♦️ کیهان:
🔹 جریان غربزده با به میان کشیدن شورای عالی امنیت سعی کردند قانون حجاب را دور بزند
🔹 کیهان نوشت: علیرغم تصویب قانون حجاب و تأیید آن توسط شورای نگهبان غربزدگان مدعی اصلاحطلبی عصیانگرانه دولت مورد حمایتشان را به گردنکشی از قانون تشویق کردند و در اقدامی کمسابقه با به میان کشیدن شورای عالی امنیت ملی، سعی کردند قانون رسمی کشور را دور بزنند.
جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003WNZ
👈آقای کیهان! ۴۵ سال است طیف امثال شما تمام قوانین انسانی و اسلامی را دور زده اید تا به اینجا رسیده ایم! به جای اصرار بر اموری ناشدنی چون پافشاری بر قانون مسخره حجاب و فیلترینگ فضای مجازی به دنبال یادگیری روشهای تاثیر گذاری بر قلوب مردم بروید تا امروز با شروع فعالیت شبکه فارسی زبان ترکی کشور همسایه برای فعال کردن گسلهای قومی، با صدا و سیمای لنگتان، به گوشه رینگ رانده نشوید!
@hooree🌹
موز، نوشابه قوطی و پسر دیپلمه همسایه که مهاجرت کرده بود
بچهتر از امروز که بودم، همیشه منتظر میماندم پدربزرگم از مکه بیاید، با خودش موز و نوشابه قوطی بیاورد. نه این که فقیر بودیم، نه. موز کالای لوکس بود و خیلی پیدا نمیشد. نوشابههای خارجیِ اصلی هم اینجا نبود و گیرمان نمیآمد.
شانس ما این بود که، چون پدربزرگ سالی چندبار مکه میرفت، موز و نوشابه ما نوهها میرسید.
اگر بالای سی سال سن دارید احتمالاً شما هم این را تجربه کرده باشید.
خاطره مشترک دیگری که احتمالاً همه ما داریم، قصه آن پسر دیپلمه همسایه بود که پدرش میگفت رفته است خارج، هفتهای یک روز سر کار میرود، حقوق بالایی میگیرد، ماشین آخرین سیستم دارد و آنجا برایش سر و دست میشکنند.
خیلی طول نکشید موز و نوشابه قوطی زواری که از مکه برمیگشتند دیگر از سکه افتاد، چون به مرور زمان راهش باز شد و در مغازهها از تجریش تا راهآهن پیدا میشد.
قصه پسر همسایه هم دیگر خریدار ندارد، چون ارتباطات میان چهارگوشه جهان به قدری گسترده شد که چشمهای مردم معمولی مانند ما را باز کرد و دیدند از این خبرها نیست.
سفرهای خارجی با گذشت زمان میان مردم عمومیت پیدا کرد و خیلیها توانستند کشورهای خارجی را ببینند. دسترسی به اخبار راحتتر شد و مردم فهمیدند پسرِ همسایه به پدرش دروغ گفته و احتمالاً هنوز در کمپ پناهندگان است تا شاید فرجی شود و بتواند از زیر صفر شروع کند.
القصه؛ سه پاراگراف و دو خاطره جمعی نوشتم تا به این نتیجه برسم که مردم هم میبینند و هم میفهمند. خیلیها میدانند که زندگی در کشورهای دیگر به خصوص در غرب که مقصد اصلی مهاجرت ایرانیان است، سختیهای زیادی دارد و کار، سرمایه و تخصص در همه چیز حرف اول را میزند. میتوانیم ادعا کنیم که دیگر کمتر کسانی هستند که با تفکر وجود اتوپیا و آرمانشهر آباد و آزاد به کشورهای دیگر میروند، اما همین آگاهی به آنها نشان میدهد که از بسیاری کشورهای منطقه یا کشورهایی که شرایطی مشابهی به ایران دارند، عقب افتادهاند.
این ذهن آگاه، اخبارِ روز ایران مثل آلودگی گسترده هوا، ناترازیهای گسترده، شرایط تحریمی، هواپیماهای فرسوده و قدیمی، فرودگاههای خلوت، خودروهای بیکیفیت و جدا افتادن از تمام معادلات دنیا را میگذارد کنار این که کشورهای جنوب خلیج فارس مسیری صعودی را طی میکنند.
کشورهایی که زمان زیادی از تشکیل آنها و نه صرفاً حکومتشان نمیگذرد، اما به خاطر مدیریت صحیح و استفاده از منابع مسیری درست را طی میکنند.
از خود میپرسد که چرا میزان سرمایهگذاری چین در سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ در عربستان ۳۷ برابر و در امارات ۳۱ برابر ایران بوده است. بهترین دانشگاههای جهان در این کشورها شعبه دارند، تبدیل به محل سرمایهگذاریهای کلان خارجی شرق و غرب شدند و خودشان و مردمشان را بالا میکشند.
