💠 «اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِی فِیهِ نَصِیباً مِنْ رَحْمَتِکَ الْوَاسِعَةِ وَ اهْدِنِی فِیهِ لِبَرَاهِینِکَ السَّاطِعَةِ وَ خُذْ بِنَاصِیَتِی إِلَی مَرْضَاتِکَ الْجَامِعَةِ بِمَحَبَّتِکَ یَا أَمَلَ الْمُشْتَاقِین»
💠 «خدایا برایم در آن بهرهاى از رحمت فراوانت #جعل کن؛ و در این روز به #برهان و راههاى درخشانت هدایتم فرما؛ پیشانی مرا بگیر و به طرف رضایت همه جانبهی خودت ببر؛ به حق دوستى خود اى آرزوى مشتاقان.»
🔺و اگر #یوسف(ص) برهان پروردگارش را ندیده بود...
🔺زمانی که زلیخا قصد یوسف کرد، یوسف نیز به او متمایل بود اما او در فؤاد خود #برهان_رب خود را رؤیت کرد و همین سبب شد تا رهایی یابد: «وَلَقَدْ هَمَّتْ بِهِ ۖ وَهَمَّ بِهَا لَوْلَا أَنْ رَأَىٰ بُرْهَانَ رَبِّهِ»
❓آن برهان و نشانی که یوسف(ص) از پروردگار خود دید، چه بود؟
🔸هر چیزی در عالم نشانیست. در قرآن کریم به دفعات واقعه یا حقیقتی بیان شده و در ادامهی آن آمده که: «إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَةً» در این برای مؤمنین و قومی که اهل فکر، اهل بصیرت و اهل یقین هستند، نشانیست. هر یک از آیات الهی، نشانی از نشانیهای الهی را در خود حبس کردهاند.
✳️ آیات الهی، معجزهی خدا هستند چراکه از عجز انسان حکایت میکنند. کشف این علامتهایی که در پدیدههای خلقت و در حوادث و وقایع حبس شده است، سرِ تسلیم فرود آوردن انسان به پیشگاه خداست. و از همین روست که شناخت آیتها، به ایمان و یقین انسان میافزاید: «وَ فِي الْأَرْضِ آياتٌ لِلْمُوقِنِينَ * وَ فِي أَنْفُسِكُمْ أَ فَلا تُبْصِرُونَ» در زمین و در درون جان شما برای اهل یقین، آیاتیست. افلا تبصرون؟
🔸نور و تاریکی، آیتی برای بینایی و کوری دل است. اسب چموش و وحشی، آیت فکر و خیال انسان است که بیمهابا به هرکجا سرک میکشد؛ ولی این اسب چموش با دهانه یا لگام یا عِقال، مهار شده و رام میشود. دهانهی اسب، آیت عقل انسان است که بر فکر و تخیل او حد میزند.
✳️ ایمان به آیههای الهی، یکی از هفت متعلَّق ایمان است؛ یعنی یکی از هفت گیرهای که ایمان ما به آن بند است.
📕 داستانک:
⬅️ «بار اول که سایت رو باز کرد، صفحه قفل شد. بار دوم هم صفحه قفل شد! گفت اگه بار سوم هم قفل بشه، دیگه تو این سایت نمیرم. برای بار سوم هم قفل شد! به خودش گفت: بابا اینترنت اکسپلورر مشکل داره، ربطی به خدا نداره که پیش خودت فکر کردی خدا نمیخواد تو به گناه بیفتی!
دیگه هیچ صفحهای قفل نشد...» #برهان_رب
✅ نشانیهای الهی را دریابیم.
▫️شرحی بر دعای روز نهم ماه رمضان - برگرفته از رویکرد "آیت مدار" اتاق کودک کلبه کرامت
💻 strategistkids.ir/?page_id=2&id=1
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔺 به مناسبت روز بزرگداشت فردوسی و پاسداشت #زبان_فارسی،
یادی کنیم از دولت تدبیر و امید که حتی نمی خواهد که زبان فارسی وجود داشته باشد و مقام معظم رهبری که بزرگترین حامی زبان فارسی و مخالف هژمونی زبان انگلیسی و تولید علم غیر از زبان فارسی در ایران هستند.
