اعمال مشترک اول هر ماه در ابتدای ماه صفر نیز قابل توجه است از جمله:
✅ #دعا
در زمان دیدن هلال خواندن دعای هلال وارد شده است. حداقل آن است که سه مرتبه بگوید: اللّهُ اَکْبَر و سه مرتبه لا إلهَ الَّا الْلّه و سپس بگوید: اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذی أذْهَبَ شَهْرَ کَذا وَ جاءَ بِشَهْرِ کَذا.
✅بهترین دعای زمان رؤیت هلال، دعای چهل و سوم صحیفه سجادیه است.
✅ #قرآن
خواندن هفت مرتبه سوره «حمد».
✅ #روزه
از أموری که بر آن تأکید شده، سه روز روزه گرفتن در هر ماه است. مرحوم علامه مجلسی در زادالمعاد می گوید: مطابق مشهور، این سه روز، پنجشنبه اول ماه و پنجشنبه آخر ماه و چهارشنبه اول از دهه وسط ماه است.
✅ #نماز
شب اول ماه: دو رکعت نماز بجا آورد، به این نحو که: در هر رکعت پس از سوره حمد سوره انعام را بخواند سپس از خداوند متعال بخواهد که او را از هر ترسی و هر دردی ایمن گرداند.
✅ #روز_اول_ماه: خواندن نماز اول ماه که آن دو رکعت است، در رکعت اول بعد از حمد سی مرتبه سوره توحید و در رکعت دوم بعد از حمد سی مرتبه سوره قدر بخواند و بعد از نماز صدقه ای در راه خدا بدهد،هر کس چنین کند، سلامت خود را در آن ماه از خداوند متعال گرفته است.
✅ #اعمال_مستحبی_ماه_صفر
درباره اعمال مستحبی که در ماه صفر ذکر شده، اهم آن ها خواندن دعا، تلاوت قرآن، اقامه نماز و روزه داری است.
💥دعای ویژه ماه صفر نیز از محدث بزرگ مرحوم «فیض کاشانی» نقل شده که مستحب است هر روز 10 مرتبه قرائت شود:
✨یا شَدیدَ الْقُوی وَیا شَدیدَ الْمِحالِ یا عَزیزُ یا عَزیزُ یا عَزیزُ ذَلَّتْ بِعَظَمَتِکَ جَمیعُ خَلْقِکَ فَاکْفِنی شَرَّ خَلْقِکَ یا مُحْسِنُ یا مُجْمِلُ یا مُنْعِمُ یا مُفْضِلُ یا لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ سُبْحانَکَ اِنّی کُنْتُ مِنَ الظّالِمینَ فَاسْتَجَبْنا لَهُ وَنَجَّیْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَکَذلِکَ نُنْجِی الْمُؤْمِنینَ وَصَلَّی اللّهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِهِ الطَّیِّبینَ الطّاهِرینَ.✨
3⃣ #روز_سوم
#نمازی_دارد_به_این_نحو: 👇
دو رکعت
در رکعت اول سوره حمد سوره فتح
و در رکعت دوم حمد و توحید.
#بعد_از_نماز
صد مرتبه صلوات،
صد مرتبه بگوید: اللهم العن آل ابی سفیان و صد مرتبه استغفار کند.
4⃣ #صدقه_دادن هم در طول ماه مطلوب است.
📚مفاتیح الجنان
التماس دعای ظهور🤲🏻
🌷 امام صادق (علیه السلام) :
🖌 هر کس ده مرتبه #صلوات بفرستد حق تعالی صد مرتبه بر او صلوات می فرستد
🖌 هر کس ده مرتبه #صلوات بفرستد خدا و ملائکه هزار بار بر او صلوات می فرستد و هر که حق بر او هزار صلوات بفرستد هرگز او را به آتش ، عذاب نخواهد کرد.
