🔻 قبض برق و خدمت بزرگ علی کریمی
🖊محمد فاضلی از حامیان دولت نوشت:
🔹 علی کریمی وقتی فوتبال بازی میکرد، بازیکن محبوب میلیونها ایرانی و از جمله من بود. همین علی کریمی خوشخاطره، دیروز خدمتی به اقتصاد ایران کرده و قبض برق منزلش را منتشر کرده است. او فرصتی فراهم کرده تا چند واقعیت خیلی گل درشت به چشم بیاید.
🔹 علی آقای کریمی در منزلشان در فاصله ۴ خرداد تا ۵ تیر ۱۴۰۰ (یک ماه) برابر ۶۲۸۰ کیلوواتساعت برق مصرف کردهاند و باید ۴۶۳۰۱۷۵ (چهار میلیون و ششصد و سی هزار و صد و هفتاد و پنج) تومان هزینه برق میپرداختهاند، و البته اخطار قطع به دلیل دیرکرد در پرداخت هم دریافت کردهاند.
🔹 اگر سالها درباره خسارات شیوه قیمتگذاری انرژی در ایران داد و فریاد میکردیم به اندازه همین قبض برق علی آقای کریمی نمیتوانستیم واقعیات را بیان کنیم. خواهش میکنم به محاسبات زیر دقت کنید.
🔹۱. برای تولید سه کیلوواتساعت برق یک متر مکعب گاز مصرف میشود، پس برای تولید ۶۲۸۰ کیلوواتساعت برق مصرفی منزل آقای کریمی ۲۰۹۳ مترمکعب گاز مصرف شده است.
🔹۲. قیمت گاز صادراتی ایران به ترکیه و عراق حدود ۲۴ سنت دلار به ازای هر مترمکعب است، پس ۵۰۲۳۲ سنت دلار معادل ۵۰۲ دلار پول گازی است که برای تأمین برق منزل آقای کریمی صرف شده است.
🔹۳. قیمت دلار در بازار امروز تهران ۲۴۹۰۰ تومان است، پس هزینه گاز مصرفی برای تأمین برق منزل آقای کریمی ۱۲۵۰۷۷۶۸ (دوازده میلیون و پانصد و هفت هزار و هفتصد و شصت و هشت) تومان شده است.
🔹۴. وزارت نیرو هر کیلوواتساعت برق را از نیروگاهها – به غیر از هزینه سوخت – به قیمت ۳۳۶ تومان میخرد. بنابراین هزینه تولید (تبدیل گاز به برق در نیروگاه) هم برای ۶۲۸۰ کیلوواتساعت برق مصرفی منزل آقای کریمی ۲۱۱۰۰۸۰ (دو میلیون و صد و ده هزار و هشتاد) تومان شده است.
🔹۵. مجموع هزینه برق منزل آقای کریمی برای اقتصاد ملی ایران ۱۴۶۱۷۸۴۸ (چهارده میلیون و ششصد و هفده هزار و هشتصد و چهل و هشت) تومان شده است.
🔹۶. شرکت توزیع برق با همه ملاحظات مربوط به تعرفه برق پرمصرفها، از آقای کریمی خواسته ۴۶۳۰۱۷۵ تومان از مبلغ ۱۴۶۱۷۸۴۸ تومان را بپردازند. آقای کریمی به این ترتیب مبلغ ۹۹۸۷۶۷۳ تومان بابت برق مصرفی یک ماه منزلشان از اقتصاد ملی ایران یارانه دریافت میکنند.
🔹خوب دقت کنید که مبلغ یارانه برق منزل آقای کریمی برابر با یارانه ماهیانه ۴۵۳۰۰ تومانی ۲۲۰ نفر است.
🔹هیچ سخنرانی، برنامه تلویزیونی یا پژوهش علمی نمیتواند به این دقت و صراحت و شفافیت عمق ناعادلانه بودن نظام قیمتگذاری انرژی در ایران را نشان دهد.
🔹 نظام موجود قیمتگذاری دستوری دولت بر انرژی، چیزی جز انتقال منابع ملی به برخوردارترین اقشار جامعه نیست. این نظام اقتصادی از اساس غیرعادلانه است. کدام کتاب عدالت حکم میکند یارانه ماهیانه ۲۲۰ نفر، به برق مصرفی یک نفر از ثروتمندترین اقشار جامعه منتقل شود؟
🔹 نتیجهگیری اجتماعی
۱. علی آقای کریمی مقصر این بیعدالتی نیست، او مثل هر شهروند دیگری طبق قوانین و رویههای موجود زندگی میکند. او زمانی با قواعد فیفا فوتبال بازی میکرد و حالا با قواعد این کشور برق مصرف میکند. ساختار دستوری قیمتگذاری انرژی است که از او میخواهد این مقدار بپردازد و ماهی قریب به ۱۰ میلیون تومان یارانه برق بگیرد.
