#حدیث_روز
🌹🥀فلسفه ی التماس دعا🥀🌹
قال الکاظم علیه السلام:
أوشَک دَعوَةً وَ أسرَعُ إجابَةُ دُعاءُ المَرءِ لاِخیهِ بِظَهرِ الغَیبِ
دعایی که بیشتر امید اجابت آن میرود و زودتر به اجابت میرسد، دعا برای برادر دینی است در پشت سر او.
اصول کافی، ج. ۱، ص. ۵۲
✿[ @hazrateshah ]✿
══•◇•🌸•◇•══
11.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.:
#ذکر مصیبت سوزناک باب الحوائج امام موسی بن جعفر علیه السلام...
#روضه بنیت تعجیل در ظهور
حجه الاسلام #میرزامحمدی
✿[ @hazrateshah ]✿
══•◇•🌸•◇•══
خدایا
به حق امام کاظم (ع)
توفیق بده که ماهم بتونیم مثل امام کاظم
کظمِ غیظ داشته باشیم..(:💔
#یا_باب_الحوائج
#شهادت_امام_موسی_کاظم{ع} 🏴
✿[ @hazrateshah ]✿
══•◇•🌸•◇•══
🌺🌹🌺🌹🌺🌹🌺🌹
از #علی آموز اخلاص عمل
ترجمه و شرح #حکمت ۲۸۰ نهج البلاغه :
آماده شدن برای آخرت
🌺🌹🌺🌹🌺🌹
وَ قَالَ (علیه السلام): مَنْ تَذَكَّرَ بُعْدَ السَّفَرِ، إسْتَعَدَّ.
🔸🔹🔸🔹🔸🔹
ياد قيامت و آمادگى (اعتقادى، اخلاقى):
و درود خدا بر او، فرمود: كسى كه به ياد سفر طولانى آخرت باشد خود را آماده مى سازد.
ألـلَّـهُـمَــ عَـجِّـلْ لولیک الفرج🤲🏻
✿[ @hazrateshah ]✿
══•◇•🌸•◇•══
آمادگى براى سفر آخرت:
امام عليه السلام در اين كلام حكيمانه و فشرده و كوتاه، مردم را براى آماده شدن سفر آخرت اندرز مى دهد و مى فرمايد: «كسى كه دورى سفر آخرت را به ياد داشته باشد خود را مهيا مى سازد»؛ (مَنْ تَذَكَّرَ بُعْدَ السَّفَرِ اسْتَعَدَّ).
در اين حديث شريف و احاديث فراوان ديگر، مردمِ دنيا به مسافرانى تشبيه شده اند كه به سوى منزلگاه دوردست اما بسيار مرفه و پربركت در حركتند و بايد براى رسيدن به سرمنزل مقصود مركبى راهوار و زاد و توشه اى فراوان آماده سازند وگرنه در وسط راه مى مانند و به مقصد نخواهند رسيد. همين معنا به صورت ديگرى در حكمت 77 آمده بود آنجا كه فرمود: «آهِ مِنْ قِلَّةِ الزَّادِ وَطُولِ الطَّرِيقِ وَبُعْدِ السَّفَرِ؛ آه از كمى زاد و توشه و طولانى بودن راه و دورى سفر».
ابن ابى الحديد در شرح نهج البلاغه خود و متقى هندى در كنزالعمّال حديث جالبى ذكر مى كنند كه بى ارتباط به مقصود ما نيست و مضمون آن چنين است: پيامبر اكرم صلي الله عليه وآله رو به يارانش كرد و فرمود: مَثَل من و شما و دنيا همچون جمعيتى است كه از يك بيابان خشك و خالى عبور مى كردند و به جايى رسيدند كه نمى دانستند آنچه را پيمودند بيشتر است يا آنچه تا مقصد باقى مانده است؟ در حالى كه زاد و توشه آنها تمام شد و مركب آنها از راه ماند و در ميان اين بيابان خشك و خالى، سرگردان ماندند؛ نه زادى داشتند و نه مركبى، ازاينرو به هلاكت يقين پيدا كردند. در اين هنگام مردى نمايان شد كه لباس خوبى بر تن داشت وقطرات آب از سر و رويش مى چكيد. گفتند: به يقين اين شخص از سرزمين آباد و پرآبى مى آيد و احوال او نشان مى دهد كه راه به آنجا نزديك است. هنگامى كه آن مرد به آنها رسيد و حال ايشان را مشاهده كرد به آنها گفت: اگر شما را به محلى پرآب و باغ هاى سرسبز راهنمايى كنم چه مى كنيد؟ گفتند: هرگز با تو مخالفت نخواهيم كرد. گفت: با خدا عهد و پيمان ببنديد كه چنين خواهد بود. آنها عهد و پيمان بستند و آن مرد آنها را به محلى پرآب و باغهايى سرسبز هدايت كرد. هنگامى كه به آنجا رسيدند مقدار كمى در آنجا ماندند سپس آن مرد به آنها گفت: برخيزيد و آماده شويد به سوى باغ هايى كه از اين باغ ها پربارتر وآبى كه از اين آب گواراتر است برويم. بسيارى از آنها گفتند: ما باور نمى كنيم به چنان سرزمينى برسيم؛ ولى گروه اندكى از آنها گفتند: مگر شما با اين مرد عهد و پيمان نبستيد كه مخالفت نكنيد؟ آنچه در آغاز گفته بود به حقيقت پيوست و بقيه گفتار او مانند آن است كه در آغاز گفته. اين گروه اندك، همراه آن مرد حركت كردند و او آنها را به باغ هايى سرسبزتر و آبهايى گواراتر رساند؛ ولى آن گروه اول كه مخالفت كرده بودند در همان شب دشمنانى به آنها حمله كرده و صبحگاهان عده اى كشته و عده اى اسير شده بودند. قرآن مجيد نيز مى گويد: «(وَتَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَيْرَ الزَّادِ التَّقْوَى)؛ زاد و توشه (براى سفر آخرت) برگيريد كه برترين زاد و توشه همان تقوا و پرهيزكارى است».
جالب اينكه در حديثى مى خوانيم كه زُهرى، يكى از سرشناسان اهل سنت از تابعين، امام على بن حسين عليه السلام را در شبى سرد و بارانى ديدار كرد در حالى كه بر پشت آن حضرت مقدارى آرد بود و حضرت به سويى حركت مى كرد. زهرى عرض كرد: اى پسر رسول خدا! اين چيست؟ حضرت فرمود: قصد سفرى دارم و مشغول تهيه زاد و توشه آن و گذاشتن در محل مطمئنى هستم. زهرى گفت: غلام من اينجاست به شما كمك مى كند. حضرت قبول نكرد. زهرى عرض كرد: خودم آن را برمى دارم و براى شما مى آورم. امام سجادعليه السلام فرمود: من ميل ندارم چيزى كه موجب نجات من و سبب حسن ورودم به مقصد است خودم حمل نكنم، تو را به خدا سوگند مى دهم كه سراغ كار خود بروى و من را رها سازى. زهرى از آن حضرت جدا شد و رفت. بعد از چند روز امام عليه السلام را ديد عرض كرد: اى پسر رسول خدا! اثرى از آن سفرى كه فرمودى نمى بينم. امام عليه السلام فرمود: آرى اى زهرى. آن گمانى كه كردى (كه منظورم سفر دنياست) درست نبوده است منظورم سفر آخرت و آماده شدن براى آن است. آرى. آماده شدن براى مرگ وسفر آخرت به وسيله پرهيز از حرام و بذل و بخشش در راه خير حاصل مى شود.
__________________________
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
[💯 @hazrateshah]
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
امام کاظم «سلاماللهعلیه» فرمودند:
خداوند عزّوجل بر شیعیان خشم گرفت [و خواست بر آنها عذاب نازل کند] پس خدا مرا بر انتخاب اینکه بلا را به جان بخرم یا عذاب بر ایشان نازل شود، اختیار داد. به خدا قسم، من بلای شیعیانم را به جان خریدم...
📚 الکافی، جلد۱، صفحۀ ۲۶۰
.
💯 @hazrateshah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖤امام کاظم علیه السّلام فرمودند:
"إِنَّ لِلّهِ عَلَی النّاسِ حُجَّتَینِ، حُجَّةً ظاهِرَةً وَ حُجَّةً باطِنَةً، فَأمّا الظّاهِرَةُ فَالرُّسُلُ وَ الاَْنْبِیاءُ وَ الاَْئِمَّةُ وَ أَمَّا الْباطِنَةُ فَالْعُقُولُ.":
خداوند را بر مردم دو حجّت است: حجّتی آشکار و حجّتی پنهانی و درونی. «حجّت آشکار»، رسولان و پیامبران و امامانند، و «حجّت باطنی» عقلهاست.
📚بحارالانوارج ۷۸،ص ۳۰۰،باب۲۵،ح ۱
✿[ @hazrateshah ]✿
══•◇•🌸•◇•══
⚠️مراقب قلب خود باشید...
ما بیشتر به فکر 👈سلامتی جسم قلبمان هستیم. اگرچه این مسئله نیاز ضروری است اما کافی نیست زیرا👈 قلب انسان عضو رئیسی بدن و محل تحولات عجیب است.
❇️امیرالمومنین می فرماید:
منزلت قلب نسبت به جسد، منزلت امام واجب الاطاعه نسبت به مردم است!
🔰قلب محل اضداد است:↘️
⚠️اگر امیدواری بیابد، طمع او را خوار می کند
⚠️اگر طمع بیاید، حرص آن را هلاک می کند
⚠️اگر یاس آن را ببرد، تاسف آن را خواهد کشت
⚠️اگر غضب بر آن عارض شود، غیظ به آن شدت خواهد داد
⚠️اگر به رضا دست پیدا کند، حفظ آن را فراموش خواهد کرد
⚠️اگر خوف به آن برسد، دوری گزیدن آن را مشغول خواهد کرد
⚠️اگر امنیت فراوان یابد، غفلت آن را خواهد دزدید
⚠️اگر نعمت فراوان یابد، خودبزرگ بینی او را فرا می گیرد
⚠️اگر مصیبت ببیند، بی تابی آبروی او را می برد
⚠️اگر مال فراوان بدست بیاورد، بی نیازی او را سرکش می کند
⚠️اگر نداری او را گاز بگیرد، خود را به امتحانهای بنیان کن مشغول می کند
⚠️اگر گرسنگی با او پیکار کند، ضعف بر او چیره می شود
اگر سیری فراوان یابد، تنبلی و شکم بارگی او را می جزاند
✅️پس هر کوتاهی برای او مضر است و هر زیاده روی او را فاسد می کند.
📚علل الشرائع
✅موسسه تحقیقات طب وعلوم اسلامی الشفاء
✿[ @hazrateshah ]✿
══•◇•🌸•◇•══