فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍀ماهمیشه بلندترین تاریکی سال
✨یعنی یلدا رو به هم تبریک میگوئیم
🍀ولی فراموش میکنیم
✨طولانی ترین روشنایی سال رو
🍀تبریک بگوئیم
✨اول تیر ( جشن تیرگان )
🍀طولانی ترین روز سال برشما مبارک
🔴 ابطال بخشنامه معاون حقوقی قوه قضاییه درباره عدمپذیرش وکیل در مراجع قضایی درصورت بارگذاری نکردن قرارداد الکترونیک وکالت
🔵 رای شماره ۳۵۳ مورخ ۱۴۰۱/۲/۲۰ هیات عمومی دیوان عدالت اداری
🌈 موضوع شکایت و خواسته :
۱- ابطال بخشنامه شماره ۱۵۰۸۹/۵۰۰/ ۹۰۰۰ – ۱۳۹۹/۸/۱۴ معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه
۲- ابطال بند ۶ بخشنامه شماره ۱۵۶۰۴/۵۰۰/ ۹۰۰۰ – ۱۳۹۹/۸/۲۴ معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه
✍️ رای هیات عمومی
براساس بند «ش» تبصره ۵ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور مقرر شده است که به استناد مواد ۱۰۳ و ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم با اصلاحات و الحاقات بعدی و به منظور افزایش درآمدهای مالیاتی دولت از طریق ابطال تمبر مالیاتی، قوه قضائیه مکلف است ظرف مدت یک ماه پس از تصویب این قانون، سامانه قرارداد الکترونیک تنظیم قرارداد الکترونیکی بین وکیل و موکل را راه اندازی کند. از زمان راه اندازی این سامانه تمام افراد فعال اعم از مشاوران و وکلای عضو مراکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده و کانونهای وکلای دادگستری موظفند قراردادهای مالی خود با موکل را در این سامانه ثبت و تنظیم نمایند.
شناسه (کد) یکتای صادر شده برای هر قرارداد توسط سامانه قرارداد الکترونیک، مبنای شناسایی وکیل در سامانه خدمات قضایی به منظور استخراج اطلاعات مالی مندرج در قرارداد و ابطال تمبر مالیاتی خواهد بود. با متخلفین از اجرای این بند طبق قوانین مربوطه برخورد می شود.
با توجه به حکم مقرر در بند قانونی مذکور:
🔺أولا: تمام مشاوران و وکلای عضو مراکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده و کانونهای وکلای دادگستری موظفند قراردادهای مالی خود با موکل را در سامانه قرارداد الکترونیک که توسط قوه قضائیه راه انداری می شود، ثبت و تنظیم نمایند و شناسه ای که توسط سامانه مذکور و برای هر قرارداد صادر می شود. مبنای شناسایی وکیل در سامانه خدمات قضایی است.
🔺ثانیا: نظر به اینکه اجرای تکلیف مقرر در بند «ش» تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور به زمان راه اندازی سامانه قرارداد الکترونیک موکول شده است، در پرونده های کیفری و مواردی که احتمال فرار متهم وجود دارد و یا در مواردی که موکل تبعه خارجی بوده و به دلیل فراهم نبودن زیر ساختهای لازم امکان ثبت قرارداد مالی بین وکیل و موکل وجود ندارد، چنانچه مقام قضایی موضوع شکایت را از موارد فوق تشخیص داده و فوریت امر را حراز نماید و قرارداد مالی وکیل و موکل در سامانه قراردادهای الکترونیک ثبت نشده باشد، مدیر دفتر شعبه در چهارچوب مقررات قانونی به صدور اخطار رفع نقص اقدام می کند و بر همین اساس و صرفا اطلاق حکم مقرر در بخشنامه شماره ۱۵۰۸۹/۵۰۰/ ۹۰۰۰ – ۱۳۹۹/۸/۱۴ و بند ۶ بخشنامه شماره ۱۵۶۰۴/۵۰۰/ ۹۰۰۰ – ۱۳۹۹/۸/۲۴ معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه، در حدی که حتی در صورت تحقق شرایط فوق و صدور اخطار رفع نقص توسط مدیر دفتر شعبه برای برطرف کردن ایراد قانونی مربوط به عدم ثبت قرارداد مالی وکالت در سامانه قرارداد الکترونیک قوه قضائیه مراجع قضایی را از پذیرش وکالت وکیل منع می کند، خارج از حدود اختیار و مغایر با بند «ش» تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور بوده و مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ ابطال می شود.
مهدی دربین
معاون قضایی دیوان عدالت اداری
♻️ شرایط گرفتن دسته چک صیادی
1⃣ از زمان افتتاح حساب جاری در بانک مورد نظر، حداقل مدت زمان دو سال گذشته باشد.
2⃣ فرد متقاضی، دارای محل سکونت و یا محل کار ثابت باشد.
3⃣ فرد متقاضی دارای سابقه بد حسابی و چک برگشتی در گذشته نباشد.
4⃣ متقاضی باید یک حساب سپرده بلند مدت با حداقل موجودی ۵ میلیون تومان، در بانک مورد نظر داشته که حداقل ۶ ماه از زمان بازگشایی آن گذشته باشد.
✅در صورتی که دارنده حساب تمامی شرایط ذکر شده را داشته باشد، آنگاه مجاز به ثبت درخواست صدور یکی از انواع دسته چکهای صیادی موجود خواهند بود.
@hoghoghdaan
✴️ وصیت خود نوشت
☣در وصیت خود نوشت، وصیت کننده باید تمام متن وصیت را به خط خودش نوشته باشد تا دارای اعتبار قانونی باشد. به همین دلیل شخص بیسواد یا شخصی که به سبب فقدان بینایی، توانایی نوشتن ندارد نمیتواند وصیت خود نوشت تنظیم کند در نگارش چنین وصیت نامهای امکان وکالت دادن به شخص دیگری وجود ندارد و حتما باید به امضای وصیت کننده رسیده باشد .وصیت کننده حتماً باید تاریخ روز، ماه و سال را به خط خود در وصیت نامه درج کند تا چنانچه وصیت نامههای متعددی از او موجود بود، آخرین نسخه وصیت نامه مشخص باشد، زیرا فقط آخرین وصیت نامه وصیت کننده دارای اعتبار است.
🔸ماده 278 قانون امور حسبی
ممنوعیت استفاده از پیادهرو توسط کافیشاپها و رستورانها در مشهد!
🔺شهرداری مشهد بالاخره تصمیم خود را گرفت و به کافی شاپها و رستوران ها ممنوعیت استفاده از فضای پیاده رو را اعلام کرد.
🔺این تصمیم با حمایت شورای شهر همراه بوده، به نحوی که در سال گذشته نیز شورا به دنبال جمع آوری صندلی ها از پیاده رو بوده است.
🔺این طرح که از سال ۹۷ اجرا شده است ظاهرا بیشتر از ۵ سال دوام نیاورده و با تصمیم مدیران فعلی شهرداری مشهد به زودی شاهد جمع آوری صندلی ها از پیادهرو خواهیم بود.
🔺گفتنی است این طرح علاوه استقبال مردم باعث رونق بخشی به کسب و کارها نیز شده بود.
🔶آیا زوجه مدت ها بعد از طلاق می تواند مهریه خود را مطالبه کند ؟
بله, مهریه از حقوق زن محسوب می شود که به محض وقوع عقد قابل مطالبه است و حتی اگر در زمان طلاق مهریه مطالبه نشده باشد پس از آن قابل مطالبه است و باید از طریق طرح دعوی مطالبه گردد.
@hoghoghdaan
شرایط دادخواست چیست ؟
اقامه ی دعوا در حقیقت با تقدیم دادخواست انجام می گیرد. دادگاه زمانی به دعوای حقوقی و یا جنبه ی حقوقی امر کیفری رسیدگی می کند که دادخواست تقدیم شده باشد و به عبارت دیگر بی آن که “دادخواست” تقدیم شود، به دعوا رسیدگی نمی شود و آن تاریخی که دادخواست به دفتر دادگاه ارائه می شود تاریخ اقامه ی دعوا به حساب می آید.
در ماده ی ۴۸ قانون آیین دادرسی مدنی آمده است:« شروع رسیدگی در دادگاه مستلزم تقدیم دادخواست می باشد … » لذا می فهمیم که شرط رسیدگی به دعوا، ارائه ی دادخواست از جانب خواهان است.
در ابتدای رسیدگی یک دعوا و تشکیل پرونده حقوقی در دادگاه، اولین کار، ارائه دادخواست حقوقی است.
مطابق قانون آیین دادرسی مدنی ، هیچ دادگاهی نمیتواند به دعوایی رسیدگی کند مگر این که شخص یا اشخاص ذی نفع یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی آنان رسیدگی به دعوا را برابر قانون درخواست نموده باشند.
در اینصورت دادخواست حقوقی باید شرایط قانونی مخصوصی را دارا باشد و بدلیل این که تصمیم گیری دادگاه به متن دادخواست ، شرایط دادخواست ، نکات و محتوای حقوقی مندرج در آن بستگی دارد، حتما باید در نوشتن آن دقت لازمه را به عمل آورد و توصیه می شود
دادخواست به چه معناست؟
دادخواست به معنای دادخواهی کردن طلب عدالت و … است. در قانون آیین دادرسی مدنی نیز دادخواست در همین معنا به کار رفته است. پس به همین خاطر است که گفته می شود برای شروع به رسیدگی، باید دادخواهی شود.
البته در بعضی از ماده های قانون آیین دادرسی مدنی دادخواست به برگه ای گفته می شود که از طریق آن دادخواهی صورت می گیرد.
دادخواست باید بر روی برگه های چاپی مخصوص نوشته شود و این برگه باید نکاتی را مشمول شود که در ماده ی ۵۱ از قانون آیین دادرسی مدنی قید شده است.
