🔷 تخفیف و تبدیل مجازات:
🔸 دادگاه می تواند تحت شرایطی مجازات های بازدارنده یا تعزیری را تخفیف داده یا تبدیل به نوع دیگری کند تا اعمال مجازات به حال مجرم مناسب تر باشد. برای مثال شخصی با انگیزه شرافتمندانه یا نیت رفع گرسنگی کودک بی سرپرستی مرتکب سرقت مواد غذایی می شود. در این حالت دادگاه می تواند به جای حبس یا شلاق، مجازات او را به جزای نقدی تبدیل کند یا مدت حبس او را کاهش دهد. اما جهاتی که به دادگاه اجازه می دهد تا از این حق خود برای تخفیف یا تبدیل مجازات استفاده کند عبارتند از:
🔸 گذشت شاکی یا مدعی خصوصی در جرایم غیر قابل گذشت مثل سرقت، کلاهبرداری.
🔸 اظهارات و راهنمایی های متهم برای شناخت شرکا و معاونین جرم یا کشف اشیایی که از جرم تحصیل شده است.
🔸 وجود اوضاع و احوال خاصی که متهم تحت تاثیر آنها مرتکب جرم شده باشد. مانند: رفتار و گفتار تحریک آمیز طرف مقابل یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم.
🔸 وضع خاص متهم یا سابقه او در جامعه.
🔸 اعتراف متهم به ارتکاب جرم قبل از تعقیب در مراجع قضایی یا اقرار او در مرحله تحقیق که در کشف جرم موثر باشد.
🔸 اقدام یا کوشش متهم با هدف تخفیف اثرات جرم و جبران زیادی ناشی از آن.
✴️انتقال حق مطالبه مهریه
🔸اگر مهریه در زمان حیات #زوجه وصول نشده باشد، بعد از #فوت وی، حق مطالبه آن به #وراث زوجه می رسد.
☣چون زوج خود یکی ازوراث زوجه است، باید سهم وی از آن کسر می شود و مابقی #مهریه را به وراث دیگر زوجه پرداخت نماید.
🔸در صورت نداشتن فرزند، سهم زوج نصف آن و در صورت داشتن فرزند، فرض وی ربع مهریه است مابقی به دیگر #وراث زوجه می رسد.
@hoghoghdaan
بیشتر بدانیم
🔸اگر کسی پنهانی و بدون رضایت دیگری صدا و فیلم او را ضبط کند جرم محسوب میشود یا خیر
صرف ضبط صدا یا فیلم جرم محسوب نمی شود ولی انتشار آن با شرایط مذکور در ماده ۱۷ قانون جرایم رایانه ای قابل پیگری قانونی و قابل مجازات است.
🔸ماده ۱۷قانون جرایم رایانه ای هر کس از طریق سیستم رایانهای یا مخابراتی فیلم یا تصویر یا صوت دیگری را تغییر دهد یا تحریف نماید و منتشر سازد یا با علم به تحریف یا تغییر، انتشار دهد، به نحوی که منجر به هتک حرمت یا ضرر غیر گردد) به حبس از نود ویک روز تا شش ماه یا 🔸پرداخت جزای نقدی از دو میلیون و پانصد هزار تا پنج میلیون ریال محکوم خواهد شد.
@hoghoghdaan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💚يک سبـد دعای سلامتی
🌻يک دنيـا زیبـایی
💚يک آسمان لطف خداوند
🌻یک دل خـــوش
💚یک قلب عاشق
🌻یه خونه ی دل پر از صفا
💚آرزوی قلبی من برای شما
🌻دوشنبه تون زیبـا
💚در پنـاه خداونـد باشیـد
❇ عند المطالبه یا عندالاستطاعه در قباله های ازدواج :
✴ منظور از عندالمطالبه ، به محض امضای عقد نامه ، زن می تواند با مراجعه به محاکم و دادگاه های خانواده یا مراجعه به اجرای ثبت تقاضای دریافت تمام یا قسمتی از مهریه را نماید.
عندالاستطاعه به این معنی است که زن هنگامی می تواند مهریه خودش را مطالبه کند و مرد را ملزم به پرداخت آن کند که توان پرداخت مهریه را در شوهر ببیند .
@khodroam
❇️ آزادی مشروط چیست؟
🔸 آزادی مشروط، آزادی ای است که قبل از تمام شدن دوره محکومیت به برخی از محکومان داده می شود تا در صورت رعایت شروط دادگاه، مابقی مجازات خود را در زندان نباشند.
🔸 به عبارت دیگر آزادی مشروط به این معناست که دادگاه فرد محکوم به حبس تعزیری که مدتی از مجازات وی باقی مانده را آزاد کند تا اگر ظرف مدت معینی مرتکب جرم نشود و از دستورات دادگاه تخطی نکند آزادی وی قطعی شود. (مدت باقیمانده حبس اجرا نشود) و اگر در مدت آزادی مشروط مرتکب جرم شود علاوه بر مجازات جرم جدید، مدت باقیمانده از حبس جرم قبلی نیز درباره وی اجرا شود.
👇👇👇
👌ماده ۵۸ قانون مجازات اسلامی:
در مورد محکومیت به حبس تعزیری، دادگاه صادر کننده حکم میتواند در مورد محکومان به حبس بیش از ده سال پس از تحمل نصف و در سایر موارد پس از تحمل یک سوم مدت مجازات به پیشنهاد دادستان یا قاضی اجرای احکام با رعایت شرایط زیر حکم به آزادی مشروط را صادر کند:
الف- محکوم در مدت اجرای مجازات همواره از خود حسن اخلاق و رفتار نشان دهد.
ب- حالات و رفتار محکوم نشان دهد که پس از آزادی، دیگر مرتکب جرمی نمیشود.
پ- به تشخیص دادگاه محکوم تا آنجا که استطاعت دارد ضرر و زیان مورد حکم یا مورد موافقت مدعی خصوصی را بپردازد یا قراری برای پرداخت آن ترتیب دهد.
ت- محکوم پیش از آن از آزادی مشروط استفاده نکرده باشد.
@hoghoghdaan
به دلیل ممانعت از ملاقات می توان حضانت فرزند را باطل کرد؟
ممانعت از ملاقات فرزند، مانع از حضانت نیست؛ برای سلب حضانت باید دلایلی از جمله موارد اخلاقی و جسمانی و یا مالی ارائه نمود که ثابت کنید طرفی که حضانت فرزند با او است، صلاحیت نگهداری فرزند را ندارد.
اما در مورد ممانعت از دیدار فرزند می توانید با طرح شکابت کیفری نسبت به آن اقدام نمایید.
@hoghoghdaan
✴️" آزادی موقت با فیش حقوقی" قرار "کفالت" چیست و چه کاربردی دارد؟
☣بنابر #ماده_۲۱۷_قانون_آیین_دادرسی_کیفری، "قرار کفالت" یکی از قرارهای صادره توسط بازپرس با هدف تضمین دسترسی به متهم است. در نتیجه صدور قرار کفالت، فرد دیگری با عنوان کفیل مسئولیت آزادی متهم را بر عهده گرفته و تعهد میدهد که متهم را در هنگام نیاز نزد مقام قضایی حاضر نماید.
🔸قرار کفالت به مانند وثیقه همراه با تعیین مبلغی به عنوان وجهالکفاله است و کفیل باید ثابت نماید توانایی مالی ضمانت از متهم را دارد.
🔖 بر اساس #ماده_۲۲۱_قانون_آیین_دادرسی_کیفری تشخیص صلاحیت مالی کفیل با بازپرس است و این کار معمولا به یکی از این سه روش از سوی کفیل انجام میشود: ارائه جواز کسب، ارائه سند مالکیت ملک و ارائه فیش حقوقی کارمندی.
🔸بر خلاف تصور عموم هیچ الزامی به کارمند دولت بودن کفیل نیست و صرف ارائه فیش حقوقیِ کارمندی حتی از سوی شرکتهای خصوصی نیز برای احراز صلاحیت کفیل کافی است. بنابر رویه معمول فیش حقوقی بازنشستگان برای کفالت مورد پذیرش واقع نمیشود اما بازپرس این اختیار را دارد که فیش حقوق بازنشسته را نیز بپذیرد.
🔸در صورتی که متهم نتواند فردی را به عنوان کفیل پیدا کند میتواند از بازپرس درخواست کند تا قرار کفالت صادره را به قرار وثیقه تغییر دهد. بر اساس قانون بازپرس در چنین شرایطی موظف به تبدیل قرار کفالت به وثیقه است.
🔸اگر متهم فرار کند یا در زمان مقرر شده نزد مقام قضایی حاضر نشود، کفیل ملزم به تامین وجه الکفاله خواهد بود.
🌷پــــــروردگــــــارا...❤️
🌸بـــا اولــیــن قــدمــهــایــم
🌺برجاده های صبح نامـت را
🌷عـاشـقـانـہ زمـزمـہ مـیـکـنـم
🌸کولہ بارتمنایم خالی وموج
🌺ســخـــاوت تــــو جــــاری...
🌷 رحــــــــیما ...❤️
🌺تو را سپاس بخاطر
🌸روزی دیگر و آغازی نو
🌺 پس با نام زیبا و اعظم تو
🌸 و ذکر و عشقت
🌺امروزمان را آغاز میکنیم
🌷کریــــــــما ...❤️
🌸مـا را به عطای خـود
🌺از دیگران بی نیاز گردان ...
▪️اصطلاح شناسی:
🔸 اموال منقول و غیرمنقول:چیست
🔸 مطابق ماده ۱۲ قانون مدنی مال غیرمنقول مالی است که از محلی به محل دیگر نتوان منتقل نمود مانند زمین، خانه و ....
و مطابق ماده ۱۹ همان قانون اموالی که نقل آن از محلی به محل دیگر ممکن باشد را مال منقول می گویند مانند ماشین، تراکتور، کشتی و ...
🔸 عرصه و اعیان: زمینی که بنا و ساختمان روی آن احداث می شود را عرصه گویند و ساختمان بنا شده روی آن را اعیان می نامند
@hoghoghdaan
👇👇👇
👌ماده ۹۴۶ قانون مدنی اصلاحی ۱۳۸۷/۱۱/۶ و تبصره الحاقی ۱۳۸۹/۵/۲۶:
زوج از تمام اموال زوجه ارث میبرد و زوجه در صورت فرزنددار بودن زوج، یک هشتم از عین اموال منقول و یک هشتم از قیمت اموال غیر منقول اعم از عرصه و اعیان ارث میبرد و در صورتی که زوج هیچ فرزندی نداشته باشد سهم زوجه یک چهارم از همه اموال به ترتیب یاد شده خواهد بود.
تبصره- مفاد این ماده در خصوص وراث متوفایی که قبل از تصویب آن فوت کرده ولی هنوز ترکه او تقسیم نشدهاست نیز لازمالاجراء است.
@hoghoghdaan