eitaa logo
اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
2.7هزار دنبال‌کننده
617 عکس
156 ویدیو
195 فایل
در این کانال به دلایل ریشه ای تورم و بیکاری و بی ثباتی اقتصادی از منظر تحولات انرژی خواهیم پرداخت.
مشاهده در ایتا
دانلود
گزارش تحولات بخش واقعي اقتصاد ايران در سال 1401.pdf
395.5K
گزارش تحولات بخش واقعي اقتصاد ايران در سال ۱۴۰۱- بانک مرکزی.pdf
نرخ رشد اقتصادی سال ١٤٠١-مرکزآمارایران.pdf
518K
نرخ رشد اقتصادی سال ١٤٠١ - مرکز آمار ایران.pdf
روندپژوهی مهاجرت داخلی در ایران طی سی سال اخیر (1365-1395).pdf
1.98M
روندپژوهی مهاجرت داخلی در ایران طی سی سال اخیر (1365-1395).pdf
نظریه های تعیین نرخ ارز در ایران؛ ملاحظات و چالش ها.pdf
2.19M
نظریه های تعیین نرخ ارز در ایران؛ ملاحظات و چالش ها.pdf
‏کند شدن تخریب شاخص های اقتصاد ایران به دلیل کاهش قیمت جهانی نفت و اقدام دولت در تثبیت نرخ ارز نیما (۲۸۵۰۰ تومان) است. جهانی سازی دستوری قیمت انرژی، فلزات و... موجب تورم و این مسأله براساس نظریه PPP به شدت موجب کاهش ارزش پول ملی می شود. با کاهش قیمت نفت، قیمت ارز کاهش نمی یابد!
سی و سه سال روند آمار انرژی کشور.pdf
7.46M
سی و سه سال روند آمار انرژی کشور(۱۳۶۷-۱۳۹۹) .pdf
سالنامه آماری سازمان راهداری - سال 1400-خلاصه آمار مديريتي.pdf
228.4K
سالنامه آماری سازمان راهداری - سال 1400-خلاصه آمار مديريتي.pdf
اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
سالنامه آماری سازمان راهداری - سال 1400-خلاصه آمار مديريتي.pdf
براساس گزارش سالنامه آماری ۱۴۰۰ سازمان راهداری و حمل و جاده ای تعداد مسافر جابجا شده در سطح کشور در سال ۱۳۹۱ تعداد ۴۱۶ میلیون سفر بوده که با کاهش دائمی شدید به ۱۱۹ میلیون سفر در سال ۱۴۰۰ رسیده است. این کاهش ۷۱/۴% سفرهای عمومی، شوکه کننده بوده و حاوی درسهای تلخ فراوانی است.
به اهداف دولت آمریکا برای بخش انرژی در بودجه ۲۰۲۴ بطور دقیق توجه کنید. بعنوان مثال، قیمت گاز این کشور یک پنجم (۲۰٪) قیمت آن در هلند و انگلستان است ولی در این سند هیچ اشاره ای به افزایش قیمت نمی کند بلکه توسعه عدالت انرژی را یکی از اهداف اصلی بودجه تعیین می کند چیزی که در این کشور وجود ندارد و تا اسمش میاید عده ای با برچسب زدن، شروع به تمسخر و لوث کردن مساله می کنند. حتما دلیلی دارد!!
چیزی که در مسأله انرژی دوستان توجه نمی کنند اینست که مسیر اشتباه است نه اعداد! یعنی بحث تثبیت و... نیست بلکه تحمیل تأثیر و تغییرات قیمت جهانی در داخل است که اثر نادیده دیگری هم دارد و آن تورم جهانی است که قیمت جهانی درمسیر تورم ۵% است ولی در داخل ارز خارجی متأثر از تورم ۵۰% است!!
‏براساس اخبار منتشره نرخ تسعیر ارز نیما برای صنایع پالایشگاه ها و پتروشیمی ها از ۲۸۵۰۰ به ۳۷۹۰۰ تومان افزایش یافته است نرخ این افزایش ۳۳% می باشد و منتظر تأثیر زنجیره ای این مسأله باشید. فقط نرخ مورد نظر را حفظ کنید!
‏با ابلاغ دستورالعمل جدید توسط دولت، ‎ به عنوان نهاد مالی پشتیبان ثانویه با هدف جلوگیری از تأخیر و یا توقف اجرای پروژه ها به چهار ضلعی دولت، متقاضی، سازنده و بانک اضافه شد. مقرر شده است در صورت ناتوانی متقاضی ‎ در پرداخت تعهدات مالی، صندوق جایگزین متقاضی شود.
‏ماده ۷۱ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت: به شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی اجازه داده می شود به منظور حفظ و صیانت از سرمایه های ملی قیمت فرآورده های نفتی به جز (نفتگاز، نفت سفید، نفتکوره، بنزین و گاز طبیعی مصرفی داخل کشور) را براساس ‎ و با رعایت صرفه و صلاح کشور تعیین و به فروش برساند. 👈 فقط تصویر بالا رو ببینید.
هرکشوری گفتمان خاص اقتصادی خودش را دارد، درکشور ما چرا گفتمان خاص اقتصادایران شکل نگرفته وهنوز ادبیات مبتنی بر نظام تولید،توزیع،مصرف و فرهنگ دیگر کشورها گفتمان شناخته شده تر هستند؟ یکی از دلایل اصلی(نه همه دلایل)شکل نگرفتن گفتمان خاص اقتصادایران، صداوسیما می باشد.
ماده (2) قانون نفت: منابع نفت کشور جزء انفال و ثروت‌های عمومی است و طبق اصل 45 قانون اساسی در اختیار حکومت اسلامی می‌باشد و کلیه تأسیسات‌و تجهیزات و دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری‌هایی که در داخل و خارج کشور توسط وزارت نفت و شرکت‌های تابعه به عمل آمده و یا خواهد آمد، متعلق به‌ملت ایران و در اختیار حکومت اسلامی خواهد بود.
هدایت شده از پازلِ اقــتصاد 📊
‏🔴تغییر نرخ ارز محاسباتی فراورده‌های ویژه پالایشگاهی در بورس کالا از ۲۸٬۵۰۰ به ۳۷٬۹۰۰ تومان 🔹تغییرات قیمت پایه فرآورده های نفتی در بورس کالا و انرژی در تاریخ ۳ تیر ۱۴۰۲ نسبت به ۱۷ خرداد ۱۴۰۲(اقتصاد آنلاین) ♦️بدترین روش تأمین ‎. سازمان برنامه و وزارت اقتصاد در یک تبانی و به اسم مبارزه با فساد و رانت، قیمت‌ها را افزایش دادند تا بتوانند ضمن پرداخت 80 هزار تومن بیشتر به برخی مردم، به بورس هم تنفس مصنوعی بدهند. اگر بخاطر مردم بود، باید پیمان سپاری کامل در 28500 انجام می‌شد. 🗣رضا غلامی 🆔@Economy_tweet
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
نکنید آقای رئیسی... نکنید... @syjebraily
اسیر لوپ مخربی شده ایم، با اینکه فیلم برعکس نمایش داده می شود و حقیقت توسط برخی رسانه ها وارونه جلوه داده میشود هیچکس نگفت دلیل کسری بودجه را باید در نظام مالیاتی و کیفیت بودجه جستجو کرد ولی دائما قیمت پایین بنزین را عامل کسری بودجه معرفی کردند در حالیکه حتی به اعداد رجوع نکردند!
همه چیز روشن است! فرض مثبت را در نظر می گیرم یعنی همه در پی حل مشکل تورم ایران هستیم، اما علت: ۱- همه اجماع داریم نقدینگی موجب تورم می شود. عده ای داستان را اینجا خاتمه می دهند و نسخه فریز کردن نقدینگی را می پیچند. اما علت انفجار نقدینگی: ۱- جهانی سازی قیمت نفتخام و گاز و محصولات آنها ۲- شکل گیری پدیده نقدینه خواهی ۳- شکل گیری نقدینگی متناسب با قیمتهای جهانی ۴- بروز تورم ۵-کاهش ارزش پول ملی همزمان مشکلات سنتی اقتصاد برقرار است: ۱- بی انضباطی و تخلف بانکها ۲-بی انضباطی بودجه ای ۳-ناکارآمدی دولتی ۴- رفتار اقتصاد نهادهای عمومی غیردولتی عمدتا مبتنی بر رانت حالا دعوا شکل داده میشود وحرفهای عجیب وغریب زده میشود ومشکل جهانی سازی انرژی به بنزین و قاچاق و بیش مصرفی بدون نگاه سیستمی تنزل داده میشود و متعصبین به نظریه مقداری پول به هیچ وجه حاضر به پذیرش نگاه جامع نیستند چون اغلب به بورس و بنگاه‌های پولدار متصل هستند! همه چیز روشن است! حالا جالب است همه معتقدند در کوتاه مدت نوسانات نرخ ارز منجر به تورم می شود. در تمام مناظره ها، همه موافقند که قیمتگذاری جهانی غلط است. ولی برچسب زدن ها و لشکرکشی ها ادامه پیدا می کند، مسأله حل نمیشود و به عناوین و القاب چپ و راست حواله داده می شود. اما اقتصاد ما مریض است.
⚠️نرخ تسعیر را بیشتر کن تا منابع هدفمندی ات تامین بشود؛ گزارشی عجیب از مرکز پژوهش های مجلس!!! 📌طبق گزارش مرکز پژوهش های مجلس در تاریخ ۳ خرداد ۱۴۰۲، درصورت تداوم سیاست تثبیت نرخ ارز ۲۸۵۰۰ تومانی، منابع هدفمندی با عدم تحقق حدود ۱۴۸ هزار میلیارد تومان همراه خواهد بود! ⛔️از ابتدای امسال تا حالا، ۴ بار نرخ تثبیت ارز تغییر کرده است! در ابتدای سال نیز همین روند تکرار شد و ابتدا معاون اول رئیس جمهور نرخ دلار قیمت پایه محصولات پتروشیمی و پالایشی را از ابتدای ۱۴۰۲ معادل نرخ نیمای کشف شده در مرکز مبادله ارز و طلای بانک مرکزی دانست. سپس رئیس کل بانک مرکزی در تاریخ ۱۳ فروردین ماه نرخ دلار محصولات پتروشیمی را همان ۲۸۵۰۰ تومان اعلام کرد. روز شنبه هفته جاری نیز، انجمن صنفی کارفرمایان صنعت پالایش نفت در اطلاعیه‌ای، افزایش نرخ دلار قیمت پایه فرآورده‌های نفتی از ۲۸۵۰۰ تومان به ۳۸ هزار تومان را اطلاع‌رسانی کرده بود. اما با گذشت دو روز، همین انجمن نرخ دلار را به قیمت های قبلی آن بازگردانده است! 〽️اینکه با تغییر نرخ ارز بخواهید عدم تحقق منابع هدفمندی یارانه ها را تامین کنید، کار بسیار اشتباهی هست! زیرا با افزایش نرخ تسعیر پتروشیمی ها و امثال آن، این تغییر ۳۳ درصدی در کل سلسله محصولات صنایع پایین دستی جریان پیدا می کند و موج سنگینی از تورم در حدود ۲۰۰ صنعت مرتبط با پتروشیمی ها و پالایشی ها را ایجاد می کند که تأثیر بسیار بیشتری در زندگی و معیشت مردم خواهد گذاشت! @jebhetse