🔴⚪️🔴⚪️🔴⚪️🔴⚪️🔴⚪️🔴⚪️
⚜رعایت ٣٨ نکته ی مهم در تنظیم و نگارش انواع قراردادها:
۱/ذکر نام یزدان پاک، در صدر و شروع قرارداد.
۲/درج عنوان قرارداد. (مبایعه نامه، اجاره نامه، مشارکت در ساخت، و...).
۳/درج عنوان توصیفی قرارداد. (مبایعه نامه ی آپارتمان تجاری).
۴/ذکر صیغه ی عقد. (اَلعقود تابعَة لِلقصود، اَلمُومِنون عِندَ شروطِهِم، یا اَیُّهَا الذَّینَ آمَنوا اوفوا بِالعقود).
۵/ذکر عنوان طرفین قرارداد. (فروشنده و خریدار، مؤجر و مستأجر، و...).
۶/ذکر سِمَت حقوقی متعاملین. (وکالتاً، اصالتاً، قیمومتاً، ولایتاً، فضولتاً).
۷/موضوع قرارداد.
۸/ذکر مبلغ قرارداد با دقّت و حوصله. (ثمن، قرض الحسنه، مال الاجاره، و...) هم به صورت عدد و هم به صورت حروف.
۹/تعیین شیوه ی پرداخت در قرارداد.
۱۰/تعریف و تعیین شروط و تعهّدات.
۱۱/تعیین محلّ و چگونگی جبران خسارت.
۱۲/تعیین مرجع حلّ اختلاف. (از طریق داوری و حَکَمیّت یا از طریق کمیته ی حلّ اختلاف).
۱۳/تعیین نوع تضمینات؛ در صورت عدم انجام تعهّدات. (اسناد تعهّدآور).
۱۴/کیفیّت و چگونگی بایگانی و نگهداری اسناد و مدارک.
۱۵/تعیین کیفیّت تحویل و تسلیم مورد قرارداد.
۱۶/تعیین وضعیّت تصرّف کنونی ملک.
۱۷/تعیین تکلیف خیارات.
۱۸/کیفیّت خاتمه ی قرارداد در صورت بروز حوادث و اختلاف. ( از طریق اقاله، فسخ، انحلال، انفساخ، و...).
۱۹/تعیین تکلیف ادّعاهای احتمالی در خصوص موضوع قرارداد.
۲۰/تعیین تکلیف وضعیّت چک های صادره در صورت عدم موجودی.
@hoghoghdaan
♻️در دادگاه خانواده چگونه رفتار کنیم؟⁉️
⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜
همسران پس از ورود به دادگاه در نخستين برخورد با فردي از جنس خود يعني مردان در مواجهه با مردان و زنان در مواجهه با زنان، اطلاعات اوليهاي از حضور در دادگاه، نحوه شکايت و حرفهايي که بايد در دادگاه عنوان کنند را به دست ميآورند و چند جمله يا کلمه کليدي و کاربردي و اغلب تکراري ياد ميگيرند.
مثلا ياد ميگيرند که در مقابل اتهامهاي طرف مقابل خود همهچيز را تکذيب کنند يا در مقابل درخواست مهريه از سوي همسر خود عنوان کنند که «اين خانم، زن منه ... ميخوام باهاش زندگي کنم... مهريهشو هم ميدهم، اما يکجا ندارم بدم و قسطي ميدم». زنان هم ميآموزند که مثلا در مقابل تقاضاي تمکين مردها شكايت كنند. در چنين فضايي پس از گذشت نيم ساعت هر فرد تازه واردي فکر ميکند در زمينه مسائل حقوقي اطلاعاتي کامل دارد و نيازي به دانستن چيزهاي ديگر نيست. گاهي افراد خود را عقلکل ميدانند و به واسطه همين چند ساعت محدود در دادگاه، حتي ديگران را هم نصيحت ميکنند و به آنها راه و چاه ميآموزند. ما به شما توصيه ميکنيم اگر قصد داريد در زمينه مسائل خانوادگي اطلاعاتي کسب کنيد به جاي مراجعه به چنين افرادي تنها از افراد صاحب صلاحيت تقاضاي راهنمايي کنيد.
