه ای رسیدند كه می توانستند شاهین را ببینند. در این حال با كمال تعجّب مشاهده كردند كه یك نفر دست و پا بسته روی زمین افتاده است و شاهین با منقار مرغ را تكه تكه می كند و گوشت ها را در دهان مرد می گذارد. وقتی مرغ تمام شد شاهین كنار رودخانه رفت و منقارش را پر از آب كرد و برگشت و آب را در دهان مرد ریخت .
🌧 حاكم و لشكریان نزد مرد رفتند و دست و پایش را باز كردند احوالش را پرسیدند ، مرد گفت : من بازرگان هستم و برای تجارت به شهری می رفتم در این منطقه راهزنان به من حمله كردند و اموالم را ربودند و می خواستند مرا نیز بقتل برسانند . التماس كردم كه مرا نكشند . بالاخره دلشان به رحم آمد ، ولی گفتند: می ترسیم به آبادی بروی و محل ما را به مردم نشان بدهی و آنها را به این سو بكشانی بنابر این دست و پای مرا بسته و در اینجا انداختند و رفتند .
🌧 روز بعد این پرنده آمد و نانی برایم آورد . امروز نیز پرنده برایم مرغ بریان آورد ، بدین ترتیب او روزی دو مرتبه از من پذیرائی می كرد . حاكم از شنیدن سخن بازرگان منقلب شد و گفت :
خداوند آنقدر بخشاینده است كه بنده دست و پا بسته اش را در بیابان تنها رها نمی كند وای بر ما كه از چنین خدای مهربانی غافل هستیم .
🌧 روزی ما فقط به دست اوست!
👇👇👇
🔗 @haram110
👇👇👇
﷽؛
📝 چرا سوره «الرحمن» را #عروس_قرآن میگویند ؟
📖 پیامبر اسلام (ص) فرمود :
« هر چیزی #عروسی دارد و #عروس_قرآن سوره "الرحمن" است ».
📖 امام کاظم علیه السلام نیز روایتی به همین مضمون از پدران بزرگوار خود نقل کرده است
📖 در توضیح علت توصیف این سوره به عنوان #عروس دیدگاههای مختلفی بیان شده است :
1⃣ به این دلیل که مرد و زن در چنین مراسمى در بهترین و زیباترین حالات و کاملترین احترامها قرار دارند ، به آنها #عروس گفته میشود . از اینرو ؛ به این سوره نیز عروس قرآن گفته شده است ؛ یعنی این سوره در بین دیگر سورهها ، زیباترین حالت دارد و از جایگاهی ویژه برخوردار است .
2⃣ ظاهراً این نامگذاری بدان علت است که این سوره با ذکر نعمتهاى خداوند مزیّن شده ؛ همانطور که عروس با انواع زیورها زینت داده میشود .
3⃣ هر چند همه قرآن عروس است ، ولی حقیقتا ً، سوره الرحمن #عروس_قرآن است ؛ زیرا این سوره در آهنگ کلامی از موسیقی زیبا و موزون در تعبیر برخوردار است و هماهنگی خیرهکنندهای دارد ؛ به حدی که انگار این آیات به صورت شعر نگاشته شدهاند . این سوره چنان سرشار از رحمت و نعمت طرب است ، که قاری آن دچار اشتیاقی همچون شور و شوق عروس میشود .
#خلاصه_اینکه زیباییهای لفظی و معنایی این سوره ، به عنوان دلیل نامگذاری این سوره به عروس قرآن ، اعلام شده است .
🎆💎
🌧 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌧
﷽؛
✅ محرمات احرام
📝 پرسش : بعد از محرم شدن چه چیزهایی بر انسان حرام می شود ؟
📖 پاسخ : هنگامى كه انسان محرم مى شود كارهاى زير بر او حرام مى گردد ، و بعضى داراى كفّاره است ، البته به عقيده ما بعضى از آنها مكروه است .
اين كارها به ترتيب زير است :
1⃣ پوشيدن لباس دوخته (براى مردان) .
2⃣ پوشيدن چيزى كه تمام روى پا را مى پوشاند (براى مردان) .
3⃣ پوشانيدن سر (براى مردان) .
4⃣ پوشانيدن صورت (براى زنان) .
5⃣ زينت كردن براى همه .
6⃣ سرمه كشيدن.
7⃣ نگاه كردن در آينه.
8⃣ استعمال بوى خوش .
9⃣ ماليدن كرم و روغن به بدن .
🔟 ناخن گرفتن .
1⃣1⃣ زير سايه رفتن در حال سفر (براى مردان) .
2⃣1⃣ زائل كردن مو از بدن .
3⃣1⃣ عقد ازدواج .
4⃣1⃣ نگاه به همسر از روى شهوت .
5⃣1⃣ لمس كردن .
6⃣1⃣ بوسيدن .