قدرت سیاسی آنان نیز افزایش داشته. امارات تنها یک نمونه است که برخی هیچ درکی از افزایش قدرت و نفوذ سیاسی آن در منطقه و جهان ندارند. از جمله این که امارات با مساحتی کوچک و جمعیتی اندک، در حال حاضر حوزه نفوذ خود را از آسیای مرکزی تا قفقاز، شمال آفریقا و اروپا گسترش داده است.
چه چیزی باعث میشود قطر بتواند میزبان جامجهانی ۲۰۲۲ باشد، عربستان سعودی جامِ ۲۰۳۴ را به نام خود زده باشد، اما ما بالای خلیج فارس با بدیهیات زندگی دست به گریبان باشیم. این فقط یک مثال است. آنها درگیر مشکلات نیستند؟ فقیر ندارند؟ همه چیز خوب است؟ قطعاً این گونه نیست. کشور بدون مشکل در جهان وجود خارجی ندارد. اما میزان درگیری ملتها با مشکلات در کشورهای مختلف، متفاوت است.
آن ذهن آگاه، این حقایق را به خاطر تغییر جهان میبیند و از خود سوالهای زیادی میپرسد که بسیاری از آنان بدون جواب باقی مانده است. شاید تبلیغات سیاسی داخلی صرفاً بر مشکلات طرفهای دیگر متمرکز باشد و تبلیغات سیاسی فارسیزبان صرفاً بر مشکلات داخلی، اما ذهن آگاهی که بتواند میانگینی از اخبار به دست بیاورد این حقیقت را درک میکند که ایران وضعیت مناسبی ندارد.
✍محسن صالحیخواه٭ روزنامهنگار
@hooree 🌹
سدی در مقابل فرزندکشی
سال ۹۹ و دو ماه بعد از قتل رومینا اشرفی و چند قتل مشابه دیگر که به دست پدر یا شوهر برخی از دختران و زنان جوان در استانهای کرمان و آبادان رخ داد، معاونت زنان و خانواده ریاستجمهوری در دولت دوم حسن روحانی به فکر تدوین لایحهای افتاد با عنوان «مجازات پدر در صورت قتل عمد فرزند».
🔴پدر مصون از قصاص است
مطابق شرع اسلام و مندرجات ماده ۳۰۱ قانون مجازات اسلامی پدر بهعنوان ولی و سرپرست خانواده از مصونیت مطلق در مجازات قصاص برخوردار است؛ موضوعی که به گفته برخی کارشناسان میتواند عامل مؤثری در فرزندکشی بهویژه قتلهای منتسب به ناموس باشد.
موضوعی که در پرونده قتل رومینا اشرفی هم مصداق داشت و درواقع پدر رومینا معترف بود که پیش از ارتکاب جرم، در گفتوگو با یک وکیل دادگستری از این موضوع مطلع شده است.
با این حال این لایحه در سالهای گذشته مسکوت مانده و بهتازگی اعلام شد که با امضا و درخواست رئیسجمهور و وزیر دادگستری دولت چهاردهم، لایحه تشدید مجازات پدرانی که مرتکب فرزندکشی میشوند، بار دیگر به مجلس ارسال شده است.
⬅️از لحاظ قانونی پدر در صورت قتل فرزندش قصاص نمیشود و چه در قانون مجازات قدیم و چه در قانون مجازات جدید، این خلأ همیشه وجود داشته است. با این حال، پدری که فرزند خود را به قتل رسانده، جنبه عمومی جرم را که سه تا ۱۰ سال حبس است، باید بگذراند و این میزان به نظر قاضی بستگی دارد.
در بسیاری از فرهنگها و خانوادههایی که مردسالاری در آن پررنگ است، پدر، خودش را مالک فرزندش میداند.
در بعضی از پروندههای فرزندکشی، شاهد این هستیم که پدر با علم به این موضوع که قصاص نمیشود، مرتکب قتل میشود و قتلهای ناموسی اتفاق میافتد. برخی از این قتلها مانند ماجرای قتل رومینا اشرفی رسانهای شد و حساسیت جامعه را برانگیخت، درحالیکه برخی دیگر از این قتلها در خفا به خاطر حفظ آبرو رخ میدهد و کسی متوجه آن نمیشود.
⬅️در نهایت هم پدر با گذراندن چند سال حبس از زندان آزاد میشود و اغلب مشمول آزادی مشروط میشود و همین میزان حبس هم برای آنها اعمال نمیشود.
این در حالی است که در فقه شیعه مادر در صورت مطالبه اولیای دم، مثل خواهران و برادران مقتول در صورت ارتکاب قتل قصاص میشود.
