#نمایشگاه_مجازی
کتاب های سید مرتضی حسینی کمال آبادی را در نمایشگاه مجازی کتاب تهران با
20 درصد تخفیف
و
ارسال رایگان آثار
از طریق لینک زیر دریافت کنید:
https://b2n.ir/372956
به عنوان فردی که بیش از یک دهه تمرکز بر مدیریت در تحصیل دارد عرض می کنم
برای طلاب به ویژه پایه یکم تا دهم الگویی بهتر از علامه حسن زاده آملی نیافتم.
جامعیت، کثرت خاطرات تحصیلی، عطش علم، تحمل رنج، عدم ترجیح هیچ امری بر دانش و.... از او الگویی ساخته است که می تواند مایه سعادت هر طالب علمی را فراهم اورد.
به تعبیری استخوان خورد کرده تحصیل دانش است که دانش اگر آتش شود او در میانش شعله ور است.
سالیانی که مشغول نوشتن کتاب تشنه دانش بودم، به گنجینه ای از خاطرات درس آموز و زیست علمی اصیل برخورد کردم، که بدون اغراق در کمتر عالمی می توان یافت طوبی له و حسن مآب.
هنگامی که مشغول نوشتن کتاب تشنه دانش بودم پیوسته از خداوند متعال می خواستم که اتمام و چاپ کتاب در زمان حیات حضرت علامه باشد، که چنین شد و خداوند را از این بابت شکر گزارم.
امیدوارم که تشنه دانش کتاب بالینی مشتاقان تحصیل گردد.
#علامه_حسن_زاده_آملی
#تشنه_دانش
#کتاب_تشنه_دانش
#تحصیل
#طلبه
#دانشجو
#علم
#حوزه
#دانشگاه
#کتابخانه
#استاد
#سید_مرتضی_حسینی_کمال_آبادی
#حسینی_کمال_آبادی
#نشر_پژوهشکده_ادیب_فقه_جواهری
#پژوهشکده_ادیب_فقه_جواهری
#انتشارات_پژوهشکده_ادیب_فقه_جواهری
#کتاب
حسینی کمال آبادی
بسم الله الرحمن الرحیم
مداح اهل بیت علیهم السلام
جناب آقای محمود کریمی حفظه الله
سلام علیکم
با احترام به عرض می رساند که شکرانه وجود شما و پیشرفتی که به همت شما و همکاران محترمتان در عرصه مداحی به وجود آمده، پیوسته جاری است و این نوای ماندگار را به گوش جان می سپاریم.
در میان اشعار پر محتوایی که با صدای خود جاودان کرده اید، گاه ابیاتی دیده می شود که با محتوای دین، شریعت و عرفان شیعی ناسازگار است و این کمترین در مواردی به برخی از این ابیات اشاره کرده ام.
در ایام فاطمیه سال گذشته، بیتی وجود داشت که اگر به محتوای آن و به وفق مصطلح به کار رفته، معنا شود، ترویج غلو در ذات و کفر است، ظاهرا امسال نیز این شعر را دوباره بازخوانی کردید که نشان از عدم واکنش کارشناسان دینی یا عدم توجه به تذکر آنان در این باره دارد. از این رو مقداری در این باره توضیح می دهم به امید آنکه اگر صحیح است، اصلاح شود؛ آن بیت این است:
«فقیر بانویی ام که غنی بالذات است»
مصطلح «غنی بالذات» به این معنا است که غنایی که این وجود دارد به سبب ذات خود است و از جایی مورد افاضه قرار نگرفته است، ذات او در بی نیازی کافی است و ذات او عین غنی بودن است.
ظاهرا کسی تا به حال نگفته این مصطلح، معنای دیگری داشته باشد، در این صورت، هیچ بانو و آقایی مصداق «غنی بالذات» بودن نیست و فقط ذات مقدس خداوند متعال است که غنی بالذات است، عقل و نقل نیز گواه این مهم هست؛ به فرموده خداوند متعال در قرآن کریم: يا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَراءُ إِلَى اللَّهِ وَ اللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ؛ اى مردم، شما به خدا نيازمنديد، و خداست كه بىنياز ستوده است. سوره مبارکه فاطر آیه 15.
