✍مرحوم آیت الله کلباسی (قدس سره) در کتاب انیس الیل نقل کرده اند:
👀روزی از روزهای ماه مبارک رمضان در حال سفر بودیم که ناگاه، با حمله گروهی از راهزنها روبرو شدیم. آنها، ما را محاصره کردند و همه اموال ما را گرفتند و دستهای ما را از کتف بستند و ما را از راه اصلی خارج و همراه خود به بیراهه بردند.
👈در میان راه، راهزنها برای استراحت توقف کردند. در این حال، دیدم رئیس راهزنها سر سفره نیامد و حاضر نشد غذایی بخورد و روزه خود را افطار کند، من شگفت شدم (که چگونه ممکن است کسی که در ماه مبارک رمضان به راهزنی میپردازد و عدهای از مردم بیگناه را به اسارت در میآورد و اموال آنها را غارت میکند روزه دار باشد و به این دستور الهی اهمیت دهد).
🤔از او سؤال کردم، تو گناهی به این زشتی و پلیدی انجام دادی و از خدا نترسیدی چطور ممکن است از غذا پرهیز کنی و روزه دار باشی با اینکه روزه خواری به اندازه راهزنی مهم نیست و امید نجات و رهایی از آن بیشتر است؟!
🤌رئیس راهزنها به من گفت: آری، راست میگویی، اما، من تصمیم گرفتم در این کار بر هوای نفس خود غلبه کنم تا همه حلقه های عبودیت را نبرم و همه ریسمانهای معنوی را قطع نکنم؛
🤲من روزه را به عنوان تنها راه ارتباط بین خود و خدای خود باقی گذاشتم تا شاید روزی همین راه، مرا به درگاه او برساند و مرا به جناب او نزدیک کند.
💡این جریان گذشت تا اینکه سال بعد، در حال حج، به مردی محرم برخوردم که با حال معنوی خوشی و تضرعی خاص در حال لبیک گفتن بود، او را که خوب نگاه کردم دیدم،
🧐این مرد، همان رئیس راهزنهایی است که در سال قبل، کاروان ما را غارت کردند، ناگاه چشم او هم به من افتاد و مرا شناخت و رو کرد به من و گفت:
😌آیا میبینی که آن ریسمان روزه، چگونه سرانجام مرا با خانه محبوب مرتبط ساخته است؟ آری؟، من لباس گناه را از تن در آوردم و لباس معرفت خدا را به تن کردم و این حال من است که مشاهده میکنی و من از حسن عاقبت او شگفت زده شدم.
#داستانک
#ریسمان_الهی
امروز در شام چهخبر است؟
🔹پنجم صفر سال ۶۱ هجری قمری است. طاقت دختر ۳ سالهٔ سیدالشهدا(ع) بامداد امروز در خرابهٔ شام به پایان رسید و بهانهٔ پدر را گرفت. بالاخره پدر نه با پا که با سر به دیدن دختر آمد.
🔹حضرت رقیه(س) ابتدا از وضع غیرقابل وصف سر ترسید اما وقتی فهمید در سینی سر پدرش را آوردهاند صیحهای کشید و تمام توانش را در دستان ضعیف و نحیفش جمع کرد تا سر را به آغوشش بچسباند.
🔹او چند جملهای خطاب به امام حسین(ع) فرمود و از غم پدر جان داد. دختر امام مسلمین نه در قبرستان مسلمانان که در همان خرابه دفن شد.
◾️خشتهای این خرابه سنگ غسلش میشود
◾️یک علی باید دوباره غسل یک زهرا کند
حَ.یات
✓•حِ.سِ یِک اِنتِخ.ابِ تازهِ...•
🌱@hayat_tehran
╰──────────
🌿سوره عنکبوت_آیه ۴۱
✍مَثَلُ الَّذِينَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِ اللَّهِ أَوْلِيَاءَ كَمَثَلِ الْعَنْكَبُوتِ اتَّخَذَتْ بَيْتًا ۖ وَإِنَّ أَوْهَنَ الْبُيُوتِ لَبَيْتُ الْعَنْكَبُوتِ ۖ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ ﴿٤١﴾
👈داستان کسانی که به جای خدا سرپرستانی گرفته اند، مانند داستان عنکبوت است که خانه ای (بی دیوار، بی سقف و بی حفاظ) برای خود بنا کرده باشد، و بی تردید سست ترین خانه ها خانه عنکبوت است، اگر (به این واقعیت) معرفت و شناخت داشتند (بت ها را سرپرستان خود نمی گرفتند.)
📌ادامه دارد...
#تفسیر_نمونه
#آیه_گرافی
حَ.یات
✓•حِ.سِ یِک اِنتِخ.ابِ تازهِ...•
🌱@hayat_tehran
╰──────────
توبیخ بعضی زائران امام حسین(ع) توسط امام صادق(ع)
🔹امام صادق(ع): به من گفتهاند افرادی وقتی میخواهند به زیارت حسین(ع) بروند با خودشان شیرینی و حلوا و چیزهای خوشمزه با خود میروند.
🔹در حالی که اگر به قبر عزیزانشان بروند با این خوراکیها نمیروند.
#ادب_زیارت
🖼 یار ایرانی پیامبر که بود؟
حَ.یات
✓•حِ.سِ یِک اِنتِخ.ابِ تازهِ...•
🌱@hayat_tehran
╰──────────
حیات تهران | Hayat Tehran
🌿سوره عنکبوت_آیه ۴۱ ✍مَثَلُ الَّذِينَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِ اللَّهِ أَوْلِيَاءَ كَمَثَلِ الْعَنْكَب
📌در ادامه...
🤌به مناسبت اين آيه، اين سوره، عنكبوت نام گرفته است.
👈جالب است بدانید، از افلاطون نقل شده كه مگس حريصترين حشره است كه براى معاش خود روى ترشى، شيرينى، آلودگى وزخم مىنشيند؛ ولى عنكبوت در گوشهاى مىتند وقناعت دارد، جالب اين است كه خداوند فعّالترين وحريصترين حيوان را طعمه گوشهگيرترين حيوان قرار مىدهد، مگس با پاى خود به سراغ عنكبوت مىرود و او با تارهاى خود مگس را شكار مىكند.
🕸بناى شرك، مانند خانهى عنكبوت سست و بىاساس است. عنكبوت، در اماكن متروكه خانه مىسازد؛ شرك نيز در روحهاى دور از خدا جا گرفته و تأثير مىگذارد.
🕷عنكبوت، در عالم خود خيال مىكند كه خانه دارد و خانهاش در برابر حوادث مقاوم است؛ مشرك نيز به چنين توهّمى دچار است. ولايت الهى، بنيانى مرصوص و بنايى آهنين دارد، امّا ولايت غير خدا، بسيار سست است.
#تفسیر_نمونه
#آیه_گرافی
@hayat_tehran