فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟠 تحریمها بر روسیه اثر نگذاشت چون بانک مرکزی روسیه آن قدر عقل داشت که در بازار سکهپاشی و ارزپاشی نکند.
🟡تحریمهای روسیه شدیدتر از تحریمهای ما بود، ولی تاثیری بر اقتصاد این کشور نداشت.
🎙 رسول بخشی دستجردی (نماینده اصفهان)
#در_رسانه
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
🟠 این فرمول خیلی غلطه:
اول نرخ ارز رو بالا ببریم تا رانت! حذف بشه. بعد که مردم بیچاره شدن کالابرگ و پول نقد بهشون بدیم تا یکمی از بیچارگیشون کم بشه.
🟡 اگر کسی هم این فرمول رو پیشنهاد داد آدم اشتباهیه کلاً.
✍🏻حسن حسنخانی
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
8.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟠 دلارزدایی پوتین
و دلارپرستی پزشکیان
کاری از «خط انرژی»
#در_رسانه
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
🟠 حدود ۷ میلیارد و سیصد میلیون دلار طلا را به جای ارز وارد کشور کردند و معلوم نیست با چه قیمتی برای رفع تعهد ارزی به بانک مرکزی فروختند.
🟡 حالا ارزهایی که باید برای واردات مواد اولیه و ضروری صرف شود و عطش بازار رسمی ارز را کاهش دهد، صرف اهدافی بیهوده میشود.
دقیقا دنبال چه هستید؟
✍🏻دکتر رضا غلامی
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
26.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟠چرا بخشی از مردم از انقلاب دور شدند؟
🟡 در گفتگوی حکمران با دکتر بیژن عبدالکریمی
📺 youtu.be/pylgc-R-laE
#تکههای_حکمران
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
🟠شرکت های صادر کننده ایرانی منطقا نباید به دنبال بالا بردن کیفیت کالای خود و افزایش صادرات باشند؛ زیرا با بالا بردن نرخ دلار، همواره سودی بالاتر را به دست می آورند!
🟡 آن ها به جای نوآوری و رقابت پذیری، تنها بر نفوذ بین سیاست مداران و ترویج ایده گران کردن ارز متمرکز می شوند!
✍🏻محمد حقشناس
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
.🟠 خلاصه کتاب «چرا سیاستمداران دروغ میگویند»
نوشته جان مرشایمر
🌐 adinehbook.com/product/9643213640
🛑توضیح حکمران
از آنجا که در غرب هیچ مفهوم مطلقی وجود ندارد و همه مفاهیم نسبی است، دروغ را ذاتا غلط نمیداند. تنها از آن جهت که در بلند مدت اعتماد عمومی را کاهش میدهد آن را رد میکند.
🟡 جان مرشایمر، نظریهپرداز برجسته روابط بینالملل و از بنیانگذاران مکتب رئالیسم تهاجمی، در کتاب «چرا سیاستمداران دروغ میگویند: حقیقت درباره دروغ در سیاست بینالملل» به بررسی نقش دروغگویی در سیاست خارجی دولتها میپردازد. او معتقد است که رهبران سیاسی، برخلاف تصور عمومی، اغلب کمتر به مردم خود دروغ میگویند و بیشتر دروغهایشان متوجه دولتهای خارجی است.
🔸دروغگویی در سیاست بینالملل
مرشایمر در این کتاب استدلال میکند که دروغگویی در سیاست بینالملل بیشتر از آنکه ابزاری برای فریب شهروندان باشد، وسیلهای برای پیشبرد منافع ملی در برابر رقبا و دشمنان خارجی است. او این مسئله را در چارچوب نظریه رئالیسم بررسی میکند که بر اهمیت قدرت، رقابت و بقا در روابط بینالملل تأکید دارد.
او دروغهای سیاسی را به چند دسته تقسیم میکند:
1️⃣. دروغ بیندولتی
رهبران اغلب برای فریب دیگر کشورها، اطلاعات نادرست ارائه میدهند. نمونهای از این نوع دروغ، اطلاعات نادرست آمریکا درباره تسلیحات کشتار جمعی در عراق بود که به توجیه حمله به این کشور کمک کرد.
