🌸🌷🌸🌷🌸🌷🌸🌷
⁉️آیا آیه ی مباهله اثبات امامت حضرت امیرالمومنین(علیه السلام) است؟
شیخ مفید(رحمه الله علیه)در اثبات برترى امام على (علیه السلام) بر همگان به جز رسول خدا (صلی الله علیه و آله)، چند استدلال ذکر مى کند و پیش از هر دلیل دیگرى به سراغ آیه مباهله (آل عمران: ۶۱) مى رود و مى گوید:
✅این آیه مى فهماند که على (علیه السلام) به منزله جان رسول خداست و مى دانیم که رسول خدا (صلی الله علیه و آله) در میان همه انسانها افضل است [پس على افضل از همه انسانها به جز رسول خداست.]
✅در این آیه «ابنائنا» بر حسن و حسین (علیهما السلام) صدق مىکند و منظور از «نساءنا»، فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و مقصود از «انفسنا»، على (علیه السلام) است و منظور از «نفس» چیزى همانند خون و هوا که قوام پیکره مادى انسان بدان مى باشد، نیست و مراد از «انفسنا»، رسولخدا(صلی الله علیه و آله)نیست؛ چرا که درست نیست انسان به سوى خود، نفس خود را فراخواند بلکه مراد کسى است که در عزت، کرامت، محبت، ریاست، ایثار، بزرگى و جلالت در نزد خداوند سبحان جایگاهى چون رسول خدا (صلی الله علیه و آله) داشته باشد و اگر هیچ دلیل دیگرى وجود نمى داشت که حاکى از برترى پیامبر بر على (علیه السلام) باشد.
📚شیخ مفید،رساله تفضیل امیرالمؤمنین(علیه السلام)،ص ۳۵
🌺🌷🌺🌷❤🌷❤🌷
⚘🌸⚘🌸⚘🌸⚘
💎💎💎 عظمت و شرافت دعای مباهله برای قرائت در روز مباهله
حسین بن خالد از حضرت صادق علیه السلام نقل می کند که پدر بزرگوار ایشان حضرت باقر علیه السلام فرمود: اگر بگویم که اسم اکبر خدا در این دعا نهفته است، راست گفته ام. اگر مردم می دانستند که این دعا به سرعت به اجابت می رسد، برای آموختن آن می شتافتند. من این دعا را می خوانم و سپس حوائجم را از خداوند درخواست می کنم و آنها برآورده می گردد. این دعا همان دعای مباهله است که جناب جبرئیل بر رسول خدا صلّی الله علیه و آله نازل شد و آن را به ایشان آموخت و سپس عرض کرد: تو و جانشین و دو نوه و دخترت از منزل بیرون بیایید و با قوم نصاری مباهله کنید و این دعا را بخوانید.
سپس حضرت صادق علیه السلام فرمود: هروقت مهیّای راز و نیاز با خداوند شدید، این دعا را حتماً بخوانید، که آنچه نزد خداست ، بهتر و پایدارتر است، این دعا از گنج های دانش است، پس به آن توسّل جسته و آن را از نااهل؛ یعنی از نابخرادان و منافقین کتمان نمایید.
📚اقبال الاعمال، ص845-846
🌾🍀🌾🍀🌾🍀🌾🍀
🌷🍀🌾🍀🌷🍀🌷
📣📣 فضیلت و مراقبات روز ۲۴ ذیالحجّه فردا دوشنبه روز مباهله است.
💎 روزی که رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلّم با نصاراى نجران مباهله كردند و پيش از مباهله عبا بر دوش مبارک گرفته، حضرت اميرالمؤمنين و فاطمه و حسن و حسين عليهم السّلام را زير عبا جا داده و فرمودند: پروردگارا هر پيامبرى را اهل بيتی بوده است، كه مخصوصترين خلق نسبت به او بودند، خدايا اينان اهل بيت من هستند، از ايشان شک و گناه را برطرف ساز، و پاک كن ايشان را پاک كردنى كامل، پس جبرئيل نازل شد و آيه تطهير را در شأن ايشان فرود آورد، آنگاه رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم آن چهار بزرگوار را براى مباهله به بيرون بردند، چون نگاه نصارى بر ايشان افتاد، و حقيقت آن حضرت و آثار نزول عذاب را مشاهده كردند، جرأت بر مباهله را از دست داده، و استدعاى مصالحه و قبول جزيه كردند.
💎 همچنین در اين روز حضرت اميرالمؤمنين علی عليهالسّلام در حال ركوع انگشتر خود را به سائل دادند، و آيه💥 «إِنَّما وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذينَ آمَنُوا الَّذينَ يُقيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤتُونَ الزَّكاةَ وَ هُم راكِعُونَ» در شأن آن حضرت نازل گشت.