✍️ روح الله زهره وند
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔴 راغفر: سال گذشته ۵۰۰ هزارمیلیارد تومان رانت ارزی در کشور به وجود آمد
🔺حسین راغفر، استاد دانشگاه الزهرا و اقتصاددان اصلاحطلب:
بررسیهای ما نشان میدهد که در سال گذشته رقمی بالغ بر ۵۰۰ هزارمیلیارد تومان رانت ارزی در کشور به وجود آمده است. در حالی که مالیات اخذ شده از این رقم در حدود صفر است. بخشهایی از نظام تصمیمگیری توانایی خود را برای تصمیمگیری و مقابله جدی با اینگونه رانتخواریها از دست داده است.
▫️منبع:
▫️ mshrgh.ir/958493
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔺شرکت میهن سال گذشته ۴۲۵ میلیون دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفت و بستنیاش را هم گران کرد!
🔻جالب است بدانید ارز دولتیِ دریافتی میهن، ۳برابر کل صادرات بستنی کشور است!
▫️منبع:
▫️ yon.ir/pc0fs
🔴 تصویر، تزئینیست!!!
🔴 هزینه تبلیغات شرکت میهن سال گذشته تنها بر روی بیلبوردهای سطح استان تهران، رقمی بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان در ماه برآورد میشد! این عدد از جمع میزان تعرفهی بیلبوردهای تبلیغاتی تهران محاسبه شده است:
▫️ yon.ir/9dGbt
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
💠 «اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُتَوَکِّلِینَ عَلَیْکَ وَ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْفَائِزِینَ لَدَیْکَ وَ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُقَرَّبِینَ إِلَیْکَ بِإِحْسَانِکَ یَا غَایَةَ الطَّالِبِین»
💠«خدایا در این روز مرا از #متوكلان بدرگاهت #جعل کن (قرار بده) و از كامروایان حضرتت قرار بده؛ و از مقربان درگاهت #جعل کن؛ به احسانت اى نهایتِ خواست و همت جویندگان»
❓جایگاه #توکل یا وکالت دادن به خدا در زندگی اجتماعی و در سیاست و چارهاندیشی ما کجاست؟
🔺 نقیصهی مهم دانش مدیریت غربی (علم سیاست) در این است که بعد از چارهاندیشی، جایی برای #توکل، #مشیت الهی و #تقدیر نمیبیند.
🔸سیّاس کسی است که تصمیم و تدبیر خوبی زده باشد و آن را به نحو احسن اجرا نماید.
🔸زمانی میتوانیم بگوییم تصمیم خوبی اندیشیده شده که در ماهیت آن به ایمان و یقین رسیده باشیم. اما حتی در همین حین، باید نگاهمان به مشیت الهی باشد؛ آنچه خدا بخواهد، همان میشود:
💠«اللَّهِ يَهْدِي بِهِ مَنْ يَشاءُ»، «تُعِزُّ مَنْ تَشَاءُ وَتُذِلُّ مَنْ تَشَاءُ» و...