در قتلهایی که به دست پدر رخ میدهد، در برخی موارد براساس فشارهای مضاعف اقتصادی و فرهنگی، مادر خانواده بعد از مدتی فکر میکند که ممکن است کل خانواده و دیگر فرزندان و زندگیاش از بین برود و شرایطشان بدتر شود. برای همین موضوع بخشش و گرفتن رضایت مطرح میشود و در نهایت پدر از زندان آزاد میشود و اغلب مشمول آزادی مشروط میشود».
✅بنا بر متون حقوقی، قانونگذار کیفر کشتن کودک به دست مادر به صورت عمدی را همانند قتلهای عادی یا غیرخانوادگی دیگر اشخاص در جامعه در نظر گرفته است: «درواقع فرقی میان مجازات قتل بچه به دست مادر با کیفر کشتن بچه به دست دیگر اشخاص در جامعه وجود ندارد.
✍مریم لطفی
@Zane_Ruz_Channel
@hooree🌹
پاسداشت یلدا در فقر
یلدا، پیوند شور زندگی درونی ما در باهم بودن است، در فضایی جمعی از صمیمیت و مهر ورزیدن تا روشنایی را پاس بداریم. اگر تاریکی و آشفتگی اجباری فقر، راه این روشنی را نبندد و شور زندگی مان را سرکوب نسازد.
احساس شرم ناشی از فقر، بروندادش جدایی از یکدیگر و رفتن به اعماق دنیای تنهایی است.
وقتی پول نداریم، نمیتوانیم خوراک تهیه کنیم و با خویشان و خانواده هایمان، دورهمی شاد و مفرحی داشته باشیم؛ به همین سادگی و تلخی!
این جداییها، خواست درونی ما نیست بلکه اجباری شوم از سیاست اقتصادی آشفته نظام حکمرانی و سیاستگذاران این سرزمین است.
سوغات شوم جدایی و سردی شور زندگی به تدریج در چند دهه، بر سر بیشتر خانوادههای ایرانی آوار شد.
ابتدا تعداد خوراک ها و غذاها کاهش یافت، بعد برخی خوراک ها حذف شد، سپس تعداد افرادی که قرار بود دورهم جمع شوند کاهش یافت، و یلدای امسال کار به جایی رسید که خانوادهها در دورهمی، دانگ شان را هم به میزبان میپردازند!
و بسیاری برای رهایی از این حس شرم، عطای با هم بودن را به لقای آن میبخشند!
چه یلدای سرد و تاریکی است یلدای تاخته شده با فقر و تنگدستی در سایه ظلم و بیکفایتی...
چه جشن بغض آوری است با عاملیت سیاستگذاران خطاکار و بی مسئولیت در فاصله گرفتن درون ما مردمان فقیر شده و تنگدست از با هم بودن!
چه یلدای غریبی است در هجوم تنهایی اجبار شده از حاکمان بیگانه با جامعه، بیگانه با امر اجتماعی دورهمیهای پرشور خانوادگی ایرانیان!
گمان میکنم اگر ویکتور هوگو امروز بود، تراژدی بینوایان بسیاری را در تنهایی و تاریکی تاخته بر یلدای پر شور و حال ملتی مینوشت که چگونه تلاش میکند در مبارزه با تاریکی آوار شده بر خود، پیروز باشد و روشنایی را همچنان حتی با سفرههای خالی و جدایی اجباری از همدیگر؛ پاس بدارد و همچنان امیدوار به یلدایی دیگر بماند …
✍فریبا نظری
۲۸ آذر ۱۴۰۳/ در آستانه فرارسیدن شب یلدا
@hooree 🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تک چرخ زدن دانش آموزان دختر مقابل مدرسه پسرانه اولین چیزی که به ذهن میآورد اینکه حاکمیت با نسل نو وکاملاً متفاوتی مواجه است نسلی که به هیچیک از تابوها و سُنن واعتقادات نسلهای قبلی پایبندی ندارد و رها از تمام قیود آن میکند که میخواهد
این نسل، کاملاً متفاوت است تا حدی که چنانچه در فیلم دیگری که از یکی از مدارس کشور منتشر شده میبینیم در پاسخ شعار مرگ بر اسرائیل ومرگ بر آمریکایی که توسط اولیاء دبیرستان از بلندگو پخش میشود یکصدا پاسخ میدهند «مرگ بر فلسطین»
این نسل مصمم است تا زیر بار هیچگونه تحمیل وتحقیری نرود. نه زیر بار حجاب اجباری تان میرود نه تسلیم گواهینامهٔ موتور ندادن تان میشود و نه هیچیک از ارزشهای متعارض و دروغینی که در این سالها به جامعه حقنه کردید را قبول دارد. همچنانکه اگر سری به مساجد بزنید و سن وسال نمازگزاران وتعداد میزوصندلی نشینان را از نظر بگذرانید، عدم استقبال جوانان ونوجوانان بالیده در این نظام، شاید عقلی به سرتان بیاورد پتانسیل اعتراضی در این نسل فراتر از آن است که فکرش را میکنید.