2️⃣. دروغ ترسافکن
برخی رهبران برای متحد کردن جامعه و ایجاد حس خطر از دشمن خارجی، تهدیدها را بزرگنمایی میکنند. جنگ سرد نمونهای بارز از این نوع دروغ است که آمریکا و شوروی در آن، تهدید یکدیگر را بیش از حد واقعی نشان میدادند.
3️⃣. دروغ استراتژیک
در برخی موارد، رهبران برای افزایش انسجام ملی، دروغهایی را مطرح میکنند که به مردم خود انگیزه بدهند یا توجه آنها را از مشکلات داخلی منحرف کنند.
4️⃣. دروغ لیبرالی
گاهی رهبران کشورهای دموکراتیک برای توجیه جنگ یا مداخله در امور سایر کشورها، به دروغهایی متوسل میشوند که آنها را به عنوان مدافعان حقوق بشر یا دموکراسی معرفی کند.
5️⃣. دروغ ملیگرایانه
برخی دروغها برای افزایش احساسات ملیگرایانه مطرح میشوند تا هویت ملی را تقویت کرده و وحدت اجتماعی را حفظ کنند.
🔹نتایج و پیامدها
مرشایمر در ادامه کتاب توضیح میدهد که هرچند دروغگویی میتواند در کوتاهمدت مفید باشد، اما در بلندمدت آثار مخربی دارد. وقتی رهبران دروغ میگویند و دروغهایشان افشا میشود، اعتماد عمومی کاهش یافته و مشروعیت آنها زیر سؤال میرود. به عنوان مثال، جنگ ویتنام و رسوایی واترگیت نشان دادند که دروغگویی دولتها در نهایت میتواند به بحران سیاسی و بیاعتمادی عمومی منجر شود.
🔸جمعبندی
مرشایمر نتیجه میگیرد که دروغگویی یکی از ابزارهای سیاست خارجی است، اما باید با احتیاط از آن استفاده شود. او معتقد است که در برخی شرایط، دروغ میتواند به تأمین منافع ملی کمک کند، اما در بسیاری از موارد، پیامدهای منفی آن بیش از فوایدش است. این کتاب بهویژه برای کسانی که به سیاست بینالملل، روابط قدرت و نقش اطلاعات در تصمیمگیریهای استراتژیک علاقه دارند، منبعی ارزشمند است.
#خلاصه_کتاب
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
🟠ما نمیتوانیم دایما قیمتها را افزایش دهیم و اسمش را بگذاریم:
تعدیل
ما میبینیم در کشورهای دیگر برای تعدیل، قیمتها را کاهش میدهند.
🟡 دولت باید توجه کند که چطور ۳۴ سال در دام افزایش قیمت دائمی (یا همان دروغ تعدیل) افتاده است.
ما با این کارهای ساده به جایی نمیرسیم باید بنیانی فکر کنیم.
✍🏻همت قلیزاده
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
حکمران
🟠 مسئول افزایش قیمت دلار کیست؟ 🟡 مناظره حسین عبده تبریزی و حسین صمصامی 📺 youtube.com/watch?v=LlFMA
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸عبدهتبریزی: صادرکنندگان ارزشان را اگر نیاورند جرم است و با آنها برخورد میشود.
🔹صمصامی: در ۴ سال گذشته ۶۰ میلیارد دلار نیاوردهاند.
🔸عبده: اصلا این پلیسبازیها کجای دنیا موفق بوده؟
یعنی از سرعت تغییر نظر این جماعت میشه ناترازی برق رو برطرف کرد.
