از بانک مرکزی بپرسید ارز لازم برای خرید و قاچاق این وسایل از کجا تامین می شود؟!
آیا اخلاقا درست است که با باز گذاشتن بازار آزاد خرید و فروش ارز، در این شرایط بسیار تنگ و بحرانی کشور، باعث هدر رفت منابع ارزی کشور شویم؟!
کاهش ارزش پول ملی با خروج ارز از کشور یا برای قاچاق کالا به داخل یا مهاجرت یا خرید خانه در خارج از کشور در حال رخ دادن است.
لطفا بازار آزاد خرید و فروش ارز را تعطیل کنید و به جز مصارف مهم ارز کشور را به کسی نفروشید!
@hokmraniirani
سیاست #تثبیت_نرخ_ارز باید برای همه کالاها و خدمات وارده و صادره باشد و اندازه بازار توافقی باید به سمت صفر میل کند. اگر غیر از این باشد، از حالا شکست خوردهاید.
تجربه دلار 4200 را مرور کنید. در آنجا بجای کوچک کردن بازارهای غیر 4200، اندازه بازار 4200 را کوچک کردند.
https://eitaa.com/DrRezaGholami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انتهای مسیر لیبرال -سرمایه داری را ببینید!
ببینید چگونه در آمریکا، یک گروه اندک صاحب همه منابع و ثروت ایالات متحده شده اند و بقیه مردم چگونه زندگی می کنند!
https://eitaa.com/hokmraniirani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هشدار جدی امام خامنه ای در مورد آینده انقلاب اسلامی؛
https://eitaa.com/hokmraniirani
هنر حکمرانی و توسعه || محمد حق شناس
https://banayeirandocuments.s3.ir-thr-at1.arvanstorage.com/%DA%86%DA%A9%DB%8C%D8%AF%D9%87%20%D9%85%D
✍ محمد حق شناس
برخی از عزیزان نام آشنا در حوزه اقتصاد برای نجات اقتصاد ایران، بسته ای به نام «بنای ایران» آماده کرده اند که دارای پیشنهاداتی بسیار ویران کننده است، لااقل برخی از آن توصیه ها، باعث آسیب جدی به اقتصاد نظام جمهوری اسلامی، نابودی اعتبار کشور، فقر و فلاکت گسترده طبقات ضعیف و عامل تورم خواهد بود، از جمله این توصیه ها موارد ذیل است:
🔴جلوگیری از سرکوب نرخ ارز: نویسندگان این متن با چه ایده علمی یا ادعا یا فکتی، آزاد گذاشتن نرخ ارز را خواستار شده اند؟ کدام اقتصاددان برتر بین المللی حتی چنین توصیه ای را در شرایط تحریم برای ایران می پذیرد؟ اگر دولت به آن عمل کند دقیقا مشابه دوران مدیریتی یکی از روسای سابق بانک مرکزی که نخواست نرخ ارز را سرکوب کند و به دست بازار سپرد، 30 میلیارد دلار از منابع ارزی کشور به راحتی از ایران خارج می شود، تراز ارزی کشور منفی می شود، ارزش پول ملی سقوط می کند و تورم بی داد خواهد کرد.
🔴 حذف نظام قیمت گذاری دستوری کالا و خدمات: نویسندگان این برنامه این ایده را با چه منطقی مطرح می کنند؟! در شرایطی که در اثر تحریم، عرضه کلا و خدمات محدود و تقاضای مردم بسیار زیاد است،منطقا دولت برای حفظ حیات مردم و حفظ قدرت خرید آن ها ناگزیر است مکانیسم توزیع عادلانه کالاها و خدمات را با گذاشتن قیمت بهای تمام شده به علاوه سود عاقلانه ایجاد کند که کالا و خدمات برای عموم مردم قابل دسترس شود، از طرفی برداشتن سقف قیمت موجب تشدید تورم، به خصوص تورم ناشی از فشار هزینه خواهد شد و گرانی اجناس به اوج خود خواهد رسید، در ضمن این ادعا که اگر قیمت بالا رود تولید بیشتر می شود در مورد اقتصاد ایران صدق نمی کند زیرا بزرگترین مانع رشد اقتصادی نبود سرمایه یا نداشتن انگیزه سودآوری در تولید نیست بلکه نبود تکنولوژی لازم، محدود بودن مواد اولیه و از همه مهتر سوداور بودن بخش غیر مولد اقتصاد است، هر چه قیمت کالاها افزایش یابد، مالکین این کالاها از سود اضافی نه تنها در تولید بیشتر استفاده نخواهند کرد بلکه ترجیح می دهند به جای بالا بردن تعداد تیراژ و یا کیفیت با همین تعداد محدود کالا با دست کاری قیمت صعودی، سود بیشتری داشته باشند یعنی تعمدا در شرایط آزادی قیمت، تعداد تیراژو انحصار را برای شکسته نشدن قیمت ها یا کم نشدن سود عملیاتی، پایین نگاه می دارند و سود حاصل از قیمت بالا را به خرید ملک و مستغلات یا خرید ملک در خارج از کشور اختصاص می دهند.
