ا﷽ا
🔳 ۲۵رجب ﺷﻬﺎﺩﺕ #حضرت_موسی_بن_جعفر ﻋﻠﻴﻪﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ
▪️ﻏﺴﻞ ﻭ ﺗﺪﻓﻴﻦ ﺣﻀﺮﺕ
✍ﭘﺲ ﺍﺯ ﺷﻬﺎﺩﺕ ﺑﺪﻥ ﺷﺮﻳﻒ ﺣﻀﺮﺕ ﺭﺍ ﻃﺒﻖ ﺩﺳﺘﻮﺭ ﻫﺎﺭﻭﻥ ﺑﺎ ﺟﺎﻣﻪ ﻫﺎﻯ ﻛﻬﻨﻪ، "ﺟﻬﺖ اهانت" ﺑﻪ ﺁﻥ ﺑﺰﺭﮔﻮﺍﺭ، ﺭﻭﻯ ﻧﺮﺩﺑﺎﻧﻰ ﮔﺬﺍﺭﺩﻧﺪ ﻭ ﭼﻬﺎﺭ ﺣﻤّﺎﻝ ﺑﺮ ﺩﻭﺵ ﮔﺮﻓﺘﻨﺪ، ﻭ ﻛﺴﻰ ﺟﻠﻮﻯ ﺟﻨﺎﺯﻩ ﺻﺪﺍ ﻣﻰ ﺯﺩ :
«هذا امامُ الرّافضة» :
«ﺍﻳﻦ ﺍﻣﺎﻡ ﺭﺍﻓﻀﻴﺎﻥ ﺍﺳﺖ».
👈امام رضا ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﻗﺒﻠﺎً ﻣﺘﻮّﺟﻪ ﻏﺴﻞ ﻭ ﻛﻔﻦ ﻭ ﻧﻤﺎﺯ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ. ﺳﭙﺲ ﺷﻴﻌﻴﺎﻥ ﺁﻣﺪﻧﺪ ﻭ گُل ﺁﻭﺭﺩﻧﺪ ﻭ ﺍﺣﺘﺮﺍﻡ ﻛﺮﺩﻧﺪ ﻭ ﺩﺭ ﻣﺤﻞ ﻓﻌﻠﻰ ﺣﺮﻡ ﻣﻄﻬّﺮ ( #کاظمین )، ﺑﺪﻥ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺭﺍ ﺩﻓﻦ ﻛﺮﺩﻧﺪ.¹
ﺗﻌﺪﺍﺩ ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻥ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ۳۵ﻧﻔﺮﻧﺪ.²
ﺷﻬﺎﺩﺕ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺩﺭ ۵ ﻳﺎ ۶ یا ۲٤ﺭﺟﺐ ﻧﻴﺰ ﺫﻛﺮ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.³
📕1-عیون اخبار الرضا علیهالسلام ج۲ ص۸۵
📕2- إﺭﺷﺎﺩ ﺝ۲ ﺹ۲٤٤
📕3- ﻣﻨﺎﻗﺐ آل ابی طالب علیهم السلام ج٤ ص۳٤۹ ؛ ﻛﺎﻓﻰ ﺝ۲ ﺹ۷٤۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 معامله امام کاظم علیهالسلام با پروردگار
🖤آخرین جملات حضرت موسی بن جعفر علیهالسلام با پرودگار پس از سالها تحمل رنج و سختی زندان چه بود؟
🎤 حجت الاسلام انصاریان
◼️ شهادت مظلومانه #امام_کاظم علیهالسلام تسلیت باد.
✍ امام شناسی
در حالات حضرت موسی بن جعفر ال آمده است:
روز عیدی مردم به دیدن آن حضرت آمده و هدایایی آورده بودند، آخرین نفر آنها پیر مرد فقیری بود که پیش آمد و عرض کرد: من هدیه ای ندارم جز بیست بیت شعر که جدم در مدح جدت گفته است. پس آن اشعار را خواند، حضرت فرمود: «هدیه تو را قبول کردم».
سپس تمام هدایایی که برای ایشان آورده بودند، به آن پیر مرد بخشیدند.
📕منتهی الامال، ج ۲، ص ۳۴؛ در کتاب العذر، ج ۱، ص ۲۸۷، نمونههای زیادی در زمینه ی صلههای معصومان نقل شده است.
