#احکام_روزه
💬سوال
اگر در ماه مبارک بعد از اذان صبح مسواک بزنیم به شرطی که چیزی وارد حلق نشود روزه صحیح است یا خیر؟ باتوجه به اینکه خمیر دندان ها یک طعم و عطری دارند
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✍پاسخ
مسواک کردن در حال روزه مانعى ندارد. ولى اگر رطوبت پیدا کند و مسواک را بیرون آورده و به دهان بازگرداند و رطوبت آن در آب دهان مستهلک نگردد، جایز نیست، و در صورتى که با خمیر دندان مسواک کند، باید دهان را بعد از آن کاملا بشوید.
-------------------------------------
لطفا نشردهنده احکام باشید…
نجات اهل ایمان درآخرالزمان.mp3
1.28M
⁉️راهکارنجات اهل ایمان از بلاهای آخرالزمانی چیست؟وآیا علائم ظهور ترسناک است ؟
⭕️پاسخ: #ابراهیم_افشاری
معیار حضرت درگزینش یاران.mp3
1.48M
⁉️معیارهای امام زمان (عج)در گزینش یاران چیست ؟واینکه آیا گناه حق الناس عامل دوری ما از حضرت میباشد ؟
⭕️پاسخ: #ابراهیم_افشاری
چگونگی یادحضرت درزندگی(1).mp3
1.31M
⁉️چگونگی یاد حضرت در زندگی :
⭕️پاسخ: #ابراهیم_افشاری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 خواسته امام زمان (عج) از مسلمانان در ماه رمضان
#استاد_کفیل
افطار روزه مسافر
برخی از مردم فکر می کنند روزه دار اگر بخواهد پیش از ظهر به مسافرت برود می تواند از ابتدای سفر، روزه خود را افطار کند.
در حالی که طبق نظر همه مراجع، روزه دار باید صبر کند تا به حد ترخص برسد، یعنی به جایی برسد که دیوارهای شهر را نبیند و صدای اذان شهر و روستای خود را نشنود، آنگاه می تواند چیزی بخورد و اگر چنانچه پیش از رسیدن به حد ترخّص، روزه اش را باطل کند، قضای آن را باید بگیرد و بنا بر احتیاط کفاره نیز بر او واجب می شود.
تحریر الوسیله ج1 ص990 م1721
🌱
ثانیه های پایانی و آغازین
بسیاری از مردم تا ثانیه هایی قبل از اذان صبح به خوردن و آشامیدن ادامه می دهند و یا اینکه هنوز الله اکبر اذان مغرب به طور کامل گفته نشده، افطار کردن را آغاز می کنند!
در حالی که طبق نظر برخی از فقها، روزه دار احتیاطا باید مقداری پیش از اذان صبح و مقداری بعد از اذان مغرب، از انجام کارهایی که روزه را باطل می کند خودداری نماید.
🌱
روزه تازه بالغ
بسیاری از پدرها و مادرها به جهت مهربانی و دلسوزی نسبت به فرزند خود، نمی گذارند فرزندشان روزه بگیرد.
در حالی که باید اجازه بدهند فرزندشان روزه بگیرد و غذاهای مقوی به او بدهند، دست آخر اگر دیدند روزه برایش ضرر داشت، نگذارند روزه بگیرد.
🌱
📌 میخ را درست بکوب!
📊 تا بهحال از خودتان پرسیدهاید چند درصد از خانوادهها دغدغۀ تربیت مهدوی فرزندانشان را دارند؟ چند درصد از آنها در تربیت مهدوی موفق بودهاند؟ اصلأ تربیت را باید از چه زمانی شروع کرد؟
👥 میدانید که تربیت یک کودک، تربیت یک فرد نیست؛ تربیت یک نسل است. تربیت غلط، علاوه بر تحت تأثیر قرار دادن آیندۀ فرد، میتواند سبب آزار رساندن به دیگران شود اما اگر بذر مهدویت در ذهن و قلب کودک کاشته شود در آینده، نسلی منتظر خواهیم داشت.
🔶 نباید از کودکانمان توقعات بیجا داشته باشیم. نمیشود مطالبی جز مهدویت به فرد آموزش داد و از او توقع داشت که مهدییاور شود. این کار مثل این است که به کودک شنا کردن یاد بدهیم و بعد او را از رویِ شاخه به پایین پرت کنیم و بگوییم پرواز کن!
🔨 میگویند: «بهخاطر میخی، نعلی افتاد؛ بهخاطر نعلی، اسبی افتاد؛ بهخاطر اسبی، سواری افتاد؛ بهخاطر سواری، جنگی شکست خورد؛ بهخاطر شکستی، مملکتی نابود شد و مقصر همۀ اینها کسی بود که میخ را درست نکوبیده بود.» پس باید میخ اول را درست بکوبیم، یعنی از همان ابتدا کودکانمان را با محبت امام زمان آشنا و بزرگ کنیم. برای این کار هم ابتدا باید دانش خود را بالا ببریم و روشهای تربیت مهدوی را یاد بگیریم.
👶 #تربیت_مهدوی
استفتاء از مراجع عظام
↙ اگر کسی عمدا روزه ماه مبارک رمضان را باطل کند، کفاره آن چیست؟
✅ #جواب:
#کفّاره_افطار_عمدی روزه ماه رمضان عبارتند از:
1⃣ آزاد کردن یک بنده، (البته در این زمانه برده وجود ندارد و این حالت را نمی توان انتخاب کرد)
2⃣ یا دو ماه روزه گرفتن که یک ماه تمام و یک روز از ماه دوم (رهبری و مکارم: که بنابر احتیاط واجب 31 روز آن) پی در پی باشد،
3⃣ یا شصت فقیر را سیر کردن یا به هر کدام یک «مُد» -تقریباً 750 گرم- (امام و سیستانی: طعام یعنی) گندم یا جو (امام، رهبری و سیستانی: یا نان) (رهبری و مکارم: یا ماکارونی) و مانند آنها دادن. (مکارم: و به جاى گندم مىتواند مقدار نانى بدهد که گندم آن به اندازه یک «مُد» است)
🔹 #نکته: کسی که روزه ماه رمضان را عمدا باطل نموده علاوه بر کفاره باید روزه خود را نیز قضا کند و گناه نیز انجام داده است.
🌸🍃🌸🍃
فرق بین فدیه و کفاره چیست؟
پاسخ :
کفاره: نوعی جریمه به حساب میآید مثل اینکه شخصی روزهی ماه مبارک رمضان را به جهتی افطار کرده ولی بدون مجوز تا ماه مبارک آینده آنرا قضا نمی کند که به ازاء هر روز روزه، یک مد طعام بایستی به فقیر بدهد.
فدیه: جریمه حساب نمی شود ولکن از جهت مقدار با کفاره فرق نمی کند و در حقیقت به جای روزه نگرفتن پرداخت می شود.
↙️موارد فدیه:
1⃣- مرد و زن پیری که روزه گرفتن برای آنها مشقت دارد.
2⃣- فرد بیماری که روزه برای او ضرر دارد و بیماری او تا ماه رمضان سال بعد ادامه پیدا کند.
3⃣- زن بارداری که وضع حمل او نزدیک است و روزه برای حملش ضرر دارد.
4⃣- زن شیرده که شیر او کم است و روزه برای بچه ای که شیر می دهد ضرر دارد
منابع:
رساله مراجع ص 540- رساله آموزشی ص 265
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•