.
📰دکهی تیترخوانی
انتخابات ترکیه روی دکههای ایران
چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
#سواد_رسانه
#مهارت_رسانه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📌خنجر بر حنجر امنیت
✍ علی کردانی
سراوان، قم و سبزوار سه جنایتی بود که دو تن را به دیار باقی فرستاد؛ طلبهای که در ایستگاه اتوبوس، نزدیک بود از قطار دنیا پیاده شود.
میتوان اینگونه برداشت کرد که ماشه حوادث اخیر به سمت یک مثلث است؛ مثلثی که اضلاع آن ۱. حاکمیت ۲. اجرای طرح حجاب توسط نیروی انتظامی ۳. روحانیت نماد حاکمیت در ذهن بخشی از مردم. البته که وجیزه حاضر در رد یا تایید اتفاقات اخیر نیست بلکه در مقام تحلیل وقایع جامعه امروز است.
رسانههای بیرونی و تصمیمات اشتباه اندرونی سبب میشود که آتش به جان این مثلث بیفتد و برخی افراد جامعه درباره آن تنها عصبانیت بروز بدهد؛ اما نااهلانی میخواهند سه ضلع آن را حذف کنند. رسانههای بیگانه، با انگارهی آزادی دختران-پسران و القای سد بودن مثلث، پروژه ناامنی ایران را دنبال میکنند.
در چنین فضایی اتفاقاتی مانند ریختن سطل ماست بر سر خانمها، زیر گرفتن روحانیت، حمل چاقو و حمله با آن و ضربوشتم آمران به معروف که در متن جامعه شکل گرفت، نشان از هرجومرج اجتماعی دارد؛ هرجومرجی که آرامش جامعه را هدف گرفته و ظرفیت آشوبهای خیابانی خواهد داشت. در این شرایط حساس، تصمیمهای مسئولان ثباتدهنده یا تحریککننده خواهد بود؛ اما مهمتر از آن حضور فعال «فهم اجتماعی» است؛ فهم اجتماعی سپری در برابر خنجر ناامنی است.
اما فهم اجتماعی چیست؟ و متوجه چه کسانی است و چگونه سدی بر خواستههای بیگانگان میشود؟ فهم اجتماعی «رفتار عاقلانه ملی» است؛ در این اندیشه، فرد فردِ جامعه اتفاقات را پیشبینی میکنند و از هر گونه رفتار منجر به دوقطبیسازی پرهیز کرده و رفتار خود را با آرامش و مدارا تنظیم میکنند. بر اساس این تئوری، قرار بر این نیست که برای امر به معروف دست به هر کاری زد و موقعیت محیطی ارتکاب را نادیده گرفت تا مورد ضربوشتم واقع شد یا عدهای دیگر برای رسیدن به هوسهای شخصی هموطنان را کتک و چاقو بزنند.
لازمه ایجاد تحول، آرامش اجتماعی است. برای جلوگیری از زشتیها، اگر دیدگاه منطق و تدبیر را زیر سوال ببریم، نه تنها زشتیها را نمیزداییم بلکه آرامش را نیز از دست میدهیم؛ بنابراین تحولات مثبت اجتماعی در سایه آرامش محیطی و روانی یک جامعه صورت میگیرد.
#تحلیلی
#جامعه_امروز
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#حلقه_متن_خوانی|#مدرسه_فکرت
✅ حلقه کتابخوانیِ مدرسه فکرت
▪️مدرسهی علوم انسانی و اسلامی فکرت در نظر دارد با برگزاری سلسله حلقههای کتابخوانی به شیوهی تحلیلی، به بازخوانی متون متفکران بزرگ اسلامی بپردازد.
▪️ در اولین حلقه، کتاب طرح کلی اندیشهی اسلامی در قرآن را همراه استاد نجف لکزایی در ۹ جلسهی ۹۰ دقیقهای بازخوانی خواهیم کرد.
▪️جلسات به صورت حضوری(در قم) و آنلاین(در بستر اسکای روم و ایتا) برگزار میشود.
جهت ثبتنام و شرکت به آیدی زیر پیام دهید.
@fatemedadashi
@danial_basir
⏰ چهارشنبهها (۳ ، ۱۰، ۱۷، ۳۱ خرداد - ۷، ۲۱ تیر - ۱۱، ۱۸، ۲۵ مرداد) ساعت ۸ - ۱۰ صبح
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
وبگاه | ایتا | اینستاگرام | تلگرام
🔻مقایسه حج قبل و بعد انقلاب
✍️ محسن مهدیان
یکی می گفت چرا ما فکر می کنیم دین بعد از انقلاب بروز کرده است؟ مگر قبل از انقلاب اسلام نداشتیم؟ مگر مردم قبل از انقلاب دیندار نبودند؟ مگر اسلام بعد از انقلاب اسلام جدید است؟
این سوال مهمی است. پاسخ هم یک خطه نیست. واقعیت اینست که اسلام بعد از انقلاب، هم همان اسلام است و هم نیست. همان اسلام است چون انقلاب اساسا بروز و تحقق دینداری است. همان اسلام. همان که میراث هزار سال تلاش علمی و عملی انبیا و اولیاست. اما همان نیست، چون ظرفیت های روی زمین مانده دین با انقلاب احیا شده است. یک نمونه؛ حج.
حج قبل از انقلاب فراتر از نماز و طواف و سعی و حضور در مشاعر نبود. اما یکباره همین حج بعد از انقلاب تبدیل شد به کانون برائت از مشرکین. به یکباره حضرت امام حج را ارتقا دادند تا تحول سیاسی و اخلاقی در عالم.
