✍ گزارشی از نشست تخصصی«خلق پول» و بررسی فتوای آیت الله العظمی مکارم
🔹#خلق_پول یعنی بانکها بدون پشتوانه مالی پول ایجاد می کنند؛ این پول ایجاد شده منبع درآمد برای بانکها میشود در حالی که مردم برای کسب پول زحمت میکشند.
🔹چون بانک ها خلق پول می کنند توزیع درآمد را برهم میزنند. بین تولید اسکناس جعلی و خلق پول در سیستم بانکی تفاوتی وجود ندارد در حالی که #جعل_اسکناس جرم است اما خلق پول توسط بانک جرم نیست از نظر موریس آلن خلق پول یک جعل اسکناس به صورت قانونی است.
💭 عده ای می گویند خلق پول مانند همان رسید دادن در برابر سکه های امانتی بود در حالی که این گونه نیست و بدون پشتوانه پول می دهند برخی می گویند مانند چک مدت دار است در حالی که چک وقتی پاس می شود اثرش از بین می رود اما خلق پول اثرش از بین نمی رود.
💭برخی می گویند اگر بانک نباشد معاملات را بر هم می ریزد در حالی که این طور نیست بدون اینکه فعالیتی انجام دهند سیستم بانکی با خلق پول بدون فعالیت قسمت زیادی از فعالیت واقعی را به خود اختصاص می دهد.
💬 فریدمن از بزرگترین اقتصاد دانان جهان سبک شیکاگو را ابداع کرد وی میگوید، باید صددرصد ذخیره ها توسط بانک مرکزی گرفته شود و اجازه وام ندهند.
🔹رهبری می فرمایند هر فعالیتی که منجر به عدالت نشود باز هم اسلامی نیست نظام پولی باید مشکل مردم را حل کند.
🔹پیامبر (ص)می فرماید شارع مقدس ربا را حرام کرده و هر چه ممکن است شبیه ربا باشد نیز حرام است تا مردم با دیون ثروتمند نشود.
متنکامل:👇
http://hawzahnews.com/detail/News/484241
📎 فتوای آیت الله العظمی مکارم درخصوص خلق پول:
خلق پول توسط بانکها مصداق بارز اکل مال به باطل است 👇
hawzahnews.com/detail/News/470335
________________
@HawzahNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 خاطرهای که حاجاحمدآقا از گریه شبانه امام خمینی تعریف میکرد
رهبر انقلاب در دیدار اعضای موسسه عالیفقه و علوماسلامی: واقعاً بدون توجّهات معنوی نمیشود، بدون توسّل، بدون دعا، بدون نماز شب، بدون مراجعه و خواندن صحیفهی سجادیه نمیشود. اگر چنانچه آدم بخواهد ارتباط قلبی خودش را، ارتباط معنوی خودش را با خدا حفظ نکند و مراقبت نکند از آن، کار پیش نمیرود.
▶️ @HawzahNews
🔻با حضور ۳۶ شرکت کننده؛
مرحله نهایی هشتمین دوره مسابقات قرآن و حدیث حوزه های علمیه برگزار میشود + اسامی👇
http://hawzahnews.com/detail/News/484308
در گفتگو با حجتالاسلاموالمسلمین رضایی اصفهانی مطرح شد: 🔻
🔹فعالیت مرکز تخصصی قرآن امام علی بن ابی طالب(ع) در حوزههای نوپدید قرآنی
🔹ثبتنام در دو رشته «قرآن و علوم» و «قرآن و مستشرقان»
http://hawzahnews.com/detail/News/484286
🔰روایت جذاب آیتاللهالعظمی شبیری از عشق علما به دانش
🔹آیتاللهالعظمی شبیریزنجانی در دیدار اعضای بیت مرحوم آیتالله مؤمن که در بیت این مرجع تقلید برگزار شد، با اشاره به شخصیت علمی آن عالم فقید، گفتند: متأسفانه در این دورههای اخیر آن مرتبهای از عشق به علم، زهد و تقوایی که قدمای ما داشتند باقی نمانده است و در این شرایط، افراد استثناء نمونههای الهی هستند.