گرچه خواست و مشیت الهی، هرگز تفننی و بیحساب نیست، اما در هر شرایطی، به جایی خواهیم رسید که هرچه تدبیر و تصمیم کنیم، کاری از ما ساخته نیست؛ چطور مشیت و خواست الهی در دانش مدیریت، نادیده انگاشته میشود؟
🔸اما هر تصمیم خوب، که به ایمان و یقین رسیده و بر مشیت الهی نیز چشم دوخته باشد، در حد تصمیم نباید بماند؛ جایی که دیگر مصمم بر تصمیم خود شدهایم، نیاز به #تدبیر نیکو داریم. تمام تلاش خود را میکنیم و از حداکثر ظرفیت خود و تجربهی بشری نیز بهره میبریم تا بهترین تدبیر را زده باشیم؛ اما در همین حین، باید بدانیم #تدبیر_احسن زمانیست که تمام قد به خدا وکالت داده باشیم:
🔸تکیه بر تقوا و دانش در طریقت کافریست//
🔸راهرو گر صد هنر دارد، #توکل بایدش (حافظ)
🔸زمانی که با ایمان به تصمیم خود و منوط به مشیت الهی، مصمم شده و به بهترین کیفیت نیز تدبیر کردیم و به خدا هم وکالت دادیم، سپس موعد اجرای آن به نحو احسن است. اجرای احسن، عمل صالح ما است که در مقابل عمل مفسد قرار دارد؛ عمل صالحی که آن نیز محدود به تقدیر الهیست؛ تا چه مقدر ما باشد.«إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ»
✳️ شبهای #قدر که مقدرات امت اسلامی در آن تدبیر و ثبت میشود، در قلب ماه رمضان جای دارد. چطور میتوانیم از لحظات به این مهمی و مقدراتی که در آن ثبت و ضبط میشود در زندگی اجتماعی و در سیاستورزی برای جامعه بیتوجه بمانیم؟ ما حتی اگر بهترین سیاستمدار هم باشیم، برخلاف مقدرات و مشیت الهی و آنچه وکالت آن باخداست، نمیتوانیم عمل کنیم؛ دستمان کوتاه است...
🔴 در نظر گرفتن این معیارها در ساختار علم مدیریت و سیاست، سیاست دینی ما را ممکن میسازد؛ در غیر این صورت، به جای تکیه بر خدا، به سخن گفتن با کدخدا فخر میکنیم و سیاستی پیاده میکنیم که حل تمامی مشکلات یک جامعهی هشتاد میلیونی را منوط به مشیت کدخدا در رفع تحریمها میدانست، پس با توکل به تضمین بودن امضای کری پا به میدان مذاکره نهاد؛ نه تصمیم درستی بود و نه تدبیر خوبی بر آن زده شد و نه حتی اجرای آن کم عیب و نقص بود.
✅ بیاییم در ماه رمضان، افتخار تکیه بر مشیت الهی و توکل را برای خود رقم بزنیم تا در شبهای قدر، رقم خوردن بهترین تقدیرها برای خود و امت اسلامی را شاهد باشیم.
📷 yon.ir/F3SYo
▫️شرحی بر دعای روز دهم ماه رمضان - برگرفته از جلسه ۳۲ کلبه_کرامت
«جایگاه دکترین در سیاست و چاره» ( خرداد ۸۷):
💻 kolbeh-keramat.ir/Sessions/Single/680
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🌐حمله به کشتی ها چگونه منجر به وقوع جنگ ویتنام شد؟
▪️در روز هفتم آگوست 1964 کنگره ی آمریکا قطعنامه ای را تصویب کرد که به رئیس جمهور آمریکا اجازه می داد تا به صورت مستقیم در درگیریهای نظامی ویتنام دخالت کند. تا قبل از این قطعنامه رئیس جمهور وقت آمریکا ،لیندون جانسون، با چند عملیات مخفی نظامی برعلیه ویتنام شمالی موافقت کرده بود. این گونه عملیات شامل شنود و جمع آوری اطلاعات مخابراتی ویتنام شمالی توسط کشتی های آمریکایی در سواحل این کشور نیز می شد.در روز دوم آگوست یکی از ناوشکنهای آمریکایی با نام یو.اس.اس مادوکس ،که در حال شنود مخابرات ویتنامی ها در خلیج تونکین بود، توسط 3 فروند قایق اژدرافکن ویتنامی مورد حمله قرار گرفت. هرچند که اژدرهای شلیک شده به خطا رفتند اما یو.اس.اس ترنر نیز به یاری مادوکس شتافت و گزارش شد که دو روز بعد نیز این دو کشتی دوباره تحت حمله قرارگرفته اند. تحقیقات بعدی نشان دادند که حمله ی روز چهارم آگوست احتمالا صورت نگرفته است.
