eitaa logo
حقوق به زبان ساده ⚖
2.3هزار دنبال‌کننده
746 عکس
597 ویدیو
0 فایل
بررسی و بیان مسائل حقوقی روز مره به ساده ترین زبان @architecthoghoghi
مشاهده در ایتا
دانلود
‍ ✴️ هشدار پلیس درباره تبلیغات «فروش گواهینامه رانندگی» رئیس مرکز صدور گواهینامه راهور فراجا: 🔸در این تبلیغات کلاهبرداران متخلف اقدام به دریافت هزینه‌هایی از افراد می‌کنند و دیگر هیچ ارتباطی با این‌ها برقرار نمی‌کنند و مدرکی هم صادر نمی‌شود و اگر هم گواهینامه‌ای دریافت کنند صرفاً یک کارت شبیه به گواهینامه رانندگی است و در سامانه‌های پلیس اصالت ندارد. 🔸به دلیل سیستمی بودن فرآیند دریافت گواهینامه رانندگی امکان چاپ و صدور گواهینامه بدون طی مراحل قانونی اصلاً وجود ندارد. 🔸از هموطنان درخواست می‌شود به هیچ وجه فریب این تبلیغات کلاهبرداری را نخورند، زیرا اگر با گواهینامه جعلی تصادف کند و منجر به فوت فردی شود به دلیل جعلی بودن گواهینامه رانندگی قتل عمد محسوب می‌شود.
🔴 ویژگی‌های مراجعه به داوری نسبت به مراجعه به دادگاه ها و رسیدگی‌ در‌‌ محاکم دادگستری: اقامه دعوی در داوری نیاز به ابطال حق تمبر هزینه دادرسی در دادگستری ندارد در داوری رعایت تشریفات آیین دادرسی مدنی الزامی نیست رسیدگی داوری فوری ظرف حداکثر ۳ ماه و بدون اتلاف وقت و اطاله دادرسی می باشد رسیدگی داوری، یک مرحله‌ای، محرمانه و غیر علنی می باشد آراء داوری قطعی و غیر قابل تجدید نظر می باشد آراء داوری همواره حضوری و غیر قابل واخواهی می‌باشد آراء داوری لازم‌الإجرا بوده و بلافاصله پس از صدور، هر یک از طرفین می‌تواند با ارائه آن به واحد اجرای احکام مدنی محاکم صالحه، درخواست صدور اجراییه کرده و رأی را اجرایی بنماید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💓تقدیم به دوستان گلم 🌸امیدوارم 💓نگاه پرمهر خدا 🌸همراه لحظه هاتون 💓سلامتی ونیکبختی 🌸گوارای وجودتون 💓بارش برکت ونعمت 🌸جاری در زندگیتون 💓و نور و عشق الهی 🌸مهمون دلتون باشه 💓روز خوبی پیش رو داشته باشید
✅️خب دوستان از برات الکترونیک هم رو نمایی شد ⭕️برات الکترونیکی سندی غیر کاغذی است که با درخواست برات‌دهنده (براتکش) یعنی خریدار در وجه یا به حواله کرد دارنده برات یعنی فروشنده و بر اساس اعتبار خریدار صادر می شود. سررسید این ابزار یک تا دوازده ماهه است و بانک عامل به عنوان رکن براتگیر، بازپرداخت مبلغ در سررسید را تقبل می کند.