🔹مکرر درباره وضعیت علمی حوزه گفتهام؛ اما متأسفانه برخی حتی با علومی که برای حوزه و ملّا شدن طلبه لازم است، مبارزه کرده و طلبه را نسبت به آن علوم سست میکنند.
🔹معظم له با نقل حکایتی از عشق و علاقه وافر علمای گذشته به مباحث علمی بیان داشتند: مرحوم سید محمدصادق لواسانی از پدرش آقا سید ابوالقاسم که از شاگردان مرحوم آخوند بوده، این داستان را نقل میکرد. شیخ علیمحمد بیمار میشود. آقا سید ابوالقاسم لواسانی برای عیادتش میرود. شیخ علیمحمد به او میگوید من امروز را به پایان نمیرسانم اما شنیدهام که آخوند خراسانی، کتاب "کفایه الأصول" نوشته است. مقداری از آن را برای من بگو تا قبل از فوتم آن را شنیده باشم. مقداری از کفایه را برایش میگویند و او در همان روز فوت میکند.
🔹در طول تاریخ حوزه همیشه علمای اهل سلوکی بودند که در حوزه #درس_اخلاق میگفتند. در دورهای چهار نفر از بزرگان متکفل تربیت و رشد معنوی طلاب بودندآخوند ملافتحعلی سلطانآبادی، ملاحسین قلی همدانی، شیخ اسماعیل قرهباغی و سید مرتضی کشمیری. در دورهای دیگر آقا سید احمد کربلایی و بعد شاگردانشان آسید علی قاضی و آسید عبدالغفار مازندرانی، اکثر این افراد ملّا و #مجتهد بودند. خب اینها هم اهل علم بودند و هم اهل اخلاق. در حوزه درس اخلاق میگفتند.
● وجه مشترک تعالیم این بزرگان اخلاق این بوده که کسی که میخواهد در اخلاق کار کند باید واجبات را درست انجام بدهد و محرمات را ترک کند. پایه اخلاق و سلوک معنوی، مراقبت در عمل به واجبات و ترک محرماتی است که در شریعت آمده، انسان مراقب باشد غیبت نکند، این کار سنگینی است، ماها به این مسئله اهمیت نمیدهیم، همه میگوییم غیبت گناه کبیره است اما انجام میدهیم. ترک غیبت جزء اهم امور است، اما به آن توجه نمیکنیم.
🔹آیتالله مؤمن استعداد مطلوبی داشت و از این نعمت استفاده کردند، #ساده_زیستی و زهد ایشان تعلیمی برای طلاب است، اگر عالم اهل تشریفات باشد جامعه از او الگو میگیرد.
http://hawzahnews.com/detail/News/484310
🔻 آیت الله مقتدایی:
✳️ تجمع روز یک شنبه فیضیه شبه معجزه بود
🔹 به گزارش خبرگزاری «حوزه»، آیت الله #مقتدایی در دیدار صمیمی با تعدادی از طلاب و اساتید جوان حوزه که جهت تشکر، بابت برگزاری تجمع اخیر فیضیه با ایشان در جامعه مدرسین ملاقات کردند ابراز داشت: تجمع روز یک شنبه فیضیه شبه معجزه ای بود که با هماهنگی طلاب جوان انقلابی با بزرگان حوزه انجام شد.
🔹 وی افزود: این#تجمع_فیضیه تجربه خوبی برای برنامه های بعدی شد.
🔹 آیت الله مقتدایی گفت:از برادران و #طلاب_جوان عزیز که با صداقت، در حوزه فعالیت می کنند،تشکر می کنم.
