#احکام #حرمت #ماهی
💠سوال: آيا خوردن ماهى هاى كوچك به صورت زنده #حلال است؟
✅جواب: خوردن نوع حلالِ آن اشكال ندارد.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #خرید
💠آیا سخنان حضرت آقا دربارهی خرید کالای داخلی به معنای فتوای حرمت خرید جنس خارجی در صورت وجود مشابه داخلی است؟ یا اینکه صرفاً یک توصیه است؟ یا اینکه حکم حکومتی است؟ در هر صورت چه نسبتی با نظرات دیگر مراجع تقلید دارد؟
✅پاسخ توسط حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین فلاحزاده -عضو دفتر استفتائات حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای :
✅جواب:اگرچه اینجا نمیتوانیم بگوییم که این فتوای شرعی است و اگر کسی یک مورد کالای خارجی خریده و بخواهد استفاده کند، او مرتکب کار حرام و گناه شده است، اما از طرف دیگر هم نمیتوانیم این سخنان را یک توصیهی ساده تلقی کنیم. ایشان در بیاناتشان تعبیر «باید» داشتند اما «باید» به معنای حرمت فقهی نیست. ولی به هر حال همهی کسانی که نظر حضرت آقا برایشان محترم است یا به کشورشان و تقویت اقتصاد کشورشان علاقه دارند، به دنبال پیشرفت کشورشان هستند، به این توصیه گوش دهند. فرقی هم نمیکند که این افراد مقلد مراجع دیگر باشند یا مقلد حضرت آقا. به هر حال مجتهد جامعالشرایطی که رهبری جامعه را بر عهده دارند و بر قلهی ادارهی کشور قرار دارند و از مسائل کشور به خوبی آگاه هستند، یک توصیهای به مردم میکنند و مردم اگر پیشرفت کشورشان را میخواهند باید به این توصیه گوش دهند.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #بانک
💠سوال: در یکی از بانکها حسابی وجود دارد به این صورت که اگر شخصی هر ماه مبلغ خاصی را به مدت پنج سال در بانک بگذارد و در آن مدت چیزی از آن برداشت نکند، بانک هم بعد از پایان آن مدت هر ماه مبلغ خاصی را به آن حساب واریز کرده و تا صاحب حساب زنده است به او میدهد، این معامله چه حکمی دارد؟
✅جواب: اين معامله وجه شرعی ندارد، بلکه ربوی است.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #حیوانات
💠سوال: متأسفانه همسايهاى داريم كه از روى ترحم #گربه را #غذا مىدهد همين امر موجب شده كه تعداد گربهها در كوچه زياد شود و موجب اذيت و آزار و احتمال بيمارى شده است لذا خواهشمندم بفرماييد آيا از نظر شرعى از بين بردن آنها چه حكمى دارد؟
✅جواب: دفع حيوان موذى اگر مملوک شخص ديگرى نباشد، جايز است و ظلم به حيوانى که اذيت نمىکند، جايز نيست.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #ازدواج
💠سوال: آقايى بخاطر محرم شدن با خانوادهاى، با دختر آن خانواده #صيغه #عقد موقت خوانده است مسأله ازدواج اين دختر با پسرى که نوه دخترى آن آقا مىباشد، چگونه است؟
✅جواب: آن دختر، جدّه ناتنى آن پسر محسوب شده و نمىتوانند با هم ازدواج كنند.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #خمس
💠سوال: اینجانب مبالغی به خاطر ساختمان منزل بدهکار هستم و این بدهکاری تا دوازده سال طول خواهد کشید، خواهشمندم مرا در رابطه با موضوع خمس راهنمایی فرمایید که آیا این بدهی از درآمد سال استثناء میشود؟
✅جواب: اقساط بدهى ساخت مسکن و مانند آن را هرچند مىتوان از درآمد کسب همان سال پرداخت نمود، ولى در صورت عدم پرداخت، از درآمد آن سال استثنا نمىشود، بلکه به باقىمانده درآمد سر سال خمسى، خمس تعلّق مىگيرد.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #حیوانات
💠سوال: خوردن #خرچنگ و #قورباغه و گوشت #نهنگ حلال است؟
✅جواب: حلال نيست. از حيوانات دريايى فقط ماهى فلسدار و ميگو و بعضى از پرندگان حلالند.
💠سوال: آيا مدفوع و امعاء و احشاء داخل شكم و سر و چشم ماهى حلال است؟
✅جواب:از ماهى آنچه كه حرام است خون و كثافات آن است و بقيه اعضاى آن حلال است.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #نماز
💠سوال: اهل #سنّت نماز مغرب را قبل از مغرب شرعی میخوانند، آیا جایز است در ایام #حجّ و غیر آن به آنها اقتدا کرده و به همان نماز اکتفا کنیم؟
✅جواب: معلوم نيست که نماز آنها قبل ازداخل شدن وقت باشد و شرکت در نماز جماعت آنها و اقتدا به آنان اشکال ندارد و مجزى است، ولى درک وقت نماز ضرورى است، مگر اين که خود وقت هم از موارد تقيه باشد.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #بانک
💠سوال: آیا گذاشتن پول در حسابهای سرمایهگذاری دراز مدت در بانکهای دولتهای غیر اسلامی که دشمن مسلمانان هستند و یا با دشمنان مسلمین هم پیمان میباشند، جایز است؟
✅جواب: سپرده گذاری در بانکهای دولتهای غير اسلامی فینفسه اشکال ندارد به شرطی که موجب افزايش قدرت اقتصادی و سياسی آنان که از آن بر ضد اسلام و مسلمين استفاده میکنند نشود و در غير اين صورت جايز نيست.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #بانک
✅سوال: اگر نظام بانکی ربوی باشد، قرض دادن به بانک از طریق سرمایهگذاری و یا قرض گرفتن از آن چه حکمی دارد؟
💠جواب: سپردهگذاری در بانک به عنوان قرضالحسنه و يا قرض گرفتن از آن بهصورت قرضالحسنه اشکال ندارد ولی قرض ربوی بهطور مطلق از نظر حکم تکليفی، حرام است هرچند اصل قرض از نظر حکم وضعی صحيح میباشد.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #بخشش
💠سوال: اگر كسى در زندگى اشتباه كند، آيا خدا او را مىبخشد يا بايد نااميد شد؟
✅جواب: توبه حقيقى و جدى به پيشگاه خداوند غفار، موجب بخشيده شدن گناه (اگرچه كبيره باشد) مىشود و نااميد شدن از حضرت حق، خود گناه است ولى بايد توجه داشت كه اگر حق الناس در ميان است، بايد پرداخت شود و نيز چنانچه حق الله از قبيل قضاى نماز يا روزه بر عهده شخص است بايد جبران شود.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #بانک
💠سوال: برادرم مقداری پول دارد که در بانک گذاشته و سودش را می گیرد. بنده می خواهم از ایشان این پول را قرض کنم، و جهت وام مسکن در بانک بگذارم، و سودی را که بانک به وی می دهد، من به ایشان بدهم. می خواستم نظر مرجع گرانقدر را در این مورد بدانم؟
✅ پاسخ: ربا و حرام است.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #نماز
💠سوال: آیا باید نماز ظهر بعد از اذان ظهر و نماز عصر بعد از دخول وقت آن خوانده شود؟ و همچنین آیا نماز مغرب و عشا هم باید هر کدام در وقت خود خوانده شوند؟
✅جواب: بعد از داخل شدن وقت دو نماز، مکلّف در خواندن هر دو نماز پشت سر هم بهصورت جمع و يا خواندن هر يک در وقت فضيلت خود مخيّر است.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #مشاغل
💠سوال: آيا نگهدارى و خريد وسايل و لوازمى که داراى عکسهاى « #باربى » که ساخت کشور #آمريکا مىباشد که با اهداف خاصى توليد شده جايز مىباشد؟
✅جواب: هرگونه خريد و فروش و نگهدارى وسايل و لوازمى که کمک به کشور غير مسلمان سازنده آن در جهت بهرهگيرى درآمد حاصل از ساخت آن در معارضه و مبارزه با اسلام و مسلمين باشد و يا موجب اشاعهى فساد گردد، جايز نيست.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #طلا
💠سوال: در زمان خريد لوازم عقد با اصرار خانواده همسرم و با اکراه اجازه خريد انگشتر طلاى سفيد را دادم و فقط براى چند لحظه در شب عقد و عروسى آنرا بدست کردم. حال با توجه به مردانه بودن آن آيا میتوانم آنرا بفروشم و از پول آن استفاده نمايم؟ در صورت منفى بودن پاسخ آيا مأذون هستم که آن را با طلاى زنانه معاوضه نمايم؟ در صورت مثبت بودن، پرداخت يا دريافت وجه براى تعويض چه حکمى دارد؟
✅جواب:اگر آن انگشتر قابل تغيير و تبديل باشد به شرطى که ندانيد خريدار و دريافت کننده آن را در مورد حرام بکار مىگيرد، در اين صورت واگذار کردن آن به ديگرى تحت عناوين مذکور در سؤال مانعى ندارد.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #خوردنی
💠سوال: آيا خوردن محتويات #صدف دريايى #حلال است؟
✅جواب: حلال نيست.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #مشاغل
💠سوال: اگر كسى كافىنت داشته باشد و بداند كه برخى مشتريان براى چت (گفتگو) با افراد نامحرم و همچنين رفتن به سايتهاى غيراخلاقى به كافىنت مىآيند، در اين وضعيت تكليف او به عنوان صاحب كافىنت چيست و كسب درآمد از اين راه ( با شرايط ذكر شده) چه حكمى دارد؟
