🔴 گونه شناسی کوفیان در زمان امام حسن(ع) و جامعه امروزی ما
🔻 #مردم کوفه در زمان امام حسن مجتبی (ع) را می توان به چند دسته تقسیم کرد:
1️⃣ #امویان:
که بهعنوان ستون پنجم و نفوذی دستگاه معاویه در کوفه عمل میکردند و از سران اینها میتوان عمربنسعد و عَمروبنحُریث را نام برد.
2️⃣ #خوارج:
کسانی که فقط به درگیری با سپاه شام میاندیشیدند؛ البته نه از نگاه و رویکرد امام حسن(ع)؛ بلکه براساس مبانی خود در تکفیر اهل شام. اینها خود را از امام حسن(ع) هم اتقلابیتر میدانستند و شمربنذیالجوشن و شَبَثبنرِبعی از سران این گروه بودند. اینها برای حضرت هزینه درست میکردند و شاید بتوان گفت که نقش این گروه در تحمیل صلح بر امام حسن(ع) زیاد بود. عجب اینکه آنها در ادامه کار بهسمت معاویه چرخیدند!
3️⃣ #شکاک_ها:
کسانی که فریب خوارج را خورده بودند؛ اما هنوز در سلک آنها درنیامده بودند. اگرچه که مخالفتی از اینها سرنمیزد، اما قابل اعتماد نیز نبودند.
4️⃣ #الحمراء:
که حدود بیستهزار جنگجوی تازه همسلمان و غیرعرب بودند و بهدلیل ناآشنایی با معارف حقیقی اسلام، بهراحتی گول می خوردند. همین ها بودند که در ماجرای همراهی امام حسن(ع) و قضیه عاشورا، بهنفع امویان حرکت کردند واز روی نا آگاهی به دشمنان ائمه(ع) پیوستند.
5️⃣ #شیعیان:
مردمانی بابصیرت که پابهرکاب حضرت، آماده جنگ و مبارزه بودند ولی تعدادشان اندک بود .
🔻حال نوبت آن است که از تاریخ درس بگیریم:
اگر معاویه را نماد «دشمن خارجی» بگیریم، شاید بتوان راهبردها و راهکارهای او را بر حرکات دشمنان مختلف نظام اسلامی تطبیق کرد. برخی را از عاقبت تقابل با خود میترسانند و برخی دیگر را با تطمیع و تهدید از میدان بهدر میکنند.
🔻 نیروهای داخل جامعه هم شامل همان تقسیمبندی بالا هستند:
🔸«نفوذیها» که دل در گرو دشمن دارند و پازل دشمن در داخل کشور را تکمیل میکنند.
🔹خوارج که همان انقلابینماها هستند که همیشه دچار افراط و تفریط می شوند و با تند روی ها ی خود برای انقلاب هزینهسازی میکنند.
شکاکها که تحت تاثیر شایعات فضای مجازی و کمکاری نیروهای انقلاب و احیاناً خلاف کاری های انقلابینماها یا نفوذیها قرار می گیرند و نسبت به اصل نظام و کارآمدی آن تردید می کنند .
🔹 الحمراء را شاید بتوان بر افرادی تطبیق کرد که هم شور و هیجان و قدرتعمل دارند ولی مطالعه کافی ندارند لذا فهمشان از مبانی انقلاب و اسلام، بهاندازه کافی نیست. به همین دلیل باید به آنان آگاهی و بصیرت لازم را داد؛ وگرنه خدایناکرده ممکن است فریب بخورند و جزء ریزش های انقلاب شوند .
🔹 و نهایتا انقلابیون مؤمن و با بصیرت ، که به آرمان های انقلاب وفادارند و با فهم درست از تحولات داخلی و بینالمللی، همواره پای کار انقلاب مانده و با همه سختیها و مشقتها، کار انقلاب را پیش بردهاند.