🔹 عضو خبرگان رهبری بیان داشت: ما شما طلاب جوان را دوست داریم و عزیز ما هستید و شما را به منزله فرزندان خود دوست داریم.
http://hawzahnews.com/detail/News/484344
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 اگر انقلاب خمینی نبود در تاریکی و ظلمات بودیم
حسن دلیل در خانوادهای سنی مذهب متولد شد در دانشگاه ملک سعود شهر ریاض #عربستان تحصیل کرد اما در نهایت به مکتب #اهل_بیت علیهمالسلام گروید وی با حضور در خبرگزاری حوزه به تفصیل ماجرای زندگیاش را تعریف کرد...
▶️ @HawzahNews
🔻حجتالاسلاموالمسلمین صدیقی در جمع مردم همدان:
🔹مسئولان باید بدهی خود را به شهدا بپردازند، والله شهدا برای ریاست فلان آقا خون ندادند، بلکه خون خود را برای #حفظ_دین اسلام، انقلاب، #نظام و #حجاب دادند.
🔹مسأله ظهور همانند غیبت دارای دو مرحله است و امروز ما در بینالطلوعین #ظهور قرار داریم و باید بدانیم که صاحب اصلی خانه، خود امام زمان(عج) است و ما تنها امانتدار ایشان هستیم.
http://hawzahnews.com/detail/News/484338
✍ حکم اوراق قرضه و مشارکت از نظر آیت الله العظمی نوری همدانی
حضرت آیت الله نوری همدانی در مبحث بانکداری در خصوص احکام اوراق قرضه گفتند:
در بحث #اوراق_قرضه، گاهی اسم را عوض میکنند تا مثلا حلال بشود. درحالی که اسلام گفته: «هروقت کسی پولی را قرض بدهد و شرط زیادت بکند این #ربا است چه زیادت عینیه و چه زیادت حکمیه و چه زیادت در مقابل گذشت زمان»، اما الان طرحی را تحت عنوان اوراق قرضه طراحی میکنند به این صورت که مثلا میخواهند یک بنا یا مرکزی را تاسیس کنند یا اینکه میخواهند پولها را نگه دارند، لذا اعلام می کنند هرکسی به ما پول قرض بدهد، مدارکی تحت عنوان اوراق قرضه به او می دهیم و به تبع آن سودش را محاسبه میکنیم. درحالی که این نیز زیاده در قرض و ربا می باشد و اما گاهی اسمش را اوراق مشارکت میگذارند به این ترتیب که مثلا میخواهند سازمانی را درست کنند! منتهی یک نفر نمیتواند این کار را بکند ،لذا اوراقی تهیه می کنند تحت عنوان اوراق مشارکت و بعد متعهد می شوند که مقدار مشخصی را به پولهائی که می گیرند اضافه کنند و سود بدهند که این نیز چون زیاده در قرض است ربا و حرام میباشد، بنابراین اوراق قرضه یا اوراق مشارکت هر دو ربا و حرام می باشند.
http://hawzahnews.com/detail/News/484352
❇️ سردار سرلشگر پاسدار حاج قاسم سلیمانی _فرمانده نیروی قدس سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی_ به دریافت نشان ذوالفقار از سوی فرمانده معظم کل قوا حضرت آیتالله العظمی خامنهای مفتخر شد.
💻 @Khamenei_ir
⚠️ عواقب ترجیح تمایلات نفسانی بر دستورات الهی
🔻آیتاللهالعظمی مظاهری در جلسه درس اخلاق:
💠 امام باقر«سلاماللهعلیه»، از قول مبارک رسول خدا«صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم» و آن حضرت از قول خداوند تبارکوتعالی نقل میکنند:
➖ سوگند بهعزّت و جلال خودم و بزرگى و كبريایم و نور و برترى مقامم كه هيچ بندهای تمایل و دلخواه خود را بر دلخواه من مقدم ندارد، مگر اينكه كارش را پريشان میكنم و دنيايش را درهم و ویران میسازم، و دلش را به آن مشغول میكنم، و از دنيا به جز آنچه برايش مقدر كردهام، به او نمیدهم.