لطفاً دست از جنگ با این نسلی که شکست تان قطعی است بردارید وطرحی نو دراندازید
✍اکبر دانش سرارودی
@hooree🌹
چگونگی لغو حجاب اجباری در کشورهای اسلامی
صدور بیانیهای تحمیل هرگونه پوشش یا دخالت در حجاب زنان کشور سوریه را ممنوع اعلام کرد. در این بیانیه آمده است: «ما تاکید می کنیم که آزادی شخصی برای همه تضمین شده است و احترام به حقوق افراد اساس ساختن یک میهن متمدن است».
تحول در عربستان
عربستان سعودی بهعنوان کشوری اسلامی که خواستگاه اصلی دین اسلام هم است تا حدود چهار سال پیش، محدودیتهایی در زمینه حجاب برای زنان داشت اما این محدودیتها از چهار سال پیش برداشته شد. وزارت کشور عربستان سعودی در راستای برنامه اصلاحات ولیعهد سعودی با صدور دستورالعملی فوری به مراجع امنیتی و نظامی، برخورد با زنان بیحجاب را از تاریخ ۲۳ سپتامبر ۲۰۲۰ ممنوع اعلام کرد و بر همین اساس، قانون حجاب اجباری در تمام شهرهای سعودی به جز دو شهر مکه و مدینه لغو و آزادی عمل زنان به رسمیت شناخته شد.
قانونی که دو سال بیشتر دوام نیاورد
کنشگری مردم در مصر برای برداشته شدن حجاب اجباری که البته بیشتر عرفی بود، تقریباً از اوایل قرن نوزدهم آغاز شد. یک زن مصری در سال ۱۹۲۳ در اسکندریه کشف حجاب کرد و از آن پس، این موضوع بهعنوان یک مساله مهم قابل بحث، مطرح شد. میان دولتمردان هم در اینباره اختلافنظرهای زیادی وجود داشت تا جایی که حتی جمال عبدالناصر، رئیسجمهوری مصر هم در یکی از سخنرانیهای خود از آن میگوید. این مناقشات ادامه داشت تا جایی که ۳۲ سال پیش دولت مصر نهایتاً قانون با حجاب بودن کارکنان زن دولت را تصویب کرد اما دو سال بعد لغو شد و پس از آن هم، تلاشها برای اجباری شدن حجاب در این کشور بینتیجه ماند.
ناکامی نمایندگان در عراق
کشور عراق با وجود داشتن اماکن مذهبی، هیچ قانونی برای اجبار حجاب بر زنان ندارد با این حال در گذشته در آنجا هم گاهی گروههای خودسر و وابسته به القاعده به آزار و اذیت زنان میپرداختند. در دهه گذشته نیز برخی احزاب و نمایندگان مجلس عراق چندینبار برای اجباری کردن حجاب خیز برداشتند و در نتیجه این تلاشها، شورای استان کربلا در سال ۲۰۱۷ لایحهای برای اجباری کردن حجاب در شهر کربلا تصویب کرد؛ لایحهای که نهایتاً در دادگاه عالی عراق لغو شد.
تضمین آزادی شخصی طبق قانون
حجاب در کشور عمان هم براساس ماده ۱۸ قانون اساسی مصوب ۱۹۹۶ در این کشور اجباری نیست. در این ماده آمده است: «آزادی شخصی بر طبق قانون برای همه تضمین شده است و جایز نیست که کسی دستگیر شود، یا باز پرسی شود، یا بازداشت شود، یا زندانی یا اینکه اقامتش در جایی محدود شود، یا آزادی اقامتش، یا سفرش مقید شود مگر بر طبق قانون». در این قانون ۸۱مادهای هیچ اشارهای به حجاب زنان نشده است.
قطر، امارات، لبنان و سایر کشورهای اسلامی بر پایه ماده ۱۹، قانون اساسی مصوب ۱۹۷۲در کشور قطر، حجاب اجباری نیست. در امارات براساس مصوبات ۲۰۱۵ و ۲۰۲۰ دولت، زنان با پوشش دلخواه عرفی میتوانند در اماکن دولتی و عمومی حاضر شوند. اردن کشور دیگری است که سال ۱۹۴۶ برابری زنان و مردان را در ماده ۱۷ قانون اساسی تضمین کرده است و تلاشهای نمایندگان این کشور در سال ۲۰۲۳ برای اجباری کردن در مدارس هم ناکام ماند. در قانون اساسی لبنان مصوب سال ۱۹۴۳ بر پایه اصل هفتم، هشتم و نهم آزادیهای شخصی و عقاید تضمین شده است. در اصل هفتم آمده است: «تمامی مردم لبنان در قبال قانون با هم برابر هستند. آنها همچنین از حقوق مدنی و سیاسی یکسان برخوردار و به یک میزان مسئولیتها و وظایف عمومی را بدون هیچ تبعیضی عهده دارند».
یمن، سوریه، الجزایر، بحرین، تونس، مراکش و سودان سایر کشورهای اسلامی هستند که در آنها حجاب اجباری نیست و اگر قانون یا مصوبهای درباره آن وجود داشته، لغو شده است. سال ۲۰۲۲ حوثی در نواحی تحت کنترل خود حجاب را اجباری کردند اما این دستور هم در کمتر از یک سال لغو شد. درحال حاضر حجاب در هیچ کدام یک از کشورهای اسلامی جز، حکومت امارت اسلامی افغانستان و جمهوری اسلامی ایران اجباری نیست.
در ایران هم با وجود یک بند در قانون مجازات اسلامی هیچ قانون دیگری درباره حجاب وجود نداشت تا اینکه نمایندگان مجلس لایحه عفاف و حجاب را در ۷۴ ماده با عنوان حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب تصویب کردند و نهایتاً نیز این لایحه با وجود فرازونشیبهای بسیار، مهرماه امسال در شورای نگهبان تایید شد. درحال حاضر نیز قالیباف از ابلاغ آن در ۲۳ آذرماه خبر داده است آن هم در شرایطی که همچنان بسیاری از کارشناسان و گروههای مختلف اجتماعی و سیاسی نسبت به اجرای آن انتقاد دارند و مسعود پزشکیان، رئیسجمهور هم گفته است درباره آن ابهام دارد.
🔹نیره خادمی، روزنامه سازندگی
(البته خوشبختانه با فشار افکار عمومی اجرای این لایحه به تعویق افتاد.)
@sokhanranihaa
@hooree 🌹
آداب و رسوم شب یلدا در برخی استانهای ایران
آداب و رسوم شب یلدا در استانهای آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی
درآذربایجان شرقی به هندوانه شب یلدا، «چیلله قارپیزی» گفته میشود. وجود این میوه در مراسم شب یلدا و خوردن آن به همراه خانواده طرفداران زیادی دارد؛ دلیل این
استقبال به باوری قدیمی بازمیگردد که میگوید با خوردن چیلله قارپیزی، میتوان دربرابر سوز و سرمای زمستان و انواع بیماری مقاوم شد.
جالب است بدانید که در برخی نقاط آذربایجان مرسوم است که پس از خوردن میوههای شب یلدا، پوست آنها در آب روان بریزند و معتقدند این کار برایشان خوشیمن
است.
همچنین در نخستین سال ازدواج زوجهای جوان تبریزی، پدر عروس برای سفره شب یلدای دختر ودامادش مقداری آجیل، هندوانه، شیرینی و پارچه هدیه میفرستد.
_آداب و رسوم شب یلدا در استان مازندران
مازندرانیها با خانهتکانی به استقبال شب یلدا میروند. آنها با نظافت منزل، نهفقط برای ورود میهمانها که برای شروع فصل جدید هم اعلام آمادگی میکنند. تکاپوی اهل خانه با پخت شامی مفصل برای «چله شو» یا «شب چله» ادامه مییابد. در برپایی این سنت قدیمی، جلوههای کدبانوگری و خانهداری زنان مازنی قابلمشاهده است.
برای مثال، علاوه بر تدارک ملزومات میهمانی و سایر آداب و رسوم شب یلدا ، در مازندارن مانند بیشتر استانها فرستادن هدیه برای تازهعروس یا دختران نامزدکرده از طرف خانواده داماد مرسوم است.
در بین هدایایی که برای خانواده عروس فرستاده میشود، معمولا یک ماهی بزرگ هم هست که آن را تا حد ممکن تزیین میکنند.
رسم فرستادن ماهی برای نوعروس خانواده، بین اهالی همه استانهای شمالی کشور مشترک است
_آداب و رسوم شب یلدا در استان خوزستان
آنچه درباره یلدا نباید از خاطر برد، نقل
داستانهای اساطیری و افسانههای محلی است که فرهنگ فولکلور ایرانی را زنده نگه میدارد.
یکی از معروفترین افسانههای منطقه خوزستان، داستان «قارون» است که در شب یلدا هم بازگو میشود. طبق یک باور قدیمی که بین اهالی این منطقه رواج دارد، در شب یلدا و همزمان با طلوع سپیده، مردی به نام قارون که از ظاهر و لباسش میتوان او را هیزمشکن
دانست، از راه میرسد و برای خانوادههای فقیر چوب هدیه میآورد تا در اولین ساعات شروع زمستان، از سرما در امان باشند. بر اساس افسانهها، چوبها به طلا تبدیل میشوند و فقرا را به ثروت و مکنت میرسانند. داستان قارون، این مرد نیکوکار، تبلور روحیه
کمک به همنوع در ایرانیان و گرفتن دست نیازمندان است. چنین افسانههایی هرگز کهنه نمیشوند چون در دل پیامی پنهان دارند که با گِل مردم این مرزوبوم سرشته شده است.
