🔴 چرا موجودی کافی نیست‼️
🔻 #با گذشت ۷ ماه از موافقت رهبر عزیز انقلاب با برداشت یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی و تخصیص آن به وزارت بهداشت، نمکی برای بار چندم از بیبرنامگی دولت برای تحقق این وعده گلایه کرد.
🔹گزارش سازمان برنامه و بودجه نشان میدهد که رقم پرداختی حدود ۵.۶ هزار میلیارد تومان بوده است. با فرض اینکه ۳۰ درصد از این مبلغ در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته باشد اکنون دولت باید حدود ۷۰۰ میلیون یوروی دیگر و به عبارتی ۲۱ هزار میلیارد تومان را به ریال تبدیل و به خزانه واریز کند و عمده آن در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد.
🔸در سال ۹۷ نیز بسیاری از شرکتها و کارخانههای دارویی اعلام کردند با بحران تامین هزینهها مواجهاند، جهانگیری از موافقت رهبر انقلاب با برداشت ۵۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه برای شرکتهای دارویی خبر داد اما بعد وزیر وقت بهداشت گفت: خبر دارم که چاههایی برایش کندهاند. امیدوارم نخواهند با این پول آنها را پر کنند تا بتوانیم نفسی بکشیم هرچند سرانجام پس از کش و قوسهای زیاد این مبلغ در اختیار بیمه سلامت قرار گرفت.
🔹باید توجه داشت که بخش مهمی از هزینههای کادر درمان و پرداخت کارانه آنها از محل درآمدهای بیمارستانها پرداخت میشد اما با شیوع کرونا درآمد برخی از بیمارستانها به دلیل پذیرش بیماران مبتلا کرونا و عدم مراجعه بیماران عادی به صفر رسیده است با این اوصاف دولت باید به وعدهها و قولهایی که داده عمل کند تا این پول به دست وزارت بهداشت برسد.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
✅ ولایت پذیری از ولی فقیه؛ تمرین ولایت مداری در عصر ظهور حضرت مهدی(عج) است.
1⃣ قسمت اول - مقدمه
شیعیان پس از عصر نبوی، حدود 250 سال جانشینان پیامبر صلی الله علیه و آله را میان خود میدیدند و از ایشان از جهات معنوی، علمی، سرپرستی دینی، قضایی و برخی هدایتهای سیاسی بهره میبردند. اما با ورود به عصر غیبت، شیعیان که دیگر از نعمت حضور امام معصوم علیه السلام در میان خود محروم شده بودند، خلأ شدیدی احساس میکردند؛ از این رو برای جبران این خلأ باید چارهای اندیشیده میشد. امام زمان علیه السلام و دیگر معصومان علیهم السلام در روایاتی، نقشهای بر زمین مانده را از وظایف عالمان دینی برشمردند و مردم نیز برای رفع نیازهای دینی خود که در اثر تحولات زمانه تغییر میکرد یا پیچیده میشد، به سراغ عالمان دینی رفتند.
نتیجه تعامل میان چهار عنصر مردم، عالمان، تحولات زمانه و متون دینی مرتبط با موضوع، ایجاد سازمان مرجعیت و تکامل تدریجی آن در بستر تاریخ، و تحول آن به نظام ولایت فقیه بود که پس از انقلاب اسلامی در عرصه سیاسی ـ اجتماعی ایران حضوری فعال یافت.
این مقاله عهده دار بررسی سیر رشد تدریجی نیابت عام است که در برههای از زمان در قالب مرجعیت تقلید شکل گرفت و به تدریج تحول یافت و در قالب ولایت فقیه آشکار شد.
#هادیان_بصیر
#ثامن
#هفته_دفاع_مقدس
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
✅ ولایت پذیری از ولی فقیه؛ تمرین ولایت مداری در عصر ظهور حضرت مهدی(عج) است.