جناب آقای کریمی، هرچند وادی مدح و نجوا، وادی عشق و محبت ویژه است و فضای خود را دارد، اما این هرگز به این معنا نیست که اجازه ورود غلو را به خود دهد، آن هم غلو در ذات که در تاریخ افرادی به دنبال آن بودند که برای خود جایگاهی باز کنند، اهل بیت را خدا کنند که خود را اهل بیت و..... (ر ک: کتاب غالیان نوشته دکتر نعمت الله صفری فروشانی) این در حالی است که در راه خداوند، هر چه انسانی مقرب تر باشد، فقیرتر است، و برترین انسان های عالم، فقیرترین آنان به خداوند متعال هستند بلکه عین فقرند. عاشقان کوی او الفقر فخری می زنند.
مداح محترم، شما از بنده بیشتر آگاهید که آنان که دنبال شر افروزی هستند، این اشعار را با زیر نویس از زبان های مختلف دنیا منتشر می کنند تا شیعه امامیه را مصداق غلاة نشان دهند و این در واقع نقض غرضی است که شما عمر خود را بر آن نهادید، چه شیرین فرمود صادق آل محمد صلوات الله علیهم: «کونُوا لَنا زَیْناً وَ لا تَکونُوا عَلَیْنا شَیْناً»؛ یعنی زینت ما باشید نه باعث ملامت و سرزنش ما (بحارالانوار، ج ۶۵، ص ۱۵۱).
تجربه نشان داده که مداحی به ویژه در این سطح، نیاز به کارشناس یا حلقه کارشناسانی دارد تا از رخنه این آسیب ها در امان باشد.
سید مرتضی حسینی کمال آبادی
پژوهشکده ادیب فقه جواهری
3/11/1399= 8 ج2/1442
@hkamal
نامه ای به حاج محمود کریمی در نقد بیتی در شأن حضرت زهرا سلام الله علیها
@hkamal
نامه ای به حاج محمود کریمی در نقد بیتی در شأن حضرت زهرا سلام الله علیها
@hkamal
نامه ای به حاج محمود کریمی در نقد بیتی در شأن حضرت زهرا سلام الله علیها
@hkamal
نامه ای به حاج محمود کریمی در نقد بیتی در شأن حضرت زهرا سلام الله علیها
@hkamal
May 11
حسینی کمال آبادی
یادداشت «ماندگاری دستاوردها» 👇
بسم الله الرحمن الرحیم
انسان ها در طول عمر خود در تلاش هستند و از رهگذر کوشش هایشان به دستآوردهایی می رسند.
یکی از نعمت های خداوند که به برخی از بندگان روزی شده است، ماندگار دستآوردهایشان در این گنبد دوار است.
برخی حتی پس از مرگشان نیز با دستاورهایشان زنده اند و این نعمت بزرگی است.
در گوشه و کنار شهر خانه ها، وسیله ها و... از دستاوردها را می بینیم که کناری افتاده اند و رو به زوالند، انسان غصه می خورد که چرا باید این نتیجه، چنین شود.
عدم ماندگاری و پایداری دستاوردهای علت های گوناگونی دارد، مانند اینکه اصل دستاورد از راه صحیح به دست نیامده باشد، یا به دست نا اهلان سپرده شده باشد، یا صاحب دستاورد فکری برای بقای آن نکرده باشد و فقط مدت بهره بری خود را می دیده است، البته در کنار این موارد فرهنگ بهره بری و عدم اسراف نیز مهم است، برخی نه خود خورد نه به کسی دهند جز سیره زندگیشان است و...
اگر افق دیدمان را درباره دستآوردهایمان باز نگه داریم، می توان آن را ماندگار کرد و از بهره های آن حتی پس از مرگ نیز بهره مند شد تا به صورت صدقه جاریه برای انسان شود.
برخی خاندان ها را انسان می بیند که نسل اندر نسل پزشک یا عالم دینی مانند خاندان حکیم هستند و این گوهر بین آن ها ماندگار است.
برخی کتاب ها وجود دارد که پشت به پشت و قرن پس از قرن چاپ می خورد و فایده رسانی می کند مانند الغدیر علامه امینی ره
برخی منازل وجود دارد که قرن ها در آن مراسم مذهبی خوب برگزار می شود مانند برخی منازل و تکیه ها در قم
برخی خاندان ها وجود دارند که صله ارحام آن ها بنیادین است و گستره ارتباط آنها با بستگانشان زیاد است.
یکی از اساتیدم می فرمودند که ما از صفویه تا به حال پشت به پشت عالم دینی بودیم ولی اولاد من نتوانستند در این راه قدم بگیرد و ظاهرا من آخرین این شجره هستم.
این ماندگاری و بهره بری نسل های آینده، باعث می شود که آن ها از نقطه صفر شروع نکنند و بر پایه و اعتباری که اجدادشان به ارث گذاشته اند؛ قدم بگیرند و پیشرفت کنند.
انقدر این مساله مهم است که می توان برای آن کتابی نگاشت و راهکارهای ماندگار کردن دستاوردها را در آن باز گفت و به دنبال نهادینه سازی و تبدیل به فرهنگ کردن آن شد.
این بقا مرهون خیلی از عوامل است، یکی از آن ها، دعا و درخواست از خداوند متعال است که نتیجه کوشایی و پویایی انسان را خالد و ماندگار کند. به سروده شیخ اجل سعدی در گلستان:
بماند سالها این نظم و ترتیب
ز ما هر ذرّه خاک افتاده جایی
غرض نقشیست کز ما باز ماند
که هستی را نمی بینم بقایی
مگر صاحبدلی روزی به رحمت
کند در کار درویشان دعایی
به نظر شما راهکارها ماندگار شدن دستاورها چیست؟
سید مرتضی حسینی کمال آبادی
8 اسفندماه 1399
@hkamal
May 11
بسم الله الرحمن الرحیم
حفظ دستاوردها از منظر تاریخی
در یادداشت پیشین بر ضرورت ماندگار کردن دستاوردها و راهکارهای آن تاکید کردیم، در این نوشتار این مطلب را می خواهیم با نگاهی تاریخی پیگیری کنیم.
حکومت آل بویه را می شناسیم، سه پسر بویه، که توانستند یکی از بزرگترین حکوت های شیعی را تاسیس و بیش از یک قرن اداره کنند.
این حرکت از نقطه صفر بلکه زیر صفر شروع شده و بنا بر برخی گزارش ها از سر فقر و فاقه وارد سپاه جنگی شدند و بعد پیشرفت کردند. همین سه برادر برای ادامه حکومت و حفظ دستاوردهایشان دیر به فکر می افتادند و دیر وارد عمل می شدند.
دیر به فکر حفظ دستاوردهایشان می افتادند؛ چون در طول عمر خود به فکر تربیت و حفظ نیرو برای بعد از خود نبودند و وقتی صدای پای مرگ را می شنیدند به فکر می افتادند و وارد عمل می شدند که آن هم دیر بود.
برادر بزرگتر علی، وقتی صدای مرگ را شنید تازه به این فکر فرو رفت که فرزند پسری ندارد که بعد از او بر تخت بنشیند، ناچار یکی از برادرزاده های خود که در هوش و ذکاوت برتر بود و علم دوست بود بر تخت شیراز نشاند و اندکی در آخر عمری حکومت داری به او یاد داد که بعدها عضدالدوله شد و در ادامه حیات آل بویه نقشی بسزا داشت.
یا برادر دوم وقتی صدای مرگ را شنید، زاهد شد و تخت و تاج را رها کرد و به نماز و شنیدن قرآن کریم پرداخت و بختیار از اولاد را بر تخت بغداد نشاند که علاقه ای به حکومت داری نداشت و اساسا برای این کار ساخته نشده بود و مشکلات زیادی را برای مردم و آل بویه به ارمغان آورد و باعث اشتباه عضدالدوله و خشم پدرش نیز شد.
عدم تربیت نیرو برای آینده معضل هر جریانی است. اشتغال شدید به امروز برای ایجاد دستاوردی با همه مشکلات خود، نباید افق دید انسان را محدود به امروز کند، اخر این دستاورد باید ماندگار باشد.
سید مرتضی حسینی کمال آبادی
8 اسفندماه 1399
#دستاوردها #آل_بویه #تربیت_نیرو
@hkamal
حسینی کمال آبادی
یادداشت 3 «ماندگاری دستاوردها» 👇
حفظ دستاوردها| یادداشت سوم
جایگاه رهبر و رهبری در هر نظامی مهم است، حفظ این مقام و انتخاب رهبر بعدی از مهم ترین دستاوردهای یک نظام محسوب می شود.
نهاد مجلس خبرگان و سازو کارهایی که دارد، مهم است ولی کافی نیست.
مقام جانشین رهبری نیز مقامی مهم است و در ساختار نظام جمهوری اسلامی نیز وجود داشت ولی مشکلات مصداقی که در اوایل انقلاب در مورد آیت الله منتظری پیش آمد، منجر شد به اینکه اصل این نهاد حذف شود.
گذشته از اینکه باعث و بانی این تجربه تلخ چه کسی یا چه کسانی بودند و گذشته از اینکه آیا مدیریت آن بحران به گونه ای دیگر ممکن بود یا نه؟ اصل این جایگاه آسیب دید در حالی که برای حفظ دستاوردها و روشن بودن آتیه یک #نظام بسیار مهم است.
