♦️دنیا دوستی موجب تقابل با اولیاء الهی و جدایی از آنان❗️
در خطبه شقشقیه آمده است: که هنگامی که آنان به خانه من هجوم آوردند من خلافت را پذیرفتم. اما: «إِذَا نَهَضْتُ بِالْأَمْرِ نَكَثَتْ طَائِفَةٌ وَ فَسَقَتْ أُخْرَى وَ مَرَقُ آخَرُونَ كَأَنَّهُمْ لَمْ يَسْمَعُوا قَوْلَ اللَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى- تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُها لِلَّذِينَ لا يُرِيدُونَ عُلُوًّا فِي الْأَرْضِ وَ لا فَساداً وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقِين بَلَى وَ اللَّهِ لَقَدْ سَمِعُوا وَ لَكِنِ احْلَوْلَتِ الدُّنْيَا فِي أَعْيُنِهِمْ وَ رَاقَهُمْ زِبْرِجُهَا وَ الَّذِي فَلَقَ الْحَبَّةَ وَ بَرَأَ النَّسَمَةَ لَوْ لَا حُضُورُ النَّاصِرِ وَ قِيَامُ الْحُجَّةِ وَ مَا أَخَذَ اللَّهُ تَعَالَى عَلَى الْعُلَمَاءِ أَنْ لَا يَقِرُّوا عَلَى كِظَّةِ ظَالِمٍ وَ لَا سَغَبِ مَظْلُومٍ لَأَلْقَيْتُ حَبْلَهَا عَلَى غَارِبِهَا وَ لَسَقَيْتُ آخِرَهَا بِكَأْسِ أَوَّلِهَا وَ لَأَلْفَيْتُمْ دُنْيَاكُمْ أَزْهَدَ عِنْدِي مِنْ عَفْطَةِ عَنْز»(8) یعنی زمانی که من به خلافت رسیدم عده ای بیعت شکستند و عهد ای به فسق و مروق رسیدند. حضرت 25 سال صبر کرد اما همینکه کار تمام شد، ابوسفیان و برخی دیگر خدمت حضرت امیرالمؤمنین آمدند که بیایید تا با شما بیعت کنم. حضرت فرمود که زمان این امر مانند میوه ای که دیر برداشت شود گذشته است و تا زمان ظهور به تاخیر افتاده است. آیا اینها که چنین ناکث و فاسق و مارق شدند، این آیه قرآن: «تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُها لِلَّذينَ لا يُريدُونَ عُلُوًّا فِي الْأَرْضِ وَ لا فَساداً وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقينَ»(قصص/83) را نشنیده بودند که در مقابل من ایستادند؟ ایشان در بازار می رفتند و این آیه را می خوانند و می فرمودند این آیه مربوط به امراء و صاحبان ثروت است. البته در روایتی دیگر محدوده مساله وسیع تر بیان شده که فرموده حتی اگر بخواهی بند کفشت از دوستت بهتر باشد، این نیز برتری جویی است و از دار آخرت محروم می شوید. کسی که دنبال برتری جویی و دنیا باشد، دار آخرت که در آیه به آن اشاره شده نصیبش نمی شود که طبق روایت منظور از دار آخرت، ولایت اهل بیت(ع) است.
وجود مقدس حضرت علی(ع) در مورد پذیرش خلافت فرمودند: من دنبال دنیا نبودم و اگر این نبود که خداوند از عالم عهد گرفته که بی تفاوت نباشد، من ریسمان خلافت را بر گردن شتر خلافت رها می کردم و می دید دنیای شما نزد من از آب بینی بز بی ارزش تر است. گاهی نیز می فرمود تمام دنیای شما نزد من از استخوان خوک جزامی بی ارزش تر است. حصرت در این خطبه شقشقیه فرمودند: آیا اینان نفهمیده بودند که دنبال برتری جویی نباشند و مقابل من نیاستند؟ بله فهمیده بود و این آیه «تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُها لِلَّذينَ لا يُريدُونَ عُلُوًّا فِي الْأَرْضِ وَ لا فَساداً وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقينَ» را نیز شنیده بودند اما علت کار آنان این بود که: «لَكِنِ احْلَوْلَتِ الدُّنْيَا فِي أَعْيُنِهِمْ وَ رَاقَهُمْ زِبْرِجُهَا» یعنی دنیا در چشمانشان زینت کرده بود و جلوه های دنیا اینان را با خود برده بود. انسانی که دنیا از او بزرگتر باشد و جلوه های دنیا چشم او را پر کند، از امام جدا می شود و در برابر امام صف بندی می کند و به نکث و قسط و مروق می رسد.