7⃣1⃣ نزديكى كردن .
8⃣1⃣ استمناء كردن .
9⃣1⃣ كشتن حشرات .
0⃣2⃣ بيرون آوردن خون از بدن .
1⃣2⃣ كشيدن دندان .
2⃣2⃣ مجادله كردن .
3⃣2⃣ دروغ گفتن .
4⃣2⃣ صيد حيوانات صحرايى .
5⃣2⃣ حمل اسلحه .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
﷽؛
📝 شیطان تا چه زمانی زنده می ماند ؟
📖 در این فرصت بر آن شده ایم که رمز عاقبت بخیر نشدن شیطان را در کلام قرآن کریم مرور کنیم ببینیم این شیطان تا چه زمانی فرصت دارد که برای فریب انسان ها با همکاران خود تلاش کند و بالأخره خودش کی از بین می رود ...
📖 در قرآن کریم از شیطان سخن بسیار زده شده ... اینکه از چه جنسی است ، چه می خواهد ، اصلا چه شد که شیطانی که جزو فرشتگان بود از درگاه خداوند رانده شد ؛ رمز عاقبت بخیر نشدن شیطان چه بود ، ابزار کارش برای فریب آدم ها چیست ؟ چه انسان هایی را می تواند فریب دهد و از توان فریب چه انسان هایی ناتوان است و خیلی چیزهای دیگر که با مطالعه قرآن کریم به آن می رسیم .
📖 اولین گرد بدبختی که شیطان را غبار آلود کرد و پله ای شد برای بدبختی و سرنگونی او ، غرور و تکبر بود ؛
"قَالَ مَا مَنَعَکَ أَلا تَسْجُدَ إِذْ أَمَرْتُکَ قَالَ أَنَا خَیْرٌ مِنْهُ خَلَقْتَنِی مِنْ نَارٍ وَخَلَقْتَهُ مِنْ طِینٍ" ¹
فرمود چون تو را به سجده امر كردم چه چیز تو را باز داشت از اینكه سجده كنى گفت من از او بهترم مرا از آتشى آفریدى و او را از گل آفریدی .
📖 غروری که کم و بیش متأسفانه امروز دیده می شود که شانه های افراد مؤمن را هم آلوده کرده است ؛ من از او بزرگترم ، اول او باید سلام کند ، او باید جلوی پای من بلند شود باید من را حضوری برای میهمانی دعوت کند و ....
و این در حالی است که قرآن کریم می فرماید:
"ان الله لا یحب المتکبرین" ²
یعنی خداوند متکبران را دوست ندار د.
📖 و در جایی دیگر می فرماید:
« من آنان را که از روی کبر دعوی بزرگی کنند از آیات رحمتم رویگردان کنم.»³
📖 و اینجاست که باید مراقب این خصیصه اخلاقی باشیم ؛ مراقب باشیم که با خوب ها همنشین شویم تا خلق و خوی خوب و الهی در ما ساخته شود .
📖 شیطان چه زمانی از بین می رود ؟
بر اساس آیه « و نفخ فی الصور فصعق من فی السماوات و من فی الارض»⁴
در پی نفخ صور همگان خواهند مرد . اما آیا تا پیش از آن گستره حیات شیطان تا کجاست از این آیه به دست نمی آید . بر پایه برخی روایات ، ابلیس در میان نفخه نخست و دوم می میرد .
📖 علامه طباطبایی در تفسیر المیزان ، پایان كار شیطان را برپایی حكومت حضرت مهدی (عج) دانسته
كه بر اساس برخی روایات ، ابلیس به دست مبارك آن حضرت یا طبق روایات رجعت ، پس از جنگ با لشكر امیرالمومنین ، علی (علیه السلام) ، در حوالی كوفه می گریزد و به دست پیامبر (صلی الله و علیه وآله) بر صخره بیت المقدس كشته می شود .
برخی پایان حیات ابلیس را مقارن با پایان حیات انسان بر روی كره خاكی دانسته اند .
✅ پایان کار شیطان در بیان علامه جوادی آملی
📖 استاد علامه جوادی آملی (حفظه الله) در باب پایان کار شیطان فرموده اند :
تا آخرین انسان هست ، او (ابلیس) هم هست . برای اینکه آخرین انسان را هم اغوا می کند ، وسوسه می کند . این چنین نیست که شیطان قبل از یک عده ای بمیرد . آن وقت آن عده ، هیچ وسوسه ای ندارند . اگر وسوسه نداشتند که به کمال نمی رسند . انسان وقتی به کمال می رسد که جهاد اکبر داشته باشد . اگر هیچ گرایشی به طرف رذیلت نبود ، انسان که طبعاً به طرف رذیلت و گناه میل ندارد . شهوت می خواهد ، لباس می خواهد ، غذا می خواهد نه حرام ، و همه اینها از سنخ حلالش هست... آنکه انسان را به طرف حرام تشویق می کند ، ابلیس است و الا انسان فطرتا به دنبال حلال می رود .
