🔺غرق در مطالعه!
▫️آیتالله بهجت:
🔹استاد ما شیخ #محمدحسين_غروى_اصفهانى احوال عجیب و غریبی داشت. با اینکه عائلهدار بود، گوشهای از اطاق کتاب گذاشته و برای مطالعه مشخص نموده و در آنجا مطالعه مینمود، و سر وصدای بچهها و زد وخورد آنها مانع از مطالعه او نمیشد! خیلی نادر و از عجایب روزگار است که حواس و اعصاب انسان اینگونه قوی باشد.
🔸گاهی یکی از اهل خانه را صدا میزد و آن شخص میگفت: بله، ولی ایشان خیال میکرد بله نگفته، باز او را صدا میکرد و مشغول مطالعه میشد و پاسخ بله او را نمیشنید، و پس از مدتی دوباره او را صدا میزد!
📚در محضر بهجت، ج۲، ص۱۷۰.
🥺
🔺ویرانی دو پایه علمی نجف
▫️شهید مطهری:
🔹مرحوم آقا شیخ #محمدحسين_غروى_اصفهانى، استاد آقای طباطبائی بود. او غیر از مقام علمیت، در معنویت هم مرد فوقالعادهای بوده. از آن اشخاصی بود که نمونه سلف صالح بود، که میگفتند گاهی در عبادتْ لیلةالرکوع و لیلةالسجود داشت یعنی گاهی یک شب تا صبح در رکوع بود و گاهی یک شب تا صبح در سجود بود.
🔸با اینکه به کارهای علمیاش میرسید وقتی هم به عبادت میپرداخت یک چنین کسی بود. ایشان و آقاضیاء دو پایه علمی نجف بودند که با فاصله یک هفته از دنیا رفتند. گفته بودند شیخ محمدحسین از بس که زیاد فکر میکرد، و کتابهایی که از او باقی مانده این امر را نشان میدهد؛ میگفتند که شاید همین فکر خیلی زیاد منجر به سکته مغزی شده.
💢مرحوم آقا سید جمال در حالی که نماز شب میخوانَد و در قنوت وَتْر مکاشفه میکند، مرحوم آقا ضیاء را میبیند که دارد میآید و از او میپرسند: «کجا میروی؟»، میگوید: «آقا شیخ محمدحسین فوت کرده، میروم برای تشییع جنازهاش». بعد مرحوم آقا سید جمال کسی را میفرستد که بروید ببینید خبری هست، آیا آقا شیخ محمد حسین فوت کرده؟ میروند میبینند ایشان سکته کرده.
📚کتاب نبوت، صفحه 193-192.
🔺شیخ محمدحسین آماده باش
▫️آیت الله یحیی مدرس یزدی:
🔹وقتی بعد از تعطیلی چند روزه حوزه علمیه نجف به خاطر رحلت آقا ضیاء عراقی، به منزل آیت الله #محمدحسين_غروى_اصفهانى رفتیم واز او تقاضا کردیم که درس را شروع کنند که فرمودند:
🔸«آسید یحیی !من تصمیم داشتم که امروز درس را شروع کنم؛ اما واقعیت این است که پس از نماز صبح که به نیایش وذکر خدا نشسته بودم، میان خواب وبیداری مرحوم آقا ضیاء الدین عراقی آمدند و جلوی در اطاق ایستادند وگفتند: «حاج شیخ محمد حسین ! آماده باش که شب جمعه آینده نزد ما خواهی بود!» و من یقین دارم که روزهای آخر عمر من است.»
💢وهمان طور هم شد و در آخر هفته با اینکه بیمار هم نبودند، به ناگاه جهان را بدرود گفتند.
🥺
﷽
#تقویم_علما
📅 امروز شنبه
☀️ 24 #آذر ماه 1403 شمسی
🌙 12 #جمادی_الثانی 1446 قمری
☀️#شمسی
➕ درگذشت میرزا جعفر قزوینی
فقیه، شاعر و ادیب شیعی (۱۲۵۸ش)
➕ تولد سید محمدعلی روضاتی کتابشناس و تراجمنگار شیعی (۱۳۰۸ش)
➕ درگذشت مهدی واعظ خراسانی روحانی، محدث، واعظ و از فعالان در واقعه مسجد گوهرشاد (۱۳۲۹ش)
➕ درگذشت شیخ محمود شلتوت
عالم و مفسر اهل سنت، از اساتید و رؤسای دانشگاه الازهر (۱۳۴۲ش)
➕ درگذشت سید مرتضی برقعی قمی،
مجتهد، سخنران و واعظ شیعی (۱۳۶۶ش)
➕ درگذشت احمد احمدی بیرجندی محقق، مترجم، پژوهشگر و نویسنده (۱۳۷۷ش)
🌙 #قمری
➕ ولادت حاج آقا رحیم ارباب
فقیه، فیلسوف، متکلم، عارف و ریاضیدان شیعه (1297ق)
➕درگذشت عبدالحسین رشتی،
فقیه و از اساتید حوزه علمیه در عراق ( ۱۳۷۳ق)
➕ کشتهشدن جمعی از خاندان حکیم بهدست حکومت بعث عراق (۱۴۰۵ق)
➕ درگذشت علی احمدی میانجی،
فقیه، استاد اخلاق و از اساتید حوزه علمیه قم (۱۴۲۱ق)
#تقویم_علما
🌺🌺🌺🌺🌺
حجتالاسلام و المسلمین #سیدمرتضی_برقعی_قمی مجتهد، سخنران و واعظ شیعی
⚡️ حاج سید مرتضی فرزند سید عیسی برقعی قمی، ملقب به «صدر الواعظین» و معروف به «حاجآقا مرتضی واعظ» از مشاهیر خطبا و فضلای معاصر بود.
