دست طراح این پوستر را باید بوسید...
چقدر نمایش زیبایی است از تقابل جبهه حق و باطل
از تقابل دنیاپرستی و آخرتطلبی
از جنگ فقر و غنی
از رویارویی اسلام ناب و اسلام سرمایهداری
از درگیری معنویت و مادیگرایی
آنچه ارزش ذاتی دارد فقط و فقط و فقط خداست و ولایت او.
هرچه غیر او، اعتباری محض است.
و هر ارزشی فقط به ارزش اوست...
تکهای کاغذ اگر تحت ولایت الله باشد ارزشش از کوهی طلا و نقره و الماس و مروارید و دنیا و مافیها بیشتر است
@h_abasifar
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
عباسی ولدی پدیده این روزهای هیئات مذهبی
یادداشت بعدی را ملاحظه بفرمایید
https://eitaa.com/hokmrani_masoulaneh/374
🔻🔻🔻
عباسی ولدی پدیده این روزهای هیئات مذهبی
🔻 گاهی عادت داریم انسانهایی که نزدیک مان هستند را قدر ندانیم، کار آنها را ترجمه و تحلیل نکنیم و خیلی ساده از کنار آن عبور کنیم.
🔻 #عباسی_ولدی قریب به یک دهه است با نگارش دهها جلد کتاب در زمینههای تربیتی بهتنهایی اندازه یک مؤسسه عریض و طویل کار کرد. متن تولید کرد، منبع و مرجع فکری تولید کرد، بهسمت ایجاد #جریان_تربیتی حرکت کرد هرچند شاید هنوز با آن فاصله دارد.
🔻 فکر کنم آثارش امروز به بیش از 50 جلد رسیده است. آثاری که هم تنوع در محتوا دارد، هم جذابیت در طراحی و گرافیک و هم ایجادکننده نوعی تغییر نگرش در مخاطب است که همه جای مطالعه و #تحلیل دارد.
🔻 اما آنچه امروز اهمیت دارد کاری است که #عباسی_ولدی این روزها در قالب #هیئت_نوجوانان شروع کرده است. حرکت او امروز واقعاً ویژه است، جای مطالعه و #الگوسازی و تقدیر دارد. به چند ویژگی کار او اشاره میکنم:
1️⃣ #عباسی_ولدی قبل از منبر استاد #میرباقری برای نوجوانان منبر میرود. کاملاً جدی بهنحوی که بچهها احساس میکنند در یک برنامه مهم و اختصاصی خودشان شرکت کردهاند.
2️⃣ فعلاً نسبت به محتوای #منبر نظر نمیدهم شاید نقدی داشته باشم. اما بهلحاظ قالب، منبر #داستانمحور است. این مدل از ارائه منبر بهشدت برای بچهها جذاب است.
3️⃣ زبان، #لحن و بیان بهشدت صمیمی، دوستانه و دوستداشتنی است. این احساس #صمیمیت جذابیت دوچندانی برای منبر ایجاد میکند.
4️⃣ فضای جلسه با قالبهای مرسوم متفاوت است. بچهها از اینکه بین منبر صحبت کنند، سؤال بپرسند، شوخی کنند، منعی ندارند و آزادانه در هیئت مینشینند. سخنران آغوشش بهروی اقتضائات این سن باز است.
5️⃣ منبر او، #منبر_تعاملی است. سخنران سوال میکند، برای روز بعد به بچهها تکلیف میدهد تا بنویسند، فکر کنند و بعد جواب خود را به #عمو_عباسی بدهند و درباره آن صحبت کنند.
6️⃣ اما یکی از جذابترین بخشهای کار #عباسی_ولدی بعد از منبر است که میآید و ساعتی بین بچهها مینشیند و با آنها #گعده میکند. از سر و کولش بالا میروند و با او ساده و راحت گفتگو میکنند. این بخش شاید اثرگذارترین قسمت این پکیج است.
