بسم الله الرحمن الرحیم
پیامهایی از ادعیه روزهای ماه رمضان
پیام دعای روز پانزدهم: خشوع
«اللَّهُمَّ ارزُقنِِی فِِیهِ طَاعَةَ الخَاشِعِینَ وَاشرَح فِیهِ صَدرِی بِإِنَابَةِ المُخبِتِینَ بِأَمَانِکَ یَا أمَانَ الخَائِفِِینَ؛
بار خدایا! در این روز بندگی فروتنان را به من ده و سینهام را به توبه فروتنان وسعت ده! به پناه دادنتای پناه ترس پیشهگان!»
«خشوع» حالتی قلبی در برابر پروردگار است، و آن فروتنی و خشیتی است که بنده نسبت به خدای خود دارد. انسانی که در قلبش خشوع نسبت به پروردگار وجود دارد،
در شرایط گوناگون زندگی، خود را در محضر پروردگار متعال میبیند و خدا را شاهد و ناظر رفتار خویش میداند. ایمان به خداوند در اعماقِ جانِ چنین فردی ریشه دوانیده است و هیچگاه رشتة حضور الهی را گسسته نمیبیند، به هنگام خوشی و ناخوشی، سختی و سادگی، خداوند را نزدیکترین یاور خود میداند و همچون کسانی نیست که تنها در سختیها به درگاه ربوبی روی میآورند و پس از حل مشکل، به خدافراموشی و خودگرایی مبتلا میشوند.
پیامبر گرامی اسلامصلیاللهعلیهوآله که پیشوای خاشعان است، با اینکه از مقام و قرب والایی نزد خداوند برخوردار بود و اشرف مخلوقات به شمار میآمد، بیش از دیگران نسبت به مقام ربوبی خاشع بود:
«کَانَ النَّبِیصلیاللهعلیهوآله اِذَا خَطَبَ وَذَکَرَ السَّاعَةَ رَفَعَ صَوْتَهُ وَاَحْمَرَتْ وَجَنَاتُهُ کَاَنَّهُ مُنْذِرُ جَیْشٍ؛ (1)
وقتی پیامبرصلیاللهعلیهوآله خطبه میخواند و خبر از قیامت میداد، صدای خود را بلند میکرد و صورتش گلگون میشد، همانند اینکه از هجوم یک لشکر مهاجم خطرناک خبر میداد.»
آن بزرگوار از خوف الهی آن قدر گریه میکرد که حالت غش به او دست میداد: «کَانَ یَبْکِی حَتَّی یُغْشِی عَلَیْهِ.» (2)
از سوی دیگر، ایشان آن قدر خاشعانه از خوف خدا اشک میریخت که مصلای اوتر میشد:
«وَکَانَ یَبْکِی حَتَّی تَبَتَّلَ مُصَلّاَهُ خَشْیَةً.» (3)
با اینکه ایشان از مقام عصمت برخوردار بود، همواره از خداوند میخواست که نظر لطفش را لحظهای از او برنگیرد: « اِلَهِی لَا تَکِلْنِی اِلَی نَفْسِی طَرْفَةَ عَیْنٍ اَبَداً؛ (4)
خدایا! مرا یک لحظه و یک چشم برهم زدن، به حال خویش وامگذار.» خدای بزرگ هم از خشوع این بندة خوبش پرده برمیدارد که میفرمود:
«اِنِّی اَخَافُ اِنْ عَصَیتُ رَبِّی عَذَابَ یَوْمٍ عَظِیمٍ»؛ (5)
«من ترس دارم که اگر گناه کنم، دچار عذاب روز مرگ شوم.»
(1). محجة البیضاء، ج 8، ص 251.
(2). بحار الانوار، ج 10، ص 40.
(3). همان، ص 45.
(4). همان، ج 14، ص 384.
(5). انعام / 15.