_آداب و رسوم شب یلدا در استان کردستان
هموطنان کُرد که میهماننوازیشان زبانزد خاص و عام است، برای تازه نگهداشتن بعضی خوراکیها مانند انگور و بادام، آنها را از سقف اتاقی خنک میآویزند. همچنین
به دلیل در دسترس نبودن میوههای تابستانی در این منطقه سردسیر، از قدیم مرسوم بوده است که در تابستان خربزه را بهصورت ترشی درآورند و با استفاده از آن در شب یلدا، سفره را رنگین کنند. یکی از غذاهای محلی که برای شام شب یلدا بهخصوص در سنندج
تدارک دیده میشود، دلمه با نان سنگک است که طرفداران بسیاری هم دارد.
_آداب و رسوم شب یلدا در استان لرستان
مردم لرستان به شب یلدا، «شو اول قاره» میگویند. آنها در این شب، علاوه بر شبنشینی،دید و بازدید از اقوام، فال حافظ و پختن غذاهای خاص، رسم جالب دیگری هم دارند که توسط جوانان و نوجوانان انجام میشود. جوانان لرستانی به پشتبام میروند و با پرت
کردن شال یا چادری به داخل خانه همسایه و خواندن اشعاری مخصوص به زبان محلی، تقاضای
دریافت آجیل، شیرینی و میوه میکنند.
وجود شباهت بین این رسم و «قاشق زنی» در شب
چهارشنبهسوری، نشاندهنده پیوستگی آداب و رسوم ایرانی و برپادارنده سنت سهیم شدن در شادیهای جمعی دیگران است
https://t.me/Hrman11
@hooree🌹
شب یلدا با چاشنی محیط زیستی..!🍉🍇🍎🍏🍐🍊🍋
یکی از آداب شب یلدا ،خوردن هندوانه است.اینکه هندوانه،خورده شود یانه؟! بخاطر طبیعت سردش نظرات مختلفی گفته شدهاست ،اما در مجموع نباید در خوردنش زیاده روی کرد...
خوردن هندوانه در شب یلدا،نوش جانتان.🍉🍉 اما در نظر داشته باشید که ۹۰درصد بافت هندوانه را آب ،تشکیل داده است.لطفا پوست هندوانه را در سطل زباله نریزید که تبدیل به شیرابه سمی می شود .اگر میتوانید و آشنایانی دارید که دام و طیور دارند پوستها را بصورت تازه به آنها بدهید و یا اگر امکان دارد در آبکش هایی قرار دهید تا در معرض نور خورشید و هوای باز خشک شده و تبدیل به خشکاله شوند ( برای جلوگیری از کپک زدن ،پوستها را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید) یا اینکه روی شوفاژ و کنار بخاری آنها را خشک کنید...😊می شود در شب یلدا هم ،با یک تیر چند نشان زد و رفتار محیط زیستی داشت.
یلدای خوبی داشته باشید.🍉🍐🍎🍏🍋🍊
https://t.me/WWWSNGOIR/67586
@hooree🌹
حسین یا سنوار؟
در یادداشت و سخنرانی «حکمرانی بیقصه» گفتم که قصه انقلاب را بنیانگذار از سال ۴۲ شکلداد و دکتر شریعتی نیز نسخه مدرن آن را تدوین کرد. بنیانگذار اما برای آنکه قصهاش پذیرش حداکثری یابد هیچکس را حذف نکرد. گفتار او چنان بود که در انقلاب اسلامی حتی تودهایها و چریکهای فدایی خلق را نیز زیر عبای خود جا میداد و آنان نیز قصه آیةآلله را باور کردند و نقش خود را به خوبی بازی کردند. بعد از انقلاب و قبضه قدرت، رفتار او البته تغییر کرد و حذفها آغاز شد.
قصه بنیانگذار اما چنان قوی و جذاب بود، و نقش او چنان در قصهاش جاافتاده بود، که تا پایان عمرِ او، آن قصه در ذهن و زبان اکثریت ایرانیان جاری بود. چنان قوی که حتی قانون اساسیای که خود آیهالله تایید کرده بود و به رای مردم گذاشته بود نیز هیچگاه نتوانست در برابر قصه او، رنگ و معنایی پیدا کند.
این که قانون اساسی در ایران تا اینپایه خوار شده است، برای این است که در سایه حضور بنیانگذار، قانون اساسی هیچگاه فرصت نکرد تا قصه خودش را خلق کند. سکوتِ تقریبا همه شخصیتهای سیاسی، علمی، فرهنگی و هنری داخلی (به جز یک نفر) در برابر اعدامهای سال ۶۷ الزاما به علت ترسشان نبود بلکه به علت آن بود که هنوز قصه آیهالله بر دلها مسلط بود، در حالی که قانون اساسی هنوز قصه نداشت.