6️⃣ اما آنچه کار #عباسی_ولدی را ویژه کرده است #صداقت او در تعامل با بچهها است. افراد زیادی دیدم که کار کودک و نوجوان میکنند ولی بسیاری از رفتارها و خندهها و بازیها #تصنعی است. اما عباسی ولدی با همه وجود بچهها را دوست دارد، صادقانه و پدرانه و این #صداقت را بچهها با وجودشان درک میکنند.
♻️ #نوجوانان مهم هستند، باید احساس کنند که آنها را مهم میدانیم و جدی میگیریم. این احساس را به آنها منتقل کنیم و با همین جدیت برای شان وقت بگذاریم. اما با امثال این #الگو
#عباسی_ولدی
#عمو_عباسی
#نوجوانان
#الگوسازی
#جریان_تربیتی
#نسل_جدید
#تربیت_نسل
#هیئت_ثارالله
@taalighat
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
🅾️ چیزی نیست، دانشجویان دانشگاهسوره هستند، زیر مجموعه سازمانتبلیغاتاسلامی
♦️پ.ن۱: در سایت رسمی این دانشگاه نوشته شده است: این دانشگاه ... مشکل اساسی هنرمندان و علاقهمندان هنر در زمینه کمبود فضاهای #سالم هنری را حل کرده و با تربیت نیروی انسانی #متدین!! و #متعهد!! رسالت اعتلای هنر دینی!! و توسعه و تعمق ادبیات انقلاب اسلامی را در جامعه فرهنگی و هنری کشور به انجام برساند ...
♦️پ.ن۲: سازمان تبلیغات وظیفه هماهنگی، اعزام و بهره گیری از مبلغین و روحانیون را در مناسبتهای مختلف در سطح کشور برعهده دارد.
♦️یعنی از طرفی روحانی اعزام میکنند برای تبلیغ دین، از سمت دیگر دانشجویانی با این کیفیت تربیت میکنند که نهایتاً با فعالیت در سینما و تلویزیون ریشه باورهای دینی را بزنند.
‼️ همینقدر #پت_و_مت
#استحالهفرهنگی
@besmellaherrahmanerrahimm
⛔️ این مثالی است از سیاستگذاری های غیر یکپارچه و غیر هماهنگ در مجموعه حکمرانی کشور. به این معنی که:
1️⃣ دستگاههای عریض و طویل با نیروی انسانی فراوان تشکیل می شود و برای فعالیت آنها از بیت المال بودجه های هنگفت هزینه می شود تا یکسری از اهداف محقق گردد.
2️⃣ مجددا از بیت المال در همان دستگاه یا دستگاههای دیگر، بودجه های کلان صرف برنامه ای می شود که برخلاف اهداف قبل می باشد.
🌀 یعنی بودجه بصورت مضاعف هزینه می شود با برآیند صفر یا نزدیک به صفر.
😠 نتیجه آن می شود که نظام از جیب مردم هزینه می کند؛ اما چیزی را که می خواهد برداشت نمی کند و این منجر به ناکارآمدی در حکمرانی و در نتیجه نارضایتی مردم می گردد.
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
❓یکگزارش تکان دهنده و چند سوال
😷 طبق گزارش اخیر مرکز پژوهشهای مجلس، طی ۵ سال (حد فاصل ۹۵ تا ۱۴۰۰) بیش از ۷۵ هزار نفر در ایران به علت آلودگی هوا جان سپردهاند که بخش غالب آن، سهم کلانشهرها و به ویژه تهران بوده است. از دلایل این مهم، تراکم شدید و تمرکز بیش از حد فعالیت و جمعیت در کلانشهرها از یک سو، و از سوی دیگر، بلندمرتبهسازیها و عمودیسازیهایی است که سبب جلوگیری از گردش طبیعی جریان هوا در کلانشهرها شده است. طبق این گزارش، هزینههای مربوط به مرگومیرهای ناشی از آلودگی هوا، فقط در سال ۱۴۰۰، برابر با ۱۱/۳ میلیارد دلار برآورد شده است! یعنی اگر با کمترین قیمت دلار در سال ۱۴۰۰ که ۲۱ هزار تومان بوده است محاسبه کنیم، حدود ۲۳۱ هزار میلیارد تومان هزینه اقتصادی داشته است!
🔺 این در حالی است که کل بودجه محقّق شده شهرداری تهران در سال ۱۴۰۰، فقط ۳۵ هزار میلیارد تومان بوده است و این معنایش آن است که هزینههای اقتصادی مربوط به مرگ و میرهای حاصل از آلودگی هوا، بیش از ۶ برابر کل بودجه شهرداری تهران بوده است! تازه این فقط هزینههای مربوط به مرگ و میرها است و اگر سایر هزینهها نظیر هزینههای حاصل از تعطیلی ادارات و صنایع و ... را نیز اضافه کنیم، این اختلاف سر به فلک میکشد!
🤔 به عنوان یک معلم کوچک دانشگاه از همه مدیران شهری، دولتمردان، اعضای شورای عالی شهرسازی و سایر مسئولانی که با سیاستهای اشتباهشان شهرهای ما را به این حال و روز انداختهاند استدعا دارم برای رضای خدا اندکی درخصوص این اعداد و ارقام تامل کنند و بیاندیشند که واقعا این نوع شهرسازی متراکم و عمودی که چنین هزینههای وحشتناکی را به شهروندان ما تحمیل کرده است هیچ توجیه اقتصادی دارد؟! تراکم افزایی و اصرار بر حفظ محدودههای فعلی کلانشهرها به بهانه مدیریت زمین و عدم اجازه برای توسعه افقی کلانشهرها چه منطقی دارد؟! فارغ از هزینههای اقتصادی، نسبت این نوع شهرسازی با فرهنگ و سبک زندگی ما چیست؟! برای نابودی فرهنگ و سبک زندگی ما که نتیجه این نوع شهرسازی اشتباه است چه هزینهای را برآورد میکنید؟! آیا هنوز وقت تجدید نظر در سیاستهای اشتباه گذشته فرا نرسیده است؟!
@baladetayyeb
سوال:
♨️ در نظام حکمرانی کشور، مسوولیت این فاجعه با کیست؟ چه کسی حقوق ضایع شده عمومی را جبران می کند؟ چه کسی با قاصرین و مقصرین برخورد می کند؟ کجا پاسخگوی این مساله است؟؟ اصولا مسوولین چه نگاهی به مقوله خطیر حق الناس و لزوم اداء آن دارند؟؟
🔺 سیاستگذاری در حوزه حمل و نقل در کنار سیاستگذاری در حوزه شهرسازی و تبعات هولناک جانی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی آن و مخاطراتی که در حوادث غیرمترقبه ایجاد می کند؛ و بدتر از آن، مسوولیت ناپذیری ارکان تصمیم گیری و اجراء و نظارت در قبال این تبعات، یکی از مصادیق تاسف برانگیز حکمرانی غیر مسوولانه در کشور می باشد.
⁉️ واقعا جان انسانها چقدر می ارزد؟؟؟ آیا مدعی العموم به عنوان مدعی دفاع از حقوق عامه، در این فاجعه مسوولیتی ندارد؟؟؟ نهادهای نظارتی چطور؟؟ نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی چطور؟؟؟
⭕️ آیا کسی از مسوولین محترم، مسوولیت پذیر است تا جلوی تداوم سیاستگذاریهایی که منجر به چنین فجایعی می شود را بگیرد؟؟ آیا گوش شنوایی هست؟؟ آیا سیستم حکمرانی، هوشمندی لازم را دارد که به طور سیستماتیک راه اصلاحی بگشاید؟؟
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
❓ مسوولیت پذیری یا آزادی بی قید؟؟
🔰 بر خلاف تصوری که در جامعه ما تحت تاثیر اومانیسم و لیبرالیسم شکل گرفته است؛ انسان برای مسئولیت و امانت داری و قانون مندی و بندگی و پذیرفتن محدودیت های دنیوی بر اساس انتخاب آگاهانه اش، آفریده شده است.
▫️ قرآن می فرماید: و ما خلقت الجن و الانس الا لیعبدون...
انا عرضنا الامانت علی السموات و الارض ... حملها الانسان...
💠 بنابراین وظیفه نخبگان، تربیت فطری جامعه و تشویق و ترغیب مردم به قانون مندی و عبودیت و خود کنترلی و تقوی است؛ نه طغیان و یاغی گری و بی تمدنی و رهاسازی و توجیه تراشی.
✅ قولوا لا اله الا الله تفلحوا... یعنی با اختیار خودت لا اله بگو و وارد دنیای بندگی و مسئولیت پذیری شو تا در نتیجه به سعادت یعنی عالی ترین حق خودت هم برسی.
اما دنیای مدرن می گوید وارد دنیای اباحه گری شو تا دنبال نخود سیاه بروی، آنگاه از سعادت و والاترین و واقعی ترین حق و حقوق خودت محروم شوی.
▫️مدارای در تبلیغ و تربیت و درایت در مسیر رشد و همدلی تا هدف، غیر از تن دادن به شهوت رانی مدرن و شیطانی به اسم اقتضائات زمان است؛ اقتصائات زمان غیر از انحرافات زمان است.
🔀 عده ای غرب پرست جوری تبلیغ می کنند که گویی همه چیز در آزادی بی قید و برای آزادی است و اتفاقا بدترین نوع بردگی جسم و روح را هم آزادی می نامند! و نسل جوان را روز به روز به این مرگ معنوی نزدیک و ترغیب می کنند و لیبرالهای مسلمان هم با برداشت های کاملا گزینشی و مغلوط از اسلام با آیه لا اکراه فی الدین بر همه شش هزار و دویست و سی و شش آیه قرآن چشم می بندند.
در حالیکه آزادی معقول، برای بندگی بهتر است نه ولنگاری بیشتر؛ و از قضا همین محدودیت پذیری عقلائی، بال های پرواز واقعی به انسان می دهد و همان محدودیت ها هم ظاهرش محدودیت و باطنش رهایی واقعی است. و باز دقیق تر بگوییم آنها محدودیت نیستند بلکه میدان ورزیدگی و تمرین اوج گیری هستند.
▫️اما چرا بشر تربیت نشده از آزادی لیبرالی اینقدر استقبال می کند؟؟؟ برای اینکه کاملا مطابق میل حیوانی اوست.
✳️ غلام همت آنم که زیر چرخ کبود
ز هرچه رنگ تعلق پذیرد آزاد است
✍️ علی حاجوی
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
1️⃣ شیعه چون حکومت نداشت، چون در اقلیت بود فقه او در پاسخ اینکه « جامعه چگونه باید زندگی کند؟» نیست؛ در پاسخ اینکه « فرد چگونه باید زندگی کند؟» است و این یک نقص بزرگ و یک عیب بزرگ است.
📖صفحهٔ ۱
🔰حضرت آیتالله خامنهای دام ظلُّه
♦️امروز، آقایان محترم! سؤالات زیادی مطرح است از اسلام که جواب اینها را آگاهان و عالمان به دین باید بدهند، اگر آنها ندادند غیرعالمان و ناآگاهان خواهند داد، بعد شما مجبور میشوید بروید حرف آنها را رد کنید! بسیاری از مسائل را ما از دین احتیاج داریم که بدانیم و نمیدانیم.
♦️در طول این هزارسالی که فقه استدلالی ما داشتیم و علمای بزرگ و استخوانهای علمی بینظیر یا کمنظیری در طول این هزارسال ما داشتیم؛ شیعه چون حکومت نداشت، چون در اقلیت بود فقه او در پاسخ اینکه « جامعه چگونه باید زندگی کند؟» نیست؛ در پاسخ اینکه « فرد چگونه باید زندگی کند؟» است. و این یک نقص بزرگ و یک عیب بزرگ است.
♦️اگر بگویند «یک فرد چگونه زندگی کند که مسلمان باشد؟» جوابش در فقه شیعه تا حدود زیادی روشن است؛ احکام نماز مشخص است، احکام روزه مشخص است، احکام زکات مشخص است، خمس مشخص است، حج مشخص است، احکام معاملات مشخص است. یک فرد اینجوری که عمل بکند مسلمان است، اما یک جامعه چطور؟ سیستم اقتصادی جامعه چی؟ آیا دولت در فعالیتهای اقتصادی جامعه نقشی دارد یا نه؟ آیا بخش خصوصی و مردم در سرمایهگذاریهای جامعه نقش دارند یا نه؟ آیا دولت حق نظارت بر فعالیت اقتصادِ بخش خصوصی دارد یا نه؟ اگر دارد تا کجا و تا چه حد؟ اگر دولت، حق تلاش و فعالیت اقتصادی دارد آن جایی که تعارض و تضادی بهوجود بیاید، تکلیف چیست؟ آیا اگر مردم خودشان سود بردند، زحمت کشیدند، تلاش کردند، سود بردند، آیا دولت از این سود حقی دارد یا نه؟ آیا خدمات عمرانی عظیمی که در یک کشور لازم است و دولتها متعهد هستند که آنهارا انجام بدهند از کجا باید تأمین بشود؟ آیا منابع عمومیای که در یک جامعه وجود دارد مال مردم آن جامعه است که در آن عصر زندگی میکنند یا نسلهای آینده هم در آن سهمی دارند؟ اگر مال مردم آن زمان هست آیا دولت چگونه بایستی از آنها استفاده کند و چگونه باید آن را صرف و خرج کند که به همه مردم برسد؟
♦️ببینید در مباحث اقتصادی این همه مسائل مهم وجود دارد که اینها را نمیشود استفتاء کنیم، فقیه بنشیند آنجا یک قلم جواب اینها را بنویسد. لازم است مسائل دنیا را بداند آن فقیهی که میخواهد جواب بدهد به اینها. نظرات مکاتب دیگر را بداند، اشکالاتی که بر هر کدام از اینها ممکن است وارد بشود یا وارد شده را بداند. تبعات و توالی فاسد یا غیرفاسد هریک از اینها را بداند یا بتواند حدس بزند؛ ذهنی نباشد که بخواهد از روی ذهنیات خودش یک دنیایی را بسازد و از واقعيت، هیچ خبر نداشته باشد.
♦️این فقط در زمینهٔ مسائل اقتصادی است، که یک فقیه اگر بخواهد واقعبینانه صحیح، منطبق با کتاب و سنّت، در این باب نظر بدهد بایستی این همه اطلاعات را داشته باشد. این، تازه یک قلم است، اقلام دیگر هم همه از همین قبیل است. مگر فقیه میتواند بیتفاوت بماند در اینکه آیا ما با کشورهای جهان رابطه داشته باشیم یا نه؟ این رابطه بین کشورهای گوناگون جهان یکسان است یا کشور اسلامی و غیر اسلامی فرق دارد؟ خب شما ممکن است همینجوری بگویید که خب معلوم است که کشورهای اسلامی مقدم است. حالا اگر یک کشور اسلامی منش و روشی داشت که برای جامعهٔ اسلامی مضرتر هست تا آن کشور غیر اسلامی، حالا چی؟ اینجور نیست که بشود همینطور یک قلم برداشت و جواب این استفتاء را نوشت؛ مطالعات زیادی لازم است، آگاهیهای زیادی لازم است. اصلاً کشورها و ملّتها چنددستهاند در رابطه با نظام اسلامی و کشور اسلامی؟ و با هرکدام چگونه باید رفتار کرد؟ آیا در مبادلات اقتصادی ما و کشورها، ما حق داریم بهعنوان دولت اسلامی آن کشورهای دیگر را استعمار کنیم یا نه؟ یک سؤال است. اگر سرمایهگذاری ما برای ما یک سودی از آن کشور عاید کرد آیا این سود حلال است یا نه؟ اگر چنانچه ما سرمایهگذاری نکردیم یک قدرت ظالمی رفت آنجا سرمایهگذاری کرد که سرمایهگذاری ما میتوانست جلوی آن را بگیرد چطور؟ آیا جایز است ما موارد و درآمدهای کشورمان را ببریم یک کشور دیگر خرج کنیم یا نه؟ اگر جایز است تا چه حد و در چه جور کشوری؟ اسلامی یا غیراسلامی، یا فقط اسلامی؟ اگر تمسک ما به احکام اسلامی و اصول اسلامی موجب بشود که ما یک جا ارتباطمان با یک کشوری بههم بخورد آیا آن احکام را باید رعایت بکنیم یا نه؟ اینها آنقدر سؤال و استفهام هست که اصلاً وقتی انسان نگاه کند میبیند که ما خیلی باید کار کنیم در زمینه پاسخگرفتن اینها از اسلام.
@Asre_jadid_57
صفحه ۲ 👇👇👇
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
2️⃣ شیعه چون حکومت نداشت، چون در اقلیت بود فقه او در پاسخ اینکه « جامعه چگونه باید زندگی کند؟» نیست؛ در پاسخ اینکه « فرد چگونه باید زندگی کند؟» است و این یک نقص بزرگ و یک عیب بزرگ است.
صفحه ۱ 👆👆👆
📖 صفحهٔ ۲ (صفحهٔ آخِر)
♦️خب حالا البته بعضیها ممکن است بگویند:«آقا! این چه سؤالهایی است که شما میکنید؟ خب معلوم است اینها جوابش معلوم است. میشود همهٔ اینها را توی مجلس جواب داد.» بله میشود به استحسان [لکن] «لیس من مذهبنا قیاس»؛ اسلام چی میگوید؟ آیات قرآن چی میگوید؟ احادیث چی میگوید؟ کی دستهبندی شده اینها؟ کی استنباط شده؟ باید بشود.
♦️در زمینهٔ تعلیم و تعلم چطور؟ ادارهٔ دانشگاهها چطور؟ آموزش علوم گوناگون چطور؟ این فنون گوناگون را چقدر درس بدهیم؟ چون ما از بیتالمال داریم خرج میکنیم که این دانشگاه را اداره میکنیم. آیا جایز است ما این را صرف و خرج کنیم به علومی که مثلاً شبهه است؟ احتمال هست که اینها مفید نباشد یا استفادهٔ حرام از آنها مثلاً بشود. در دانشگاهها روش ادارهٔ دانشگاهها و حکومت اخلاقیات و رسوم و عادات در دانشگاهها به چه شکل باید باشد؟ اسلام حکمی ندارد در این باب؟ در باب جنگ با کی جنگ را شروع کنیم؟ با کی شروع نکنیم؟ اگر شروع کردند تا چه حد باید جواب بدهیم؟
♦️خب شما ملاحظه کنید ما در فقه خودمان علمای بزرگ ما که واقعاً بعضی از آنها از لحاظ فکری نابغهاند، آدم وقتی نگاه میکند آن دقتهای فکریای را که مثلاً «شیخ انصاری» یا «محقق قمی» یا «صاحب ریاض» و دیگران توی کتابهایشان دارند آدم حیرت میکند. این چه مغزی بوده، این مغز و این فکر در مسائلی که وارد شده تا گاو و ماهی پیش رفته؛ تمام جزئیات را توی مسأله ببینید این عالم پیدا کرده. خب شما همین فروع علم اجمالی را نگاه کنید، اگر علم اجمالی دارد که یک خلل در این نماز به وجود آمده نمیداند که در فلان رکعت است یا فلان رکعت، در رکن است یا در غیر رکن است، در این نماز است یا در نماز قبلی است و همینطور و همینطور، صد فرع فروع علم اجمالی است. هی نشسته این عالم فکر کرده، یک فرضی را تصور کرده و فرموله کرده، حکمش را طبق فرمولهای مشخص فقهی پیدا کرده است. اگر ما بخواهیم مسائل مربوط به سیاست خارجی، به سیاست زراعی، به سیاست صنعتی، به سیاست اقتصادی در داخل کشور، در خارج از کشور، سیاست نظامی، سیاست اداری، سیاست فرهنگی و تعلیم و تربیت و غیره و غیره، اگر بخواهیم دربارهٔ همهٔ اینها اینجور دقت بکنیم که باید هم بکنیم شما ببینید چقدر کار لازم است.
📕بیانات در دیدار طلاب و روحانیون مشهد در دانشگاه رضوی،۱۳۶۵/۰۱/۰۴
@Asre_jadid_57
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
❓ به کجا چنین شتابان؟؟ تداوم بی تفاوتی به مطالبات مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی در وزارت علوم
💯 با بررسی لیست دو درصد برتر پژوهشگران پر استناد شاغل در دانشگاه تهران از نظر تعداد ثبت اختراعات و شرکت های دانش بنیان می بینیم که هیچ یک شرکت دانش بنیان ندارند و نزدیک به نیمی از این افراد حتی یک ثبت اختراع هم ندارند و جالب این است که افراد دو درصد برتر فاقد ثبت اختراع عمدتا از رشته های فنی هستند. وضعیت اکثریت پژوهشگران یک درصد و دو درصد برتر دانشگاه های کشور نیز مشابه است.
🔹 معاون محترم پژوهشی وزیر علوم در دهمین کنگره ملی گیاهان دارویی در دانشگاه ارومیه در ۲۲ تیرماه ۱۴۰۲ اعلام کرده اند که تولید علم یکی از زیرساخت های اقتدار علمی است و پژوهش ایده ساز را مبنای فناوری اعلام نموده است.
بر این اساس از جناب آقای دکتر پیمان صالحی تقاضا داریم ابتدا اعلام بفرمایید:
1️⃣ چند درصد از پژوهشگران یک و دو درصد برتر اعلامی، ایده های نوآورانه خود را در قالب ثبت اختراع به تایید مراجع قانونی رسانده و چند درصد ایده های خود را تا مرحله ثبت شرکت دانش بنیان و تجاری سازی پیش برده اند؟
2️⃣ سهم پژوهش های مسئله محور و مشکل محور کشور از مجموع پژوهش ها چقدر است؟
3️⃣ چه حجمی از پژوهش ها و با چه منابع انسانی و مالی باید به تولید پژوهش های بنیادین و تولید علم اختصاص داده شود؟
4️⃣ و نکته نهایی این است که اگر صرفا تولید علم به عنوان وظیفه اصلی علوم و مهندسی تعیین شده است پس تفاوت رشته های مهندسی، کاربردی و بنیادی در چیست؟ تفاوت پژوهش های رشته های برق، مکانیک و عمران از نظر تولید علم با رشته های فیزیک و ریاضیات چیست؟ آیا رسالت اصلی رشته های فنی و مهندسی تبدیل علم به فناوری است یا تولید علم و همپوشانی پژوهش ها با رشته های علوم پایه؟ آیا مرز بین پژوهش های علوم کاربردی، بنیادی و رشته های فنی و مهندسی از یکدیگر مشخص است؟
❌ بدیهی است که تولید علم اعتبار بین المللی و احیای غرور ملی را در پی دارد ولی آنچه که ضامن اقتدار است، تبدیل علم تولید شده به فناوری و محصول و جهت دهی تولید علم به سمت پاسخگویی به نیاز ها و حل مشکلات است و یکسان پنداری تولید علم با اقتدار و عدم توجه به رابطه مستقیم اقتدار با تبدیل علم به فناوری و محصول به بیراهه رفتن است. مسیری که معاون محترم پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای پژوهش کشور ترسیم می نماید بر خلاف مسئولیت اجتماعی نهاد علم کشور است و با محدودیت منابع انسانی و مالی کشور، تفاوت های موجود در رسالت و ماهیت رشته های مختلف تحصیلی و انباشت مسائل و مشکلات در کشور ارتباط و تناسبی ندارد و این گونه اظهار نظرها بیانگر حکمرانی غیر مسئولانه یا سوءمدیریت در هدایت نهاد علم کشور است.
↩️ با وجود شعارهای انتخاباتی رئیس جمهور محترم مبنی بر اینکه دولت ایشان دولت تحول است و با گذشت نیمی از دولت، انتظار می رود که جناب آقای رئیسی بررسی بفرمایند که سیاست های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دولت ایشان چه تفاوتی با سیاست های این وزارتخانه در دولت های قبلی دارد؟ و آیا وقت آن نرسیده است که برای این مدیریت غیر تحولی، تکراری و اداره روزمره نهاد علم چاره اندیشی شود؟
♨️ یکی از وعده های انتخاباتی رئیس جمهور محترم، این بود که آمده اند تا مطالبات بر زمین مانده امام و رهبری را محقق کنند. اما مسوولان عالی نهاد علم کشور نه تنها دغدغه ای برای تحقق بسیاری از این مطالبات ندارند بلکه در عمل بر خلاف آن عمل می کنند؟
✅ در انتها به دو نمونه از صدها مطالبه بر زمین مانده مقام معظم رهبری (مدظله العالی) از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اشاره می کنیم:
▫️ «تولید علم را که ما عرض کردیم، با تولید مقاله نباید اشتباه کرد ... اوّلاً بایستى مقالهها به ثبت ابداع بینجامد؛ ثانیاً باید مقالهها ناظر به نیازهاى درونى کشور باشد»
▫️ «باید اصرار بر نوآوری علمی در دانشگاه وجود داشته باشد؛ اصرار بر قرار گرفتن پیشرفت های علمی در خدمت نیازهای کشور، که یکی از جهت گیریها و معیارهای اساسی این است. بالاخره ظرفیت ها محدود است - هم ظرفیت های انسانی، هم ظرفیت های مالی و مادی - حتماً باید توجه شود که کار علمی ما در جهت نیاز کشور باشد. ما نیازهای گوناگونی داریم که دانشگاه می تواند به این نیازها پاسخ دهد، این خلأها را پر کند»
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
هدایت شده از رویین دژ
🛑‼️ مسابقهی عظیم فرهنگیِ «شعور عاشورایی»‼️🛑
(مجموعهی ۴۰ پیامِ تأثیرگذار از مکتب عاشورا)
🎁 جوایز ارزندهی این مسابقه، در اوّلین قدم ۵۰ میلیون تومان شامل:
1⃣ برای نفرات برتر (بر اساس بالاترین نمره در کمترین زمان آزمون):
💰 ۱۰ کارت هدیهی دو میلیون تومانی
💰 ۱۴ کارت هدیهی یک میلیون تومانی
2⃣ به قید قرعه برای کسانی که حداقل نصف نمرهی آزمون را کسب کنند:
💰 ۴۰ کارت هدیهی ۴۰۰ هزار تومانی
📜 چنانچه در بین نفراتِ برترِ آزمون، از فرهنگیان گرانقدر باشند، «تقدیرنامهی استانی» با امضای مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی توسّط کانون بسیج فرهنگیان کاشمر تقدیم خواهد شد.
💎 و ارزشمندترین جایزهی مسابقه که محتوای آن است!
✅ ثبتنام در مسابقه و دریافت منبعِ مطالعاتیِ آزمون از طریق:
🌐 zil.ink/maktab_ashoora
🔰 در صورت بروز مشکل در لینک بالا، وارد لینک زیر شوید:
🌐 yek.link/maktab_ashoora
💠 ثبتنام برای عمومِ هموطنان، آزاد و رایگان است!
🛍 جهت آگاهی از اسامی برندگان قبلی مسابقات ما و قطعی بودن اعطای جوایز، وارد لینک زیر شوید:
🌐 b2n.ir/javayez_.rooyindezh
#مسابقه_شعور_عاشورایی
#جبهه_مقاومت_فرهنگی_رویین_دژ
🔺 @RooyinDezh