🔴 وقتی بدون هیچگونه اسکورت نظامی و تنها با یک پرچم مقدس، میتوان تحریم ها را لگدمال، آمریکا را ضایع و بنزین به ونزوئلا صادر کرد، چرا غذا و دارو، برای کودکانِ مظلومِ یمن ارسال نمیشود؟
مطمئن باشید سعودی ها هم نمیتوانند هیچ غلطی کنند.
« حاج حیدر » ➖➖➖➖➖➖
📿 @hawzeh_velaei
9.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هلال امشب مشخصه که برای شب دوم شوال است
.ناطقی ، گلپایگان ➖➖➖➖➖➖
📿 @hawzeh_velaei
🔔صعوبت فتوا بر اساس ابزار جدید در تحلیل حضرت آیةالله العظمی مکارم شیرازی(زیدعزه)
⁉️مانند تبیین فقهی عدم کفایت رؤیت هلال با چشم مسلح
👈میگویند در مسأله عیدفطر چه شد که اختلاف بوجود آمد و حتی با این که رهبر بزرگوار انقلاب حکم کرده بود بازهم جمع زیادی از مراجع این روز را عیدفطر اعلام نکردند.
حضرت آیة الله العظمی مکارم شیرازی، امروز در پایان درس خارج فقه خود فرمودند: نامهای در خصوص مسأله عیدفطر به من نوشتند که ناچارم این مسأله فقهی را امروز بیان کنم.
میگویند در مسأله عیدفطر چه شد که اختلاف بوجود آمد و حتی با این که رهبر بزرگوار انقلاب حکم کرده بود بازهم جمع زیادی از مراجع این روز را عیدفطر اعلام نکردند.
ایشان افزودند: جواب این مساله را خود رهبر معظم انقلاب دادند که سرچشمه آن اختلاف فتواست برخی فتوایشان این بود که رؤیت هلال با چشم مسلح کافی است و بعضی آن را کافی نمی دانستند.
معظم له اظهار داشتند: مستند حکم رهبری هم چشم مسلح بود حال اگر این مستند برای فقیهی قابل قبول نباشد و بگوید هلال باید با چشم عادی دیده شود آن حکم چون مستند به مدرکی است که برای این فقیه حجت نیست آن حکم برای این فقیه حجیت ندارد.
حضرت آیةالله العظمی مکارم شیرازی یادآور شدند: برخی به ما ایراد می گیرند شما که با مسائل روز بسیار آشنا هستید خوب بود رویت با چشم مسلح را کافی میدانستید.
ایشان در پاسخ خاطر نشان کردند: اگر شما وسایل جدید را در رویت هلال کافی بدانید باید این وسائل را همه جا کافی بدانید یعنی در تمام مسائلی که در فقه رؤیت در آن لازم است استفاده از دوربین، تلسکوپ و میکروسکوپ باید کافی باشد و آن را حجت بدانید و این موضوع نباید تنها در رؤیت هلال ماه منحصر شود.
معظم له با اشاره به هفت موضوع فقهی در این راستا فرمودند: اولین مساله حد ترخص است، اگر شما از ده فرسخی با دوربین، دیوارهای شهر را دیدید و با وسایل امروزی صدای اذان مؤذن شهر را شنیدید؛ آیا قائل به این میشوید که حد ترخص در ده فرسخی است. یا اینکه با چشم و گوش عادی لازم می دانید.
ایشان تأکید کردند: تمام بحث ما در این است که آیا اطلاقات رؤیت عام است و شامل رؤیت با وسیله یا بدون وسیله میشود، یا اطلاق، هر دو را در برمیگیرد و یا اینکه اطلاقات رؤیت منصرف به رؤیت عادی و معمولی است، ما معتقدیم اطلاق منصرف است.
مسأله دوم، در بسیاری از موارد وجود ذرات بسیار ریز خون در شیر است که تنها با میکروسکوب دیده شود؛ اما با چشم عادی قابل رؤیت نیست. آیا در اینجا حکم به نجاست و حرمت میشود یا باید حکم به پاکی شود.
معظم له ادامه دادند: مساله سوم زوال عین نجاست برای طهارت کافی است، اگر عین خون و نجاست زائل شود ولی رنگ آن باقی بماند، فقها میگویند وجود رنگ مضر به طهارت نیست؛ در حالی که اگر این رنگ زیر ذره بین قرار گیرد ذرات بسیار کوچک چسبنده خون در شیئ دیده میشود، آیا در این صورت حکم به نجاست میشود.
مساله چهارم خونی است که مثلاً از دندان می آید و در آب دهان مستهلک میشود، در این صورت حکم به پاکی آن میشود؛ اما اگر با میکروسکوپ آب دهان بررسی شود ذرات بسیار ریز خون در آن دیده میشود. حال در چنین صورتی می توان حکم به نجاست آن داد؟
معظم له ادامه دادند: مساله پنجم به قول برخی فقها، عرق جنب از حرام نجس است و یا با آن نمیتوان نماز خواند، حال اگر شخصی جنب از حرام است و عرقش ظاهراً خشک شده آیا میتواند با آن نماز بخواند، در حالی که گاهی اگر با میکرسکوب نگاه کنیم ذرات عرق روی بدن دیده میشود.
ایشان در ادامه فرمودند: مسأله ششم در مورد خسوف و کسوفی که تنها با تلسکوپ قابل دیدن است و با چشم عادی دیده نمیشود آیا باید قائل به وجوب نماز آیات بود.
مسأله هفتم درباره مساله زلزلههایی است که ما آن را تشخیص نمیدهیم؛ اما زلزلهسنج ها می توانند آن را تشخیص دهند، حال آیا اگر زلزله را مردم تشخیص ندادند و ابزار زلزله سنج آن را تایید کرد، آیا قائل به وجوب نماز آیات برای چنین کسانی هستید؟ به یقین نه. اینها و امثال اینها فروعی است که نمی توان با آن موافقت کرد پس چگونه تنها در رؤیت ماه آن را بپذیریم.
معظم له در پایان فرمودند: اضافه بر اینها در زمان پیامبر(صل الله علیه وآله) و ائمه معصومین(علیه السلام) هرگاه ماه رمضان ظاهراً سی روز بود همه روزه می گرفتند چون ماه با چشم غیر مسلح دیده نمی شد و چه بسا اگر دوربین داشتند روز اول ماه بود و روزه اش حرام ، اما همه آن را روزه گرفته بودند آیا باید گفت همه آنها خطا می کردند و معذور بودند یا تنها رؤیت با چشم عادی معیار بود.
به یقین پذیرفتن این لوازم بسیار دشوار است.
#کانال_حوزه_ولایی↙️
📿 @hawzeh_velaei
طرف روزه که هیچ، نماز که عمراً، قرآن که ابداً، توی زندگیش حتی یک صلوات هم نفرستاده؛ بعد هرسال آخر رمضان که میشه تا یک هفته درباره اختلاف عیدفطر و خرابی روزه ملت تحلیل میکنه.
بزرگوار! اونهایی که یک ماه روزه گرفتن، خودشون با ۲۹ یا ۳۰روز بودنش کنار میان.
شما که نه سر پیازی نه ته پیازی، تورو سننه آخه؟!فرید ابراهیمی
➖➖➖➖➖➖
📿 @hawzeh_velaei
😡 تبلـیغ علـنی سـایتهـای #قـمـار
توسط وزیر ارتباطات❗️
🔻آذری جهرمی در اقدامی عجیب در استوری اینستاگرام خود یکی از بزرگترین سایتهای شرطبندی و قمار (ماراتن بت) را تبلیغ کرد.
🔻پس از ولنگاری فاجعهبار در اینستاگرام ، تلگرام و تبلیغ سایتهای شرطبندی توسط سلبریتیها، اینبار نوبت خود وزیر شده است که بیمحابا برای سایتهای بت و قمار "بکش بالا!" بازی کند.
◀️ ماده ۷۰۸ قانون مجازات اسلامی: هر فردی که قمارخانه دایر یا مردم را برای قمار به آنجا دعوت کند به ۶ ماه تا دو سال حبس محکوم میشود.
◀️ ماده ۷۰۹ : اشخاصی که به نحوی از انحاء به دایرکننده این قبیل اماکن کمک کنند؛ معاون محسوب میشوند و مجازات مباشر در جرم را دارند.
🔻گفتنیست؛ با اینکه طبق مواد قانون مجازات اسلامی تبلیغ شرطبندی نیز جرم است و پلیس فتا دائما درگیر مجرمان این فقره است ولی اغلب سایتهای شرط بندی براحتی با تبلیغات افراد مشهور و نیز بدون ممانعت شبکه بانکی به جرم خود ادامه میدهند.
🔴آیا دادستان و مجلس بعنوان ناظر ریشه اصلی این فساد را میخشکانند؟
✍حسین ساجدی
جبهه انقلاب اسلامی در فضای مجازی
➖➖➖➖➖➖
📿 @hawzeh_velaei
بازنشر یک انتقاد تند نسبت به مفتیان عید فطر ⁉️👇👇👇
به داد اسلام برسید ... !
(مهدی کرمی پور)
متاسفانه امسال هم شاهد تشتت و اختلاف آراء اقایان و سردرگمی متدینین در قضیه رؤیت هلال هستیم
اگر در جامعه اهل سنت اختلاف در رؤيت هلال میان کشورهاست و فرضا مصر امروز را عید میگیرد و مالزی فردا را ...
لکن در جامعه تشیع کار به جایی رسیده که در میان اعضاء یک خانواده یکی سحری میخورد و نیت روزه دارد و دیگری برای نمازعید آماده میشود و فطریه کنار میگذارد و در تدارک صبحانه است ...
انصافا منظرهی کریهی از مذهب به نمایش گذاشتهایم ...
متحیرم که به دختر ۸ سالهام که چون به حساب قمری روز یکم رمضان امسال ۹ساله میشد تمام ماه مبارک را (البته به اصرار خودش) روزه گرفته و دیشب از شوق صبح عید خوابش نمیبرد چه بگویم ...؟
عمیقا معتقدم تجاوز از محدوده احکام و ورود بی ضابطه فقهای ارجمند به حیطه موضوعات در سالهای اخیر موجب تضعیف نهاد دین شده است
این در حالی است که احکام فقهی در نزد شارع مقدس اموری اعتباری هستند به عنوان مثال خونی که از لاشه گوسفند ذبح شده خارج میشود را نجس و آنچه باقی میماند را پاک اعتبار کرد در حالی که ماهیت خون همان است بلکه آنچه مانده به آنچه خارج شده متصل بوده. پس معلوم میشود که این نجاست یک امر اعتباری است و نجاست حقیقی چیزی نیست جز ناپاکی روح که سبب آن پلیدی پندار و کردار است.
عید فطر هم یک امر موضوعی است و شارع مقدس آن را معلق به رؤیت هلال توسط مکلفین نموده یعنی امری اعتباری است. لذا برفرض اگر در روز قیامت مشخص شود که مکلف به اشتباه روزی را عیدفطر دانسته و افطار کرده معاقب نخواهد بود . بلکه ملاک شارع مقدس در عقاب بنده ، عصیان و سرپیچی از فرامین الهی است .
حقیقتا مایه تعجب است که مراجع عظام تقلید در خصوص مشکل عید فطر که هرساله به شکل زشت و زنندهای جامعه متدینین را به چالش میکشد چارهاندیشی نمیفرمایند و در عمل صدور اطلاعیههای وحدتشکن موجب تشدید تفرقه در میان مؤمنين میشود !
اگر جامعه متدینین و متشرعین توان حل و فصل یک اختلاف نظر ساده در امری بسیار سهل مثل اعلام عید را در میان اعضای خود ندارد پس چگونه داعیه دار هدایت امت از سوی عالمان در عصر غیبت است؟! (#عصر_حیرت)
دوست دارم خدمت تکتک آقایان مشرف شده و از محضرشان سؤال کنم که شما که همواره در کتب و محاضرات خود میفرمایید امیرالمؤمنين(ع) به جهت حفظ وحدت امت از خلافت حقه خود صرفنظر کرد، آیا ممانعت از افطار اشتباهی چند مقلد (به فرض خطا در اعلام عید) اهمیت بیشتری از حفظ وحدت امت دارد ؟!