🍎https://eitaa.com/hayyatetayebh
✅👈 محرومین شب قدر
💠 عَنِ النَّبِيِّ الْأَكْرَمِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم: فَإِذَا طَلَعَ الْفَجْرُ نَادَى جَبْرَئِيلُ أَنْ أَيَّتُهَا الْمَلَائِكَةُ عُودُوا إِلَى السَّمَاءِ، فَيَقُولُ الْمَلَائِكَةُ: يَا جَبْرَئِيلُ مَا ذَا صَنَعَ اللَّهُ فِي حَوَائِجِ الْمُؤْمِنِينَ مِنْ أُمَّةِ مُحَمَّدٍ؟ فَيَقُولُ جَبْرَئِيلُ: لَقَدْ غَفَرَ اللَّهُ تَعَالَى ذُنُوبَهُمْ كُلَّهُمْ إِلَّا مُدْمِنَ الْخَمْرِ أَوْ عَاقَّ الْوَالِدَيْنِ أَوْ قَاطِعَ الرَّحِمِ أَوْ مُعَادِيَ الْمُؤْمِنِينَ.
💠 پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمودند: شب قدر هنگام طلوع فجر، پس از آنکه فرشتگانی که به زمین آمده بودند، مأموریت خود را به پایان میرسانند. جبرئیل به آنها دستور بازگشت به آسمان را میدهد. در این حال فرشتگان به جبرئیل میگویند: خداوند متعال در رفع نیازمندیهای پیروان مؤمن خاتم المرسلین حضرت محمد صلّی الله علیه و آله چه کرد؟
💠 جبرئیل میگوید: خداوند تمام گناهان آنها را بخشید، مگر کسانی که مشروبات الکلی مینوشند یا عاق والدین گردیدهاند یا با خویشاوندان خود قطع رابطه کردهاند و یا با مؤمنین دشمنی مینمایند.
📚 زاد المعاد، ص ۱۲۴
🆔👉@tavasolitabrizi
🍎https://eitaa.com/hayyatetayebh
◼️👈علی علیه السلام را «چه کُشت»؟
✅👈 شهید مطهری
🔶 یک وقت میگوييم على علیه السلام را كه كشت و يك وقت میگوييم علی علیه السلام را چه كشت؟
🔶 اگر بگوييم على علیه السلام را كه كشت، البته عبدالرحمن بن ملجم. اگر بگوييم على علیه السلام را چه كشت، بايد بگوييم جمود و خشک مغزى و خشكه مقدسى. همينهايى كه آمده بودند على علیه السلام را بكشند، از سر شب تا صبح عبادت میکردند.
🔶 واقعاً خيلى تأثرآور است. على علیه السلام به جهالت و نادانى آنها ترحم میكرد، تا آخر هم حقوق آنها را از بيتالمال میداد و به آنها آزادى فكرى میداد.
🔶 ابن ابیالحدید میگوید: اگر میخواهید بفهمید که جمود و جهالت چیست، به این نکته توجه کنید که اینها وقتی که قرار گذاشتند این کار را بکنند، مخصوصاً شب نوزدهم رمضان را انتخاب کردند. گفتند: ما میخواهیم خدا را عبادت بکنیم.
🔶 و چون میخواهیم امر خیری را انجام بدهیم، پس بهتر این است که این کار را در یکی از شبهای عزیز قرار بدهیم که أجر بیشتری ببریم. در شب نوزدهم ماه مبارک رمضان آن کاری را که نبایستی بکنند، کردند.