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضان پیام دعای روز پانزدهم
تفسير مسئله بخش پانزدهم.pdf
285.6K
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضا ن - بخش پانزدهم تفسيردعاى سحر
نماز شب15.pdf
180.1K
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضان با قرآن سی روز، سی درس بر اساس تفسیر نور
کَرَم امام حسن مجتبی.pdf
763.3K
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضان امام مجتبی علیه السلام
هدایت شده از تحلیلگر ۵۷
📰تیتر روزنامه وطن امروز برای پاسخ به سخنان غلط ظریف
🇮🇷 تحلیلگر57 پنجره ای رو به آگاهی 👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2657746948C2bb4210455
بسم الله الرحمن الرحیم
پیامهایی از ادعیه روزهای ماه رمضان
پیام روز شانزدهم: ابرار و اشرار
اللهمّ وَفّقْنی فیهِ لِموافَقَةِ الأبْرارِ وجَنّبْنی فیهِ مُرافَقَةِ الأشْرارِ وأوِنی فیهِ بِرَحْمَتِکَ الى دارِ القَرارِبالهِیّتَکِ یا إلَهَ العالَمین.
خدایا توفیقم ده در آن به سازش کردن نیکان ودورم دار در آن از رفاقت بدان وجایم ده در آن با مهرت به سوى خانه آرامش به خدایى خودت اى معبـود جهانیان.
ویژگی های ابرار
1 - صاحب بهترین ها: قال تعالی: «و ما عندالله خیر للابرار» (1) ; «آنچه نزد خداست برای نیکان از هرچیز بهتر است.»
2 - غرق نعمت ها: قال تعالی: «ان الابرار لفی نعیم » (2) ; «محققا نیکوکاران درون نعمت ها متنعم اند.»
ویژگی های اشرار
1 - پیشوایان گمراه و گمراه کننده: قال علی علیه السلام: «ان شر الناس عندالله امام جائر ضل و ضل به (3) ; بدترین مردم، پیشوایان گمراه و گمراه کننده اند.»
و نیز آن امام بزرگوار موارد زیر را از اشرار شمردند:
2 - «من لا یقبل العذر; کسی که عذر را نمی پذیرد.»
3 - «من لایبالی ان یراه الناس مسیئا; کسی که ابا ندارد که مردم او را گناهکار ببینند.»
4 - «العلماء اذا فسدوا; عالمان، زمانی که فساد کنند.»
5 - «المشاؤون بالنمیمة; سخن چینان.»
6 - «المفرقون بین الاحبة; کسانی که بین دوستان تفرقه می اندازند.»
1. آل عمران / ۱۹۸٫
2. مطففین/ ۲۲٫
3. غرر الحکم، ماده شر. (موارد شش گانه ویژگی های اشرار از این کتاب نقل شده است.
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضان پیام دعای روز شانزدهم
دعای روز 16.pdf
465.6K
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضان پیام دعای روز شانزدهم
پوزش همراه با خداحافظی دولت از آمریکا ! (یادداشت روز)
چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰
حسین شریعتمداری
سادهلوح نباشید، فایل صوتی آقای ظریف برخلاف آنچه که برخی از دولتمردان ادعا میکنند «محرمانه» نبوده و از ابتدا برای انتشار تهیه شده است. آقای ظریف در این فایل صوتی نقش اصلی را ندارد، او به نمایندگی از دولت، سخن میگوید و روی سخن نیز قبل از آنکه با مردم ایران باشد، با دولت آمریکاست. بخوانید!
۱- فرض کنید به جای آقای ظریف، قرار بود وزیر خارجه آمریکا درباره سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران اظهار نظر کند! ... حالا با توجه به مواضع بارها اعلام شده آمریکا درباره کشورمان به این پرسش پاسخ بدهید که وزیر خارجه آمریکا قرار بود علیه کشورمان چه بگوید که آقای ظریف در فایل صوتی مورد اشاره نگفته است؟!