#منابع
¹ سوره أعراف آیه12
² سوره نمل آیه22
³ سوره أعراف آیه146
⁴ سوره زمر آیه68
✍ تفسیر الکبیر جلد54صفحه367جلد11صفحه108.
المیزان جلد12صفحه160_161.
بحارالأنوارجلد53 صفحه42 . و جلد6صفحه254.
المیزان جلد8صفحه27_28.
دروس تفسیر سوره اعراف حضرت علامه جوادی آملی جزوه نهم صفحه11.
#شیطان تا چه زمانی زنده می ماند ؟
👇👇👇
@haram110
✅سه چیزازهمدیگرجدانیستند
🌱کسےکه زیاد دعاکند
ازاجابت محروم نمےشود
🌱کسےکه زیادمیبخشد
ازمغفرت وبخشش محروم نمےشود
🌱کسےکه زیادشکرکند
اززیادشدن نعمتهامحروم نمےشود
کانال مذهبی حرم
♻️💠♻️💠♻️💠♻️💠♻️💠♻️
کامل الزیارات به نقل از هشام بن سالم:به امام صادق عليه السلام گفتم:كسى كه حاكم،او را به ستم نزد قبر حسين عليه السلام بكُشد،چه پاداشى دارد؟
فرمود:«نخستين قطره از خونش كه مىريزد،همه خطاهايش آمرزيده مىشود و فرشتگان،گِلى را كه از آن آفريده شده است،مىشويند تا آن كه مانند پيامبران بااخلاص،خالص شود و هر چه از گلِ كافران با آن آميخته شده،از ميان برود،و دلش را مىشويند و سينهاش را گشاده و پُر از ايمان مىكنند.پس او خدا را ديدار مىكند،در حالى كه از هر چه با پيكرها و دلها در مىآميزد،خالص شده است و حقّ شفاعت خانواده و يكهزار تن از برادران دينىاش را برايش ثبت مىكنند و فرشتگان،با جبرئيل و فرشته مرگ،نماز بر او را به عهده مىگيرند و كفن و حُنوطش را از بهشت مىآورند و قبرش را بر او وسيع مىكنند و چراغهايى در قبرش مىگذارند و دريچهاى به بهشت،برايش مىگشايند و فرشتگان،هديههايى از بهشت،برايش مىآورند و او را پس از هجده روز،به حظيرة القدس(جايگاه پاكان)مىبرند و هماره،در آن جا با اولياى خدا است تا نفخه از ميان بَرنده همه چيز،به او برسد.پس به گاه نفخه دوم،از قبرش بر مىخيزد و نخستين كسى كه با او مصافحه مىكند،پيامبر خدا صلى الله عليه و آله،امير مؤمنان عليه السلام و اوصيا هستند كه او را بشارت مىدهند و به او مىگويند:"با ما باش" و او را بر حوض[كوثر]،نگاه مىدارند تا از آن بنوشد و به هر كه دوست دارد،بنوشاند».
گفتم:پاداش كسى كه به خاطر زيارتش زندانى مىشود،چيست؟
فرمود:«براى هر روزى كه زندانى و اندوهناك مىشود،سُرورى تا روز قيامت دارد و اگر افزون بر زندان،او را بزنند،براى هر ضربهاى،حوريهاى دارد و
براى هر دردى كه به پيكرش مىرسد،به او هزار هزار پاداش مىدهند و هزار هزار زشتكارىاش را مىزُدايند و هزار هزار درجه،بالايش مىبرند و از كسانى است كه با پيامبر خدا صلى الله عليه و آله سخن مىگويد تا خداوند،از حسابرسى فارغ شود.
حاملان عرش،با او مصافحه(ديدهبوسى)مىكنند و به او گفته مىشود:"هر چه دوست دارى،بطلب" و ضاربش را براى حسابرسى مىآورند و بدون سؤال و محاسبه،زير بغلهايش را مىگيرند و او را نزد فرشتهاى مىآورند كه شربتى از آب سوزان گنديده،و نيز شربتى از چركابه بدن دوزخيان،به او پيشكش مىدهد و بر ديگ جوشانى در دوزخ،نهاده مىشود و به او گفته مىشود:"بچش،به خاطر آنچه پيشتر فرستادى و كسى را مضروب كردى كه ميهمان خدا و پيامبرش بود"،و مضروب را به درگاه دوزخ مىآورند و به او گفته مىشود:"به ضاربت و به جزايى كه مىبيند،بنگر.آيا حال دلت خُنَك شد و انتقامت از او گرفته شد؟" و او مىگويد:ستايش،ويژه خدايى است كه انتقام من و فرزند پيامبرش را از او گرفت.»