⚠️اختلاف در صلاحیت و ترتیب حل آن: ❇️تشخیص صلاحیت یا عدم صلاحیت هر دادگاه نسبت به دعوایی که به آن رجوع شده است با همان دادگاه است. ⬅️ مناط صلاحیت تاریخ تقدیم دادخواست است مگر در موردی که خلاف آن مقرر شده باشد. 🔰همچنین مطابق ماده ۲۷ قانون آیین دادرسی مدنی، درصورتیکه دادگاه رسیدگی‌کننده خود را صالح به رسیدگی نداند با صدور قرار عدم صلاحیت، پرونده را به دادگاه صلاحیتدار ارسال می‌نماید. ⬅️ دادگاه مرجوع‌الیه مکلف است خارج از نوبت نسبت به صلاحیت اظهارنظر نماید و چنانچه ادعای عدم صلاحیت را نپذیرد، پرونده را جهت حل اختلاف به دادگاه تجدیدنظر استان ارسال می‌کند. ⬅️ رأی دادگاه تجدیدنظر در تشخیص صلاحیت لازم‌الاتباع خواهد بود. در صورتی که اختلاف صلاحیت بین دادگاه‌های دو حوزه قضایی از دو استان باشد، مرجع حل اختلاف به ترتیب یادشده، دیوان عالی کشور می‌باشد.
آیا در دوران عقد به زن نفقه تعلق می گیرد بر اساس ماده 1108 قانون مدنی ایران، نفقه زن از زمان عقد نکاح بر عهده شوهر است، مگر اینکه زن از انجام وظایف زناشویی خودداری کند یا شرایطی دیگری پیش بیاید که بر اساس قانون، موجب سقوط نفقه شود. بنابراین، در دوران عقد، اگر زن وظایف زناشویی خود را انجام دهد و شرایط خاصی که در قانون ذکر شده نباشد، شوهر موظف به پرداخت نفقه به زن است. نفقه شامل هزینه‌های زندگی مانند خوراک، پوشاک، مسکن و سایر مخارج زندگی است که بر عهده شوهر قرار دارد. البته، این موضوع ممکن است به شرایط خاصی بستگی داشته باشد. مواردی در قانون وجود دارد که موجب سقوط نفقه میشود که بر حسب مورد میتواند برای افراد مختلف، متفاوت باشد. برای اطلاعات دقیق‌تر و مشاوره حقوقی متناسب با شرایط خاص خود، توصیه می‌شود با یک وکیل مشورت کنید.
دستور جلب فوری متهم در دادگاه کیفری چگونه است دادگاه کیفری یک در جرایم مشخصی می‌تواند دستور جلب فوری متهم را بدون صدور احضاریه برای روز محاکمه صادر کند. در جرایمی که مستوجب سلب حیات، حبس ابد، قطع عضو، جرایم تعزیری درجه ۱ تا ۳، جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی با میزان نصف دیه‌ کامل و بالاتر بدون صدور احضاریه؛ طبق تبصره ماده ۳۹۱ قانون آیین دادرسی کیفری دستور جلب فوری متهم را برای روز محاکمه صادر کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌱ســــــــــــلام 💕صبحتون به شادی 🌱امروزتون عالـی 🙏💕🌿🌷
🔴برای شروع هر نوع شکایت اعم از حقوقی و کیفری نیازمند تنظیم متنی هستید که به شرح ما وقع بپردازد. ⭕️۱_ شکوائیه: برای طرح شکایت کیفری شما باید شکوائیه تنظیم کرده و تقدیم مرجع رسیدگی نمایید. پس شکوائیه همان متنی است که شما به شرح جرح ارتکاب یافته علیه خود پرداخته و در نهایت رسیدگی و تعقیب کیفری مرتکب را از مقامات رسیدگی کننده خواستار می‌شوید. برای مثال اگر مالی از شما سرقت شده باشد شما ابتدا باید یک شکوائیه تنظیم کرده و آن را تقدیم دادسرا نمایید تا با توجه به توضیحات شما به صورت کتبی رسیدگی به پرونده آغاز شود. ⭕️۲_‌دادخواست: برای طرح شکایت حقوقی، شما باید دادخواست خود را تنظیم کرده و برای دادگاه صالح حقوقی ارسال کنید. دادخواست همان شرح اتفاقات و خواسته شما از قاضی رسیدگی کننده به موضوع است. برای مثال اگر شما ملکی را به کسی اجاره دهید و ایشان اجاره آن را پرداخت نکند شما باید تا تنظیم یک دادخواست رسیدگی و صدور رای مبنی بر محکومیت خوانده را از دادگاه تقاضا کنید. 🔴نمونه دادخواست تامین دلیل تبدیل مورد اجاره به محل فساد با سلام احتراماً به استحضار می رساند: اینجانب بر اساس قرارداد اجاره شماره ………. مورخ ………. شش دانگ یک باب منزل مسکونی / یک واحد آپارتمان خود را به سند مالکیت ……….. به مساحت ………. متر مربع واقع در ……… به شماره پلاک ثبتی ………. بخش ………. به خوانده محترم اجاره داده ام. مدت اجاره از تاریخ ……… تا تاریخ ……… به مدت ….. با مبلغ اجاره ماهیانه …….. ریال بوده است. متاسفانه خوانده مورد اجاره را به محل فساد و کارهای نامشروع تبدیل نموده اند و تامین دلیل در این موضوع برای استفاده اینجانب در دادخواست های آتی و محاکم قضایی ضروری است. لذا با تقدیم این دادخواست و با استناد به ماده 149 قانون آیین دادرسی مدنی، رسیدگی و صدور حکم به شرح خواسته را استدعا دارم.