۲- جانمایه سخنان آقای ظریف آن است که مواضع و عملکرد حاج قاسم سلیمانی (بخوانید، نماد مقاومت) مانع از آن بود که دولت روحانی سیاست خارجی نظام را آنگونه که آمریکا و متحدانش میخواهند دنبال کند! آقای ظریف میگوید: «من دیپلماسی را بیشتر برای میدان هزینه کردم، تا میدان برای دیپلماسی هزینه شده باشد. هیچ زمانی نتوانستم به فرمانده میدان [نظامی] بگویم کاری را بکن، چون در دیپلماسی نیاز دارم. تقریبا هربار که من برای مذاکره رفتم، این سلیمانی بود که میگفت میخواهم تو این خاصیت یا نکته را بگیری. من برای موفقیت میدان، مذاکره میکردم». او در بخش دیگری از سخنانش میگوید: «وقتی میدان (بخوانید مقاومت در برابر زورگوییهای آمریکا) تصمیمگیر باشد، این میشود. وقتی که میدان بخواهد بر استراتژی کشور حاکم شود، این میشود که میتوانند با ما بازی کنند.»! به بیان دیگر، همه مشکلات دولت آقای روحانی آن بوده و هست که بینش و منش حاج قاسم سلیمانی (بخوانید مکتب سلیمانی) به دولت ایشان اجازه نمیداده است که سیاست خارجی کشور را بر مدار عرف تحمیلی آمریکا اداره کند!
۳- وقتی سخن به شهید بزرگوارمان، حاج قاسم سلیمانی میرسد، سخن از نماد مقاومت و «مکتب سلیمانی» در میان است و هنگامی که آقای ظریف دست به ترور شخصیت او میزند و بینش و منش او را اصلیترین مانع در سیاست خارجی دولت معرفی میکند، به وضوح و با صراحت، به مقاومت ایران در مقابل باج خواهیهای آمریکا و اسرائیل اعتراض میکند! حالا خودتان قضاوت کنید که آیا این دیدگاه با آنچه آرزوی ۴۲ ساله آمریکا و اسرائیل بوده و هست تفاوتی دارد؟!
۴- به تصویری که آقای ظریف از شهید سلیمانی ارائه میدهد توجه کنید. ایشان شهید سلیمانی را یک ژنرال قدرتمند و با نفوذ معرفی میکند که اقداماتش در حمایت از جبهه مقاومت
(بخوانید حمایت از جان و مال و ناموس مردم)، منطقه را برای آمریکا و متحدانش نا امن کرده است!... آقای ظریف توضیح نمیدهد که اگر مجاهدتهای قاسم سلیمانی و یاران پاکباخته او نبود، امروز بعضیها باید پوتینهای داعش را واکس میزدند! و... ضمن آنکه آمریکا و متحدانش از قاسم سلیمانیها و نیروهای عظیم و پا به رکاب حزبالله حساب میبرند و گرنه - با عرض پوزش-
برای بعضیها تره هم خُرد نمیکردند!
۵- با این توصیفی که آقای ظریف از شهید سلیمانی ارائه داده است و با تلویحی ابلغ من تصریح آن شهید بزرگوار را عامل تنش در منطقه معرفی کرده است، باید به مایک پمپئو، وزیر خارجه ترامپ حق داد که به شهادت رساندن سردار سلیمانی را یک اقدام ضروری و با هدف کمک به آرامش منطقه بداند! و بعد از انتشار فایل صوتی ظریف با کمال وقاحت بگوید «ترور [شهادت] سلیمانی توسط دولت ما تأثیر گستردهای بر ایران و خاورمیانه داشته است... اگر حرف مرا قبول ندارید از ظریف بپرسید»! شرم آور نیست؟! هست!