✅جواب:با علم به اينكه مشترى از ابزارى كه در اختيار او قرار داده مىشود استفاده حرام مىکند، جايز نيست و كسب درآمد از اين طريق نيز اشكال دارد ولى در صورت شک در اينکه مشترى از آن بصورت حرام استفاده مىکند، اشكال ندارد.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #غیبت
💠سوال: اگر ما از وجود صفت عصبانيت در شخص آشنايى صحبت كنيم و بدانيم كه به احتمال زياد فرد مزبور ناراحت نمىشود آيا مرتكب غيبت شدهايم؟
✅جواب:نسبت به صفات ظاهره كه همه از آن آگاهی دارند اگر قصد هتك و تحقير نداشته باشد، اشكال ندارد.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #ورزش
💠سوال:در ورزش های رزمی گاهی ورزشکاران به یکدیگر ضرباتی می زنند که باعث شکسته شدن مثلاً انگشت، گوش یا بینی می گردد. آیا جایز است؟ در صورت رضایت و عدم رضایت چه حکمی دارد؟
✅جواب: اگر خوف خطر جانی و یا ضرر معتنی به در میان نباشد، با توافق طرفین مانع ندارد و اگر رضایت به مسابقه به معنای اعلام گذشت از دیه ـ در صورت تحقق موجب آن ـ باشد، ضامن دیه نیست و گرنه ضامن است.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #بانک
💠سوال: آیا بهرهای که بانکهای جمهوری اسلامی از مردم در برابر وامهایی که به آنان برای اموری مانند خرید مسکن و دامداری و کشاورزی و غیره میدهند، مطالبه میکنند، حلال است؟
✅جواب: اگر اين مطلب صحيح باشد که آنچه که بانکها برای ساخت يا خريد مسکن و امور ديگر به مردم میدهند به عنوان قرض است، شکی نيست که گرفتن بهره در برابر آن شرعاً حرام است و بانک حق مطالبه آن را ندارد، ولی ظاهر اين است که بانکها آن را به عنوان قرض نمیدهند بلکه عمليّات بانکی از باب معامله تحت عنوان يکی از عقود معاملی حلال مثل مضاربه يا شرکت يا جعاله يا اجاره و مانند آن است. بهطور مثال بانک با پرداخت قسمتی از هزينه ساخت خانه در ملک آن شريک میشود و سپس سهم خود را با اقساط مثلاً بيست ماهه به شريک خود میفروشد و يا آن را برای مدت معيّنی و به مبلغ خاصی به او اجاره میدهد در نتيجه اين کار و سودی که بانک از اين قبيل معاملات بدست میآورد، اشکال ندارد و اين نوع معاملات ارتباطی با قرض و بهره آن ندارند.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #فضای_مجازی
💠سوال:حکم استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی را بیان فرمایید.
✅جواب : به طور کلی اگر استفاده از شبکه های اجتماعی و مانند آن مستلزم مفسده (مانند ترویج فساد، نشر اکاذیب و مطالب باطل، ضرر به اسلام و مسلمین) بوده یا خوف ارتکاب گناه باشد یا بر خلاف قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی باشد، جایز نیست و تشخیص موضوع بر عهده مکلف می باشد.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #بانک
💠سوال: کسی که سرمایه ای را از بانک برای تجارت گرفته است، به این شرط که بانک در سود با او شریک باشد، اگر این فرد در کار خود زیان کند، آیا بانک هم با او در خسارت شریک است؟
✅جواب: خسارت در مضاربه بر سرمايه و مالک آن وارد میشود و از محل سود جبران میگردد ولی اشکال ندارد که شرط کنند که عامل، ضامن تمام يا قسمتی از آن باشد.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ويژه | خاطره رهبر انقلاب
از تماشای بازی فوتبال #ايران و #امريكا
⚽️ #جام_جهانی
@esteftaate_rahbar
#احکام #خمس
💠سوال: چند سال پیش از بانک وام گرفته و آن را به مدت یک سال به حساب بانکیام واریز کردم، و بدون آنکه موفق به استفاده از آن وام شوم، هر ماه قسط آن را میپردازم، آیا به این وام، خمس تعلّق میگیرد؟
✅جواب: خمس آن مقدار از وام مزبور که اقساط آن را تا سر سال خمسى از منفعت کسب خود پرداخت کردهايد، واجب است.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام
💠سوال: آيا مىشود #بدهى كمى را كه به شخص متوفىٰ دارم، شخصاً براى ايشان در راه خير خرج كنم؟
✅جواب:در فرض سؤال بايد به ورثه ايشان بپردازيد.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #بانک
💠سوال: گرفتن سود پولهایی که به بانکهای کشورهای اسلامی سپرده شده چه حکمی دارد؟
✅جواب: در صورتی که سپردهگذاری بهصورت قرض و به قصد گرفتن سود و يا مبتنی بر آن و يا به قصد دستيابی به سود باشد، گرفتن آن جايز نيست.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #مسابقه
💠سوال: پیش بینی نتیجه مسابقات و قرعه کشی بین کسانی که درست پیش بینی کرده اند، و جایزه دادن به برندگان قرعه چه حکمی دارد؟
✅ جواب : شرکت در پیش بینی برد و باخت تیم ها اشکال ندارد ـ هر چند احتیاط در ترک آن است ـ اما بنابر احتیاط واجب مالک مبلغی که با شرط بندی به او می دهند نمی شود؛ بله اگر صاحب آن مبلغ بعداً با یکی از عقود شرعی مانند هبه یا صلح آن را تملیک کند، اشکال ندارد.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر