‼️ پس گرفتن هدیه بعد از سال خمسی
🔷 س ۸۵۹۳: شخصی با قصد جدی به دیگری هدیه ای داده است اما بعد از سال خمسی، پشیمان می شود و آن را پس می گیرد؛ آیا باید خمس آن هدیه را بدهد؟
✅ ج: اگر هدیه را با درآمد بین سال تهیه کرده، به محض پس گرفتن باید خمس آن را بدهد.
#احکام_خمس #خمس_هدیه
▫️کانال احکام شرعی👇
https://eitaa.com/joinchat/4077781009C7a30a24faa
💠 حکم پوشش نزد پزشک غیر همجنس
✅ پاسخ :
در صورتی که برای مداوای زن لازم باشد پزشک جاهایی غیر از صورت و کف دست های او را نگاه کند یا به صورت و بدنش دست بزند، بانوان فقط در موارد زیر می توانند به پزشک مرد مراجعه نمایند:
1️⃣. پزشک زن در دسترس نباشد.
2️⃣. پیدا کردن پزشک زن مشقّت داشته باشد.
3️⃣. مهارت پزشک مرد به طور قابل توجّهی بیش تر باشد.
▫️کانال احکام شرعی👇
https://eitaa.com/joinchat/4077781009C7a30a24faa
📚 باز و بستهکردن شیر آب هنگام وضو
❓سؤال: اگر شخص وضو گیرنده، هنگام شستن دستها و صورت به قصد وضو اقدام به باز و بستهکردن شیر آب نماید، این کار او چه حکمی دارد؟
✅ جواب:
🔹 #همه_مراجع تقلید: اشکال ندارد و به صحّت وضو لطمهای نمیزند. ولی اگر بعد از فراغت از شستن دست چپ و قبل از مسح با آن، دستش را روی شیری که خیس است بگذارد و آب وضوی دست با آب خارج از وضو مخلوط شود، مسح با رطوبتی که مختلط از آب وضو و آب خارج است، صحیح نمیباشد.
🏷 پینوشت:
الاجوبة الاستفتائات رهبر معظم انقلاب، س ۱۱۲، استفتا آنلاین از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
#احکام_وضو
▫️کانال احکام شرعی👇
https://eitaa.com/joinchat/4077781009C7a30a24faa
📚 حکم کندن پوست بدن
❓سؤال: پوست هاى مختصر لب و سایر اعضای بدن، در صورت کنده شدن، پاک هستند؟
✅ جواب:
🔹 آیات عظام #مکارم و #مقام_معظم_رهبری: پوست های مختصر لب و سایر قسمت های بدن که موقع افتادنشان رسیده؛ اگر چه آنها را بکَنند پاک است ولی از پوستی که موقع افتادنش نرسیده و با درد یا سوزش کنده می شود، بنابر احتیاط واجب باید اجتناب شود ولی محل آن بعد از جدا شدن، پاک می باشد.
🔸 آیت الله #سیستانی: اجزای کوچک بدن که روح ندارند و به آسانی جدا می شوند، پاک هستند؛ اما اگر حیات داشته باشند و جدا شوند، نجس هستند و اگر مشکوک باشند که روح دارند یا خیر، پاک هستند.
🏷 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی آیات عظام خامنه ای، مکارم و سیستانی
#احکام_طهارت
#احکام_نجاست
▫️کانال احکام شرعی👇
https://eitaa.com/joinchat/4077781009C7a30a24faa
📚 حرمت غصب
✅ غصب آن است كه انسان از روی ظلم بر مال يا حق كسی مسلط شود و اين يكی از گناهان بزرگ است كه اگر كسی انجام دهد در قيامت به عذاب گرفتار می شود.
از حضرت پيغمبر اكرم صلی الله عليه و آله و سلم روايت شده است كه هر كس يك وجب زمين از ديگری غصب كند، در قيامت آن زمين را از هفت طبقه آن مثل طوق بر گردن او می اندازد.
🏷 پینوشت:
رساله توضیح المسائل آیت الله العظمی سیستانی
#احکام_حق_الناس
#غصب
▫️کانال احکام شرعی👇
https://eitaa.com/joinchat/4077781009C7a30a24faa