🍃 روز بیست و چهارم ذیالحجّه آداب بسیار ارزشمند و ثوابهای بسیار زیادی دارد:
🔅🌹 اوّل: غسل
🔅🌹 دوّم: روزه
🔅🌹 سوّم: خواندن دو رکعت نماز، که در وقت و کیفیت و ثواب مانند نماز روز عید غدیر است و البتّه “آیت الکرسی” در نماز مباهله باید تا “هم فیها خالدون” خوانده شود. بدین کیفیت:
🌹دو رکعت نماز، حدود نیم ساعت مانده به اذان ظهر بخواند، در هر رکعت:
▪️یک بار سوره «حمد»
▪️ده بار سوره «توحید»
▪️ده بار «آیت الکرسی (تا هم فیها خالدون)»
▪️ده بار سوره «قدر»
▫️براساس روایات، خواندن این نماز ثواب صد هزار حج و صد هزار عمره را دارد و باعث برآمدن حوائچ دنیوی و اخروی با سهولت و عافیت میشود، انشاءالله
🔅🌹 چهارم: خواندن دعای مباهله
این دعا شبیه به دعای سحر ماه رمضان است، و شیخ طوسی و سیّد ابن طاووس آن را با اختلاف نقل کردهاند، روایت شیخ طوسی در کتاب"مصباح" در مفاتیح الجنان نقل شده است:
💥اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک مِنْ بَهَائِک بِأَبْهَاهُ وَ کلُّ بَهَائِک بَهِی اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک بِبَهَائِک کلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک مِنْ جَلالِک بِأَجَلِّهِ وَ کلُّ جَلالِک جَلِیلٌ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک... (برای خواندن متن کامل دعا به مفاتیح الجنان مراجعه شود)
💠 از امام صادق علیه السّلام نقل شده است که میفرمایند،💠 امام باقر علیه السّلام فرمودند:
اگر بگویم اسم اعظم خداوند در دعای روز مباهله میباشد، راست گفتهام و اگر مردم میدانستند این دعا چه اثری در اجابت دعا دارد، با تمام توان برای آموختن آن تلاش میکردند. من نیز (امام باقر علیه السّلام) برای برآورده شدن حاجاتم این دعا را میخوانم و به نتیجه میرسم. آن، همان دعای مباهله است که این آیه در شأن آن نازل شد: "بگو بیایید فرزندان ما و شما، زنان ما و شما، نفسهای ما و نفسهای شما را گرد آوریم و آنگاه مباهله نماییم....". این دعا را جبرئیل برای رسول خدا صلّی الله عليه و آله و سلّم آورد و فرمود: با وصی، دو نوه و دخترت علیهم السّلام، با آنان مباهله کن و این دعا را بخوان!
▫️دعایی که قرار بود پیغمبر صلّی الله علیه و آله و سلّم در ماجرای مباهله بخوانند تا بر گروه مقابل، عذاب نازل شود، همین دعاست.
🔅🌹 پنجم: دعایی که شیخ طوسی و سیّد ابن طاووس پس از دو رکعت نماز و هفتاد مرتبه استغفار، روایت کردهاند. اول آن دعا “الحمد للّه ربّ العالمین” است.
🔅🌹 ششم: صدقه به تهيدستان به خاطر پيروى از امیرالمؤمنین علی علیه السّلام، مولای همهی مردان و زنان با ايمان
🔅🌹 هفتم: زیارت امیرالمومنین علیه السّلام
🔅🌹 هشتم: خواندن زیارت جامعه
التماس دعا
🍃🌸🌹🍃🌸🌹🍃🌸🌹🍃
بصیرت:
🌷🌾🌷🌾🌷🌾🌷
امام باقر عليه السلام :
لَحَديثٌ واحِدٌ تأخُذُهُ عَن صادِقٍ خَيرٌ لَكَ مِنَ الدُّنيا و ما فِيها ؛
امام باقر عليه السلام :
يك حديث كه آن را از فردى راستگو فرا مى گيرى ، براى تو بهتر است از دنيا و آنچه در آن است .
الأمالى ، مفيد ، ص 42 .
🌾🌸🌾🌸🌾🌸🌾
🌺🌾🌺🌾🌺🌾🌺
📜تفسیر مناجات خمس عشر
💢یکی از مهمترین چیزهایی که در زندگی امروز ما غافل شده حتی در بین مذهبی های ما مناجات های حضرت سجاد (ع) هست، چه مناجات خمس عشرش که در مفاتیح آمده و چه دعاهای صحیفه ی سجادیه..
