✅دوستان گرامی وهمراهان عزیز
ان شالله روزهای دوشنبه سرسفره نهج البلاغه می نشینیم کلام مولا علی ع را باهم میخوانیم وپیش میرویم
امیدواریم مورد عنایت حضرت علی ع قرار بگیریم
#نهج البلاغه
https://eitaa.com/howzeh1399
الْعَجْزُ آفَةٌ:
ناتوانی آفت است.
عجز،هرگونه ناتوانى علمى، جسمى، اقتصادى و فکرى را شامل مى شود،
انسان عاجز، ذلیل و بى مقدار است به همین دلیل اسلام مى گوید: بکوشید و هرگونه عجز را از خود دور سازید و با قدرت و قوت به اهداف مالى و معنوى خود برسید.
وَالصَّبْرُ شَجَاعَةٌ:
نمونه کامل این سخن همان است که امیر مؤمنان على(ع) درصدراسلام از پیغمبر و یاران باوفایش تجربه کرده بودند.
اگر این شکیبایى شجاعانه مسلمانان صدر اول در دوران محاصره شعب ابى طالب و هجرت به حبشه و سپس هجرت به سوى مدینه و بعد از آن حضور در میدان هاى جنگ بدر، خیبر، خندق و حنین نبود امروز آیینى به نام اسلام بر بخش عظیمى از جهان سایه نیفکنده بود.
مسلمانان هم در برابر خواسته هاى دل استقامت و صبر نشان دادند، هم در مسیر اطاعت پروردگار و هم در مقابل مصائب و مشکلات پى در پى.
وَالزُّهْدُ ثَرْوَةٌ:
زهد ثروت است.
زهد همان بى اعتنایى به زرق و برق دنیا و مال و منال و شهرت است. زاهد کسى نیست که فاقد این امور باشد بلکه کسى است که دلبسته این امور نباشد، خواه آن را داشته باشد یا نه! بلکه مى توان گفت: زاهدان از ثروتمندان غنى ترند، چرا که ثروتمندان از یک سو باید پیوسته ثروت خود را حساب و کتاب کنند و از سوى دیگر مراقب باشند سارق و دشمنى آن را از دست آنها نگیرد در حالى که زاهدان از همه اینها بى نیازند.این قسمت اشاره به این است که انسان از ثروت،چیزى جز بى نیازى مى خواهد؟ خیر
و آدم زاهدِ قانع، از همه خلق بى نیاز است...
الْوَرَعُ جُنَّة:
تقوا و پرهیزگارى سپرى است (در برابر گناهان،خطرات شیطان و هواى نفس)
این فضیلت انسانى از حالت خداترسى باطنى سرچشمه مى گیرد که انسان چون در برابر او گناهى ظاهر شود سدى در میان او و گناه ایجاد کند.
تعبیر به «جنة» تعبیر جالبى است، زیرا سپر وسیله اى دفاعى در مقابل آماج تیرهاى دشمن یا شمشیرها و نیزه هاست گویا هواى نفس و شیطان پیوسته قلب انسان را هدف تیرهاى خود قرار مى دهد و انسان با ورع به وسیله این سپر مى تواند از آزار آنها در امان بماند.
وَنِعْمَ الْقَرِینُ الرِّضَى
رضایت و خشنودى (از تقدیرات الهى) بهترین همنشین است.
همنشین خوب کسى است که به انسان آرامش بخشد و او را از بى تابى در برابر مشکلات باز دارد و در او روح امید بدمد و تمام این آثار در راضى بودن به قضاى الهى است.
البته این بدان معنا نیست که انسان در برابر هر حادثه اى تسلیم شود، بلکه به این معناست که تمام کوشش خود را براى پیروزى بر مشکلات به کار گیرد، ولى اگر حوادثى خارج از حیطه قدرت او رخ دهد در برابر آن راضى باشد و زبان به ناشکرى نگشاید و جزع و بى تابى نکند.
🏴زندگی جهادی حضرت زهرا (س)
✍ #رهبر_انقلاب: «زندگی جهادی فاطمهی زهرا بسیار عظیم و بینظیر است. امّا مقام معنوی این بزرگوار، نسبت به مقام جهادی او، باز به مراتب بالاتر است.»
۱۳۶۸/۱۰/۲۶