✅ #نتیجه : تاریخ چیزی جز برآیند این نیروها بر هم نیست. پس هرگاه مؤمنان انقلابی که متناظر بر شیعیان مخلص دوران امام مجتبی(ع) هستند، به وظایف خود عمل کنند و با شکست توطئه نفوذیهای دشمن و انقلابینماها، سایر طیفهای جامعه را به خود جذب کنند و آنها را هدایت کنند، قاعدتا میتوان آینده جامعه را آیندهای مطلوب و تضمینشده دانست؛ آنچنانکه در دوران انقلاب اسلامی، این اتفاق رخ داده است.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
🔸سازش با اسرائیل، شرط آمریکا برای خروج از عراق!
🔹روزنامه «الاخبار» نوشت: واشنگتن میخواهد برای خروج عراق، تعهدی از بغداد در قبال پیشبرد مقتضای طرح «معامله قرن» و طرحهای عادیسازی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی کسب کند.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
■شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام تسلیت■
✍امام حسن مجتبی علیه السلام در شب سه شنبه نیمه ماه مبارک رمضان سال سوم هجرت در مدینه متولد شد، اسم آن حضرت حسن و در تورات شَبَّر که در لغت عِبری حسن می باشد، چون نام پسر بزرگ هارون نیز شَبَّر بود و در روز شهادت آن حضرت اختلاف است بعضی ۷ صفر و بعضی ۲۸ صفر سال ۵۰ هجری که مدت عمر آن حضرت ۴۷ سال خواهد بود که بر اثر توطئه معاویه و مسمومیت ، به درجه شهادت رسید که قُطب راوندی از حضرت صادق علیه السلام روایت کرده که امام حسن علیه السلام به اهل بیت خود فرمودند: ( من به زهر شهید خواهم شد مانند رسول خدا صلی الله علیه وآله ، پرسیدند: چه کسی این کار را خواهد کرد، فرمودند: زن من جَعْدَه دختر اَشْعَث بن قَیْس، که معاویه پنهانی زهری برای او خواهد فرستاد امر خواهد کرد که آن زهر را به من بخوراند.)
❶ میزان عقل اشخاص شناخته نمی شود، مگر در موقع خشم و غضب.
⇦ میزان الحکمة ج۲ ص۱۰۲۶
❷ برای دنیای خود چنان کار کن که گویا همیشه زنده ای و برای آخرتت چنان کار کن که گویا فردا می میری.
⇦ مستدرک الوسائل ج۱ ص۱۴۶
❸ شوخی کردن هیبت انسان را می خورد و از بین می برد، و همانا شخص کم حرف بر ابهت خویش می افزاید.
⇦ بحارالانوار ج۷۸ ص۱۱۳
📚 احادیث الطلاب ص۵۵۶ تا ص۵۶۶
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
🔰✅ضعف دشمن در مقابل قدرت معنوی و اسلامی ملت ایران
[سوره آلعمران (3): آيه 173]
الَّذِينَ قالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزادَهُمْ إِيماناً وَ قالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ (173)
مؤمنان كسانى هستند كه (چون) مردم (منافق) به ايشان گفتند: بى شك مردم (كافر مكّه) بر ضد شما گرد آمده (و بسيج شده) اند، پس از آنان بترسيد، (آنها به جاى ترس) بر ايمانشان بيافزود و گفتند: خداوند ما را كفايت مىكند و او چه خوب نگهبان و ياورى است.