📚 مجموعه آثار، ج ۲۱ ص ۹۲
🆔👉@tavasolitabrizi
🍎https://eitaa.com/hayyatetayebh
به احترام روز شهـادت مولی الموحدین
حیدر کرار
فاتح خیبر
امیرالمؤمنین
حضرت علی ابن ابیطالب «ع»
روز گردش در طبیعت را به عید سعید فطر موکول کنید
با تشکر
🏴به حرمت مولا🖤
🍎https://eitaa.com/hayyatetayebh
حسن رحیمپور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری به مناسبت شبهای قدر درباره امیرالمومنین علی (ع) گفت: بعضی از ما مناسک سازی میکنیم تا از اصل مسئولیت فرار کنیم. علی علی میگوییم اما به سبکی که علی (ع) گفته است که زندگی کنید، صلح کنید، انفاق کنید، بجنگید، فداکاری کنید و به یکدیگر خدمت کنید زندگی نمیکنیم. و کاری به اینها نداریم و دائم به دنبال یک حدیث یا فتوایی هستیم که بگوییم با کوچکترین کاری به بهشت میرویم و به دنبال مفتخوری معنوی هستیم.
ازغدی با اشاره به آداب و مناسکی که در حال حاضر بین مردم وجود دارد تصریح کرد: خیال میکنیم که اگر خادمان حرم یک گرزی به دست دارند و ما آن را میبوسیم به بهشت میرویم که بعضی از این مناسک ریشه اسلامی و شیعی ندارند مثلا همین گرزی که دست میگیرند. در برخی از منابع دیدهام که جزو آداب مأمون بود و امام رضا(ع) گرز نداشتند.
وی ادامه داد: همچنین کلاهی که خدام محترم امام رضا(ع) بر سرشان میگذارند، این کلاه افسران غربی نظام رضا شاه بود که از غرب آورده بود. کلاه نظامی بر سر خادمین میگذارند که البته هنوزم هست و خیال میکنند چنین مواردی در زمان امام رضا(ع) بود.
وی تاکید کرد: همچنین ساعت زنگ حرم، زنگ به طور عمدی زنگ ناقوس کلیسایی است. یک فرد اروپایی در ۷۰ الی ۸۰ سال پیش گفت من خیلی خوشحال شدم که در نجف و کربلا صدای زنگ ناقوس کلیسایی را میشنیدیم و ما به طور عمد چنین صدایی را قرار دادیم. تهجر یعنی همین و اگر ظاهر مذهبی است و در یک ساختمان مذهبی وجود دارد جزو مقدسات ما است.
وی تاکید کرد: زمانی شمع روشن کردن جزو آداب مقدس مذهبی ما بود و در همین حرم امام رضا(ع) شمع روشن میکردند. البته نه به عنوان شام غریبان بلکه به عنوان زیارت. این شمع روشن کردن از کلیسا بود که این افراد در کلیسا شمع روشن میکردند و بعد چنین مواردی را به حرم آوردند. همه هم به عنوان یک عمل مقدس شمع روشن میکردند و مقدس میدانستند.
وی بیان کرد: برخی هم در زمانی ریسمان میبستند به طوریکه نخی را به دخیل و ضریح میبستند که این موارد از بوداییها و مسیحیها به سمت ما آمد و البته هیچ سابقه و سند شرعی ندارد و ما حتی یک توصیه از پیامبر(ص) نداریم و همه این موارد از دیگر ادیان آمدند.
رحیم پور ازغدی بیان کرد: ساختن مساجد شبیه کاخ هم جزو همین موارد است. بسیاری از مساجد را باشکوه و با گرانترین سنگها و کاشیها ساختند که هیچکدام از این موارد در صحبتهای اهل بیت نیست. چه بسا خلاف این موارد است که اگر امام زمان(عج) ظهور کنند تمام این مساجد را خراب میکنند. حدیث داریم که ایشان مجددا مسجد سازی خواهند کرد.
رحیمپور ازغدی درباره رواج زبان انگلیسی گفت: چون ارباب ما قبل انقلاب انگلیس و آمریکا بود زبان انگلیسی اجباری شد. در آن زمان هر کشوری که توسط انگلیس اشغال شد آموزش زبان انگلیسی هم در مدارس اجباری شد که تاکنون در مدارس وجود دارد.
پ ن
نفس حقت مستدام استاد
❗انتشار محتوا در راستای جهاد تبیین باشماست👇
https://eitaa.com/joinchat/1066729623Cf64777909c
🍎https://eitaa.com/hayyatetayebh