البته ما هم در اين مطالب تلاش ميکنيم تصوري واقعي از اين محيط و مناسبات حاکم بر آن به شما ارائه کنيم اما شما هم بهتر است هنگام ورود به دادگاه تمام تصور خود از اين محيط را که در فيلمها و سريالهاي تلويزيوني ديدهايد فراموش کنيد و با واقعيت کنار بياييد؛ واقعيتي که اگر با آن درست برخورد کنيد قطعا ميتوانيد در دادگاه به نتيجهاي مطلوب برسيد. هنگام ورود به دادگاه بهترين راه براي کسب اطلاعات حقوقي، مراجعه به واحد مشاوره است.
در اين محل افرادي به عنوان وکيل و مطلع شما را به شکل مجاني راهنمايي ميکنند، البته اطلاعات حقوقي تمامي آنها برابر نيست و خلق و خوي آنها نيز متفاوت است و گاه نوع راهنماييهاي دو نفر از آنها با ديگري تفاوت ميکند. برخي از آنها عادت دارند به جاي راهنمايي حقوقي شما را نصيحت کنند. گاهي نيز راهنماييها چندان دقيق و جزئي نيست و شما اگر طالب اطلاعات جديتر و با راهحلهاي اجراييتر هستيد، بايد هزينه وکيل را بپردازيد.
پس از مشورت با اين وکلا، ميتوانيد يقين حاصل کنيد که تا چه حد شکايتي که ميخواهيد مطرح کنيد، ميتـواند به نتيجه مثبتي برسد.
با_ما_همراه_باشید
@hoghoghdaan
آیا صرف حمل چاقو شخص مجرم تلقی می گردد؟ مجازات استفاده از سلاح سرد چیست؟ آیا قدرت نمایی با چاقو یا تظاهر خصمانه با سلاح سرد جرم چه مجازاتی دارد؟
⏬نظر به اینکه امنیت و آسایش عمومی و مردم باید دغدغه حکومت و حاکمیت باشد در مواقعی اشخاصی در جامعه با توسل به اسلحه سرد و گاها گرم، اقدام به برهم زدن آسایش مردم و امنیت عمومی می نمایند. به همین خاطر دست اندرکاران را به این امر واداشت تا اصلاحیه ای در این قانون انجام دهند لذا حمل و نکهداری سلاح سرد که سابقا جرم انگاری نشده بود در حال حاضر با توجه به مقتضیات زمانی با الحاق دو تبصره به ماده 617 قانون مجازات اسلامی حمل سلاح سرد ممنوع گردید. خریداران و وارد کنندگان ا ین نوع سلاح هم مجرم محسوب و بایستی مجازات تعیینی را متحمل شوند.
⏬همچنین برای اشخاصی که اقدام قدرت نمایی و تظاهر با چاقو می نمایند حبس از 6 ماه تا 2 سال و تا 74 ضربه شلاق را مترتب گردیده است.
ضمن اینکه قانونگذار محترم در ماده 237 آیین دادرسی کیفری صراحتا قرار بازداشت موقت اشخاصی اقدام به تظاهر، قدرت نمایی با چاقو می نمایند را تصریح نموده اند. که این امر بیانگر نگرش جامعه بر حفظ آسایش و آرامش و امنیت جامعه است.
@hoghoghdaan
◀️⚖ هزینه خرید و تعمیر پمپ آب به عهده کیست؟
سوال:پمپ آب آیا هزینه خرابی پمپ آب در آپارتمان چه کم چه زیاد به عهده طبقات آخر است؟؟ مگر پمپ هم جزئه مشاعات ساختمان نیست و هزینه آن به عهده همه؟؟ پمپ آب خراب شده و مدیر وهمسایه ها زیر بار هزینه درست کردن آن نمیروند و میگویند به عهده طبقات بالاست؛ تکلیف چیست؟
✍جواب :
هزینه تعمیر پمپ آب چون مشترک بین تمام واحد هاست و جز مشاعات محسوب میشود بر عهده همه واحد ها اعم از بالا و پایین میباشد.مثل تعمیر اسانسور یا ایزوگام پشت بام و ...
@hoghoghdaan
نکته کاربردی✅
🔘 هرگاه کودکی در حضور پدر، کلید وسیله نقلیه را از جیب وی برداشته و اقدام به رانندگی کند، سکوت و ممانعت پدر، بهطور ضمنی تشویق و #تسهیل_جرم (#رانندگی_بدون_پروانه) میباشد؛ لذا وفق #ماده_۱٢۶ از مصادیق #معاونت است.