به گمان من اعدامهای ۶۷ بهمانند شلیک به قلب قانون اساسی و پایان یافتن امکان خلق قصه برای آن بود.
درواقع نه در حضور و نه بعداز بنیانگذار، حاکمان، قانوناساسی را پیمان مقدسی ندانستند؛ پس هر جا به نفعشان بود از آن بهره بردند و هر جا نبود آن را تفسیر کردند و بنابراین ناموس قانون را ضایع کردند و راه تبدیل آن به یک قصه ملی را بستند. بهاینخاطر است که به گمانم از دل این قانون دیگر نمیتوان قصه جمعی دیگری برای آینده ایرانیان خلق کرد. هر چیزی که باورپذیری قصهاش زایل شود، مثل برندی است که اعتبارش را از دست بدهد، دیگر همان برند را نمیتوان بازسازی کرد.
هر گام حذفیِ پس از انقلاب، بخشی از قصه بنیانگذار را کمرنگ میکرد. قصه آیةالله وقتی دیگر باورپذیری خود را از دست داد که نسل نو متوجه شد که در قصه آیةالله، نقشی برای او دیده نشده و فرصتی برای آن که دنیای خودش را خلق کند به او داده نمیشود. این همان نقطهای بود که نسل نو فریاد زد: «اصلاح طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا».
اگر حاکمان در سالهای ۹۶ و ۹۸ گوش شنوایی داشتند، پیشازآنکه دیر شود، به فکر خلق قصهای تازه و باورپذیر برای خودشان و برای آینده ایران میافتادند.
حاکمان امروز اما هنوز میخواهند نسخههای جدیدی از قصه بنیانگذار را بازتولید کنند. بگذارید بیپرده بگویم: از این پس، و بویژه بعداز تحولات شام، دیگر هر قصهای که در آن اکثریت مردم ایران بازیگر نباشند، باورپذیر نخواهد بود و در نطفه شکست میخورد.
جمهوری اسلامی نمیتواند قصهای باورپذیر خلقکند که جنبش مهسا و خواستههای آن و بازیگران آن را نبیند؛ نمیتواند قصهای بنویسد که روشنفکران منتقد، زندانیان سیاسی، میلیونها ایرانی مهاجر، ایرانیان غیرشیعه و سایر حذف شدگان را نبیند؛ حتی نمیتواند در قصه خود براندازان و طرفداران سلطنت را نبیند.
قصه آینده ایران را همه ایرانیان با هم خواهند نوشت و جمهوری اسلامی اگر فرصتی داشته باشد فقط آن است که یک قصه فراگیر تازه و باورپذیر خلق کند که در آن امکان بازیگری و نقشآفرینی برای همه ایرانیان با هر زبان و مذهب و گرایش و اندیشه وجود داشته باشد.
جمهوری اسلامی در نقطه خطیری قرار گرفته است. میتواند انتخاب کند که سنواری عمل کند یا حسینی.
یحیی سنوار، بدون آن که رضایت مردم غزه را گرفته باشد، قصه خودش را به کل مردم غزه تحمیل کرد و آنان را گرفتار مصیبتی کرد که تا نسلها و حتی قرنها پیامدهایش هم برای فلسطینیان، هم برای مسلمانان منطقه خواهد ماند.
حسین (ع) اما چه کرد؟ شب عاشورا، یارانش را فراخواند و قصهی فردای خودش را برای آنان روایت کرد. آنگاه گفت هر کس میخواهد، بماند و در این قصه بازی کند، هر کس نمیخواهد، آزاد است و دیگر تعهدی به من ندارد. حسن (ع) نیز چنین کرد؛ وقتی دید امتش با قصه او همداستان نیستند، قصهاش را فرونهاد و صلح کرد. و پیش از او علی (ع) نیز به قول مرحوم مطهری، نشان داد که نخستین مسلمان لیبرال است؛ یعنی پس از شورای سقیفه و انتخاب نشدنش به خلافت، وقتی دید قصه او در میان اکثریت خریداری ندارد، تمکین کرد و با سه خلیفه همکاری کرد. وقتی هم که خلیفه شد آنگاه که دید در جنگ با معاویه، مردمان خودش تمایلی به ادامه بازی در قصه او را ندارند، صلح کرد.