#در_رسانه
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
🟠 بانیان وضع موجود
عاملان دلار ۹۰ تومنی
متخصصان گرانسازی
✍🏻 حسین زمانی میقان
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
🟠 حسین راغفر: دلار به بالای ۱۱۰ هزار تومان می رسد
نظام باید بین بقای خودش یا مافیاها یکی را انتخاب کند
۴ میلیارد دلار طلای وارد شده از خارج را با نرخ دلار ۱۱۰ و ۱۲۰ هزار تومان میفروشند
بانک مرکزی و وزارت اقتصاد نمیتوانند جلوی افزایش قیمت دلار را بگیرند
🌐 didbaniran.ir/fa/tiny/news-215866
🟡 حسین راغفر، تحلیلگر اقتصادی با بیان این که منابع ارزی کشور برای واردات کالاهایی تخصیص مییابد که هیچکدام اولویت اصلی کشور نیست، ولی منافع گروههای ذینفع را تامین میکند، به دیدهبان ایران گفت: دولت نقش تعیینکنندهای در تعیین قیمت ارز ندارد، این در حالی است که افزایش قیمت ارز، اصلیترین محرک تورم در کشور است و فسادهای بسیار بزرگی را از قبل نوسانات ارزی در کشور رقم زدهاند که منجر به شکلگیری کانونهای بسیار قدرتمند اقتصادی و سیاسی شده و عملا دولت در تسخیر این کانونها است؛
🔸بنابراین اینگونه نیست که بانک مرکزی یا وزیر اقتصاد بتواند جلوی افزایش قیمت ارز را بگیرد، ولی این کار را انجام ندهد. متاسفانه منافع ملی قربانی منافع الیگارشها شده است.در روزهای اخیر بازار ارز بیش از چند ماه گذشته متلاطم شده و با وجود این که قیمت دلار اکنون در حدود ۸۸ هزار تومان نوسان میکند، اما این ارز آمریکایی طی این هفته حتی کانال ۹۲ هزار تومان را هم لمس کرد. بازار ارز ایران این روزها در وضعیت کابوسواری به سر میبرد که کارشناسان از ماههای قبل درباره آن هشدار داده بودند؛ بازاری که بهشدت ترمز بریده است و در حال حاضر کسی حاضر نیست پاسخگوی این شرایط باشد.
🔹اگرچه وزیر اقتصاد به صراحت گفته که مدیریت بازار ارز برعهده بانک مرکزی است، اما شواهد اینگونه نشان میدهد که کسی توان مدیریت این بازار را ندارد و بازار ارز بر تمام بازارها چیره شده است. حال آیا باید منتظر باشیم که قیمت دلار، صد هزار تومان را نیز رد کند؟
🔸هیچکدام از نهادهای اقتصادی مسئول، اختیار تصمیمگیری ندارند
این سوال را از حسین راغفر، تحلیلگر اقتصادی و عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا پرسیدیم و او نیز در گفتگو با خبرنگار دیدهبان ایران، با اشاره به افزایش قیمت ارز و تاثیر مدیریت بانک مرکزی بر بازار ارز کشور، توضیح داد: در حال حاضر هیچکدام از نهادهای مسئول اقتصادی در کشور، اختیار کافی و لازم را برای تصمیمگیری ندارند. اگر هم سیاستی را مطرح میکنند، بیشتر به دلیل توجیه مواضع غلطی است که اتخاذ کردهاند که متاسفانه دستور میگیرند و آن را اجرا میکنند.
🔹 وی افزود: این افراد و این مسئولان، تصمیمگیرنده نیستند و به وضوح میتوان دید ۸ میلیارد دلار برای واردات قطعات خودرو، ۴ میلیارد دلار برای واردات طلا و ۳.۵ میلیارد دلار برای واردات خودروی دست دوم تخصیص میدهند که هیچکدام اولویت اصلی کشور نیست، ولی منافع گروههای ذینفع را تامین میکند.
🔸بانک مرکزی و وزارت اقتصاد نمیتوانند جلوی افزایش قیمت دلار را بگیرند
راغفر در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: در حال حاضر هیچ کالایی نیست که با دلار ۸۵ هزار تومانی وارد کشور شده باشد و همه کالاها با قیمتهای گذشته وارد ایران شدهاند که بسیار با نرخ امروز دلار فاصله دارد، اما بازهم این گروهها با قیمتهای سرسامآور به فروش میرسند. بنابراین، ذینفعهای گردنکلفت و پرقدرتی در این زمینه وجود دارند که صحنهگردان اصلی اقتصاد کشور هستند، اما مشکلات ارزی به اسم بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و ... تمام میشود.