@hoghoghdaan
#تفاوت_حضانت_با_قیمومت_(قیم)
🔺حضانت به معناي نگهداري و مراقبت كامل از طفل ميباشد ، طبق قانون حضانت فرزند چه دختر چه پسر تا هفت سالگي با مادر است بعد از ان دختر تا نه و پسر تا پانزده با پدر و بعد از مدار حضانت خارج و خودشون تصميم ميگيرند .
🔺اما قيم شخصي است كه امور مالي را بر عهده دارد و در واقع نماينده صغير ميباشد و بايد رعايت مصلحت طفل را بكند (براي صغيري كه ولي خاص يعني پدر يا پدربزرگ ندارد دادگاه قيم تعيين ميكند) البته قيم فقط مخصوص صغير يا افراد زير هجده سال نيست و براي افرادي مثل ديوانگان (مجنون) يا سفيه (كسي كه بالاي هجده سال است اما در امور مالي صلاحيت ندارد يا به زبان ساده ارزش پول را درك نميكند) هم توسط دادگاه قيم انتخاب ميشود .
@hoghoghdaan
آیا مرد با داشتن همسر میتواند ازدواج_مجدد نماید؟
▪️مطابق ماده ۱۶ قانون حمایت خانواده مرد نميتواند با داشتن زن ، همسر دوم اختيار كند مگر به موارد زیر :
▪️رضايت همسر اول
▪️عدم قدرت همسر اول به ايفای وظايف_زناشويی
▪️عدم تمكين زن از شوهر
▪️ابتلاء زن به جنون يا امراض صعبالعلاج
▪️محكوميت زن به حكم قطعی به مجازات پنج سال حبس يا بيشتر
▪️ابتلاء زن بههر گونه اعتياد مضری كه به تشخيص دادگاه به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و ادامه زندگی زناشويی را غير ممكن سازد
▪️ترک زندگی خانوادگی از طرف زن
▪️عقيم بودن زن
▪️مفقودالاثر شدن زن
◼️ مرد نمی تواند خودسرانه و بدون کسب اجازه از دادگاه و صرفاً با این استدلال که می تواند چهار همسر دائم اختیار کند ، مبادرت به ازدواج دوم نماید. بنابراین اگر شوهر ، به یکی از دلایل ۹ گانه فوق ، متقاضی ازدواج مجدد باشد باید دادخواستی به خواسته صدور حکم بر امکان ازدواج مجدد به طرفیت همسر اول خود طرح نماید. دادگاه نیز در جلسه رسیدگی زوجین را دعوت نموده و دلایل هر دو طرف را استماع و بررسی می نماید. اگر دلایل زوج که باید مبتنی بر ۹ بند مندرج در ماده ۱۶ حمایت خانواده باشد ، مستدل و مستحکم تشخیص داده شود در این صورت دادگاه با صدور حکمی اذن به ازدواج مجدد زوج با وجود داشتن همسر اول می دهد..
@hoghoghdaan
📚چک باید به امضا صاحب حساب برسد؛ چکی که صرفاً دارای اثر انگشت یا مُهر باشد، قانوناً چک محسوب نمی شود.
بنابراین به یاد داشته باشید که از دریافت چک هایی که بجای امضا، اثر انگشت یا مُهر در آن درج شده خودداری نمایید.
@hoghoghdaan
#گواهی_انحصار_وراثت
#گواهی_حصر_وراثت
✅مدارک لازم جهت ثبت درخواست صدور گواهی انحصار وراثت:
- اصل گواهی فوت
- اصل شناسنامه متوفی
- اصل شناسنامه همه وراث
- حضور دو شاهد مرد برای امضای استشهادیه محلی در دفتر خدمات قضایی (شهود نباید از اقوام درجه یک متوفی باشند)
متقاضی بایستی احد از ورثه متوفی باشد.
🔸در صورت عدم همکاری ورثه در ارائه مدارک، متقاضی می تواند با درخواست استعلام از طریق دفتر خدمات قضایی به اداره ثبت احوال جهت احراز هویت وراث متوفی و گواهی فوت درخواست نماید.
🔸مرجع برای صدور گواهی انحصار وراثت: شورای حل اختلاف آخرین اقامتگاه متوفی
@hoghoghdaan
اگر خودرویی به گونهای پارک شود که فرد برای ورود و خروج به پارکینگ منزلش دچار مشکل شود باید توسط پلیس جریمه شود.
برای حل این مشکل صاحبخانه باید از محل پارک خودرو عکس گرفته و پس از تنظیم شکوایه با عنوان مزاحمت و ممانعت از حق به دادسرا تقاضای رسیدگی داشته باشد.
@hoghoghdaan