✔️ و سوگند بهعزّت و جلال و بزرگى و نور و برترى و بلندى مقامم كه هيچ بندهای نیست که دلخواه مرا بر خود مقدم ندارد، مگر آنكه فرشتگان من از او نگاهبانى كنند، و آسمانها و زمينها متكفّل رزق و روزى او میشوند. و در تجارت هر تاجرى، پشتيبان و نگران او خواهم بود، و دنيا هم در حالى كه او نمیخواهد، بهجانب او رو میكند.
🔹 به هر حال، کسی که تابع هوا و هوس و طالب دنیا باشد و تمایلات نفسانی را بر امور معنوی ترجیح دهد، کارهاي زندگیاش پراکنده است و جمع نخواهد شد. چنین شخصی به همان تمایلات و اهداف دنیوی و آمال و آرزوهایش نیز نمیرسد، در حالی که عمر خود را بیهوده برای دویدن به دنبال آن تمایلات نفساني صرف میکند.
💠 بی جهت نیست که پیامبر اکرم«صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم»، نفس انسان را دشمنترینِ دشمنان او میدانند: «أَعْدَى عَدُوِّكَ نَفْسُكَ الَّتِي بَيْنَ جَنْبَيْكَ»
💠 امام صادق«سلاماللهعلیه» نیز فرمودند: از هواهاى نفسانى خود بترسيد و بر حذر باشيد، همانطور که از دشمنان خویش حذر ميكنيد، زيرا دشمنیِ هیچ دشمنی براى مردم، بیشتر از هواهاى نفسانی آنها نیست.
🔹توجه به نفس و هواهای نفسانی و نیز توغّل در دنیا و مادیّات، انسان را به جايگاه پستي ميکشاند که در آن به همّوغم تمام نشدنی و آمال و آرزوهای بیجا و دست نیافتنی، دچار ميگردد.
💠امیرالمؤمنین«سلاماللهعلیه» میفرمایند: من از دو چیز دربارۀ شما خیلی خوف دارم؛ یکی پیروی از هوا و هوس و دیگری، آمال و آرزوهای بیجا و دست نیافتنی است. بعد میفرمایند: پیروی از هوا و هوس، باعث میشود انسان مقابل حق بایستد و آرزوی طولانی، آخرت را از یادش میبرد.
🔹دلم ميخواهد چنين کنم و از دستورات الهي غفلت ورزد، شبانهروز مثل کرم ابریشم در هوسها و در آرزوهای بیجا میغلطد و به دور خود میتند تا جانش گرفته شود.
🔹افرادی که دچار دوستيها و عشقهای هوسی میشوند، که البته عشق نیست، نوعی نادانی و سفاهت است،اگر از وقت و فکر خویش در جایگاه مناسب استفاده کنند، میتوانند با تحصیلات عالی، برای جامعه افرادی مفید و مؤثر باشند، میتوانند متخصّص شوند و باعث آبرو و افتخار برای پدر و مادر خود گردند.
🔹اگر انسان عقل خود را به کار اندازد و فکرش را در جایگاه نیکو مستقر سازد، سقوط نمیکند و به هوا و هوس و عشقهاي مجازي مبتلا نميگردد.
امیرالمومنین«سلاماللهعلیه» در حديث ديگري میفرمایند: عاقلترین مردم، باحیاترین آنهاست.
💠قرآن کريم چنين فرموده است: «وَ مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لا يَحْتَسِب»؛ يعني کسي که تقوا داشته باشد، کسي که دستورات و تمايلات الهي را بر خواهشهاي نفسش ترجيح دهد، خداوند تعالي از راه بيگمان، يعني از راهي که خودش خيال نمي کند، به او روزي ميرساند.
متنکامل+منابع:↙️↙️
http://hawzahnews.com/detail/News/484328