مستاجران دوران قاجاری چقدر اجاره میدادند؟/ شباهت اجارهنامههای قدیم و امروز
🔹در اجارهنامه اولی برای مدت یک سال تمام منعقد شده است. مالالاجاره (اجارهبها) این ملک اعیانی هم پنجاه و پنج تومان (۵۵) بوده است.
🔹درباره نحوه پرداخت اجارهبها قید شده است که مستاجر وجه اجاره را ماه به ماه، ماهی چهار تومان و پنجهزار دینار؛ و ماه آخر هم پنج تومان و پنجهزار دینار از وجه موصوف پرداخت کند.
🔹سند دوم، اجاره یک باب خانه در همان محله عباسآباد و تاریخ ثبتش هم همان سال ۱۲۸۵ قمری است.
🔹برای ۳ ماه اجاره این ملک، یک تومان و دو هزار پول سیاه اجارهبها تعیین شده که باید ماه به ماه پرداخت میشد. پول اجاره یک سال چنین ملکی هم حدود ۶ تومان میشده است.
🔹امروز اگر کسی بخواهد در همان محدوده عباسآباد خانهای اجاره کند حداقل به یک میلیارد پول رهن نیاز دارد.
@hoghoghdaan
سوال
اگر فردی بر اساس رای قطعی در دادگاه حقوقی محکوم به پرداخت مبلغی گردد و نتواند آن را بپردازد از نظر قانون چگونه با وی برخورد می گردد؟
فرد محکوم, به تقاضای کسی که رای به نفع او صادر شده است، تا زمان پرداخت وجه زنداني می گردد.
البته فرد محکوم میتواند از زمان ابلاغ اجراییه ظرف مدت یک ماه، دادخواست تقسیط مبلغی که به آن محکوم شده است (که به آن دادخواست اعسار میگویند) به دادگاه تقدیم کند و از این تاریخ دیگر زندانی نمی گردد تا وضعیت دادخواست وی توسط دادگاه تعیین تکلیف شود.
@hoghoghdaan
⚖️ هنگام معاملات وکالتی به چه نکاتی باید توجه شود؟
در معاملات کلان از طریق وکالتنامه ضرورت دارد قبل از انجام معامله اعتبار وکالتنامه از دفترخانه تنظیم کننده سند، کتباً استعلام شود.
مبایعه نامه و وکالتنامه لازم و ملزوم و مکمل یکدیگرند و هرگز بدون مبایعه نامه وصرفاً باعتبار تنظیم وکالتنامه مبادرت به انجام معامله نشود.
جهت پیشگیری ازسوء استفاده در آینده، دقت شود که وکالتنامه صادره محدودیت زمانی نداشته باشد.
از انجام معامله بواسطه وکالتنامه های کلی که مربوط به اموال منقول وغیرمنقول موکل باشد و یا اینکه موکلین افراد متعددی مانند وراثتی و شراکتی باشند، اجتناب گردد.
درصورت انجام معامله با وکالت رسمی مانند املاک در رهن بانکها در کمترین زمان نسبت به انتقال رسمی ملک اقدام شود.
چنانچه معامله ازطریق تفویض وکالت انجام شود، وکالتنامه اولیه و اصلی که پایه و اساس معامله است، بدقت مطالعه شود تا مشخص شود وکیل دارای اختیارات کامل و بلاعزل باشد.
در تنظیم سند وکالت بلاعزل از آنجاییکه موکل حق اجرای مورد وکالت را از دست نداده و شخصاً نیز قادر به اجرای آن خواهد بود، لذا بطور صریح در وکالتنامه قید شود که موکل حق دخالت و اجرای آنرا ازخود سلب و ساقط کرد.
@hoghoghdaan
نمونه شکوائیه در مورد بزه کلاهبرداری از طریق انتقال مال غیر
دادستان محترم عمومی و انقلاب شهرستان فسا
با سلام؛ احتراماً به وکالت از آقای ....... شکایت خود را علیه آقای ........ دائر بر فروش مال غیر به حضور اعلام داشته و تقاضای تعقیب نامبرده را مستند به ماده 1 قانون راجع به انتقال مال غیر، ناظر بر ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری دارم:
شرح ماوقع (برخلاف جرائمی سبک، در جرائم علیه اموال، بهتر است عنصر مادی در حد نیاز تشریح شود)
موکل اینجانب در تاریخ 14/6/1400 ملکی از مشتکی عنه در شهرستان فسا ابتیاع نموده که ارزش ریالی آن طبق قولنامه ی تنظیم شده، بیست میلیارد ریال بوده است. پس از اینکه مالکیت ملک به موکل انتقال یافته، ایشان به منظور ساخت و ساز به ملک مورد تنازع مراجعه و مشاهده نموده است که آقای ...... در آن ملک تصرف داشته و اقدام به پیکنی مینماید. پس از تحقیق و پرس و جو از متصرف، مشخص گردیده مشتکی عنه پیشتر ملک را در تاریخ 16/2/1400 به ایشان فروخته بوده است. بنابراین اقدام ایشان در فروش ملک به موکل اینجانب، مصداق بارز بزه انتقال مال غیر میباشد.
دلایل اثبات ادعا شامل: 1- صورتجلسه مرجع انتظامی مبنی بر تصرف آقای .... در ملک؛ 2- مبایعه نامه های تحریریافته نسبت به موکل و متصرف ملک؛ 3- عنداللزوم معاینه محلی توسط مقام محترم تحقیق یا مرجع انتظامی؛ 4- شهادت شهود امضاءکننده ذیل قولنامه ها.