🖌 و در مقابل هر #صلوات ده حسنه به او عطا می فرمایند و هر کس ده مرتبه صلوات بفرستد حق تعالی ده صلوات بر او می فرستد و ده گناه او را می آمرزد و ده درجه او را بلند می گرداند و از اهل بهشت خواهد شد
📖 اصول کافی معرب ، ص۴۹۳
نیک مردی به نام میرزا باقر عبافروش در سفری به سامرا حضرت آیت اللَّه سید محمود شاهرودی مجتهد وارسته نجف را همراهی می کرد، اندک اندک توان سید کاستی پذیرفت و از راه رفتن باز ماند، ناگزیر میانه راه بر زمین نشست و گفت: دیگر نیرو ندارم، شما به راهتان ادامه دهید.
میرزا باقر، که وضعیت جسمی همسفرش را دشوار می دید، شتابان سمت سامرا حرکت کرد تا پیش از غروب آفتاب کمک بیاورد و او را از بیابان نجات بخشد و آیت اللَّه شاهرودی سر بر خاک نهاد و دراز کشید.
در این لحظه مردی با الاغ سپید به وی نزدیک شد، بر بالینش قرار گرفت، دست بر اندامش کشید، یکباره همه وجودش را از ناتوانی و درد رهایی بخشید. آن گاه گفت: سوار شو!
فقیه فرزانه نجف سوار مرکب شد و سمت سامرا حرکت کرد. پس از اندکی راه پیمایی با خود گفت: آقایی چنین بزرگوار پیاده راه می پیماید و من سواره، نه این هرگز درست نیست. آن گاه لب گشاد تعارف آغاز کرد:
آقا، بگذارید پیاده شوم، شما سوار شوید. ولی در این لحظه خود را نزدیک شط سامرا یافت. شادمان پیاده شد، وضو ساخت و آماده ورود به حرم شد که ناگهان میرزا باقر عبافروش را دید. همسفرش، که تازه کنار رود رسیده بود، شگفت زده به آقای شاهرودی گفت: شما که ناتوان و بیمار سر بر خاک نهاده بودید، چگونه پیشتر از من به سامرا رسیدی؟!
سید پاسخ داد: آری، ولی این آقا یاری ام کرد و مرا رساند.
سپس برگشت تا آقا را به میرزا باقر نشان دهد ولی اثری از وی نیافت.
میرزا باقر، که در شگفتنی فرو رفته بود، هرچه در مسافران پیرامون شط نگریست مردی با الاغ سفید ندید. پس فریاد برآورد معجزه... معجزه...
آقای شاهرودی او را از این کار بازداشت و فرمود: هرگز راضی نیستم از این راز پرده برداری
گلشن ابرار، ص 747.
امروز در شام چهخبر است؟
🔹اول صفر سال ۶۱ هجری قمری است. شام امروز غرق شادی است. آخر قرار است بهزعم شامیان سر خروجکردگان از دین به همراه خانوادهشان که اسیر شدهاند وارد شهر شوند. گفته میشود نیممیلیون نفر به استقبال فرزندان امیرالمومنین(ع) آمدهاند.
🔹حضرت امکلثوم(س) قبل از ورود به شهر به شمر فرمود از تو میخواهم ما را از مسیری وارد کنی که کمتر ما دیده شویم. شمر هم خوب حرف آن داغدیده را پذیرفت و از دروازهٔ ساعات که شلوغترین ورودی بود اسرا را وارد کرد.
🔹از دورازهٔ ساعات تا کاخ یزید مسیر نسبتا کوتاه است اما منابع میگویند اسرا صبح وارد شهر شدند ولی زمان غروب به کاخ رسیدند.
🔹از ذکر اتفاقات شهر به این بسنده میکنیم که خاندان اهلبیت ساعاتی در پلههای مسجد جامع که محل تماشای اسرا بود نگه داشته شدند.
هدایت شده از مکتب آل الله علیهم السلام 110
8.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تصویری از دروازه ساعات شهر شام
امان از اسارت😭😭😭