⬇️ حکومت در قبال حقوق زنان ۳ تعهد متفاوت دارد
🔰 دومين نشست تخصصی با موضوع مبانی تحدید حقوق و آزادیهای اجتماعی زنان با توجه به لايحه ارتقا امنيت زنان در نهاد رهبری دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
👤 #فرج_الله_هدایت_نیا هدف از این نشست را ارتقا و بهبود وضعیت زنان عنوان کرد و گفت: حوزهی زنان در جهان پیچیدگیهای خاص خود را دارد.
🔴 اکنون در کشورمان قوانینی از جمله لایحه حجاب، ارتقای امنیت زنان و ... در حال بررسی است.
➖ حکومت در قبال حقوق زنان ۳ تعهد متفاوت دارد که به ترتیب، تعهد به ایفا، تعهد به احترام و تعهد به حمایت است.
🟧 ممکن است عدهای با اشاره به تئوری ولایت مطلقه بگویند زمامدار میتواند هر زمان بخواهد در هر حوزه محدودیت ایجادکند. اما باتوجه به مبانی فقهی یک موضوع وقتی حیثیت عمومی و اجتماعی داشته باشد زمامدار میتواند به آن ورود کند.
🔻 اصل اولیه اباحه است و دولت اجازه ورود و تحدید حقوق و آزادی های فرد را ندارد.
🔹ما در اصل تعهد به احترام با اسناد بین المللی مشترک هستیم، اختلاف در موارد استثنا است که غرب تنها قید آزادی را تعارض با حقوق و آزادی های دیگران میداند.
🖊 مرجع تعیین مصلحت، حوزه و دانشگاه و مرجع تشخیص مصلحت حاکمیت می باشد.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/haghzan
#رویداد_علمی
#الگوی_سوم_زن
🆔 ➤ @hedayatnia_ir
⚠️ راهکارهای تفاهم در روابط همسری
✅ پاسخ سوال شما: 👆👆👆
باید توجه داشته باشید: هیچکس مثل دیگری نیست و انسانها با هم تفاوت دارند. اگر کسی سعی کند، همسری مثل خود بیابد، در خوشبینانهترین حالت، فردی را بیابد که با او در هفتاد الی هفتاد و پنج درصد اشتراک داشته باشد. از سوی دیگر، تفاهم به معنی همانندی زن و شوهر با یکدیگر در همه ویژگیهای نفسانی و رفتاری نیست، بلکه منظور از آن، درک متقابل و توانایی تحمل تفاوتها است. بر این اساس، پیشنهاد ما به شما برای کاهش اختلاف امور زیر است:
1️⃣ مهارتهای گفتگو را فرا بگیرید تا بتوانید مسائل میان خود را از طریق گفتگوی میانفردی و بدون دخالت دیگران حل کنید.
2️⃣ روحیه مدارا و رواداری را در خود تقویت کنید. امام علی (ع) خطاب به فرزندش فرمود: پیوسته با همسرت مدارا کن و مصاحبت با او را نیکو شمار تا زندگی تو با صفا گردد (منلايحضرهالفقيه، ج۳، ص۵۵۶). لازمه مدارا با همسر، نادیدهانگاری خطاها و جشمپوشی از لغزشهای او است (همان، ج ۲، ص۶۲۱).
3️⃣ روحیه تابآوری را در خود تقویت نمایید. تابآوری در روابط خانوادگی، ظرفیتی برای مقاومت در برابر استرس و نحوه سازگاری با شرایط سخت، ناگوار و آزاردهنده است. تابآوری همان «صبر» است که واژهشناسان آن را به حفظ نفس از اضطراب و بیتابی، از طریق آرامش و طمأنینه معنی کردهاند (التحقیق فی کلمات القرآن الکریم، ج۶، ص۱۸۲).
‼️ ↙️ دسترسی به دیگر سوالات مطرح شده توسط کاربران، با هشتگ #پرسش_پاسخ
#مشاوره
#پرسش_پاسخ
🄶 🆔 @hedayatnia_ir
⚠️ #پیام_مشاوره
🟠 اختلافات همسران، میتواند باعث رشد زندگی شود، البته در صورتی که دو طرف، اختلاف را به میدان زور آزمایی تبدیل نکنند؛ بلکه با در نظر گرفتن قواعد گفتگو، مشکل رو حل کنند.
✅ اگه اشتباه در عقیده باشه، گفتگوی قاعدهمند میتواند فردی را که اشتباه میکند، از اشتباه خودش بیرون بیاورد و همین، باعث رشد می شود. اگه هم اشتباه در فهمیدن می باشد، گفتگو، می تواند تفاهم ایجاد کند که سرمایه اصلی زندگی است.
#سواد_زناشویی
🄶 🆔 @hedayatnia_ir
⚠️ به طور کلی دولتها در برابر حقهای بشر از جمله حقوق زنان، تعهدات سهگانهای دارند:
1️⃣ تعهد به ایفا:
یعنی دولت باید اقدامات لازم جهت رسیدن زنان به حقوقشان را متعهد شود؛
2️⃣ تعهد به احترام:
یعنی دولت و حکومت نباید برای دسترسی زنان به حقوق و آزادیهای خود محدودیت و مانع ایجاد کند؛
3️⃣ تعهد به حمایت:
یعنی حکومت باید از زنان در برابر تعرض به حقوق و آزادی او توسط دیگران محافظت کند.
👤 #فرج_الله_هدایت_نیا
🟥 نشست تخصصی مبانی تحدید حقوق و آزادیهای اجتماعی زنان
🔍 گزارش این نشست را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/haghzan
#رویداد_علمی
#الگوی_سوم_زن
🆔 ➤ @hedayatnia_ir
🔸 پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
🔹 خداوند در آسمان هفتم، فرشته اى گماشته است كه به آن ، «داعى» گويند، و چون ماه رجب فرا رسد ، آن فرشته هر شبِ آن ماه را تا صبح، ندا مى دهد: «خوشا بر ذاكران! خوشا بر طاعت كنندگان!». خداوند نيز مى فرمايد: «من، همنشين كسى هستم كه با من ، همنشين باشد، و مطيع كسى هستم كه اطاعتم كند، و آمرزنده كسى هستم كه از من آمرزش بخواهد. ماه، ماه من است و بنده، بنده من و رحمت، رحمت من. هر كه مرا در اين ماه بخواند ، پاسخش مى گويم، و هر كه از من [چيزى] بخواهد، عطايش مى كنم، و هر كه از من هدايت جويد، راه نمايش خواهم بود. اين ماه را رشته اى (ريسمانى) بين خودم و بندگانم قرار داده ام. هر كس به اين رشته (ريسمان) چنگ زند، به من مى رسد».
📖 الإقبال جلد3 صفحه174
🔅 حلول #ماه_رجب و سالروز ولادت امام باقر علیه السلام بر شما مبارک
#حدیث_هفته
🄶 🆔 @hedayatnia_ir
هدایت شده از فرجالله هدایتنیا | حقوق و اخلاق خانواده
✴️ پنل تخصصی حکمرانی خانواده
🎙 با ارائه:
#فرج_الله_هدایت_نیا
عضو هیأت علمی گروه فقه و حقوق پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📋 با موضوع:
دستگاه های متولی و حکمرانی وضعیت خانواده
📅 یکشنبه ۲۴ دی ماه ۱۴۰۲، ساعت ۹ صبح
💻 حضور مجازی از طریق:
➡️ m8r.ir/1001
•┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈•
#رویداد_علمی
#خانواده
🄶 🆔 @hedayatnia_ir
⁉️⁉️ آیا میدانید عقوبت اختلافافکنی بین زن و شوهر چیست؟
◽️ به نقل عبد اللَّه بن عبّاس، رسول خدا (ص) چند روز پيش از آنكه وفاتش برسد براى ما خطبهاى خواند و آن آخرين خطبه آن حضرت در مدينه بود و پس از آن بجوار پروردگار خويش شتافت. آنچنان موعظهاى فرمود كه چشمها را اشك گرفت و دلها از آن بتپيد، و بدنها بلرزيد، و اعصاب تحريك شد. از جمله فرمود:
⚠️ «هرکس در جهت جدایی زنی با شوهرش بکوشد، خدا بر وی خشم میگیرد و لعنت خدا در دنیا و آخرت بر او است و بر خداوند حقّ است که وی را به هزار سخره از آتش جهنم بکوبد. هرکس در جهت اختلاف بین زن و شوهر رفت و آمد کند ولی به اینکار موفق نشود، در خشم خداوند است و لعنت خدا در دنیا و آخرت برای او است و خداوند نظر رحمت به او را حرام کرده است (شیخ صدوق، ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص۲۸۸).
#روابط_زناشویی
🄶 🆔 @hedayatnia_ir
آه ای دهمین ذکر مجیب الدّعواتم
مضطرّم و بگذار که حاجت بنویسم🥀
ـ
◾️ شهادت مظلومانهی حضرت امام هادی علیه السلام را محضر حضرت بقیة الله الاعظم ارواحنا لک الفدا و همهی شیعیان حضرت تسلیت عرض میکنم.
ـ
#شهادت_امام_هادی
🆔 ➤ @hedayatnia_ir
💯 #بخوانید
◀️ مقاله "مبانی مشروعیت شرط عدم طلاق در عقد نکاح"
✍️ #فرج_الله_هدایت_نیا I امین نجفیان
📌 چکیده:
🔸 براساس آیات و روایات، حق طلاق در اختیار مرد می باشد. سوء استفاده برخی از مردان از این حق، منجر به تزاید آمار طلاق، شده است. برای جلوگیری از سوء استفاده از حق طلاق، می توان به صورت قراردادی حق طلاق مرد را در ذیل عقد نکاح، محدود نمود.
➕ تحدید قراردادی حق طلاق زوج، به صورت شرط نتیجه و شرط فعل، ممکن است. تحدید حق طلاق به صورت شرط نتیجه به علت مخالفت با شریعت، غیرمشروع است لیکن می توان حق طلاق را بصورت شرط فعل محدود نمود. به این معنا که زوج متعهد گردد جز در موارد خاص از قبیل نافرمانی و یا ناتوانی از مسائل خاص زناشویی، همسر خویش را طلاق ندهد.
📝 تحدید قراردادی حق طلاق -نه به صورت مطلق- دارای مشروعیت و مطابق با مقصد شارع از جعل نکاح که همانا استحکام بنیان خانواده است، می باشد.
🗒 منتشر شده در مجله پژوهش های فقه و حقوق اسلامی، شماره ۴۹
📥 دریافت فایل PDF مقاله:
🏷 ijrj.babol.iau.ir/article_535542.html
#مقاله
#حقوق_طلاق
🄶 🆔 @hedayatnia_ir