🔴حذف مداخلۀ مستقیم دولت در فرایند تولید و توزیع کالا و خدمات: در شرایط تحریمی، ایجاد تگناهای گسترده در زندگی مردم، اگر دولت نیز دست از تولید و تامین حداقل های نیازی مردم بشوید و آن را به مکانیسم بازار بسپارد که بخش عمده ای از مردم در این بحران دچار آسیب جدی خواهند شد؛ اندیشمندان کشور فرانسه در مواجه با بحران زمستان به دولت این کشور توصیه می کنند که با هر ابزار و توانی که دارد برای ردم این کشور ولو سوختی شبیه هیزم را تهیه کند، آنگاه اندیشکده حکمرانی شریف از دولت می خواهد که مداخله نکند! لابد اگر دولت ایران دخالت نکند، سازمان ملل یا یونیسف با رواج فقر، گرسنگی یا محدودیت کالا و خدمات به کمک مردم ایران خواهند آمد یا اینکه شرکت های چند ملیتی می آیند برای مردم ایران کالا و خدمات مورد نیازشان را تولید می کنند!!!
🔴 کاهش حداکثری تعرفه ها و تشریفات گمرکی: این ایده چه کمکی به اقتصاد ایران می کند؟ جز این است که باعث افزایش واردات کالاهای غیر ضروری، خالی شدن منابع ارزی کشور و سقوط ارزش پول ملی و در پس آن تورم می شود؟!!
✅ امیدوارم، مقامات اجرایی کشور، با حواس جمعی چنین پیشنهادات آسیب زا که با چهره ای مثلا دلسوزانه ارائه می شود را با ژرف نگری بررسی کنند و در تله این دیدگاه های نئولیبرالی، که ایران تحریم شده را با ایالات متحده آمریکا اشتباه گرفته اند گیر نکنند!
برای آگاهی و مطالعه بیشتر به هنر حکمرانی و توسعه بپیوندید👇
https://eitaa.com/hokmraniirani
🔴 سنگ اندازی برخی نمایندگان مجلس در راه تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه با همدستی اتاق بازرگانی!
🔅به گزارش «نود اقتصادی»، بالاخره بعد از سالها انتظار، طرح مالیات بر عایدی سرمایه از جلسه صبح یکشنبه مجلس در دستور کار صحن علنی قرار گرفته است. اما در جریان مذاکرات برای تصویب مواد مختلف طرح، برخی از نمایندگان مجلس مسائلی خلاف واقع را مطرح میکنند که بعضا بسیاری از آنها اصلا در طرح نیست.
🔅این افراد حتی تلاش کردند زمینه مسکوت کردن طرح را به بهانه احتمال فرار سرمایه و یا بهم خوردن کسب و کارهای مردم فراهم کنند که این موضوع در جلسه روز یکشنبه رای نیاورد.
🔅این افراد با علم به این که بخش زیادی از نمایندگان نظر مشخصی درباره این گونه مالیاتها ندارند قصد دارند با مطرح کردن مواردی مثل احتمال کاهش ساخت و ساز مسکن و تاثیر گذاری روی درآمدهای مردم، روی رای نهایی آن اثر بگذارند و به نوعی این طرح را بی اثر کنند.
🔅اتاق بازرگانی ایران هم از چند وقت پیش تلاش گسترده ای را برای متوقف کردن این طرح انجام داده است. اتاقیها اخیرا فضاسازی رسانهای گستردهای را برای متوقف کردن طرح مالیات بر عایدی سرمایه به راه انداختهاند و حتی محمد قاسمی رئیس مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی که استاد اقتصاد دانشگاه علامه هم است، با استفاده از نفوذ خود در این دانشگاه همایشی را برگزار و اکثر مخالفین طرح را جمع کرد تا بدنه کارشناسی اقتصادی کشور را مخالف اجرا شدن این طرح نشان دهد!
🔅گویا با توجه به این که مجلس در سال پایانی خودش قرار گرفته، برخی از جریانات نفوذ، نمایندگان مجلس را ترسانده اند که اگر طرح مالیات بر عایدی سرمایه در دوره نمایندگی شما اجرایی شود، تبعات احتمالی اش گریبان شما را خواهد گرفت.
✅ کانال هنر حکمرانی و توسعه ایتا↙️
🆔 @hokmraniirani
✍ محمد امین رضایی
💠مسکن؛ عامل اضطراب!
این روزها دوستان طلبهام مثل خیلی از مردم دنبال خانه هستند برای اجاره، اگر صاحبخانه کنار نیاید، من هم چند روز دیگر به این قافله میپیوندم. یکی از رفقا میگفت: «دیگه نمیشه خونه اجاره کرد، باید بریم سمت چادرزدن.» گفتم «فکر خوبیه، یک زمین بگیریم 10 نفر داخلش چادر بزنیم، مردان قبیله شب دور آتش جمع میشیم و درباره مسائل مملکت بحث میکنیم.»
حقیقت این است این روزها آنقدر وضعیت مسکن تلخ و تراژدی است که شوخیها هم تلخ شده است. چند وقت پیش پیرامون زمین و مسکن کارگاهی فقهی داشتیم. حکمشناسی فقهی و موضوعشناسی را باهم جلو بردیم، وقتی آدم حکم زمین در اسلام را در اقتصادنا شهیدصدر و سایر کتب میخواند، ظرفیتهای فقه در بحث انفال را میبیند، اصل سه و ۴۵ قانون اساسی و نامه امام درباره مسکن محرومان و صحبتهای شهیدبهشتی و... در تامین مسکن مردم و اینها را با وضع موجود مقایسه میکند، از درون آتش میگیرد.
باور کنید کشورهایی که ته ایدههای سرمایهداری را اجرا کردند در مسکن این وضعیت رها و بیدولتی را ندارند که ما دچارش شدهایم. در کدام کشور نزدیک سهمیلیون مسکن خالی بیمالیات وجود دارد و وضعیت تعیین اجارهها اینقدر بیحساب و کتاب دست بنگاههاست؟ در لیبرالترین کشورهای دنیا که همهچیز را به بازار سپردهاند، مسکن را دولت مدیریت میکند، آن وقت در کشور ما با این ظرفیت فقهی و قانونی... در 30 سال گذشته قیمت زمین در تهران ۱۰۲۰ برابر شده! زمینی که در اسلام و حکم فقها اکثر آن حتی ملکیتبردار نیست و اولویت آن به احیا و حیازت است. اگر مدتی رها شود که موات شود، عملا از ملکیت ساقط میشود.
ما بابی به نام زمینداری در فقه نداریم، چون اساسا زمین جزء منابع است و برای امت مسلمان و امام، اسلام با این حکم یک تقابل جدی با فئودالیسم کرده، حالا زمین در مملکت اسلامی ما که قانون اساسیاش از فقه عبور کرده از منابع عمومی که هیچ از سرمایه و کالاشدگی هم عبور کرده و به جنس لوکس تبدیل شده است! در ایران با این وسعت از زمین خالی که براساس آمار مرکز پژوهشها حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد یک خانه هزینه زمین آن است، سال انتظار خانهدار شدن در دهکهای پایین به بیش از یک قرن رسیده است. (آمارها را ببینید) این روایات و ظرفیت فقهی و قانون اساسی و این حد از داشتن زمین آن وقت اجاره یک خانه بیش از نصف درآمد یک خانواده را شامل میشود. اگر کسی هم نداشته باشد باید یا به حاشیهنشینی تن بدهد یا از شهر خارج شود.
رسما روابط بردهداری با دوگانه مستاجر-صاحبخانه در این وضعیت بازتولید شده، بنگاهها هم شدهاند عامل قیمتگذاری، این وسط انگار اصلا دولتی نیست! مسکن خریدن برای زوجهای جوان که کلا به آرزوی محال درآمده؛ مجله راه درباره تجربه مسکن و زمین در ابتدای انقلاب را بخوانید. گاهی انسان خیال میکند اینها همه یک سریال است، یک سریال کمدی- تراژدی، اگر اندکی آیندهنگری داشتیم در ساحت حکمرانی وقتی دیدیم 5،6 سال دولت قبل رسما پروژه مسکنسازی را متوقف کرده و وزیرش به صراحت میگوید که اصلا وظیفه دولت تامین مسکن نیست و بازار خودش مشخص میکند، همانموقع باید قدمی برمیداشتیم.