پس نتیجه می گیریم که یک دادخواست به معنای دادخواهی داریم و یک دادخواست به معنی تقدیم برگه ی دادخواست با رعایت نمودن شرایط قانونی داریم.
اصطلاحات شبیه به دادخواست
علاوه بر کلمه ی دادخواست در قانون عبارات دیگری نیز به کار رفته است از جمله درخواست و یا تقاضا. وکیل اصفهان بیان می کند درخواست یعنی استدعا کردن، خواهش کردن و نمونه ی آن در ماده ی ۹۶ قانون آیین دادرسی مدنی به کار رفته است با عنوان درخواست تأخیر جلسه. تقاضا نیز معنای مشابهی دارد.
البته در بعضی دیگر از مواد این قانون درخواست به معنی اقدامی است که به موجب آن دادگاه مکلف می شود رسیدگی کرده و قرار مربوطه را صادر کند، مثل درخواست تأمین خواسته و یا تقاضای صدور دستور موقت، درخواست تجدید نظر و یا تقاضای خواهان دعوای ممانعت از حق جهت صادر نمودن حکم.
البته باید این نکته را خاطر نشان کرد که چنانچه این دو کلمه یعنی درخواست و تقاضا در معنای دادخواست به کار برود ضرورت دارد که در برگ دادخواست نوشته شده و دیگر شرایط لازمه در مورد آن رعایت شود ولی در صورتی که این کلمات در معنای عام خود که همان خواهش کردن است به کار برده شود نه دارای شکل خاصی است و نه آن که هزینه ای لازم است پرداخت شود.
هدایت شده از تعمیر وخبر خودرو
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
غنچهی صبحی دوباره باز شد
آفتاب دیگری آغاز شد
تا تو پلک مخملت را وا کنی
تا سری بالا کنی
تا سلامی باز با دنیا کنی
تا دوباره عشق را
با گوشهی لبخند خود معنا کنی...
#صبح_آدینه_بخیر🌸
مجازات سرقت حدی در متون فقه اسلامی چیست؟
🔺در متون فقه اسلامی طبق روایات معصومین ۴ مجازات را برای سارق حدی در نظر گرفته اند . در مرتبه نخست ، چهار انگشت دست راست سارق قطع میشود. اگر بعد از جاری شدن حد دوباره سرقت نماید پای چپ وی از بند قدم(از نوک انگشتان پا تا پاشنه) بریده میشود. برای مرتبه سوم اگر سارق مرتکب سرقت شود به حبس ابد محکوم میگردد و در صورت تکرار سرقت در مرتبه چهارم وی اعدام میشود.
@hoghoghdaan
✅ جدیدترین رای وحدت رویه دیوان عالی کشور
👌در پی صدور آرای متهافت در دادگاه تجدید نظر استان تهران و استان مازندران، قضات دیوان عالی کشور دیروز در خصوص «الزام فروشنده (راهن) به فک رهن» تصمیم گیری نمودند.
✍ بر اساس این رای وحدت رویه جدید اگر ملک در رهن به فروش رود، خریدار می تواند الزام فروشنده (راهن) به فک رهن را از دادگاه بخواهد.
بر اساس این رای اگر ملک در رهن به فروش رود، خریدار میتواند الزام فروشنده (راهن) به فک رهن را از دادگاه بخواهد و این فروش و دعوا منافاتی با حق عینی تبعی مرتهن موضوع ماده ۷۹۳ قانون مدنی و رای وحدت رویه شماره ۶۲۰ هیات عمومی دیوان عالی ندارد.
@hoghoghdaan
سوال
سلام وقت بخیر امکان اصلاح وکالت نامه از طرف موکل امکان پزیر است یا باید با وکیل که بهش وکالت داده صحبت کنه و اصلاح کنه برخی اختیاراتشو؟
پاسخ
سلام چنانچه وکالت بصورت محضری داده شده باشد و حق عزل وکیل و کم کردن اختیارات وی را از سلب نکرده باشیم با مراجعه مجدد به دفترخانه میتوانیم وکالتنامه را از بین برده یا حدود اختیارات وی را محدود کنیم.
چنانچه وکیل دادگستری باشد با مراجعه به دادگاه میتوانیم حدود اختیارات وی را مشخص و محدود کنیم.
@hoghoghdaan
تخلفات ساختمانی عدم احداث پارکینگ در کمیسیون ماده ۱۰۰
در خصوص عدم احداث پارکینگ یا غیرقابل استفاده بودن پارکینگ احداثی و همچنین عدم امکان برای اصلاح آن، کمیسیون ماده ۱۰۰ میتواند با توجه به موقعیت ملک و نیز نوع استفاده از فضای پارکینگ، رأی به اخذ جریمه صادر کند
اما اگر تبدیل مجدد فضا به پارکینگ امکانپذیر باشد، کمیسیون ماده ۱۰۰ نمیتواند رأی به اخذ جریمه صادر کند.
@hoghoghdaan