بسیــج هنرمنــدان بروجـرد
#اخبارهنری_ایران #تئاتر جدول اجراهای خیابانی جشنواره ملی تئاتر مرصاد_اسلام آباد غرب 1402 تئاتر ف
#تکمیلی
نمایش فراق
نویسنده و کارگردان حسین ایزدی
بازیگران
محمد امین روزبهانی
تینا درویش نژاد
نازنین گودرزی
آرشیدا یگانه ترک
حسین ایزدی
دستیار کارگردان: فروزش فطرس
مشاور گروه: سید حسام الدین شریعتمداری
طراح بروشور: سپهر ایزدی
طراح فضا: فروزش فطرس
آهنگساز: سید مهدی پاک نظر
طراح لباس: مسعود کردی
پیام کارگردان اثر:با تشکر از جناب آقای حاج حمید آقایی ریاست محترم اداره ارشاد اسلامی شهرستان بروجرد.استاد پژمان شاهوردی شاهوردی ریاست انجمن نمایش بروجرد.جناب آقای امیرحسین غفاری مسئول بسیج هنرمندان شهرستان بروجرد و همه کسانی که برای ما آرزوی موفقیت و سربلندی کردند.
👉 @honarmandan_Borujerd1401
eitaa-6.2.2(2449).apk
41.12M
#ایتا
برنامه اندروید ایتا به نسخه 6.2.2 بروزرسانی شد
رفع برخی مشکلات نسخه قبلی
👉 @honarmandan_Borujerd1401
#اخبارهنری_ایران
🎭 طی احکامی جداگانه از سوی #سعیدنوروزی_دبیرجشنواره، هیأت داوران نهایی #سیزدهمین_جشنواره_ملی_تئاتر_مرصاد منصوب شدند: #اصغر_خلیلی ، #لیلی_عاج و #محمد_کاظم_تبار
.
✨ اصغر خلیلی متولد ۱۳۵۵ اصفهان
نویسنده، طراح و کارگردان تئاتر
دانش آموخته کارشناسی و کارشناسی ارشد تئاتر و دکترای مدیریت فرهنگی
مدرس دانشگاه حضور در چندین جشنواره بین المللی و ملی تئاتر و کسب جوایز و رتبهٔ های گوناگون
و...
.
✨لیلی عاج متولد ۱۳۵۷ تهران
نویسنده و کارگردان تئاتر و سینما
دانش آموخته کارشناسی و کارشناسی ارشد تئاتر مدرس دانشگاه حضور در چندین جشنواره بین المللی و ملی تئاتر و فیلم و کسب جوایز و رتبهٔ های گوناگون
و...
.
✨ محمد کاظم تبار
متولد تهران نویسنده، طراح و کارگردان تئاتر
دانش آموخته کارشناسی و کارشناسی ارشد تئاتر معاون انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت دبیر چهارمین جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی
حضور در چند جشنواره و کسب رتبه ها و جوایز گوناگون
و...
👉 @honarmandan_Borujerd1401
بسیــج هنرمنــدان بروجـرد
🎦 اکران فیلم سینمایی غریب به صورت اینترنتی 🎥 خریدبلیط و نمایش فیلم در سایت فیلیمو «غریب» به روایت
فیلم سینمایی " غریب " در شهرهای فاقد سینما یک میلیارد فروخت
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری اعتلای ایران:«غریب» توسط سامانه عماریار در شهرهای فاقد سینما برگزار میشود و مختص روستاهای دورافتاده، سینماهای سیار، مراکز فرهنگی، مساجد و دانشگاهها است.
«غریب» علاوه بر فروش ۱ میلیاردی در بخش جانبی، از چهارشنبه در پلتفرم فیلیمو به صورت آنلاین اکران شده و رکورد تماشا در ۲۴ ساعت نخست اکران فیلمهای غیر کمدی را نیز شکسته است.
