خاطرات سال ۱۳۸۱ علی اکبر هاشمی رفسنجانی منتشر شد.
روزنوشتهای هاشمی رفسنجانی،
از مهم ترین اسناد از وقایع ساختار قدرت از نگاه یکی از پرنفوذ ترین و سیاس ترین چهره های جمهوری اسلامی است.
📌هرچند بخشهایی از این خاطرات توسط نگارنده، بخشهایی توسط گردآورنده و یا ویراستار و ناظران تعدیل یا حذف شده ( که آنچه حذف شده، خیانت به تاریخ است)
اما همین سند، بسیاری از حقایق را روشن میکند و شناختی عمیق از دهلیزهای قدرت در جمهوری اسلامی به خواننده میدهد.
از امروز این روزنوشتها که برای اولین بار در سال جاری( با ۲۲ سال تاخیر) منتشر شده، از خاطرات اول اسفندماه ۸۱ مطابق تقویم جاری منتشر شده و انشاءالله تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۴ ( روزنوشت ۳۰ بهمن ۱۳۸۱) منتشر خواهد شد.
🌸🌸🌸🌸🌸
✅ خاطرات هاشمی رفسنجانی
این خاطرات از سال ۱۳۶۰ تا یک روز قبل از درگذشت او ( ۱۸ دی ۱۳۹۵)، توسط او نوشته شده است اما انتشار آنها با حدود ۲۰ سال فاصله ی زمانی بوده و خواهد بود.
کتابهای خاطرات هاشمی رفسنجانی از سال ۱۳۶۰ یعنی ۲ سال و ۲ ماه بعد از انقلاب سال ۵۷ شروع میشوند و خود هاشمی رفسنجانی از اینکه سالهای ۵۷ و ۵۸ و ۵۹ یعنی سرنوشت ساز ترین سالهای انقلاب را مکتوب نکرده است، به شدت ابراز تاسف میکند. این سالها اتفاقا سالهایی هستند که بحث های بسیاری به خاطر نحوه انتقال قدرت به دولت بازرگان و گروگان گیری حاضران در سفارت آمریکا و استعفای دولت بازرگان و اعدامهای انقلاب و شروع جنگ و ... هستند که خاطرات هاشمی رفسنجانی میتوانست گوشه ای از ابهامات و پشت پرده های آنها را روشن کند.
لذا خاطرات سال ۶۰ در سال ۱۳۷۸ منتشر شد و همینطور ادامه یافت تا اینکه خاطرات سال ۱۳۷۹ در اردیبهشت ۱۴۰۲ منتشر شد
و خاطرات سال ۱۳۸۰ در دی ماه ۱۴۰۲ منتشر شد
و خاطرات سال ۱۳۸۱ در زمستان ۱۴۰۳ منتشر شد..
من، خاطرات سال ۷۷، ۷۸ و ۷۹ و ۸۰ را بارگزاری کردم و خاطرات سال ۱۳۸۱ نیز از خاطره ی روز ۱ اسفند ۱۳۸۱ بارگزاری میشود ( و به ۳۰ بهمن ۱۳۸۱ ختم میشود)
این خاطرات، نکات مهمی را در بردارد از ظاهر و باطن سیاست و مدیریت در ایران معاصر ...
گرچه کاملا قابل اعتماد و اتکا نیست...
😶
#خاطرات_هاشمی
سلیمینمین: در دوره هاشمی با انتقادات به شدت برخورد میشد
مشرق نیوز
mshrgh.ir/1033295
خطاهایی که هاشمی رفسنجانی در خاطرهنویسی انجام داده است/ روایت تاریخ انقلاب اسلامی در اتوبان یکطرفه!
- مشرق نیوز
https://www.mashreghnews.ir/news/1678103/
«تأملی در یادداشتهای آقای هاشمی» به چاپ دوم رسید
مشرق نیوز
mshrgh.ir/1584281
اسناد درباره صحت خاطرات مرحوم هاشمی چه میگویند؟
مشرق نیوز
mshrgh.ir/989040
📝خاطرات هاشمی - ۱ اسفند ۱۳۸۱
🔸بازدید غیر رسمی از کارخانه سازمان انرژی اتمی در اصفهان و استماع گزارش غلامرضا آقازاده
🔸خبر سقوط هواپیمای سپاه وحواشی گسترده آن قبل از سفر آیتالله خامنهای به سیستان و بلوچستان
📌متن کامل روزنوشت:
🔻 ساعت هفت و نیم صبح از فرودگاه [مهرآباد] تهران، براى بازديد از كارخانه یوسیاف [سازمان] انرژى اتمى به سوى اصفهان پروازكرديم. آقای [غلامرضا]آقازاده، رییس سازمان هم همراه بود. در مسير توضيحاتى در مورد مجموعه صنعتى داد. ساعت هشت و نیم در فرودگاه اصفهان فرودآمديم. به خاطر اينكه سفر غيررسمى است، در بخش نظامى پياده شديم. فرمانده پايگاه هشتم [شکاری نیروی هوایی ارتش] استقبال كرد. بلافاصله به يوسياف [=تأسیسات فرآوری اورانیوم اصفهان] رفتيم.
در مورد چرخه سوخت نيروگاههاى هستهاي- از معدن اورانيوم تا یو اف-6 -كه در آنجا به عمل مىآيد، گزارش دادند. سپس محصولات متنوع كه براى غنىسازى به شيوه ليزرى يا سانتريفيوژ آمادهسازى مىشود و بخشى براى توليد آبسنگين و رآکتور آب سنگين مصرف دارد و توليد فلزكمياب و هاىتك كه براى غلاف سوخت هستهاىكاربرد دارد.
🔻 اين مجموعه صنعتى، پيش از انقلاب براى پشتيبانى20 نيروگاه هستهاى كه در برنامه بوده شروع شده و بعد از انقلاب، ابتدا با آرژانتين و سپس با چين قرارداد همكارى بسته شده براى توليد سوخت هستهاىكه چين، تحت فشارآمريكا قرارداد را اجرا نكرده و ناتمام گذاشته و60 ميليون دلار پس داده كه با همان ارز، مشغول تكميل و توسعه آن هستند. پيشرفت خوبى دارد و بناست در چند هفته آينده، محصول یو اف 6 و زيركونيم به دست بيايد. از بخشهاى مختلف هم بازديدكرديم.
🔻 پس از نماز و ناهار، ساعت سه و نیم بعد از ظهر، با ماشين به سوى نطنز حركتكرديم. ساعت پنجونیم وارد سايت غنىسازى بين نطنز وكاشان شديم. آقايان [غلامرضا] آقازاده، [رییس سازمان انرژی اتمی] و مديران وكارشناسان، ساخت روتورهاى غنىسازى و طرح كلى و ساختمانها را توضيح دادند. نزديك200 هزار مترمربع ساختمان در زيرزمين در سه طبقه ساخته شده و بناست60 هزار دستگاه غنىسازى درآنجا نصب شود.
🔻 سپس از مراحل ساخت ماشينها [= سانتریفیوژها] كه از روي مدل موجود در پاكستان اقتباس شده و با ساخت و اصلاح قطعات آنكه 96 قطعه است، تكميل شده، اولين زنجيره 164 عددىآن در محل موقت براىآزمايش نصب شده است. منتظر رسيدن یو اف 6 از اصفهان است.
🔻از نحوه مونتاژ و نصب آنها بازديدكرديم.گروه ديگرى همكه مشغول بهينهسازى اين تكنولوژى هستند، طرح خود را ارایه دادند. آقاى ايماننژاد توضيح داد، اگر به ثمر برسد، خيلى بهتر از اين مىشود. دور موتور آن حدود90 هزار [در دقیقه] خواهد بودكه 30 هزار بيش از وضع ماشين فعلى است و قطعات آن از 94 به50 قطعه تقليل يافته و طول آن از دو متر به يك متر رسيده و قطرآن بيشتر است و محصول آن دو و نيم برابر وگويا شبيه به سانتريفيوژ جديد انگلستان است. بنا بود شب به تهران برگرديم، ولى چون بازديد تا ساعت یازده شب طول كشيد، همانجا مانديم.
🔻امروز اخبار مربوط به [سقوط] هواپيماى ايليوشين سپاه منتشرشد. تمامى 302 نفر سرنشين آن كشته شدهاند. انعكاس خبر در رسانههاى خارجى وسيع است؛ همراه با شايعات زياد، منجمله اينكه جمع زيادى از محافظان آيتالله خامنهاى، جزو مسافران بودهاندكه براى [مقدمات] سفر هفتهآينده ايشان به سيستان و بلوچستان رفته بودند. معلوم استكه مىخواهند به نحوى اين مصيبت را به سفر ايشان مربوط كنند. من هم پيام تسليت فرستادم. خيلى حادثه تلخی است.
🔻امروز در پاكستان هم هواپيماى فوكر [27]، حامل فرماندهان ارتشى سقوطكرد و [سپهبد مصحف علیمیر]، فرمانده نيروى هوايى پاكستان و همسرش و هشت تن از فرماندهان عاليرتبه ارتشكشته شدند.
😶
#خاطرات_هاشمی ۱۳۸۱ - ۱