پيرامون امام شناسي 👇
📢جسد حجت الله خود حجت است
مردم گفتند: 👈موسی بن جعفر علیهالسلام کشته نشده بلکه به مرگ طبیعی از دنیا رفته است.❗️❗️
يكي از شيعيان مخلص او گفت:
من از خود امام کاظم علیهالسلام سؤال میکنم که چگونه از دنیا رفته است❓ مردم گفتند: او مرده است، چگونه از او میپرسی؟❗️❗️❗️ پس او نزدیک آمد و گفت: ای پسر رسول خدا! تو و پدرت راستگو هستید، به من خبر بده که آیا بر اثر مرگ طبیعی از دنیا رفتی یا اینکه به قتل رسیدی؟❓ناگهان به اذن خدا، جسد مطهر آن حضرت به سخن در آمد و سه مرتبه فرمود: 👈قتلاً قتلاً قتلا یعنی: 😞به قتل رسیدم، به قتل رسیدم، به قتل رسیدم.
📑اثباة الهدي
🏴 به مناسبت سالروز شهادت امام موسی کاظم علیه السلام.
✍ امام موسی بن جعفر (۱۲۷یا۱۲۸ق - ۱۸۳ق) معروف به امام موسی کاظم و ملقب به کاظم و باب الحوائج، هفتمین امام شیعیان، در سال ۱۲۸ق، همزمان با انتقال قدرت از امویان به عباسیان دیده به جهان گشود و در سال ۱۴۸ق، پس از شهادت پدرش، امام صادق(ع)، به امامت رسید.
◾️ دوران ۳۵ ساله امامت او با خلافت منصور، هادی، مهدی و هارون عباسی همزمان بود. او چندین بار از سوی مهدی و هارون عباسی زندانی شد و در سال ۱۸۳ق، در زندان سندی بن شاهک به شهادت رسید.
◾️دوره امامت امام کاظم(ع) با اوج قدرت خلافت عباسی همزمان بود. مناظرات و گفتگوهایی با خلفای عباسی، به منظور مشروعیت زدایی از آنان و برخی عالمان یهودی و مسیحی در منابع تاریخی و حدیثی در پاسخ به پرسشهای آنان وارد شده است.
◾️ در مسند الامام الکاظم بیش از سه هزار حدیث از وی گردآوری شده که شماری از آنها را برخی از اصحاب اجماع روایت کردهاند.
◾️ امام کاظم(ع) برای ارتباط با شیعیان، سازمان وکالت را گسترش داد و در مناطق مختلف، افرادی را به عنوان وکیل تعیین کرد.
◾️ از سوی دیگر، حیات امام کاظم(ع) همزمان با بروز انشعاباتی در شیعه بود و فرقههای اسماعیلیه، فطحیه و ناووسیه با آغاز امامت او و فرقه واقفیه پس از شهادت او شکل گرفت.
◾️ منابع شیعه و سنی، تقوی، زهد، علم، عبادت، بردباری و بخشندگی وی را ستوده و او را کاظم و عبد صالح لقب دادهاند.
◾️ بزرگان اهل سنت به امام هفتم شیعیان احترام گذاشته و همچون شیعیان به زیارت قبر او رفته و می روند.
◾️آرامگاه امام کاظم(ع) و آرامگاه نوهاش امام جواد(ع) در منطقه کاظمین در شمال بغداد، به حرم کاظمین شهرت دارد و زیارتگاه مسلمانان بهویژه شیعیان است.
دعاهای مادرانه از حضرت زهرا(س)⚘
دعای روز چهارشنبه
: اللّهُمَّ احرُسنا بِعَینِک الَّتی لا تَنامُ، ورُکنِک الَّذی لا یرامُ، وبِأَسمائِک العِظامِ، وصَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وآلِهِ، وَاحفَظ عَلَینا ما لَو حَفِظَهُ غَیرُک ضاعَ، وَاستُر عَلَینا ما لَو سَتَرهُ غَیرُک شاعَ، وَاجعَل کلَّ ذلِک لَنا مِطواعاً، إنَّک سَمیعُ الدُّعاءِ قَریبٌ مُجیبٌ.
حضرت فاطمةُ(س) در دعای روز چهارشنبه : خداوندا! ما را با چشمت که نمی خوابد، و ستونت که خم نمی شود، و به نام های بزرگت حراست کن و بر محمّد و آل او درود فرست و برای ما حفظ کن آنچه را که اگر دیگران حفظ کنند، از میان می رود و بر ما چیزی را پرده پوشی کن که اگر جز تو پرده پوشی کند، بر ملا می شود و همه اینها را برای ما فرمانبرداری قرار ده که تویی شنوای دعا و نزدیک و اجابت کننده.
بحار الأنوار: ج ۹۰ ص ۳۳۹ ح ۴۸