🔹وی در سال ۱۳۳۲ ق در قم به دنیا آمد و مقدمات دروس حوزوی را نزد شیخ ابوالحسن فقیهی قمی و میرزمحمدعلی ادیب تهرانی و دوره سطح را خدمت آیات میرزا ابوالفضل زاهدی قمی، سید علیاکبر برقعی «کاشف» و سید شهابالدین مرعشی به پایان رساند.
💢وی پس از دوره سطح، به آموزش دروس خارج فقه و اصول و دروس معقول و تفسیر پرداخت.
🔅 از اساتید ایشان میتوان به آیات سید محمّد حجت کوه کمری، سیدمحمّد تقی خوانساری، سید صدرالدین صدر و سیدحسین بروجردی، امام خمینی و علامه طباطبایی اشاره کرد.
🌀او پس از اتمام تحصیلات ضمن تدریس دوره سطح حوزه علمیه قم، به وعظ و ارشاد پرداخت و از معاریف سخنوران گردید.
⚡️ایشان از نوجوانی سخنرانی میکرد و موردتوجه مراجع تقلید قرار گرفته بود. با شروع نهضت امام خمینی به سخنرانیهای انقلابی پرداخت و ضمن دفاع از انقلاب و امام خمینی از رژیم شاه انتقاد کرد تا اینکه مدتی به زندان افتاد و بعد از آزادی هم همچنان به وعظ و خطابه پرداخت و در این راه از دنیا رفت.
📚از ایشان آثار متعددی از جمله اسرار الصلاه، معدن الأبرار و مخزن المصائب برجایمانده است.
◾️او سرانجام در ۲۳ ربیع الثانی ۱۴۰۸ ق (۲۴ آذر ۱۳۶۶ ش) در قم درگذشت و در قبرستان باغ بهشت -مقبرۀ خاندان برقعی -به خاک سپرده شد.
#زندگی_نامه
🔺غذای مجلس امام حسین (ع)
🔹عالم متقی آقای #سیدمرتضی_برقعی_قمی در زمانی که کهولت سن داشتند، در دهه دوم ماه صفر جایی منبر می رفتند و بعد از منبر ایشان روضه خوانی و مداحی مفصلی صورت می گرفت. ایشان به خاطر ضعف جسمی برای عزاداری نمی ماند و سفارش کرده بود بعد از منبر مقداری از غذای مجلس #امام_حسین (ع) -اگر چه نان و پنیر باشد- برایش آماده کنند تا به عنوان تبرک با خود ببرد.
🔸ایشان می گوید: در یکی از شبها در عالم رؤیا دیدم که در همان منزل برگزاری روضه، حوض پر از آب و ظرف پر از شربتی هست و خانم سیاه پوشی کنار حوض ایستاده و به هر کسی که اظهار تشنگی می کند، لیوانی از شربت می دهد. من هم جلو رفتم و اظهار تشنگی کردم، آن خانم لیوانی آب دستم داد، گفتم: «خانم! چرا به دیگران شربت ولی به من آب می دهید؟».
💢ایشان فرمودند: «این مردم هم در مجلس عزاداری شرکت کرده اند و هم از غذای مجلس خورده اند؛ اما شما فقط در مجلس شرکت کرده اید و از غذا نخورده اید».
🥺
🔺حواله ی #امام_حسین (ع)
🔹آقاي #سیدمرتضی_برقعی_قمی در منزل آقاي جعفر مجتهدي منبر ميرفت. يک بار بعد از منبر، آقاي برفعی قصد رفتن داشت که آقای مجتهدي امر به نشستن کرد. او مدتي نشست و دوباره خواست برود که باز آقاي مجتهدي امر به نشستن کرد.
🔸براي بار سوم که می خواست برود، آقاي مجتهدي عتاب کرد که بنشين. چند لحظه بعد، شخصي براي آقاي مجتهدي سويچ ماشيني را آورد . آقاي مجتهدي سويچ را به آقاي برقعي داد و گفت: آقا امام حسين (ع) فرمودهاند که: «نوکر نبايد به ارباب بيوفايي کند.».
🌀 بعد از اين ماجرا آقاي برقعي شروع به گريه کرد. وقتي علتش را پرسیدند، گفت:«مدتي بود که به يک اتومبیل نياز داشتم و پول هم نداشتم که بخرم. يک نامه به يکي از مسؤولين نوشته بودم و تقاضاي اتومبیل کرده بودم. يک هفتهاي مردد بودم که نامه را ببرم به او بدهم. امروز تصميم جدّي داشتم پيش ايشان بروم که اين جريان پيش آمد.
#واحسیناه...😭😢🥺🌷🌷🌷
💢 تلاش بیهوده برای دنیا
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 إنَّ أَخْسَرَ النَّاسِ صَفْقَةً وَ أَخْيَبَهُمْ سَعْياً، رَجُلٌ أَخْلَقَ بَدَنَهُ فِي طَلَبِ مَالِهِ، وَ لَمْ تُسَاعِدْهُ الْمَقَادِيرُ عَلَى إِرَادَتِهِ؛ فَخَرَجَ مِنَ الدُّنْيَا بِحَسْرَتِهِ، وَ قَدِمَ عَلَى الْآخِرَةِ بِتَبِعَتِهِ.
🔹 زيانكارترين مردم در معامله، و نوميدترينشان در كوشش مردى است كه بدنش را در طلب آرزوهايش كهنه نموده، و مقدرات در اين زمينه او را يارى نكرده، پس با حسرت از دنيا برود، و با گناه وارد آخرت گردد.
📚 حکمت 430 نهج البلاغه
#حدیث_زندگی ۴۶۵
🌸🌸🌸🌸🌸
🔴 روزنامه اصولگرا: پرستو احمدی میخواست ساختارشکنی کند/ چرا وزارت ارشاد سکوت کرد؟
💢 روزنامه جوان نوشت:
📌 ماجرای انتشار ویدئوی اجرای بدون حجاب یک خواننده زن در یک کاروانسرای تاریخی، موجی از تحلیلها، واکنشها و بازتابهای رسانهای را به همراه داشت. پرستو احمدی، به عنوان فردی که از سالهای قبل در فضای مجازی به بازخوانی قطعات موسیقی میپرداخت، در چند سال اخیر مورد توجه رسانههای معاند قرار گرفت.
📌 این رفتار، از منظر جامعهشناسی کنش نمادین اعتراضی تلقی میشود، زیرا در جامعه ایرانی، برخی از این قطعات موسیقی، نمادهای اعتراض سیاسی و فرهنگی شناخته میشوند. اما نکته قابلتأمل این است که ویدئوی اخیر وی به جای آنکه صرفاً یک اجرای موسیقی باشد، همزمان با اجرای لایحه عفاف و حجاب منتشر شد.
📌 هدف از این عملیات رسانهای، تقابل فرهنگی و تحریک افکار عمومی داخلی بود، بهویژه که این اتفاق همزمان با شوآف تراشیدن موی سر از سوی آناهیتا همتی رخ داد.
🔴 ظریف: وقتی ارتش سوریه نمیجنگد دلیلی ندارد کسی دیگر جای ارتش سوریه بجنگد
💢 محمد جواد ظریف:
📌 ما به درخواست دولت قانونی سوریه در سوریه با تروریسم مقابله کردیم. جنایاتی که داعش در سوریه انجام داده بود فکر نمیکنم از ذهنها محو شده باشد و مقابله با داعش یک مقابله جهانی بود.
📌 همه داشتند با داعش مقابله میکردند. در حال حاضر ما به دلیل شجاعت رزمندگانمان و مدافعین حرم، مرحوم شهید حاج قاسم سلیمانی نقش برجستهتری را داشتیم، اما فراموش نکنیم جبهه مقابله با داعش یک جبهه جهانی بود. جبههای نبود که فقط ایران در آنجا باشد.
📌 وضعیت زمین هم با امروز فرق میکند. آن روز داعش روی زمین بود و امروز داعش لااقل به صورت شفاف روی زمین فعال نیست. البته باید نیروهایی که در داخل سوریه هستند مراقبت کنند که داعش باز نگردد چون اکنون همانطور که عرض کردم وضعیت سوریه اصلاً وضعیت روشن و مشخصی نیست.
کیهان: مردم سوریه خسته بودند
💢 روزنامه کیهان نوشت:
📌 در خصوص علت سقوط سریع حکومت بشار در سوریه و عدم مقاومت مردم و ارتش این کشور، واقعیت این است که جنگ طولانی سوریه با گروههای تروریستی، از بین رفتن زیرساختها، تحریمهای پیچیده آمریکا علیه سوریه موسوم به سزار، تصرف مناطق گازی و نفتخیز سوریه به دست ارتش آمریکا، تصرف ادلب به دست تروریستها و حملات متناوب هوائی رژیم صهیونی، وضعیت اقتصادی و اجتماعی سوریه را بهشدت تضعیف و شکننده کرده بود.
📌 در این وضعیت سخت مردم و ارتش، توان و انگیزه جنگ دیگری را نداشته و خسته از وضع موجود به امید آیندهای جدید و روشن، از حکومت اسد دل کنده و در برابر تحریرالشام ایستادگی نکردند.