اساسا هنر امام همین بود. احیای ظرفیت های دین. تنها نیز در حج منحصر نبود. نماز و روزه نیز چنین بود. به یکباره نماز از خلوت در محراب تبدیل شد به آئینی جمعی که ثمرات اجتماعی و سیاسی دارد. اشک و ندبه و روضه را از هیات امتداد داد به قیام و ظلم ستیزی. همدلی را از همسایه داری تبدیل کرد به یاری مستضعفین عالم. ظلم ستیزی را از ایستادن مقابل بچه لات محله تبدیل کرد به استکبار ستیزی و ایستادن مقابل اوباش جهانی. دین بود؛ اما انقلاب همین دین را ارتقا داد. ظرفیت هایش را شناخت و سر دست گرفت.
هنر انقلاب خمینی این بود که توحید را از یک عنوان بی اتصال به زندگی روزمره انسان ها تبدیل کرد به یک نقطه کانونی در همه ابعاد زندگی بشری. قرآن را از سر طاقچه و صندوقچه بیرون کشید و به نظام نامه برنامه ریزی سیاسی و اجتماعی تبدیل کرد.
هرچند هنوز تا بروز حداکثری دین تاسرحد زندگی مسلمانی راه بسیار است اما تحول و حرکت در همین راستاست.
با این نگاه سخنان رهبری انقلاب در جمع کارگزاران حج را مرور کنید.
اساس سخنان رهبری انقلاب تاکید بر این است که حج فراخونی برای تمدن سازی است. می فرمایند نام حج می آید جوان ایرانی باید یاد ظلم ستیزی جهانی بیافتد. دقت کنیم که این بار کردن بر حج نیست. یک حج نداریم و یک ظلم ستزی در حج. این هویت حج است. عصاره حج است. حج همین است.
قبل انقلاب حج مان نیز مانند نماز و روزه و اشک و مناجات مان ناتمام بود. انقلاب همین ها را ارتقا بخشید. لذا رهبر انقلاب می فرمایند: «یکی از افتخارات جمهوری اسلامی این است که ظرفیت حج را شناساند. می فرمایند قبل از انقلاب توجهی به این ظرفیت ها نبود. نه مردم توجه داشتند و نه حتی ما عمامه به سرها. این ها را انقلاب به ما یاد داد»
و اما
کسری امروز همین است. هنوز نتوانستیم به جهت فرهنگی چنان کنیم که وقتی نام حج و نماز و روزه و مناجات و اعتکاف و غیره می آید وجه تمدن سازی آن جلوه کند. این نیز کم کاری خیلی هاست. از جمله حوزه علمیه و آموزش وپرورش و رسانه و غیره.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
حاشیه نگاری در نمایشگاه کتاب
✍️ محمد رضا حدادپور جهرمی
این بنرها👆تازه در نمایشگاه کتاب تهران نصب شده است.
این بنرها بعلاوه تعداد قابل توجهی خانم آموزشدیده و باکلاس و مودب برای تذکر دوستانه به خانمهای بیحجاب
و همچنین تابلوی بحثهای آزاد در خصوص حجاب که عجیب به دلم نشست و احساس بسیار خوبی به آدم منتقل میکرد
کارهای خوب و حسابشدهای بود که امسال در نمایشگاه کتاب شاهد بودیم.
وقتی وسط نمايشگاه راه میرفتم، برخورد چند دخترخانم جوان که ناهی از منکر بودند، نظرم را جلب کرد. جوری با دو تا دخترخانم بیحجاب تذکر دادند که انگار سالها با آنها دوست بودند.
خدا حفظشون کنه
دم متولیان این مسئله گرم🌹
#کتاب
#نمایشگاه_کتاب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#چهارشنبه_های_امام_رضایی
💠 گشایش امور خانواده
✍ #جواد_رستمی
امام رضا علیه السلام فرمودند صاحب النعمه یجب ان یوسع علی عیاله
توانگر باید برای خانواده خود گشاده دست باشد.(تحف العقول ص۴۴۲)
مرد یا کسی که سرپرست رزق و روزی و خرج و مخارج زندگی خانواده است باید نسبت به آنها گشاده دست بوده و در تامین نیاز و احتیاج آنها آسان بگیرد.
این حد از رفتار، میانه روی بین سختگیری و خساست و نیز خرج های بی مورد و اصراف گونه و به اصطلاح ولخرجی است که هر دو سوی آن از نگاه دین مذموم و ناپسند است.
تلاش برای آسایش اهل وعیال از نگاه خداوند پنهان نمی ماند و رفتار مناسب طبق فرمایش امام رضا(ع) برکت و راحتی و آسانی در رسیدن به رزق و روزی که مقدر انسان است را در پی خواهد داشت.
#اهل_قلم
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🌺🌺🌺🌺
میخواست که در سینه توان داشته باشد
با عشق همیشه ضربان داشته باشد
موسی در این خانه نشسته ست که شاید
یک گوشه ی این خانه امان داشته باشد
نیل از سر انگشت تو جاریست که باید
این رود به دستت جریان داشته باشد
آورده نسیم نفست شور محبت
تا بیرق توحید تکان داشته باشد
بر دامن تو دست توسل زده عیسی
بیچاره گدا آمده نان داشته باشد
با نام علی جان به روی کعبه نوشتند
باید برسی تا که اذان داشته باشد
زهراست پریشان تو یا منتظَر عشق
حیف است نگاهی نگران داشته باشد
#علی_رضوانی
#مدح_امام_زمان
@shaeranehowzavi