2⃣ قسمت دوم - نیابت علمی
در زمان حضور امامان (علیهم السلام)، مردم، معارف دینی خود را مستقیماً یا به واسطه شاگردان، از امام معصوم (علیه السلام) دریافت میکردند. در عصر غیبت صغرا نیز به واسطه نواب خاص، این امر تا حدی ممکن بود؛ اما با مرگ سمری، چهارمین نایب خاص امام (عجل الله تعالی فرجه الشریف) این امکان از میان رفت؛ نه دیگر خود امام (علیه السلام) در میان مردم بود و نه شاگردی یا نایبی داشت که حلقه ارتباط مردم با او باشند. شیعیان باید چه میکردند؟ در این بین راویان و محدثان به اعتبار پیشینه عملکردی خود در پاسخگویی به مراجعات علمی مردم در عصر امامان (علیهم السلام) که به توصیه و تأیید ایشان علیه السلام صورت میگرفت، عهدهدار پاسخگویی به نیازهای علمی شیعیان شدند؛ در عین حال روایتی منقول از حضرت حجت (علیه السلام) با صراحت وظیفه عالمان دینی را در عصر غیبت روشن میساخت. این روایت را سفیر دوم بیان کرده بود؛ یعنی پیش از آنکه سفیر چهارم ـ طبق توقیعی که از امام نقل کرده است ـ پایان نیابت خاص را برای همیشه اعلان کند، چراغ راه در پیش رو روشن شده بود. روایت مذکور بابی جدید از نیابت را بر عالمان گشود.
حضرت حجت (عجل الله تعالی فرجه الشریف) شیعیان را امر میکند در رخدادها و حوادث پیش آمده به راویان احادیث امامان (علیهم السلام) مراجعه کنند و آنها را حجت امام بر خود بدانند: «و اما در حوادث پیش آمده، به راویان احادیث ما مراجعه کنید. آنان، حجت من بر شما و من حجت خدا بر آنها هستم» (صدوق، 1405: ص484). یعنی سخن آنها، حجت، دلیل و برهان من بر شما و در واقع سخن آنها سخن من است. سخنشان را همچون سخن من تلقی کنید و آن را بپذیرید. طبق این دستورالعمل امتثال اوامر راویان، همچون اوامر امام (علیه السلام) لازم میشود که همان معنای نیابت است؛ ولی این نیابت، دیگر نیابت خاص نیست که حضرت مستقیماً کسی را واسطه خود با مردم معرفی کند؛ بلکه گروهی را که دارای ویژگیهای مشخصی هستند (و در این روایت و برخی روایات دیگر به آن اشاره شده است) معرفی میکند. حال، این ویژگیها در هرکس یافت شود، نایب امام علیه السلام محسوب میشود؛ به همین سبب او را نایب عام مینامند. محقق کرکی (م940 ق) در تعریف نایب عام میگوید:
مراد از حاکم؛ امام معصوم یا نایب خاص او و در زمان غیبت، نایب عام امام میباشد و نایب عام کسی است که جامع تمام شرایط فتوا و حکم باشد. او را نایب عام مینامند؛ زیرا بر یک وجه کلی و با توجه به سخن معصومان (علیهم السلام) که «بنگرید به فردی از خودتان که حدیث ما را نقل کند و …» منصوب شده است (کرکی، 1408: ج11، ص266 به نقل: قاسمی، 1384: ج1، ص49).
به هر تقدیر، عالمان دینی که طی حدود دو قرن و نیم حضور امام معصوم علیه السلام، نیازهای علمی خود را از طریق امامان (علیهم السلام) تأمین میکردند. با آغاز غیبت برای جمعآوری و تدوین روایات معصومان (علیهم السلام)، تلاش فراوانی کردند، تا از این طریق بتوانند وظیفه نیابت خود و سرپرستی شیعیان را به انجام رسانند. در همین دوران، کتبی به نگارش در آمد که اینک از معتبرترین کتب روایی و فقهی شیعه محسوب میشود و از مهمترین منابعی است که عالمان شیعی در عصر حاضر از آنها بهره میگیرند. این، نشان از غنای علمی شیعه در آن دوران و به تکامل رسیدن وظیفه نیابت علمی عالمان دینی در آن عصر دارد. رسیدن به این مرحله از تکامل، به لحاظ تاریخی میتواند زمینهساز ورود به دیگر مراحل نیابت عام باشد.