۶- آقای ظریف فراموش کرده است که دهها میلیون نفر در ایران و چند برابر بیشتر در سراسر جهان اسلام و حتی از ملتهای آزاده و غیرمسلمان در تشییع پیکر مطهر شهید سلیمانی شرکت کرده و در فراق او خونگریستند. این تشییع پر شکوه به اعتراف دوست و دشمن همانند تشییع پیکر مطهر امام راحل (ره) در تاریخ معاصر بینظیر - و نه کم نظیر- بوده است. و این در حالی است که مردم، قاسم سلیمانی و بینش و منش او را میشناختند و با آگاهی کامل از مکتب او در تشییع پیکر مطهرش شرکت کرده بودند. از این روی با جرأت و بدون کمترین تردیدی میتوان گفت، بدگویی ظریف درباره سردار دلها، اولاً؛ اهانت آشکار به صدها میلیون مسلمان و آزاده جهان و دهها میلیون تن از مردم پاکباخته ایران است. ثانیاً؛ شهید سلیمانی برجستهترین نماد مبارزه با تروریستهاست، بنابراین آقای ظریف در اظهارات سخیف خود علیه سردار سلیمانی، با تروریستهای تکفیری و قاتل صدها هزار زن و مرد و کودک بیگناه فالوده خورده است و ثالثاً؛ با قاتلان آن شهید بزرگوار از جمله، ترامپ و پمپئو و نتانیاهو و بنسلمان و... اعلام همبستگی کرده است!
باید برای جناب ظریف که نشان داده است با نظام و مردم این مرز و بوم
نامحرم است این رباعی را از قول سعدی گوشزد کرد که؛
آن یکی در سماع رندان شد
زآن میان گفت شاهدی بلخی
گر ملولی ز ما تُرش منشین
که تو هم در میان ما تلخی
۷- یکی از مضحکترین واکنشها به فایل صوتی ظریف، موضع برخی از دولتمردان و رسانههای تحت امر آنهاست که به جای اعتراض به ظریف و ابراز شرمندگی و اعلام انزجار از اظهارات ضددینی و ملی او، هیاهو به راه انداخته و برای رَد گمکردن، زبان به اعتراض گشودهاند که چه کسی این فایل صوتی را که «محرمانه»! بوده است، لو داده و منتشر کرده است؟! ظاهراً این جماعت شعور مردم را دستکم گرفته و با شعور دمدستی خود به مقایسه نشستهاند! چرا که؛
الف: این فایل در اختیار تهیهکنندگان آن، یعنی دولتمردان در مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری و تحت مدیریت آقای آشنا
بوده است و کسانی که در تهیه آن دست داشتهاند نیز برخی از افراد بدسابقهاند که در کارنامه خود زندانی شدن به جرم همراهی با دشمنان اسلام و انقلاب و نظام را دارند. فایل صوتی در اختیار این قماش بوده است، آقایان چرا رَد گم میکنند و نعل وارونه میزنند؟!
ب: آقایان اگر متن این مصاحبه و فایل صوتی را تائید نمیکنند چرا آن را تهیه کردهاند؟! و اگر مورد تائیدشان است چرا از انتشار آن مضطرب شدهاند؟!
ج: دستپاچگی دفتر رئیسجمهور از انتشار این فایل صوتی به وضوح نشان میدهد که میدانند، دست به چه خیانتی زدهاند!
و اگر اینگونه نبود، چرا از انتشار آن ابراز نگرانی میکنند؟!
د: هیاهوی مدعیان اصلاحات و دفتر رئیسجمهور درباره اینکه چه کسی فایل صوتی را منتشر کرده است به وضوح نشانه فرار از خیانتی است که مرتکب شدهاند. وگرنه، اولاً یافتن کسی که فایل را منتشر کرده است همانگونه که گفته شد بسیار آسان است و متهم اصلی در میان خودشان است و ثانیاً سر و صدای آنها در این خصوص مانند آن است که قتلی اتفاق افتاده و کسی یا کسانی قاتل را معرفی کردهاند و آقایان به جای دستگیری و مجازات قاتل که اولویت وظیفه آنهاست، قاتل را رها کرده و دنبال کسی میگردند که او را لو داده است! آیا این نشانه آن نیست که خودشان در قتل دست داشتهاند؟!