👌سعی می کنیم با رویکردی مهدوی این دعاها و مناجات های خمس عشر و دعاهای صحیفه سجادیه را ان شاءالله داشته باشیم تا فردای قیامت امام سجاد نگوید تو شیعه ی من بودی چرا مناجات خمس عشر را یکبار نخواندی؟ چرا صحیفه سجادیه من را یکبار نخواندی؟ اینها را چطور می خواهیم جواب بدهیم. نهج البلاغه که نخواندیم، صحیفه سجادیه که نخواندیم، مناجات های خمس عشر که نخواندیم، کتابهای حدیثی شیعه هم که نخواندیم پس چطور می خواهیم بگوییم ما شیعه هستیم؟❌
🔹اسما، شیعه شناسنامه ای؟ این القاب و این اسم ها فردای قیامت به درد ما نمی خورد، به والله قسم آن چیزی که از من و شما می خواهند «الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ..» است چرا متوجه نیستیم؟ تا به حال شده در قنوت نمازهایمان چه مستحب، چه واجب یکی از مناجات های خمس عشر را بخوانیم؟ نشده نه..! اول به خودم می گویم چرا؟ بیست سال عمر گرفتیم، سی سال، چهل سال، پنجاه سال از خدا عمر گرفتیم یکبار حقش نبود ما در قنوت نمازهایمان مناجات خمس عشر را بخوانیم! الان که دیگر در موبایل همه مفاتیح هست مناجات خمس عشر هم در آن است.
💠می خواهی توبه کنی از گناهانت امام سجاد (ع) مناجات دارد. قشنگ منو داده، می خواهی توی پدر در حق بچه ات دعای کنی در صحیفه سجادیه امام سجاد دعایش را نوشته! توی بچه می خواهی برای پدر و مادرت دعا کنی قشنگ امام سجاد در صحیفه سجادیه دعایش را برای تو گذاشته، دعای طلب استغفار می خواهی بکنی امام سجاد برایش گذاشته، می خواهی به سمت خدا رغبت پیدا بکنی امام سجاد در مناجات خمس عشر برایت گذاشته..
⚠️مناجات خمس عشر هر کدامش تقریبا یک صفحه هست، یعنی نمی توانستیم در قنوت نمازهایمان این یک صفحه را بخوانیم؟ نمی شد؟! می شد فضای مجازی و تلویزیون به ما اجازه نمی دهد. ❌
📖مناجات خمس عشر امام سجاد (ع) تشکیل شده از پانزده مناجات امام است: مناجات توابین، مناجات رغبت کنندگان، مناجات راجین یعنی آنهایی که به سمت خدای متعال رجاء و امید دارند! مناجات طالبین مناجاتی آنهایی که طالب این هستند به سمت خدای متعال بروند.. کلا مناجات هایی با موضوعات متعدد در مناجات خمس عشر هست که در مفاتیح الجنان کامل آمده.
استاد احسان عبادی
🍀⚘🍀⚘🍀⚘🍀
🌺🌷🌺🌷🌺🌷
امام باقر عليه السلام :
تَزَيَّنْ لِلّهِ بِالصِّدقِ فِي الأعمالِ ؛
امام باقر عليه السلام :
با راست كردارى ، خود را براى خداوند بياراى .
. بحار الأنوار ، ج 78 ، ص 164 .
🌸🌾🌼🌾🌸🌾🌼
✨﷽✨
🍀⚘🍀⚘🍀⚘
🔰امام علي (عليه السلام) فرمودند: لِلمُؤمِنِ ثَلاثُ ساعاتٍ: فَساعَةٌ يُناجي فيها رَبَّهُ، وساعَةٌ يَرُمُّ مَعاشَهُ، وساعَةٌ يُخَلّي بَينَ نَفسِهِ وبَينَ لَذَّتِها في ما يَحِلُّ ويَجمُلُ. ولَيسَ لِلعاقِلِ أن يَكونَ شاخِصا إلاّ في ثَلاثٍ: مَرَمَّةٍ لِمَعاشٍ، أو خُطوَةٍ في مَعادٍ، أو لَذَّةٍ في غَيرِ مُحَرَّمٍ ؛
💬 مؤمن را سه وقت است:
1⃣وقتى كه در آن، با پروردگارش مناجات مى كند ؛
2⃣و وقتى كه گذران زندگى اش را سامان مى دهد ؛
3⃣و وقتى كه از آن چه حلال و زيبا است، براى خود لذّت برمى گيرد.
💬 و خردمند را سزاوار نيست كه جز در پى سه چيز باشد:
1⃣سامان دادن معيشت،
2⃣گام نهادن براى روز قيامت،
3⃣يا لذّت برگرفتن از آن چه حرام نيست.
📗 تحف العقول: ۲۰۳، الأمالي للطوسي: ۱۴۷ 🍀🌷🍀🌷🍀🌷🌷