❎❎امام خامنه ای ۱۳۷۲/۰۸/۱۲ بیانات در دیدار جمعی از دانشآموزان و دانشجویان
همهی دنیا، به رهبری امریکا و شوروی، آن روز [ایام جنگ تحمیلی ]متّفق القول شدند برای اینکه ایران را در این جنگ شکست دهند و نتوانستند. اینکه مالِ تاریخ گذشته نیست. این مالِ همین چند سال قبلِ خودِ ماست. آحاد ملت ایران به چشم خودشان دیدند. مگر نبود که این دو قدرت متّحد شدند برای اینکه شاید بتوانند خوزستان را از ایران جدا کنند؟! شاید بتوانند جمهوری اسلامی را ذلیل کنند، ضعیف کنند اما نتوانستند.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
🔴 #تحلیل| چه خبر از انتخابات آمریکا؟‼️
🔻 #تنها کمتر از چهل روز به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سوم نوامبر مانده است. پرسش کانونی این روزها درباره احتمالات پیروزی و شکست وی در این انتخابات است. در تکاپوی یافتن پاسخی نسبی، مهمترین سنجه قابل اتکا نظرسنجیهاست. بیشتر این نظرسنجیها تا اوایل ۲۰۲۰ پیروزی دونالد ترامپ و شکست جو بایدن را محتمل میدانست. در فوریه با وجود این که بایدن در آرای مستقیم مردمی مقدار کمی پیشتاز شد، اما همچنان آرای الکترال ایالتها و مجمع انتخاب کنندگان به نفع ترامپ بود
🔹 اما ورق انتخاباتی تحت تاثیر سه فاکتور شیوع کرونا و پیامدهای اقتصادی سهمگین آن، اعتراضات ضد نژادپرستی و اتحاد بیسابقه دموکراتها برگشت. همین سه عامل باعث پیشتازی بایدن در ماههای اخیر شد؛ تا جایی که خیلی از ناظران پیروزی بایدن را شبه حتمی میپنداشتند؛ در حالی که هنوز برای چنین نتیجهگیری زود بوده و هست.
اما اخیرا تغییرات معناداری در نتایج نظرسنجیهای انتخاباتی رخ داده و از کاهش فاصله میان ترامپ و بایدن خبر میدهند؛ به گونهای که بر اساس جدیدترین دادهها ، ترامپ توانسته است میانگین فاصله آرا با بایدن را از ۹ درصد در آگوست به ۶/۶ درصد تا جمعه گذشته کاهش دهد.
🔹 عوامل زیادی میتواند در این کاهش فاصله که موفقیتی نسبی برای ترامپ در این شرایط شمرده میشود، دخیل باشد. مهمترین آن فاکتور اقتصاد است که همچنان تاثیرگذارترین جهتدهنده آراست. بعد از این که بحران اقتصادی ناشی از کرونا دستاوردهای اقتصادی ترامپ را به حاشیه راند و فضای روانی سنگینی علیه وی در آمریکا ایجاد کرد، اما رفته رفته تا حدودی از سنگینی این فضا کاسته شده؛ البته نه از آن جهت که بحران اقتصادی پایان یافته است، بلکه از این نظر که مردم در تعامل با وضعیت پیش آمده دیگر صرفا تحت تاثیر پیامدهای روانی سریع بحران نبوده و به شکلی واقعبینانهتر در حال تجزیه و تحلیل وضعیت و بررسی احتمالات بهبودی یا بدتر شدن آن در سایه برنامههای دو کاندیدا هستند. در این میان، گویا به کارنامه اقتصادی موفق ترامپ در چهار سال گذشته به عنوان سنجه مهمی نگریسته شده و از این منظر به نظر میرسد بخشی از جامعه آمریکا به این جمعبندی رسیده که ترامپِ آزموده شده در بعد اقتصادی را ترجیح دهد. البته ظاهرا برنامه اقتصادی بایدن هم چندان چشمنواز نبوده است!
🔹 در کنار تمرکز بر اقتصاد، ترامپ با پیشبرد روند برقراری روابط میان اسرائیل و کشورهای عربی در صرافت جلب بیشتر آرای اوانجلیستهای آمریکا و بسیج آنهاست و به احتمال زیاد طی روزها و هفتههای آتی هم جشنهای دیگری در این خصوص برگزار کند
🔹 اما دو فاکتور تاثیرگذار دیگر: نخست مناظرات است که در جهتدهی آرا بسیار تاثیرگذار است. این مناظرات سه روز دیگر شروع میشود و بعید است که با توجه به شگردهای تبلیغاتی خاص ترامپ و پریشان گوییهای بایدن برآیند خاصی برای نامزد دموکراتها داشته باشد. دومین فاکتور هم سوپرایز اکتبر و تاثیرات احتمالی آن است. باید دید آیا ترامپ سوپرایزی دارد و اگر دارد چیست و چه تاثیری دارد؟
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71