۸- و بالاخره اگرچه در این باره گفتنیهای فراوان دیگری نیز هست ولی یادداشت پیشروی را با اشاره به این نکته که
جانِ کلام است به پایان میبریم و آن، اینکه براساس شواهد موجود و آنچه مورد اشاره قرار گرفت، فایل صوتی یاد شده برخلاف ادعا و های و هوی آقایان، محرمانه نبوده و از سوی دولت و با خودسوزی ظریف و برای انتشار تهیه شده است. مخاطب آن نیز مردم ایران نیستند بلکه دولت آقای روحانی از این طریق برای دشمن پیام فرستاده و اعلام میکند که برای جلب نظر آمریکا، همه توانی که در چنته داشته است به کار گرفته و اگر در این راه به موفقیتی دست نیافته و نتوانسته است ایران اسلامی را به دام آمریکا و متحدانش بکشاند، تقصیر از دولت نبوده است بلکه نیروهای
پا به رکاب و از جان گذشته اسلام و انقلاب نظیر سردار سلیمانی مانع اصلی بودهاند! به بیان دیگر این پیام را باید بیانیه پوزش دولت
از آمریکا و خدا حافظی در پایان دوره ۸ ساله دانست!
حسین شریعتمداری
بسم الله الرحمن الرحیم
پیامهایی از ادعیه روزهای ماه رمضان
پیام روز شانزدهم: ابرار و اشرار
اللهمّ وَفّقْنی فیهِ لِموافَقَةِ الأبْرارِ وجَنّبْنی فیهِ مُرافَقَةِ الأشْرارِ وأوِنی فیهِ بِرَحْمَتِکَ الى دارِ القَرارِبالهِیّتَکِ یا إلَهَ العالَمین.
خدایا توفیقم ده در آن به سازش کردن نیکان ودورم دار در آن از رفاقت بدان وجایم ده در آن با مهرت به سوى خانه آرامش به خدایى خودت اى معبـود جهانیان.
ویژگی های ابرار
1 - صاحب بهترین ها: قال تعالی: «و ما عندالله خیر للابرار» (1) ; «آنچه نزد خداست برای نیکان از هرچیز بهتر است.»
2 - غرق نعمت ها: قال تعالی: «ان الابرار لفی نعیم » (2) ; «محققا نیکوکاران درون نعمت ها متنعم اند.»
ویژگی های اشرار
1 - پیشوایان گمراه و گمراه کننده: قال علی علیه السلام: «ان شر الناس عندالله امام جائر ضل و ضل به (3) ; بدترین مردم، پیشوایان گمراه و گمراه کننده اند.»
و نیز آن امام بزرگوار موارد زیر را از اشرار شمردند:
2 - «من لا یقبل العذر; کسی که عذر را نمی پذیرد.»
3 - «من لایبالی ان یراه الناس مسیئا; کسی که ابا ندارد که مردم او را گناهکار ببینند.»
4 - «العلماء اذا فسدوا; عالمان، زمانی که فساد کنند.»
5 - «المشاؤون بالنمیمة; سخن چینان.»
6 - «المفرقون بین الاحبة; کسانی که بین دوستان تفرقه می اندازند.»
1. آل عمران / ۱۹۸٫
2. مطففین/ ۲۲٫
3. غرر الحکم، ماده شر. (موارد شش گانه ویژگی های اشرار از این کتاب نقل شده است.
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضان پیام دعای روز شانزدهم
تفسير شرف_ بخش شانزدهم.pdf
399K
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضا ن - بخش شانزدهم تفسيردعاى سحر
سحرخیزی و شب زنده داری16.pdf
77.5K
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضان با قرآن سی روز، سی درس بر اساس تفسیر نور
غزوه بدر، کلید فتوحات پیامبر(ص).pdf
858K
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضان جنگ بدر
🔴 #مرد_میدان_ها | قابل توجه جناب ظریف‼️
🔻جناب آقای ظریف شما در سفر اخیر خود به عراق در فرودگاه بغداد به محل شهادت سردار سلیمانی رفتید و عکس شما منتشر شد.