جانسون بلافاصله دستور داد تا حملات هوایی بر علیه ویتنام شمالی انجام شود. او همچنین از کنگره درخواست کرد تا قطعنامه ای را تصویب کند که به اجازه دهد تا هر اقدام لازمی را برای جلوگیری از خشونتهای بیشتر و بر ضد نیروهای آمریکا انجام دهد.به دلیل قطعنامه ی خلیج تونکین ، که در دسامبر 1970 توسط کنگره لغو شد، دولت آمریکا هیچگاه نیازی ندید که به صورت رسمی بر علیه ویتنام شمالی اعلان جنگ کند اما این کشور وارد جنگی شد که برای آمریکایی ها طولانی تر از هر جنگ رسمی دیگری تا آن زمان شد.
7سال بعد از ماجرای خلیج تونکین افکار عمومی آمریکا با انتشار اسنادی به نام «برگهای پنتاگون» در نشریه نیویورک تایمز باخبر شد که حادثه خلیج تونکین نمایشی ساختگی برای ترغیب کنگره به همراهی با گسترش جنگ در ویتنام بوده است. ۴۰ سال بعد، پنتاگون این اسناد را منتشر کرد مشخص شد که ادعای نیویورک تایمز درست بوده است.
🆔 @Archpoldeb
هدایت شده از جنبش مردمی حلالزادهها
10.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✴️ عظمت حضرت خدیجه
-سلاماللّهعلیها- در بیان #امام_خامنه_ای
◾️ سال #روز وفات حضرت خدیجه
-سلاماللّهعلیها- مادر یازده امام تسلیت باد
#همسر_تراز
✌جنبش مردمی حلالزادهها
📡 @HalalZadeha
🔺ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف آباد در مجلس :
💬بیشتر کارشناسان به این مسئله اعتقاد دارند که ۷۰ تا ۸۰ درصد مشکلات اقتصادی ما جنبه داخلی دارد؛ تحریم حدود ۲۰ درصد بر کشور ما تأثیر دارد.
وی تشریح میکند که این ۸۰ درصد عملکرد نادرست داخلی، پیامد نفوذیهای داخلیست. و اضافه میکند:
💬دوتابعیتیها به نفوذیهای داخلی تبدیل میشوند؛ در پستهای کلیدی قرار میگیرند و به وظیفه و مسئولیت خود عمل نمیکنند. دو تابعیتیها عامدانه کشور را به لبه پرتگاه میبرند.
▫️منبع:
▫️ fna.ir/d9n0ea
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
💠«اللَّهُمَّ حَبِّبْ إِلَیَّ فِیهِ الْإِحْسَانَ وَ کَرِّهْ إِلَیَّ فِیهِ الْفُسُوقَ وَ الْعِصْیَانَ وَ حَرِّمْ عَلَیَّ فِیهِ السَّخَطَ وَ النِّیرَانَ بِعَوْنِکَ یَا غِیَاثَ الْمُسْتَغِیثِین»
💠«خدایا در این روز، #احسان را محبوب من گردان؛ و فسق و نافرمانی تور را ناپسندِ من بگردان؛ و آتش خشم خودت را بر من حرام کن؛ به یاریت اى دادرس داد خواهان»
احسان، کمال انسان است:
1⃣ جایی که او نخست به نور فطرت خود یعنی قرآن درون وجودش رجوع میکند. او در لایهی نخست وجود خود یعنی در صدر مسلمان میشود و به هفت متعلَّقِ ایمان (کتاب، خدا، انبیا(ص) و ائمه(ع)، آخرت، غیب، ملائکه و آیات الهی) اسلام میآورد.