بر این باورم که از فوائد وجود جانشین رهبری، انتقال تجربیات رهبری بدو، آسودگی خاطر مردم و امتحان پس دادن فرد منتخب است.
اگر استفاده از #تجربه ها خود یکی از مصادیق حفظ دستاوردها است که موضوع این نوشتار است، تجربه ای که از قائم مقامی آیت الله منتظری وجود دارد آن است که رهبری این فرد با توجه به حوادث پیش آمده و به تشخیص حضرت امام خمینی برای آینده نظام به مصلحت نیست.
اگر آیت الله منتظری در آن مقام قرار نمی گرفت و به استادی خود در حوزه می پرداخت و پس از ارتحال امام خمینی با توجه به سوابق انقلابی و سطح فقاهت او انتخاب می شد، شاید این تجربه تلخ را در سطح رهبری باید متحمل می شدیم.
با پا به سن گذاشتن هر رهبری، دغدغه ها برای پنجاه سال بعدی این نهاد و نظام روز به روز بیشتر می شود و نباید نظام و مردم را در هاله ای از ابهام قرار داد تا اضطراب ها بالا بگیرید و مجال برای دشمنی ها نیز فراهم آید.
اگر مجلس خبرگان، توانمندی خود را در انتخاب قائم مقام و نظارت بر او نشان دهد در صحنه عمل بسیار متقن تر قدم خواهد گرفت.
گذشته از آنچه گفته آمد، خود فرد منتخب به عنوان قائم مقامی به آمادگی روحی و ورزیدگی مهارت های لازم برای این مقام باید برسد، نه اینکه فردی که تا دیروز در مقامی مشغول خدمت بوده و شاید به جهاتی اجازه فکر کردن به این مقام را به خود نمی داده است، از فردا که مورد توجه و انتخاب مجلس خبرگان قرار گرفت، خود را در عرصه ای ببیند که پیش از این خود را برای آن آماده نکرده است.
در مجموع مقام #جانشین_رهبری انتقال تجربیات، محک فرد منتخب، آماده سازی خود فرد و جامعه برای پذیرش و میزان توانمندی #مجلس_خبرگان را به دنبال خواهد داشت.
#سید_مرتضی_حسینی_کمال_آبادی
28/12/1399
#حسینی_کمال_آبادی
#حفظ_دستاوردها
#رهبر #رهبری #قائم_مقام #قائم_مقام_رهبری
#امام_خمینی
بسم الله الرحمن الرحیم
باورهای دینی عصای موسی نیست!
مشکلهای اجتماعی ما، ریشه در علتهای زیادی دارد، عدم التزام به باورهای دینی یکی از آن علّتها است.
اینکه جمهوری اسلامی (حاکمیت) یا مردمان متدین همه علتها را نادیده بگیرند و فقط با تأکید بر باورهای دینی، انتظار رفع مشکلها را داشته باشند، انتظاری ناصحیح و انجامنشدنی است، باید در رفع ودفع همه کاستیها کوشید، از این دیدگاه باورهای دینی عصای موسی نیست. بسیاری از ناهنجاریها، بازخوردی از کاستیهای حاکمیت و... است که به صورت اعتراض خود را در قالب ناهنجاری نشان میدهد، او،رفاه و امنیّت اقتصادی میخواهد، ندارد و شما از او حجاب میخواهید و او رعایت نخواهد کرد، بدون آنکه مشکلی با شریعت داشته باشد و به راحتی میان این دو جمع میکند، این پیچیدگی مخاطب امروز است. البته به معنای آن نیست که همه مشکلات ما ریشه در اعتراضها و زدگیها دارد و قصد تطهیر اعتراض در قالبهای ناصحیح را ندارم.
آنچه مهم است، شناخت صحیح پدیدهها و ریشههای آنها است تا درمانی همه جانبه را پیش گیریم به امید ایرانی بهتر، مردمانی شادتر.
حسینی کمالآبادی
27/8/97
#باور_های_دینی
#امر_به_معروف
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
#زدگی
#حاکمیت
#جمهوری_اسلامی
#تحلیل_اجتماعی
#اعتراضات_سراسری
#مخاطب_خاص
#مخاطب_امروز
#حسینی_کمال_آبادی
#سید_مرتضی_حسینی_کمال_آبادی
#باور
#مردم
#ایران
#جامعه_شناسی_چند_لایه
#جامعه_شناسی
#درمان
#چهارشنبه_های_سفید
#حجاب
@hkamal