🔹آن جایی که شما ایستادید و عکس گرفتید میدان نبرد نبود میدان دیپلماسی بود. آیا این موضوع از نظر شما مخفی است؟
🔹 #حاج_قاسم در میدان دیپلماسی به شهادت رسید نه در میدان نبرد. او با نخست وزیر عراق قرار ملاقات داشت.
🔹حاج قاسم یکی از ورزیده ترین دیپلماتهای ایرانی بوده است. بخش مهمی از فعالیتهای حاج قاسم فعالیتهای دیپلماتیک او در منطقه بوده است. او در میدان نبرد سرزمینها را آزاد میکرد و در میدان دیپلماسی تصمیمها را تغییر میداد.
🔹آیا شما توانستید در طول وزارت خود به اندازه حاج قاسم در سطح بین المللی تصمیم سازی کنید؟
🔹حاج قاسم در میدان دیپلماسی همکار شما بود کاش در مصاحبههای خود به این نکته هم اشاره میکردید
🔹حفظ وحدت و هماهنگی نیروها در منطقهای که دشمن برای ایجاد اختلاف در آن میلیاردها دلار خرج میکند کار بسیار دشواری است که حاج قاسم موفق به تحقق آن شد. وحدتی که حاج قاسم در بخش مهمی از جهان ایجاد کرد برخی از دیپلماتها در کشور خودشان هم نتوانستد ایجاد کنند.
🔹حاج قاسم آمریکا را در میدان دیپلماسی هم ناکام گذاشت. او دشمن را دقیق شناخته بود و میدانست در میدان دیپلماسی با چه کسی روبروست.
🔹او مانند یک سیاستمدار ورزیده همواره حامی منافع ملی بود و در این راستا با تمام توان از دولت حمایت میکرد و اجازه نمیداد با گفتارش دشمن راهی برای ایجاد اختلاف و دوگانگی در کشور ایجاد کند. در تمام دوران مبارزاتی حاج قاسم یک کلیپ صوتی از او ندارید که به وحدت و انسجام ملی آسیب بزند.
🔹آیا دیپلماتی که گفتارش موجب بهره برداری اینترنشال میشود یک دیپلمات حرفهای است؟
🔹آیا دیپلماتی که به تبعات سوء سخنانش توجه نکند یک دیپلمات حرفهای است؟
🔹یک دیپلمات در شرایط حساس به وحدت ملی و انسجام ملی به عنوان یک سرمایه بیبدیل نگاه میکند که نباید به آن خدشهای وارد شود. این درس را بارها سردار سلیمانی به همه دیپلماتهای ماداده بود. وقتی آمریکا آقای ظریف را تحریم کرد بلافاصله سردار سلیمانی به دیدار آقای ظریف رفت و با این دیدار پیام وحدت را به دشمن مخابره کرد. سردار سلیمانی از آقای دکتر روحانی حمایت میکرد چون عمیقا میدانست که وحدت چقدر ارزشمند است. او در میدان دیپلماسی حرفهای عمل میکرد.
🔹مناسب است نیروی محترم قدس بخشی از فعالیتها و موفقیتهای حاج قاسم در میدان دیپلماسی را برای مردم عزیز بیان کند.
🔹هدف دشمن القاء دوگانه میدان نبرد و میدان دیپلماسی است. در حالی که حاج قاسم مرد هر دو میدان بود. و در هر دو میدان موفق بود.
🔹دشمن میخواهد القاء کند آنها که اهل میدان نبرد هستند سیاست را نمیشناسند! این دروغ است. حاج قاسم سیاست را میشناخت و با آن زندگی میکرد.
☘️ حاج قاسم مرد میدان نبرد بود
☘️ حاج قاسم مرد میدان دیپلماسی بود.