2⃣ سپس، در لایهی شغاف خود با این هفت متعلَّق، اُنس میگیرد و با آنها مونس میشود. (اگر امام خامنهای به #انس_با_قرآن تأکید بسیار دارند، به این علت است که اَنس با همهی هفت متعلَّقِ ایمان، زمینهی ایمان کامل انسان را فراهم میکند. تا انس با قرآن نداشته باشیم، به مرحلهی ایمان نمیرسیم؛ پس، از مکشوف شدن حقایق ناگفتهی آن محروم میمانیم.)
3⃣ سپس ایمان به #قلب ما وارد میشود و به متعلقات ایمان، مؤمن میشویم؛ که: «اللَّهُ وَلِيُّ الَّذينَ آمَنوا يُخرِجُهُم مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النّورِ» آنگاه چنانچه در اثر تقوا میان حق و باطل فرق بگذاریم که: «إِن تَتَّقُوا اللَّهَ يَجعَل لَكُم فُرقانًا» یعنی جای حق و جای باطل را دانستیم، سپس قائل میشویم که باید هر چیزی بر سر جای خود قرار گیرد.
4⃣ زمانی که با باور به متعلقات ایمان، به یقین دستیافتیم، موقن شدهایم. پس در عمل میباید هر چیزی را بر سر جای خود بگذاریم و اگر چنین کردیم:
5⃣ آنگاه در فؤاد یعنی لایه مرکزی وجودمان، به یقظه رسیدیم؛ چشم دلمان باز میشود و بیدار میشویم؛ در این حال، هر چیزی را بر سر جای خود میبینیم. دیدن هر چیز و هر کس بر سر جای خود، زیباست، حُسن دارد. در اینجا انسان به مرحلهی احسان رسیده است.
💠 زیبایی شناسی، استتیک یا علم الاستحسان در هنر دینی، جاییست که هنرمندِ مؤمن با عبور از لایههای وجود خود از صدر تا شغاف و از قلب تا فؤاد به یقظه برسد و بیدار شود و مخاطب اثر هنری خود را هم از این لایهها عبور داده و بیدار کند. از این منظر، عجیب نیست که کار هنرمند قرآنی، خدایی کردن است.
🔺اما حُسن و احسان در مقابل قُبح و فحشا است. قباحتی که ریشه در ظلمات و باطل دارد؛ هنرمند غیر دینی، در اغلب موارد قبیحهنگار است و به قباحت، رنگ زیبایی میپاشد و تولید فحشا میکند. اینجا بود که امام راحل(ره) در نهایت هوشمندی و باور عمیق دینی خود فرمود: «ما با هنر مخالف نیستیم، با فحشا مخالفیم.»
🔻فحشا، تنها در فحشای جنسی خلاصه نمیشود، بلکه تمام زشتیهایی که به نام زیبایی به خوردمان میدهند، فحشاست. در #جامعه_شناسی_امام_سجاد(ع) نقش طبقهی #خوکها یا اکثریت مخنث یک جامعه چنین بود که به هر فحشایی که دعوت میشوند، اجابت میکنند.
✅ بیاییم #مخنث نباشیم؛ هر چیزی که بر سر جای خود نیست را زیبا نبینیم و به قباحت آن پی ببریم تا به هر فحشایی که دعوت میشویم، اجابت نکنیم.
✅ و محسن باشیم و جامعه و تمدنی از احسان و زیبایی بسازیم که در آن هر چیز و هر کسی بر سر جای خود جای گرفته باشد. «مَنْ أَسْلَمَ وَجْهَهُ لِلَّهِ وَ هُوَ #محسن فَلَهُ أَجْرُهُ عِنْدَ رَبِّهِ»
▫️شرحی بر دعای روز یازدهم ماه رمضان - برگرفته از جلسه ۳۵۷ #کلبه_کرامت
«هستی و ایمان» (در تیرماه ۹۱):
💻 kolbeh-keramat.ir/Sessions/Single/558
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students