🔹۲. این ماجرا نباید به ابزاری برای حمله به سلبریتیهایی چون علی کریمی تبدیل شود. آنها مثل همه شهروندان خودشان را با قواعد تطبیق میدهند. نقد قبض برق علی کریمی، نقد ساختار اقتصادی دستوری، با مداخله حداکثری بیکیفیت دولت در اقتصاد، و پوپولیسم پنهان در پس این وضعیت به نام عدالت است.
دو نکته مهم
🔹۱. سهم علی کریمی از رانت برق، با محاسبات فوق حداکثر سالی ۱۲۰ میلیون تومان یارانه برق است. این رقم در میان رقم واقعی رانتهایی که ناعادلانه در اقتصاد انرژی ایران توزیع میشوند هیچ نیست. رقم واقعی به دهها و صدها هزار میلیارد تومان در اشکال مختلف از جمله شامل هدررفت، میرسد.
🔹۲. اقتصاد و سیاست عمومی سالهاست راههای اجتناب از این بیعدالتی و همزمان رسیدگی به اقشار محروم با نظامهای رفاهی هوشمند و هدفمند را یافته است.
رجانیوز
🔹کدام کتاب عدالت حکم میکند یارانه ماهیانه 220 نفر، به برق مصرفی یک نفر از ثروتمندترین اقشار جامعه منتقل شود؟/ نقد قبض برق علی کریمی، نقد ساختار اقتصادی دستوری، با مداخله حداکثری بیکیفیت دولت در اقتصاد، و پوپولیسم پنهان در پس این وضعیت به نام عدالت است.
✅ به نظر میرسد اجرای طرح وان، ضرورت بالایی دارد.
@hayatetayebe1
🔰نشست ارائه طرح «شبکه یکپارچه فرآوری و ترابری» با حضور دکتر سعید جلیلی برگزار شد.
🔹این طرح به توضیح نحوه ایجاد سیستم یکپارچه حمل و نقل به منظور مقابله با چالشهای مدیریت زنجیره ارزش کشور میپردازد.
🔗مشروح خبر: https://drjalily.com/posts/1713
✅ @saeedjalily
🔻اهم مطالب ارائه طرح «شبکه یکپارچه فرآوری و ترابری»
دکتر جلیلی:
🔹بلااستفاده ماندن بخش زیادی از ظرفیت حمل و نقل ریلی و همچنین خامفروشی از چالشهای کشور است.
🔹بسیاری از صادرات خام به کشورهای همسایه از طریق خطوط حمل و نقلی ایران صورت میگیرد. تکمیل زنجیره ارزش این محصولات و همچنین مواد اولیه تولید داخل یکی از ضرورتهای کشور است.
🔹با توجه به ظرفیتهای بالفعلی که در کشور وجود دارد، در زمینه تولید برخی محصولات و صادرات آن به کشورهای همسایه، میتوان به قطب منطقه تبدیل شود.
🔹اجرای عملیاتی طرح شبکه یکپارچه فرآوری و ترابری را منوط به تعیین چشمانداز و تعیین اولویتهای فرآوری و صادرات است.
🔹پیش از اجرای کامل این طرح میبایست ابتدا الگوی محدودی از آن در یک یا چند زنجیره فرآوری و ترابری عملیاتی شود تا با بررسی نتایج و میزان استقبال بخش خصوصی، برای گامهای بعدی قدم برداشت.
دکتر تمنایی از دانشگاه صنعتی اصفهان:
🔸میزان زیادی از یارانه انرژی کشور در جهت رشد صنایع مادر تخصیص مییابد اما متاسفانه بیش از 90 درصد صادرات در ایران مربوط به مواد اولیه و خام است.در حالکیه میانگین جهانی صادرات محصولات نهایی و فرآوری شده بیش از 50 درصد از کل صادرات است.
🔸مطابق طرح شبکه یکپارچه فرآوری و ترابری، طراحی و تکمیل کریدورهای حمل و نقلی باید با توجه به توسعه صنایع پاییندستی و مزیتهای نسبی کشور صورت بگیرد.
🔸ایجاد ارتباط نظاممند میان اولویتهای توسعه شبکه حمل و نقل و اولویتهای توسعه صنایع پاییندستی از جمله اهداف طرح یکپارچه فرآوری و ترابری است.
🔸هر «زنجیره فرآوری و ترابری»، از مبدا تولید مواد اولیه به مقصد صادراتی محصول نهایی طراحی شده و واحدهای صنعتی پاییندستی در مسیر کریدور حمل و نقلی به تکمیل زنجیره ارزش افزوده محصول خواهند پرداخت.
🔸این طرح در سه سطح دولت، مدیران اجرایی طرح و متولیان صنایع پاییندستی به همراه شرکتهای حمل و نقل ریلی طراحی شده که با ایجاد سامانههای اطلاعاتی و زنجیرههای فرآوری و ترابری، به تنظیم روابط میان صنایع بالادستی و پایین دستی به منظور افزایش مشارکت ایران در صنعت جهانی خواهد پرداخت.
@saeedjalily
#نشست_بصیرتی
بررسی "ریشههای فکری فتنه ۷۸ از چشمانداز رهبر انقلاب و علامه مصباح"
🔸توسط: دکتر مهدی جمشیدی
🔹زمان: یکشنبه ۲۰ تیر، ساعت ۱۷
🔸این جلسه بصورت زنده و مجازی از طریق اسکایروم برگزار میگردد.
لینک ورود🔻
https://daneh.ir/demo2/mod/lmskaranskyroomtwo/view.php?id=7600
🔹شرکت برای #عموم آزاد است.
پدیده *«اثر شوفر»* خطرناکتر از هر دشمن و هر خیانتکاری در کشور !!
صاحبنظران معتقدند که در شرایط فعلی، بیش از دشمن یا خشکسالی و یا دروغ ، آنچه که کشورمان را تهدید میکند، «اثر شوفر» است!
*اثر شوفر چیست؟*
*ماکس پلانک* بعد از اینکه جایزه نوبل را در سال ۱۹۱۸ میگیرد ، یک تور دور آلمان می گذارد و در شهرهای مختلف درباره مکانیک کوانتوم صحبت میکند. چون هر دفعه دقیقاً یک محتوا را ارائه میکند, *راننده اش* احساس می کند که همه مطالب آن دانشمند را یاد گرفته است و روزی به آقای پلانک می گوید : شما از تکرار این حرفها خسته نمیشوید؟ من الان می توانم به جای شما این مطالب را برای دیگران ارائه کنم. اگر اجازه دهید من در مقصد بعدی که شهر مونیخ است، بجای شما سخنرانی کنم و شما لباس من را بپوشید و در جلسه بنشینید؟ برای هر دوی ما تنوعی ایجاد میشود. پلانک هم قبول میکند!
شوفر خیلی خوب در جلسه درباره مکانیک کوانتوم صحبت میکند و شنوندهها هم خیلی لذت میبرند. در انتهای جلسه فیزیکدانی که در جلسه بود، بلند میشود و سوالی علمی را مطرح میکند. شوفر که جواب سوال را اصلا نمی دانست، در نهایت خونسردی میگوید: «من تعجب میکنم که در شهری پیشرفته مثل مونیخ، سوالهایی به این اندازه پیش پا افتاده و ساده از من میپرسند ! به این سوال شما حتی شوفر من هم میتواند جواب دهد!سپس از پشت تریبون رو کرد به ماکس پلانک که در جمع حضار نشسته بود، و گفت جناب شوفر (آقای راننده)، لطفا شما به سوال ایشان پاسخ دهید»!
ماکس از جا برخواست و پاسخ آن فیزیکدان را داد.
از آن پس در علم مدیریت این *(توّهم دانایی)* را *«اثر شوفر»* می نامند. این تَوّهُم دانایی گاهی در بسیاری از امور از جمله (سیاست، اقتصاد، پزشکی و مدیریت ، دین و فرهنگ) برای برخی افراد سطحی نگر و اصطلاحا همه چیز دان پیش می آید .
غافل از اینکه *علم و دانش در هر رشته ای مانند کوه یخی است که بخش کمی از آن قابل رویت است و بخش اعظم آن را نمیتوان مشاهده کرد.*
افراد سطحینگر صرفا بخش قابل مشاهده دانش را میبینند و گمان میکنند که کل دانش را دریافت کردهاند، در حالی که این فقط *توهمی از دانایی است نه خود دانایی*
توهم دانایی، یعنی اینکه فکر کنیم همه جوانب مطلبی را میدانیم، بنابراین قاطعانه درمورد آن اظهار نظر میکنیم، در صورتی که اشتباه میکنیم. یعنی یا نمیدانیم و یا اشتباه و ناقص میدانیم و علت اصلی توهمِ دانایی، تصور ناقص ما نسبت به تمام جوانب یک مطلب و سپس مقایسهی دانش خودمان با همان تصور است.