با تجدید مراتب احترام
..... – وکیل دادگستری
@hoghoghdaan
در قانون مجازات اسلامی برای #دستکاری_در_پلاک_خودرو چه مجازاتی پیش بینی شده است؟
طبق ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی،
«هر کس در ارقام و مشخصات پلاک وسایل نقلیه موتوری زمینی، آبی یا کشاورزی تغییر دهد، یا پلاک وسیله نقلیه موتوری دیگری را به آن نصب کند یا برای آن پلاک تقلبی بکار برد یا چنین وسایلی را با اعلام به تغییر و یا تعویض پلاک تقلبی مورد استفاده قرار دهد و همچنین هرکس به نحوی از انحاء در شماره شاسی، موتور یا پلاک وسیله نقلیه موتوری و یا پلاکهای موتور و شاسی که از طرف کارخانه سازنده حک یا نصب شده بدون تحصیل مجوز از راهنمایی و رانندگی تغییر دهد و آن را از صورت اصلی کارخانه خارج کند به حبس از شش ماه تا یک سال محکوم خواهد شد
@hoghoghdaan
#آيا_ميدانستيد
💼كه اگر در محل كارتان به دليل شرايط محيطي، دچار آسيب هاي جسمي مستمر (مانند عارضه ديسك كمر) گرديد ميتوانيد خسارت خود را از كارفرما مطالبه نماييد!
✅ در صورتي كه شرايط محيطي محل كار شما و همچنين وظايف محوله به شما، ايجاب ميكند كه مثلاً ساعتها ايستاده كار كنيد و يا مجبور باشيد تا ساعتها بدون تحرك روي صندلي بنشينيد، و يا در محيط آلوده اي باشيد، بعد از مدت چند سال ممكن است به عوارضي همچون ديسك كمر، ديسك گردن، آرتروز، ساييدگي مچ دست، كم شنوايي، بيماري هاي ريوي و غيره دچار شويد! از آنجايي كه مطابق قواعد عام مسئوليت مدني، كارفرما در مقابل خسارات وارده به پرسنل خود، مسئوليت تام و كامل دارد، فرد آسيب ديده ميتواند جبران كليه خسارات جسمي وارده را از محكمه حقوقي مطالبه نمايد.
درجهت پیشگیری از کلاهبرداری و خرید محصولات تقلبی، کد ده رقمی مندرج ذیل نشان استاندارد را به شماره 10001517 پیامک کنید، تا از اصالت این نشان و مشخصات کالای مورد نظر اطمینان حاصل نمایید. در صورتی که طی 10 ثانیه پاسخی دریافت نشد، نشان هک شده بر روی محصول جعلی است.
@hoghoghdaan
🛑باآگاهیازقوانینوکیلخودباشید🛑
تماسهای از دست رفته خارج از کشور یک شیوه کلاهبرداری است
تماسهای از دست رفته یک شیوه جدید است که کلاهبرداران از طریق شمارههای خارج از کشور با شمارهای در داخل تماس گرفته و منتظر تماس آن فرد میشوند
بنابراین،به تماس های از دست رفته با شماره های خارج از کشور،هیچ واکنشی نشان ندهید
@hoghoghdaan
درجهت پیشگیری از کلاهبرداری و خرید محصولات تقلبی، کد ده رقمی مندرج ذیل نشان استاندارد را به شماره 10001517 پیامک کنید، تا از اصالت این نشان و مشخصات کالای مورد نظر اطمینان حاصل نمایید. در صورتی که طی 10 ثانیه پاسخی دریافت نشد، نشان هک شده بر روی محصول جعلی است.
معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه
@hoghoghdaan
موافقت رهبر انقلاب با عفو و تخفیف مجازات تعدادی از محکومان
به مناسبت حلول ماه ربیع الاول و فرا رسیدن میلاد با سعادت حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی(صلیالله علیه و آله و سلم) و امام جعفر صادق (علیهالسلام)، رهبر انقلاب با پیشنهاد عفو و تخفیف مجازات ۱۸۶۲ نفر از محکومانِ محاکم عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و تعزیرات حکومتی موافقت کردند./فارس
@hoghoghdaan
میزان و نحوه محاسبه شرط تنصیف دارایی
🔹تاریخ رای نهایی:1394/05/05
🔹شماره رای نهایی:9409970909900104
⚫️رای شعبه 26 دیوان عالی کشور
...مستفاد از بند الف از شرایط ضمن عقد نکاح خارج لازم (هر گاه طلاق به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخیص دادگاه تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء رفتار وی نبوده، زوج موظف است تا #نصف دارایی موجود خود را که در ایّام زناشویی با او به دست آورده یا معادل آن را طبق نظر دادگاه بلاعوض به زوجه منتقل کند) آن است که تعلق حق زوجه نسبت به دارایی زوج،
اولاً: تمام نصف دارایی نیست؛ بلکه تا نصف دارایی است و تشخیص آن که چه مقدار متناسب با وضعیت مالی و امکانات زوج است با نظر دادگاه است و
ثانیاً: مربوط به دارایی زوج که در ایّام زندگی مشترک با زوجه به دست آورده، میباشد ولیکن شامل نمیشود دارایی را که قبل از ازدواج به دست آورده و نیز دارایی که از طریق ارث به دست وی آمده ولو در زمان زندگی مشترک باشد و حقی برای زوجه به آنها تعلق نمیگیرد و
ثالثاً: تعلق حق زوجه نسبت به اموال به دست آمده در ایّام زناشویی نیز مربوط به اموالی است که در هنگام طلاق موجود باشد؛ ولیکن اگر اموالی در ایّام زندگی مشترک به دست آورده و مدتی قبل از مطرح شدن طلاق آنها را فروخته و موجود نیست، حق زوجه به آنها نیز تعلق نمیگیرد؛ مگر اینکه احراز شرعی شود که جهت فرار از تعلّق حق زوجه میباشد.
@hoghoghdaan