عادت کردهایم بگذاریم این بدن زخم بردارد، عمیق بشود، این بیمار نفسش به شماره که افتاد، به کما که رفت، آن وقت بعد به هولوولا بیفتیم؛ شبیه مساله جمعیت! مسکن در لغت یعنی موجب سکینه و آرامش، این روزها اما بزرگترین عامل اضطراب و اضطرار مردم خصوصا زوجهای جوان شده، انگار کلمات را بیمعنا کردیم، در خبرها خواندم یک روزنامهنگار بهخاطر افزایش قیمت خانهاش سکته کرده است. مثلا خواستیم به مستاجرها کمک کنیم وام ۱۸درصد به مردم میدهیم، قسط ۱۰۰میلیون آن در ماه میشود ۲،۵۰۰میلیون که ۹۰۰هزار تومان آن فقط سود است، مستاجر اگر داشت همینقدر را بهجای سود به بانکها به صاحبخانه اجاره میداد.
سالهای قبل همین وام زیر ۱۰ درصد بود؛ همینقدر را هم دولت محترم در نظر نگرفت. حق مسکن کارگران هم تنها ۱۰۰هزار تومان اضافه شده و از ۴۵۰ به ۵۵۰ رسیده است. یکی از دوستان حرف درستی میزد، اگر از مسئولان این خانههای سازمانی و مصادرهشده را بگیریم آن وقت درد را بیشتر میفهمند، آن وقت احتمالا جدیتر بهفکر بیفتند.
بیش از ۴۰ درصد مردم ایران اجارهنشین هستند، در شهرهای بزرگ بیشتر، همین آمار کفایت میکند نشان دهد تمام سیاستهای ما در حوزه مسکن اشتباه بوده، چون آمار اجارهنشینها تصاعدی بالا رفته است. قیمت مسکن این روزها رسما مردم را از پا درمیآورد و این مساله دیگر هیچ ربطی به دشمن ندارد. در کشوری با این حد از زمین خالی، این ظرفیت فقهی- قانونی و این همه نیروی کار این وضعیت مسکن، حقیقتا کلمهای در توصیف این حد از ناکارآمدی وجود ندارد.
⁉ می دانید ارزش پول ملی(ریال) چرا مدام کاهش می یابد؟ چرا در کشور مدام تورم داریم؟ به نمودارها دقت کنید ببینید بازار آزاد ارز که برخی مثلا اقتصاددان و اندیشکده های مطرح سنگ آن را به سینه می زنند چه بلایی سر اقتصاد کشور آورده است!!!!
🔴 بازار آزاد ارز یعنی خروج بی دردسر سرمایه از ایران؛
یعنی تراز منفی ارزی
یعنی بی فایده بودن صادرات کشور برای جامعه
یعنی بی ارزش شدن پول ملی در مقابل ارز خارجی
یعنی تحمیل تورم ناشی از بی ارزش شدن پول ملی به مردم ایران!
🟠خروج سرمایه توسط چه کسانی؟! اغلب سوداگران، منفعت طلبان و دلالانی که بی حساب به پول و ثروت رسیدند و الان تصمیم به خارج کردن ارز کشور گرفتن!
آقایان مسئول؛
لطفا برای نجات اقتصاد کشور و خلاصی از شر تورم و فشار تحریم، بازار آزاد خرید و فروش ارز را تعطیل کنید، هر کسی می خواهد از ایران برود آزاد است اما حق ندارد دارایی خود را با ارز داخلی(چنج) کند و ارز کشور را که با زحمت بسیار و صادرات نفتی به دست آمده است با خود ببرد!
برای آگاهی و مطالعه بیشتر به هنر حکمرانی و توسعه بپیوندید👇
https://eitaa.com/hokmraniirani
🔴 حفره بزرگ خروج ارز ایران در بازار آزاد ارز که متهم اصلی کاهش ارزش پول ملی و تورم است و هیچ کس نامی از آن نمی برد!!!!
⁉ آیا می دانید از قبل از دهه 40 شمسی تا کنون چیزی در حدود 3 هزار میلیارد دلار، ارز از کشور جهت زندگی و سرمایه گذاراری در خارج از کشور توسط اقشار متمول از ایران خارج شده است؟
معادل کل فروش نفت ایران با عرضه ارز نفتی و صادراتی در بازار آزاد ارز، به راحتی همه منابع کشور به تاراج رفته و همواره با منفی شدن تراز ارزی کشور ارزش پول ملی کاهش یافته و تورم ایجاد شده است!