حال اگر درجامعه ای، روال اینگونه شود که هر کسی بی محابا در هر امری مدعی دانستن شود و مردم تفاوت بین فهم متخصص و مدعی تشخیص ندهند، یا به اصطلاح شوفر جای دانشمند اظهار نظر کند و دانشمند بخواهد ماشین را هدایت کند، یعنی شوفر در مسند دانشمندان و دانشمندان در جایگاه شوفر ادامه فعالیت دهند امور جامعه به قهقرا می گراید.
افسوس که این داستان در کشور ما اتفاق افتاده است.
بیشتر افراد در جایگاه خود نیستند. گروه عمده ای از مدیران و سیاستمداران و گردانندگان اقتصاد با روش هایی غیر علمی بر مسند نشسته اند و توهم دانایی آنها را بدانجا کشانده است و این بیماری در میان اقشار مختلف جامعه هم سرایت نموده و بقول معروف همه خود را در همه امور عقل کل می دانند. تاجایی که کلمه *(نمی دانم)* را تحقیر خود می دانند
سقراط می گفت *(من داناترین فردم! چون تنها کسی هستم که می دانم که نمیدانم)*
در حالی که دیگران هنوز به نادانی خود نیز آگاه نیستند.
این جهل سقراطی که بعدها "نیکلاس کوزایی" آن را
*«جهلِ فرهیخته»* نامید، درست همان چیزی است که برای تفکر و پژوهش وجستجو گری نیازمند آنیم.
زیرا نخستین گام در تلاش برای کسب دانایی، غلبه بر *توهم دانایی* است .
ما زمانی می توانیم به درک و فهم و دانایی خود امیدوار شویم که آنچه را که نمی دانیم با شهامت و جسارت بگوییم:
*نمی دانم*
@hayatetayebe1
آنکس که بداند و بخواهد که بداند
خود را به بلندای سعادت برساند
آنکس که بداند و بداند که بداند
اسب شرف از گنبد گردون بجهاند
آنکس که بداند و نداند که بداند
با کوزه ی آب است ولی تشنه بماند
آنکس که نداند و بداند که نداند
لنگان خرک خویش به مقصد برساند
آنکس که نداند و بخواهد که بداند
جان و تن خود را ز جهالت برهاند
آنکس که نداند و نداند که نداند
در جهل مرکب ابدالدهر بماند
آنکس که نداند و نخواهد که بداند
حیف است چنین جانوری زنده بماند
امروز 20 تیرماه 1400
هنوز یکماه از فردای انتخابات نگذشته کاندیدای به ظاهر انصرافی انتخابات در این جلسه و آن جلسه در دولت سایه مشکلات و راهکارهای کلان کشور را بررسی میکند.
این که دکتر #سعید_جلیلی گفت از فردای انتخابات همه باید به دولت کمک کنیم یعنی همین
همه با هم برای #ایران_قوی "بسم اله الرحمن الرحیم"
@hayatetayebe1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شیرجه برای ریاست!
🔹 امام صادق(ع): کسی که برای ریاست کردن «تقلی» کند «ملعون» است.
📸 نامه ۸۰۰ نفر از فعالین و ادوار تشکلهای دانشجویی به دادستان کل کشور در اعتراض به توهین های صورتگرفته به «حضرت آیتالله مصباح یزدی(ره)»
اسامی کامل امضاکنندگان:
🌐 b2n.ir/m64679
حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
وای بر ما اگر معنویت و روحانیت را مقدمه و وسیلۀ رسیدن به مادیات و فانیات قرار دهیم!
📚 در محضر بهجت، ج١، ص٢۶٣
🔴 #دولت_رئیسی
1. 3 طرح اصلی دولت سایه در دولت رئیسی اجرا خواهد شد و احتمالا جز اولین دستورات اجرایی #طرح_وان باشد.(طرح ها: 1. طرح وان، 2. مدیریت ارز، 3. صنعت کشاورزی)
2. تا این لحظه: دکتر جلیلی در دولت آیت الله #رئیسی هیچ مسئولیتی ندارند.
3. مطابق برخی شنیده ها افرادی که احتمال بسیار بالا در دولت آقای رئیسی خواهند بود:(برخی افراد قطعی شده است).