🔴آیا میتوان از حساب مشترک بعد از فوت یکی از افراد براشت کرد؟  اجازه برداشت از حساب مشترک تنها در زمانی است که هر دو نفر در قید حیات باشند. پس اگر یکی از طرفین فوت کند و نفر دوم طبق قرارداد بانک، حتی اجازه برداشت تمام موجودی را داشته باشد، باز هم نمی‌تواند این کار را انجام بدهد. طبق قانون در صورت فوت یکی از طرفین، اجازه برداشت از حساب تنها بعد از انجام مراحل انحصار وراثت امکانپذیر خواهد.
🔴آیا اهمال در انجام وظیفه پزشک را میتوان جزء جرایم عمدی محسوب کرد؟ طبق ماده 295 قانون مجازات اسلامی  هرگاه کسی فعلی که انجام آن را برعهده گرفته یا وظیفه خاصی را که قانون بر عهده او گذاشته است، ترک کند و به سبب آن، جنایتی واقع شود، چنانچه توانایی انجام آن فعل را داشته باشد جنایت حاصل به او مستند می‌شود و حسب مورد عمدی، شبه عمدی، یا خطای محض است، مانند این که مادر یا دایه ای که شیر دادن را برعهده گرفته است، کودک را شیر ندهد یا پزشک یا پرستار وظیفه قانونی خود را ترک کند. @hoghoghdaan
🔴اگر فردی بازداشت شود اما بعد بی گناهی او ثابت شده و تبرئه شود آیا می تواند مطالبه خسارت کند؟ 🔸مطابق مواد 255 الی 261 قانون آیین دادرسی کیفری و همچنین آیین نامه مربوطه اشخاصی که در جریان تحقیقات مقدماتی و دادرسی به هر علت بازداشت می‌شوند و از سوی مراجع قضایی، حکم برائت یا قرار منع تعقیب در مورد آنان صادر شود، می توانند از دولت مطالبه خسارت ایام بازداشت خود را بکنند. در هر استان کمیسیونی تحت عنوان کمیسیون استانی جبران خسارت بازداشت وجود دارد که معمولا محل آن در ساختمان دادگستری مرکز استان است. موضوع باید کتبا ظرف شش‌ماه از تاریخ ابلاغ رأی قطعی حاکی از بی‏گناهی به این کمیسیون منعکس شود. توجه بشود لازم است مدارک دستگیری و سپس برائت یا منع تعقیب نیز پیوست شود. کمیسیون موضوع را رسیدگی و میزان خسارت را مشخص میکند. در صورت رد درخواست شخص می تواند ظرف بیست روز اعتراض خود را به کمیسیون ملی جبران خسارت اعلام کند. 🔸 در دادگستری صندوقی برای پرداخت این خسارتها وجود دارد که نهایتا این صندوق خسارت را پرداخت خواهد کرد.