☘️ حاج قاسم مرد میدان عبادت و نیایش بود.
☘️ او مانند مولایش #مرد_میدان_ها بود
درس هایی از معراج پیامبر اكرم.pdf
513.8K
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضان معراج
بسم الله الرحمن الرحیم
پیامهایی از ادعیه روزهای ماه رمضان
پیام دعای روز هفدهم: انجام اعمال صالح
«اللَّهُمَّ اهْدِنِی فِِیهِ لِصَالِحِ الْأعْمَالِ وَاقْضِ لِِی فِِیهِ الْحَوَائِجَ وَالْآمَالَ یَا مَن لاَ یَحتَاجُ اِلَی التَّفسِیرِ وَالسُّؤالِ! یَا عَالِماً بِمَا فِِی صُدُورِ الْعَالَمِِینَ! صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطَّاهِرِینَ؛
خدایا! مرا در این روز به شایستهترین اعمال راهنمایی کن و آرزوها و حاجتهای مرا برآور،ای کسی که احتیاج به بیان و درخواست نداری!ای دانا به آنچه که در سینههاست! بر محمد و آل پاکش درود فرست!»
بعضی از مردم برای خدمت به دیگران هیچ علاقهای ندارند و همچون طلبکاران در انتظار کمک و یاری دیگران نشستهاند. آنان با اینکه امکانات کافی نیز دارند؛ ولی همچنان منتظر مساعدت بیشتر هستند.
از سوی دیگر، با نیکانی روبهرو میشویم که در راه خدمت به خلقالله که یکی از اعمال صالح است، چنان شیفته و از خود باختهاند که سر از پا نمیشناسند و هر شب به امید آن میخوابند که فردا، باری از دوش درماندهای بردارند و دلهای شکستهای را آرامش بخشند. اینان نه تنها از خدمت به مردم خسته نمیشوند؛ بلکه هر روز در این راه تشنهتر میشوند. در حقیقت آنان محبوب خداوندند که رفع نیاز مردم دردمند به دست آنان سپرده شده است.
پیامبر رحمتصلیاللهعلیهوآله میفرماید: «اِذَا اَرَادَ اللهُ بِعَبْدٍ خَیْراً صَیَّرَ حَوَائِجَ النَّاسِ اِلَیْهِ؛ (1)
وقتی خداوند برای بندهای خیر بخواهد، حاجت مردم را در دست او قرار میدهد.»
هر کاری میتواند آثار مثبت یا منفی در برداشته باشد. خداوند بزرگ به انسان حق انتخاب داده است و انسانهای شایسته کسانی هستند که راههای مفید را میپیمایند. اینان فرصتهای الهی را از دست نمیدهند و با نیت خداپسندانه، برای رفع نیاز خود و دیگران میکوشند. برعکس، انسانهای ناسپاس، نعمتهای الهی را به رایگان از دست میدهند و در برخورد با نیازمندان، آنان را به تمسخر میگیرند.
اینان میگویند: «اگر خدا میخواست به فقیران روزی میداد و به کمک ما نیازی نیست.»
اینگونه افراد نمیدانند که کمک به نیازمندان، انسان را از سقوط به پستیها و حوادث ناگوار و ناگهانی در امان نگاه میدارد.
نیکوکاری و صدقة پنهانی و آشکار از کارهایی است که مایة سپیدرویی انسان در جهان آخرت خواهد شد.
پیامبر گرامی اسلامصلیاللهعلیهوآله در توصیه به این عمل پسندیده میفرماید: «صَنَائِعُ الْمَعْرُوفِ تَقِی مَصَارِعَ السُّوءِ؛ (2)
نیکوکاری، انسان را از مرگهای ناگوار در امان نگاه میدارد.»
(1). نهج الفصاحه، ابو القاسم پاینده، انتشارات جاویدان، بیتا، ش 1458.
(2). همان، ش 1852.
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضان پیام دعای روز هفدهم