این اثر سینمایی در اکران آنلاین فیلمهای غیر کمدی، رکورد فروش و تماشای برخط را به خود اختصاص داد و توانست در ۲۴ ساعت نخست پخش، نزدیک به یک میلیارد و سیصد میلیون تومان فروش داشته باشد.
«غریب» برشی از زندگی شهید محمد بروجردی و رشادتهای او در کردستان است که علاوه بر دریافت بیشترین تعداد جایزه در جشنواره فیلم فجر، به عنوان بهترین فیلم جشنواره «مقاومت» نیز شناخته شد.
بازیگران این فیلم عبارتند از بابک حمیدیان، مهران احمدی، رحیم نوروزی، هژیر سام احمدی، پردیس پور عابدینی، محمد رسول صفری، سام کبودوند، حسام محمودی، مجید اسماعیلی و فرهاد قائمیان با حضور افتخاری: جعفر دهقان، سامیه لک، سمیرا کریمی و محمد بروجردی
گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری اعتلای ایران
#بسیج_هنرمندان_بروجرد
👉 @honarmandan_Borujerd1401
#مناسبت_ملی
#روز_فردوسی
25 اردیبهشت ماه روز بزرگداشت حکیم بزرگ ابوالقاسم فردوسی سراینده اثر عظیم شاهنامهٔ و روز پاسداشت زبان پارسی گرامی باد.
👉 @honarmandan_Borujerd1401
بسیــج هنرمنــدان بروجـرد
#مناسبت_ملی #روز_فردوسی 25 اردیبهشت ماه روز بزرگداشت حکیم بزرگ ابوالقاسم فردوسی سراینده اثر عظیم شا
#روز_فردوسی
حکیم ابوالقاسم فردوسی در سال ۳۲۹ هجری قمری برابر با ۳۱۹ خورشیدی در روستای پاژ در شهرستان توس در خراسان متولد شد.نام او همهجا ابوالقاسم فردوسی ذکر شده است. نام کوچک او را در نوشتههای کهنتر حسن نیز نوشتهاند. پدرش از دهقانان توس بود که ثروت و موقعیت قابلتوجهی داشت. وی از همان زمان که به کسب علم و دانش میپرداخت، به خواندن داستان هم علاقهمند شد.دهقانان یک طبقه از مالکان بودند که در دوره ساسانیان در ایران زندگی میکردند و یکی از طبقات اجتماعی فاصل میان طبقه کشاورزان و اشراف درجه اول را تشکیل میدادند و صاحب نوعی “اشرافیت ارضی” بودند.زندگی آنان در کاخهایی که در اراضی خود داشتند سپری میشد. آنها بهوسیله روستاییان از آن اراضی بهرهبرداری میکردند و در جمعآوری مالیات اراضی با دولت ساسانی و سپس در عهد اسلام با دولت اسلام همکاری میکردند.آغاز زندگی او همزمان با گونهای جنبش نو در میان ایرانیان بود که از سدهٔ سوم هجری شروعشده و دنباله و اوج آن به سدهٔ چهارم رسید و در طی آن تعداد چشمگیری از سرایندگان و نویسندگان پدید آمدند و باعث پایداری زبان پارسی دری شدند.فردوسی از کودکی در حال مشاهده کوششهای مردم پیرامونش برای پاسداری ارزشهای دیرینه بود.کودکی و جوانی فردوسی در زمان سامانیان سپریشده است. شاهان سامانی از دوستداران ادب فارسی بودهاند.
شاهنامه فردوسی
فردوسی در طول زندگیاش اثری بیمانند را از خود بر جای گذاشت؛ شاهنامه اثری حماسی و منظوم مشتمل بر ۶۰۰۰۰ بیت است که امروز برای ما ارزش بسیاری دارد. این اثر، داستانهایی را از آغاز تا حمله اعراب به ایران در بردارد و روزگار را در زمان چهار دودمان پادشاهی شامل پیشدادیان، کیانیان، اشکانیان و ساسانیان به تصویر میکشد.
سه بخش در این اثر وجود دارد:
اسطورهای: از روزگار کیومرث تا پادشاهی فریدون
پهلوانی: از خیزش کاوه آهنگر تا مرگ رستم
تاریخی: از پادشاهی بهمن و پیدایش اسکندر تا گشایش ایران به دست اعراب
برای اولین بار این کتاب توسط بنداری اصفهانی در سال ۶۰۱ خورشیدی به عربی ترجمه شد و پس از آن افراد دیگری آن را به زبانهای دیگر برگرداندند ازجمله ژول مل که ترجمه فرانسوی آن را ارائه کرد. امروز شاهنامه بزرگترین کتاب پارسی است که در همه جای جهان موردتوجه قرارگرفته و به اکثر زبانهای دنیا ترجمهشده است.
آغاز نظم شاهنامه
آغاز سرودن شاهنامه را بر پایهٔ شاهنامه ابومنصوری از زمان ۳۰ سالگی فردوسی میدانند اما بامطالعه زندگینامه فردوسی میتوان اینچنین برداشت کرد که او در جوانی نیز به سرایندگی میپرداخت و شاید سرودن داستانهای شاهنامه را در همان زمان و بر پایهٔ داستانهای کهنی که در داستانهای گفتاری مردم جای داشتهاند، آغاز کرده است. از میان داستانهای شاهنامه که گمان میرود در زمان جوانی وی گفتهشده باشد میتوان داستانهای بیژن و منیژه، رستم و اسفندیار، رستم و سهراب، داستان اکوان دیو و داستان سیاوش را نام برد.
فردوسی پس از آگاهی یافتن از مرگ دقیقی توسی و نیمهکاره ماندن گشتاسب نامه سرودهٔ او (که به زمانهٔ زرتشت میپردازد)، به نگاشته شدن شاهنامه ابومنصوری که به نثر بوده و بنمایهٔ دقیقی توسی در سرودن گشتاسب نامه بوده است پی برد و به دنبال آن به بخارا، پایتخت سامانیان “تختِ شاهِ جهان” رفت تا آن را پیدا کند و بازمانده آن را به شعر درآورد. فردوسی در این سفر “شاهنامهٔ ابومنصوری” را نیافت اما در بازگشت به توس، امیرک منصور، که از دوستان فردوسی بوده است و “شاهنامه ابومنصوری” به دستور پدرش ابومنصور محمد بن عبدالرزاق یکپارچه و نوشتهشده بود، نسخهای از آن را در اختیار فردوسی گذاشت.تاریخ یعنی شروع به نظم شاهنامه، صریحاً معلوم نیست ولی با استفاده از شواهد متعددی که از شاهنامه استخراج میشود و با انطباق آنها بر وقایع تاریخی، میتوان آغاز نظم شاهنامه ابومنصوری را بهوسیله استاد طوس سال ۳۷۰ – ۳۷۱ هجری معلوم کرد.
تذکره نویسان در شرححال فردوسی نوشتهاند که او به تشویق سلطان محمود به نظم شاهنامه پرداخت. علت این اشتباه آن است که نام محمود در نسخه موجود شاهنامه، که دومین نسخه شاهنامه فردوسی است، توسط خود شاعر گنجانیده شد و نسخه اول شاهنامه (که منحصر بود به منظوم ساختن متن شاهنامه ابومنصوری)، هنگامی آغازشده بود که هنوز ۱۹ سال از عمر دولت سامانی باقی بود و اگر فردوسی تقدیم منظومه خود را به پادشاهی لازم میشمرد ناگزیر به درگاه آل سامان، که خریدار اینگونه آثار بودند، روی میآورد نه به درگاه سلطانی که هنوز روی کار نیامده بود. در کل این کار بزرگ، برخلاف آنچه تذکره نویسان و افسانهسازان جعل کردهاند، به دستور هیچیک از سلاطین، خواه سامانی و خواه غزنوی، انجام نشد بلکه استاد طوس در این راه مجاهدت کرد و تعدادی از دوستان و بزرگان محلی طوس از فردوسی حمایت کردند.
👉 @honarmandan_Borujerd1401
بسیــج هنرمنــدان بروجـرد
#مناسبت_ملی #روز_فردوسی 25 اردیبهشت ماه روز بزرگداشت حکیم بزرگ ابوالقاسم فردوسی سراینده اثر عظیم شا
در ترجمهای که فتح بن علی بنداری اصفهانی به حدود سال ۶۲۰ – ۶۲۴ از شاهنامه به عربی ترتیب داد، تاریخ ختم شاهنامه سال ۳۸۴ است.
به ماه سفندار مذ روز اَرد
سرآمد کنون قصه یزدگرد
بنام جهان داور کرد گار
زهجرت سه صدسال وهشتاد و چار
درگذشت فردوسی
تاریخ وفات فردوسی را بعضی ۴۱۱ و برخی ۴۱۶ هجری قمری نوشتهاند. وی را در شهر طوس،در باغی که متعلق به خودش بود،به خاک سپردند.
👉 @honarmandan_Borujerd1401
#مناسبت_مذهبی
شهادت امام صادق (ع) بر همه دوستداران اهل البیت سلام الله علیها تسلیت باد
👉 @honarmandan_Borujerd1401
#اخبارهنری_بروجرد
#تئاتر
پوستر نمایش فراق نماینده تئاتر بروجرد در جشنواره ملی تئاتر مرصاد
تولید شده با همکاری #بسیج_هنرمندان_بروجرد
👉 @honarmandan_Borujerd1401
#اخبارهنری_ایران
#جشنواره_تئاتر
الان آیین افتتاحیه سیزدهمین جشنواره ملی تئاتر مرصاد با حضور مسئولین و هنرمندان کشور
👉 @honarmandan_Borujerd1401
#مناسبت_ملی
#روز_خیام_نیشابوری
28 اردیبهشت ماه روز بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری شاعر و فیلسوف و ریاضیدان نامی تاریخ ایران زمین گرامی باد
👉 @honarmandan_Borujerd1401
بسیــج هنرمنــدان بروجـرد
#مناسبت_ملی #روز_خیام_نیشابوری 28 اردیبهشت ماه روز بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری شاعر و فیلسوف و
#تکمیلی
#روز_خیام
حکیم عمر خیام فیلسوف، ریاضیدان، ستارهشناس و رباعی سرای ایرانی در دورهٔ سلجوقی است. گرچه جایگاه علمی خیام برتر از جایگاه ادبی او است و لقبش «حجةالحق» بودهاست؛ ولی آوازهٔ وی بیشتر به واسطهٔ نگارش رباعیاتش است که شهرت جهانی دارد. افزون بر آنکه رباعیات خیام را به اغلب زبانهای زنده ترجمه نمودهاند، ادوارد فیتزجرالد رباعیات او را به زبان انگلیسی ترجمه کردهاست که مایهٔ شهرت بیشتر وی در مغربزمین شده است.اولین اشاره ای که به شعر خیام شده، صدسال پس از مرگ اوست. نوشته اند، که خیام را به تدریس و نوشتن کتاب رغبت چندانی نبود. شاید به دلیل آنکه شاگردان هوشمند برگزیده ای پیرامون خود نمی یافت و چه بسا از آن جهت که اوضاع روزگار خود را، که مقارن حکومت سلجوقیان و مخالفت شدید با فلسفه و زمان رونق بازار بحث ها و جدل های فقیهان و ظاهربینان بود، شایسته ابراز اندیشه های آزاد و بلند نمی دید.با این همه، از او نوشته های بسیار برجای مانده که در قرون وسطی به لاتین ترجمه شد و مورد توجه اروپائیان قرار گرفت.
حکیم عمر خیام سفرهای طولانی به سمرقند و بلخ و هرات و اصفهان کرد و همه جا با روشنی تمام در باب حیرت و سرگشتگی فلسفی خویش سخن می گفت. رساله ای در کیفیت معراج، رساله دیگر درباره علوم طبیعی و کتاب های بسیار به زبان های فارسی و عربی حاصل زندگی نسبتاً طولانی اوست.
از آثار معروف فارسی منسوب به عمر خیام، رساله نوروز نامه است که با نثری ساده و شیوا، پیدایی نوروز و آداب برگزاری آن را در دربار ساسانیان بازگو نموده است. او در این رساله با شیفتگی تمام درباره آیین جهانداری شاهنشاهان کهن ایرانی و پیشه ها و دانش هایی که مورد توجه آنان بوده سخن رانده و تنی چند از شاهان داستانی و تاریخی ایران را شناسانده است.
شعر خیام، در قالب رباعی، شعری کوتاه، ساده و بدون هنرنمایی های فضل فروشانه و در عین حال حاوی معانی عمیق فلسفی و حاصل اندیشه آگاهانه متفکری بزرگ در مقابل اسرار عظیم آفرینش است. تعداد واقعی رباعیات خیام را حدود هفتاد دانسته اند، حال آن که بیش از چند هزار رباعی به او نسبت داده می شود. در دنیای ادب و هنر بیرون از مرزها، خاصه در جهان انگلیسی زبان، خیام معروف ترین شاعر ایرانی است که شهرتش از محافل علمی و ادبی بسیار فراتر رفته است.
دستاوردهای حکیم عمر خیام در نجوم:
حکیم عمر خیام به دعوت جلال الدین ملکشاه سلجوقی و وزیرش نظام الملک به اصفهان رفت تا سرپرستی رصدخانه ی اصفهان را به عهده گیرد. وی در مدت اقامت هجده ساله در اصفهان زیج ملکشاهی را تهیه کرد (زیج=زیگ،جدول محاسبات نجومی) و در حدود سال 458 طرح اصلاح تقویم را تنظیم نمود و تدوینگر و بنیانگذار تقویم جلالی شد. در این زمان خیام به عنوان اختربین در دربار مشغول بکار شد هرچند به اختربینی اعتقادی نداشت.پس از مرگ ملکشاه و کشته شدن نظام الملک ، خیام مورد بی مهری قرار گرفت و کمک مالی به رصدخانه قطع شد!
دستاوردهای حکیم عمر خیام در ریاضیات:
خیام نیشابوری تحت حمایت و سرپرستی ابوطاهر،قاضی القضات سمرقند، کتابی درباره ی معادلات درجه سوم نوشت و از آجا که با نظام الملک طوسی رابطه ی نیکویی داشت کتابش را به او هدیه کرد. تحقیقات و مطالعات خیام در جبر در نوع خود تحسین برانگیز است اما کشف دیر هنگام رساله ی جبر او و همچنین توفیقات ریاضیدانان در این حوزه از ریاضیات تنها موجب شگفتی اندیشمندان به سبب جنبه ی تاریخی آن شد. اثبات اصل پنجم اقلیدس که شالوده ی هندسه ی اقلیدسی است از دیگر دستاوردهای علمی عمر خیام به شمار میرود.کشف و اثبات بسط دو جمله ای n^(a+b) و همچنین ابداع روشی در بدست آوردن ضرایب منجر به نام گذاری مثلث حسابی بهانه ای بود تا نام خیام در کنار نام بزرگان دیگری چون نیوتن و پاسکال به ثبت برسد.
آثار حکیم عمر خیام:
1_میزان الحکمه(در فیزیک)
2_لوازم الامکنه(در هواشناسی)
3_رساله فی براهین علی مسائل الجبر و المقابله(در معادلات درجه سوم)
4_القول علی اجناس التی بالاربعا( نقش ریاضی در موسیقی)
5_رساله الکون و التکلیف(حکمت خالق در خاق عالم)
6_رساله ای در بیان زیج ماکشاهی
7_رساله فی شرح ما اشکل من مصادرات کتاب اقلیدس(در خطوط موازی و نظریه ی نسبت ها)
8_رباعیات خیام
#بسیج_هنرمندان_بروجرد
👉 @honarmandan_Borujerd1401