⁉خبر دارید تنها 400 میلیارد دلار سرمایه ایران، توسط مهاجرین و اختلاس کنندگان وارد کاندا شده است!
کدام کشور را در دنیا می شناسید که اجازه دهد کل منابع کشورش در یک بازار بیهوده خرید ارز صادراتی به تاراج برود؟!!
آهای مردم ایران؛
لطفا از مقامات کشور بخواهید بازار آزاد ارز را تعطیل کنند و با قواعد سخت گیرانه، مالیات سنگین، جریمه های هنگفت و ... مانع از خروج ارز و سرمایه از کشور شوند و اجازه ندهند به سهولت همچون گذشته افراد متمول و ثروتمندبا خرید اندک منابع ارزی کشور که از فروش نفت خام به دست آمده، آن ها را با خود بردارند و راهی اروپا، کاندا و آمریکا شوند!
تا کجا باید ارزش پول ملی کشور کاهش یابد و تورم به کشور تحمیل شود تا متوجه شویم مثل بسیاری از کشورها که نباید اجازه دهیم گروهی یا افرادی منافع عمومی را به پای خودخواهی و عشرت خود قربانی کنند عمل کنیم؟!
بازار ارز تنها با کنترل کانال های خروج ارز و ممانعت از خروج سرمایه(خرید ارز برای خارج کردن اموال افراد از کشور) قابل مدیریت کردن است و لاغیر!
برای آگاهی و مطالعه بیشتر به هنر حکمرانی و توسعه بپیوندید👇
https://eitaa.com/hokmraniirani
هدایت شده از روحالله ایزدخواه 🇮🇷
نامه ۱۱ نماینده مجلس به شورای رقابت برای توقف عرضه خودرو در بورس
به گزارش خبرنگار اقتصادی تسنیم، در این نامه آمده است: اینجانبان نمایندگان مجلس ضمن اعتراض و شکایت از وزارت صنعت و شرکت های خودروساز مربوطه، اعلام می داریم شیوه کنونی عرضه خودرو در بورس کالا به دلایل متعدد غیرقانونی و ضد رقابتی است از جمله آنکه ؛
1- هیچ قاعده و ضابطه ای در خصوص دستورالعمل تعیین قیمت در این شیوه لحاظ نشده و لذا شاهد سفته بازی های فاحش و نوسانات غیر موجه و بدون ضابطه در قیمتهای معاملاتی خودرو در بورس کالا هستیم.
2- اضافه درآمد حاصل شده برای خودروسازان در بورس کالا یعنی (مابه التفاوت قیمت معاملاتی و قیمت تمام شده واقعی) نبایستی تماماً به جیب خودروساز برود چرا که حاصل از عملکرد خودروساز نبوده و به دلیل ساختار شبه انحصاری بازار خودرو ایجاد شده است.
3- طرح تهیه شده در کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در حال حاضر در کمیسیون در دست بررسی است ضوابط و قواعد دقیقی را برای عرضه خودرو در بورس کالا طراحی کرده که به موجب آن ضمن تنظیم بازار خودرو به حذف سوداگری و سفته بازی هم در سمت عرضه و هم در سمت تقاضا خواهد انجامید.
از رو با استناد به قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 و به ویژه مواد 58 و 61 از آن شورا انتظار می رود از اختیارات قانونی خود غفلت نکرده و ضمن توقف فوری رویه ضد رقابتی کنونی عرضه خودرو در بورس کالا و مجازات مدیران متخلف نسبت به سود عودت اضافه درآمد صورت گرفته در معاملات اخیر بورس کالا تدبیر لازم اعمال شود.
@dr_izadkhah
حکمرانی ناکارآمد ارزی یعنی این👇به جای آنکه تقاضای ارز بازار آزاد را محدود کنی و مانع خروج ارز از کشور شوی برعکس عمل می کنی تا راحت تر منابع ارزی کشور از دستت خارج شود:
⏺ در این 9 ماه سال جاری، قریب به 3 میلیارد دلار (مشخصا) صرف(سهمیه 2000 دلاری به ازای کارت ملی) شده است.
⏺حداقل 150 هزار نفر با کارت ملی معادل 3 میلیارد دلار فوق، ارز سهمیهای گرفتند.
برای آگاهی و مطالعه بیشتر به هنر حکمرانی و توسعه بپیوندید👇
https://eitaa.com/hokmraniirani