آیا امام صادق(ع) به جهت رعایت مصلحتی بالاتر بر حکم منصور دوانیقی مبنی بر اعلام عید فطر گردن ننهاد ؟! حتما خواهید گفت تقیه فرمود برای حفظ جان. میخواهم عرض کنم برای حفظ وحدت امت نباید مصلحت اندیشید؟!
جالب اینجاست که علمای عظام در خصوص عید قربان که مناسک مهمی بدان معلق است و اساسا فرض خطا در تاریخ آن با توجه به مناسک دقیق حج و احکام خطیری چون طواف نساء میتواند عواقب خطرناکتری برای مکلف داشته باشد بسیار ملتزم به شریعه سمحهی سهله بوده و نه تنها هیچ استهلال و افتاء و اظهار نظری در خصوص حلول ماه ذی الحجة صورت نمیگیرد بلکه تشخیص علمای وهابی سعودی ملاک عمل شیعیان است (و حق هم هست چون چارهای نیست و نمیتوان خلاف مصلحت وحدت عمل کرد) لکن نوبت به عید فطر که میرسد دغدغهها جدی میشود و همه دفاتر متعهد به صدور اطلاعیه هستند ...
جالبتر آن که با وجود مخالفت شدید بعضی از فقهای ارجمند با رویههای ناصواب حاکمیتی منجمله نظام فاسد بانکداری در کشور ، فتاوای قاطع تحریم موضوعی در این حوزهها منتشر نمیشود و مسائل عمدتا به صرف استناد به حکومت اسلامی بهرهای از تجویز ضمنی مییابند !
عمیقا معتقدم که اگر جامعه تشیع نتواند به یک وحدت رویه در امر افتاء و تعیین تکالیف شرعی مکلفین برسد هیچگاه در توحید صفوف مؤمنين برای نیل به اهداف راهبردی توفیق حاصل نخواهد کرد.
اوضاع اسفباری که امروز بر جامعه شیعیان عراق حاکم است حاصل همین رویهای است که عید بودن امروز را برای شیعیان در ایران محل تردید ساخته و اساسا جامعه تشیع را مضحکه بدخواهان کرده است .
تا وقتی که نمیتوانیم بر یک امر اعتباری ساده مثل اعلام عید توافق کنیم، ایجاد تحول در نظامات بین الملل و خلق یک تمدن نوین اسلامی مزاحی بیش نیست
ای علمای اسلام! به داد اسلام برسید!
ای نجف! ای قم! ای مشهد!
به داد اسلام برسید ...
رفت اسلام ...
عید فطر مبارک ...
➖➖➖➖➖➖
📿 @hawzeh_velaei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لحظه بازگشایی حرم امام رضا علیه السلام ➖➖➖➖➖➖
📿 @hawzeh_velaei
📸 #گزارش_تصویری
بازگشایی دربهای حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) با استقبال پرشور زائران
دربهای حرم مطهر حضرت معصومه سلامالله علیها بعد از گذشت 70 روز بسته بودن به علت پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، صبح امروز با حضور آیتالله سعیدی و استقبال پرشور زائران بازگشایی شد.
📎 ادامه تصاویر به همراه خبر:
news.amfm.ir/?p=64862
🔷🔸💠🔸🔷
http://eitaa.com/joinchat/1223360536C8a78ba74bb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بازگشایی مسجد مقدس جمکران
http://eitaa.com/joinchat/1223360536C8a78ba74bb
صبح امروز حرم حضرت معصومه سلام الله علیها
--------------------------------
⚜ کانال حوزه ولایی(رسانه برتر حوزویان)
⚡️ eitaa.com/joinchat/1223360536C8a78ba74bb