1. مخبر، 2. فرهاد رهبر، 3. فاطمی امین، 4. بذرپاش، 5. دوستی، 6. باقری کنی، 7. سیاری، 8. وحیدی، 9. مرتضوی، 10....
✍آقای الف(سید بدون سانسور)
@hayatetayebe1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠ویژگی کابینه تراز انقلاب اسلامی
🔰کلیپ "ویژگی کابینه تراز انقلاب اسلامی" برگرفته از بیانات آیت الله اراکی در جمع طلاب مدرسه علمیه معصومیه
#آیت_الله_اراکی #ایران_قوی #رئیسی
@hayatetayebe1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حبس و شلاق در انتظار صاحبان حیوانات خانگی مزاحم
🔺وکیل دادگستری: صرف نگهداشتن حیوانات خانگی جرم نیست اما اگر نگهداری حیوانات خانگی برای همسایگان ایجاد مزاحمت کند امکان شکایت وجود دارد و مجازات آن حبس و شلاق است.
🔹 آیت الله حائری شیرازی 🔹
🔸امر به معروف یعنی در دنده بودن!🔸
امربهمعروف و نهی از منکر چیست؟ به ساعتتان نگاه کنید؛ این چرخدندههای ساعت، در هم دنده شدهاند. دندههایشان داخل هم است؛ یکی که میچرخد، دیگری را هم میچرخاند.
امربهمعروف، یعنی اینکه دندۀ یکی در دندۀ دیگری گیر کند. امربهمعروف، دنده است؛ ترک امربهمعروف، یعنی خلاص کردن! خلاص کردن یعنی اینکه یکی بچرخد و دیگری نچرخد.
وقتی امربهمعروف و نهی از منکر ترک میشود، یعنی این چرخ و آن چرخ از هم دور شدهاند؛ زدهای توی خلاص! این میچرخد، اما آن دیگری نمیچرخد. دندۀ فرد نمیخورد به دندۀ جمع؛ یعنی خوبی فرد، سرایت به دیگری نمیکند.
خوبیها وقتی شخصی شد و امر به معروف تعطیل شد، این دارد برای خودش میچرخد و آن دیگری هم دارد برخلاف آن میچرخد و منکرش را انجام میدهد. نتیجهاش اینست که «مجموعۀ جامعه» نمیچرخد.
گاهی انسان زورش نمیرسد دیگری را بچرخاند، میزند در خلاص؛ خودش در زندگی شخصیاش یک آدم سالمی است، اما در زندگی اجتماعی دندهاش به دیگران گیر نمیکند. میخواهد اگر دیگران در غفلت میروند، او در غفلت نرود؛ اگر دیگران نمازشان را به تأخیر میاندازند، او به تأخیر نیاندازد، لذا دنده را خلاص میکند تا بتواند نمازش را سر وقت بخواند.
اما نه، هنر این است که در عین اینکه انسان نمازش را سر وقت میخواند، در دنده هم بزند.
@hayatetayebe1
یکی از سلام هایی که در مفاتیح ذکر شده، سلام به امام زمان(عج) است که مرحوم محدث قمی می فرماید اگر کسی در زندگی به بن بست رسید و درهای آسمان و زمین به روی او بسته شد سلام به امام زمان(عج) چاره گرفتاری ها و مشکلات او است.
السلام علیک یااباصالح المهدی(عج)✋
@hayatetayebe1
🔶 هادی خامنهای: بیرون ماندن موی یک دختر مهمتر است یا زبالهگردی او؟
هادی خامنهای، دبیر کل مجمع نیروهای خط امام، در گفتوگویی با روزنامه ایران از دولت آینده خواست به بهبود زندگی مردم متناسب با "شأن انقلاب اسلامی" توجه کند و گفت حق مردم ایران داشتن یک زندگی شرافتمندانه و همراه با عدالت است و افزود "این همان چیزی است که اصلاحات میخواهد".
هادی خامنهای در بخش دیگری از این گفتوگو افزود: «انسانهای خردمند جامعه درجهبندی مسائل را تشخیص میدهند که در مسائل فرهنگی آیا مقدار موی یک دختر خانم مهمتر است یا گرسنگی و تا کمر دولا شدن او در سطل زباله؟»
🔻پ ن : یعنی آقای #هادی_خامنه_ای نمیداند یا نمی فهمد که این دو ربطی به هم ندارند و هر کدام در جای خود مهم است!؟ مثل اینکه بگویی پدال گاز ماشین مهم است و پدال ترمز بی معنی است و باید بیخیال پدال ترمز شد و فقط گاز داد!!
@hayatetayebe1