راستی ما کیستیم؟ شیعه حسینی یا شیعه سنواری؟
✍محسن رنانی
«حکمرانی بیقصه» را اینجا بخوانید و بشنوید:
https://renani.net/sayings/lectures/governing-without-story/
@hooree🌹
قانون حجاب و فراز و فرود خاورمیانه
از عجایب خاورمیانه همین بس که "حجاب اجباری" در دهه ۱۹۶۰ میلادی آنقدر نامعمول بود که رئیس ناصر، رهبر کاریزماتیک مصر، میتوانست در جمعی بزرگ حجاب اجباری و رهبر اخوانالمسلمین را اینطور به سخره گیرد. شک ندارم که در ایران و حتی افغانستانِ دههٔ ۱۳۴۰ نیز حتی برای افراد مذهبی، حجاب اجباری خواستهای نامعقول و ناممکن مینمود.
این البته نتیجهٔ این واقعیت است که در دوران ورود خاورمیانه به عصر جدید در همهٔ کشورها قدرتهایی سکولار حاکم بودند. هنوز چند دهه مانده بود تا اخوانالمسلمین و مجاهدین و فداییان اسلام ظهور کنند — یعنی هنوز چند دهه مانده بود تا حسنالبنا و نواب، سیدقطب و شریعتی ظهور پیدا کنند. اما شد، آنچه ناممکن پنداشته میشد...
این روزها که بحث ابلاغ و اجرای قانون حجاب و عفاف ذهن جامعه را درگیر و مضطرب کرده، یاد این گفتگوی رئیس ناصر با مرشد اخوانالمسلمین افتادم.
قانونی نوشتهاند که هر بند آن شوکهکننده است. من نمیدانم انگیزهٔ واقعیِ پشت این قانون چیست، وقتی هر نظارهگر عاقلی میفهمد این قانون شهروندان را بسیار میآزارد. نمیدانم رقیبان سیاسی میخواهند زیر پای دولت جدید را سست کنند و نارضایتی ایجاد کنند تا بازی تکراریِ ناامیدسازی که در دور دوم روحانی رخ داد تکرار شود، یا قصد نهایی این است که دولت سوپرمن ماجرا شود و با مقاومت در برابر این قانون محبوبیت بخرد — واقعیت را بخواهید برایم اهمیتی هم ندارد قضیه چیست. ما نه سر پیازِ وفاقشانیم و نه تهِ پیازِ شقاقشان.
فقط هر چه هست من به اندازهٔ یک نفری که هستم، به اندازهٔ یک صدا، به عنوان یکی از مردهای ایرانی، در طرف خواهرانم میایستم و با قانونی که حقوق آنها را محدود کند و باعث آزار و اذیتشان باشد، مخالفت میکنم. رنج و نارضایتی در ایران زنانه–مردانه نیست؛ گرچه جای سر سوزنی تردید نیست که زنان همیشه با مشکلات و معضلاتی دستبهگریبان بودهاند که در مخیله منِ مرد نمیگنجد. اما مسئلهٔ حجاب و مسئلهٔ زنان بخشی از مسئلهٔ آزادیهای فردی است که تفکیک آن به زن و مرد، تضعیف آن است. زنان را آزار ندهید. همین چند سال پیش میخواستید با جبر و اجبار دکمه را به مانتو بازگردانید، خود مانتو پرید! زنان آزار میبینند، اما به هدفشان میرسند...
✍مهدی تدینی
@sokhanranihaa
@hooree🌹
6.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🕷 فیلترینگ، آسیب بزرگی به اخلاق و فرهنگ زده!
محمدعلی ابطحی در گفتوگو با محمدرضا یزدانپرست:
اینها، آخرین اتفاقاتی است که دارد میافتد. در تمام دنیا، فیلترینگ، ابهت دارد. در تمام دنیا، فیلترینگ "محدودیت" است، اما در ایران، "رفع" همه محدودیتهاست. دکمه کنار فیلتر، پورن است. دکمه بعدی ضدانقلاب است. رنسانس جامعه ایران، دارد خوب و آرام پیش میرود.
https://t.me/ravn100
@hooree🌹
بودن کنار چه افرادی سلامت روان ما را بهبود میبخشد؟
۱.وقتی در جمعشون هستی از خودت بودن لذت میبری
۲.کنار اونها نیازهای تو خودخواهانه و بزرگ به نظر نمیرسه
۳.هیچوقت پشیمان نمیشی از اینکه وقتت رو با اونها گذروندی و وقتی ازشون فاصله میگیری احساس بهتر و رو به رشدتری به زندگی داری
۴.کنارشون احساس امنیت میکنی و میدونی که میتونی در شرایط سخت بهشون تکیه کنی
۵.دوستات و خانوادت وقتی تو رو با اونها میبینن حس نمی کنن که داری نقش بازی میکنی
۶.صحبت کردن با اونها سخت نیست و ترسی برای گفتن حقیقت نداری
۷.تو رو به سمت و سوهای خطرناک و مسیرهای غلط نمیبرن
۸.اگر اشتباهی کنی بهت فرصت مجدد میدن و زود قضاوتت نمی کنند
۹.امانت دار و راستگو هستند و برای منافع کنارت نیستند
https://t.me/Hrman11
@hooree🌹