در این بین، با توجه به اعتبار عالمان نزد مردم و احساس نیاز مردم به پناهی در عصر غیبت که بتواند بخشی از خلأ نبود امام معصوم (علیه السلام) را جبران کند، میتوان حدس زد که مردم نیز مرجعیت علمی و نیابت عام این عالمان را پذیرفته باشند. آنان، از این طریق میتوانستند تجربه ولایت پذیریشان در حوزه مسائل علمی را که در عصر حضور امامان معصوم (علیهم السلام) وجود داشت، استمرار بخشند.
از ربع آخر قرن چهارم، امامیه سخنان فقها را همچون بیانات خود امام دوازدهم میپذیرفتند؛ ولی حوزه مسؤولیت آنان را به اندازه وظیفه حضرتش نمیدانستند؛ به عبارت دیگر، فقها در جایگاه سخنگویانِ دیدگاههای امام در رابطه با آیین و قوانین اسلامی تلقی میشدند؛ لکن مسؤولیت مقام امامت را حائز نبودند (جاسم حسین، 1367: ص227).
👈 ادامه دارد ...
#ثامن
#هفته_دفاع_مقدس
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
♦️ منطقه در یک نگاه | ۵ مهر ۱۳۹۹
1️⃣ «میشل عون» رئیسجمهور لبنان، کنارهگیری «مصطفی ادیب» مأمور تشکیل کابینه این کشور را پذیرفت.
2️⃣ طبق گزارش یک رسانه ترکیهای، آمریکاییها هماکنون در سوریه ۱۱ پایگاه نظامی فعال دارند و طی دو هفته اخیر ۳۰۰ کامیون سلاح و تجهیزات از عراق به سوریه فرستادهاند.
3️⃣ نائب رئیس جنبش فتح گفت که توافق این جنبش با حماس در راستای تلاش برای متحد کردن گروههای فلسطینی علیه طرحهای آمریکا و اسرائیل است.
4️⃣ فرستاده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان با بیان اینکه کشورش در مذاکرات مستقیم بینالافغانی حضور ندارد گفت که بهاحتمال زیاد طالبان برقراری آتشبس را پیش از رسیدن به یک توافق سیاسی قبول نخواهد کرد.
5️⃣ وزارت خارجه آمریکا با انتشار بیانیهای با ادعای حضور یک میلیون آواره در مأرب یمن، خواهان توقف حمله به این استان شد.
6️⃣ شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی مدعی شد که ارتش این رژیم از این که سلسله حوادث پیش رو در یک ماه آتی به افزایش تنشها تا بروز جنگ در غزه کشیده شود، بیم دارد.
7️⃣ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی ادعا کرد، توافق ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و این رژیم پس از دهم اکتبر حاصل خواهد شد.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
یادداشت.pdf
3.29M
🌀نسخه pdf
✅ یادداشت
✍️ سپاه را نکوهش نکردید ستودید
#نشستهای_بصیرتی
#شهیدکمالی
#ثامن
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
🔴 #استعفای_ادیب‼️
🔻 # مصطفی ادیب، نخست وزیر لبنان پس از ملاقات با میشل عون رئیسجمهوری این کشور در یک سخنرانی تلویزیونی استعفای خود را از سمتش اعلام کرد.
🔸مصطفی ادیب پس از ناکامی در تشکیل کابینه دولت لبنان ، ضمن عذرخواهی از مردم لبنان، دلیل استعفای خود را از میان رفتن «توافق پیشین» برای تشکیل دولت عنوان کرده است
🔹 ادیب نزدیک به یک ماه پیش و با فشارهای فرانسه به این سمت برگزیده شده بود. وی پس از استعفا از ضرورت تداوم ابتکار فرانسه برای تشکیل کابینه سخن گفت
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71