🔹این تحلیلگر اقتصادی تاکید کرد: این صحبتها به این معنی نیست که مسئولان دولتی تقصیر ندارند، ولی نکته قابل توجه این است که به طور کلی، دولت نقش تعیینکنندهای در تعیین قیمت ارز ندارد، این در حالی است که افزایش قیمت ارز، اصلیترین محرک تورم در کشور است و فسادهای بسیار بزرگی را از قبل نوسانات ارزی در کشور رقم زدهاند که منجر به شکلگیری کانونهای بسیار قدرتمند اقتصادی و سیاسی شده و عملا دولت در تسخیر این کانونها است؛ بنابراین اینگونه نیست که بانک مرکزی یا وزارت اقتصاد بتوانند جلوی افزایش قیمت ارز را بگیرند، ولی این کار را انجام ندهند.
🔸این استاد دانشگاه تصریح کرد: بانک مرکزی هیچ نقشی در افزایش قیمت دلار و کنترل بازار ندارد. البته نهتنها بانک مرکزی، بلکه دولت نیز در این زمینه نقش تعیینکننده خاصی ندارد. در دولت قبل هم همینطور بود. دولت قبل هم اختیار تصمیمگیری نداشت و تغییر ماهوی در نظام تصمیمگیری اقتصادی از دولت قبل تا کنون پیش نیامده است. در ۳۵ سال گذشته این فرآیند ادامه داشته و هر روز هم نقش مافیا قوت گرفته است.
🔹منافع ملی، قربانی منافع الیگارشها و مافیاها شده است
راغفر در پاسخ به این سوال که در چنین شرایطی، آیا دولت میتواند راهکاری را برای کنترل بازار ارز اجرا کند، به دیده بان ایران گفت: دولت در حال حاضر ارزی ندارد که بخواهد ارزپاشی کند. ارزپاشیها را قبلا انجام دادهاند و منافع ملی قربانی منافع الیگارشها و مافیاها شده است و ارزی وجود ندارد که بخواهند با آن، بازار را مدیریت کنند. دولت کارهای نیست، به نظر من، باید به مسئولین اصلی کشور این اخطارها و هشدارها را بدهند که ادامه این وضع، پایههای سیاسی کشور را تخریب خواهد کرد، پایههای اقتصادی و اجتماعی را هم مدتها است تخریب کرده و از اینجا به بعد باید انتظار داشته باشیم پایههای سیاسی بیشتر از آن چیزی که تاکنون آسیب خورده، آسیب بخورد. مساله بسیار روشن، این است که باید بین بقای خودشان یا بقای مافیاها و الیگارشها تصمیم بگیرند و یک کدام را انتخاب کنند.
🔸عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا ادامه داد: آنطور که نشان داده میشود، دولتیها اصلا اختیاری ندارند که تصمیم بگیرند. با تصمیماتی که در مورد تخصیص ارز در کشور گرفته میشود، معلوم است که اختیاری ندارند. اگر این وضعیت ادامه پیدا کند باید آسیبهای سیاسی را هم مسئولین اصلی کشور برعهده بگیرند.
🔹قیمت دلار به ۱۰۰ هزار تومان و بیشتر هم میرسد/ وضعیت بازار ارز، خوراک براندازی است
راغفر در پایان با اشاره به این که قیمت ارز به صد هزار تومان و بیشتر از آن هم میرسد، بیان کرد: شواهدی برای این اتفاق وجود دارد. در حال حاضر ۴ میلیارد دلار طلایی را که از خارج وارد کردهاند، با نرخ دلار ۱۱۰ و ۱۲۰ هزار تومان میفروشند. وقتی این طلا را به سکه تبدیل میکنیم، نرخ دلار تقریبا ۱۱۰ هزار تومان محاسبه میشود.
🔸وی در پایان خاطرنشان کرد: با این شرایط دلار به بالای ۱۱۰ هزار تومان می رسد این اوضاع فاجعه است. به نظر من اینها خوراک براندازی است و عناصر خارجی هم بهشدت در این حوزه فعال هستند. عناصر و مزدورانشان چه در رسانهها و چه در کانونهای دانشگاهی و مراکز تصمیمگیری کشور قویاً فعال هستند.
منبع: دیدهبان ایران
#در_رسانه
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline