در دعاي سوم، امام سجاد ضمن نثار درود و سلام بر ملائكه، مطالب مهمي را پيرامون اين دسته از مخلوقات الهي بيان مي كنند. كه از مهم ترين مباحثي است كه در جهان بيني دقيق الهي و مكتب انبيا عليهم السلام مورد توجه و عنايت قرار گرفته است.
در اين جهان بيني، ماموران الهي دست اندركار اداره عالم مي باشند. در منابع ديني آمده است كه فرود آمدن هر قطره باران به وسيله ملكي از ملائكه الله روي مي دهد؛ يعني آن ملك آن قطره از ابر جدا شده را به زمين مي رساند. البته ما از اين ملائكه به نيروي جاذبه تعبير مي كنيم. ولي به هر صورت، اين نيروست كه يكايك قطرات باران را به طرف زمين هدايت مي كند، زيرا در غير اين صورت آن قطرات در فضا معلق مي ماندند.
بدين ترتيب، از كوچك ترين كارها كه فرود آمدن قطره اي باران است تا كلان ترين كارها كه عبارت از وحي بر انبيا و آوردن شريعت ها و قيام قيامت و بر هم خوردن نظام عالم و بر پاشدن مردگان از عالم قبور و ... باشد، جملگي توسط مدبرات امر و ملائكه موكل انجام مي شود و اسلام نيز اين امور را به ايشان نسبت داده است.
امام سجاد(ع) در دعای سوم صحیفه بر خستگیناپذیری و سستنشدن فرشتگان در تسبیح خداوند، خضوع و خشوع آنان در برابر خدا و کوتاهی نکردن آنان در انجام دستورت الهی اشاره کرده و آنان را حاملان وحی و درودفرستندگان بر بهشتیان معرفی کرده است.
https://eitaa.com/howzeh1399
آیت_الله_حائری_شیرازی✍
دختر ایشان: تابستان ۵ سال پیش که آن موقع پسر من ۱۲ ساله بود و تا به حال بدون مادرش و پدرش جایی نمانده بود، پدرم به من گفتند که اجازه بده یک ماه پیش من باشد. گفتم اختیار ما دست شما است. ... همان لحظه که من پسرم را پیش آنها گذاشتم، اینها میخواستند با ماشین به سمت تهران بروند.
پسر من را جلو نشاندند و گفتند که الان آقا صدرا همراه ما هستند، حساب و کتاب این چند وقت ما هم دست آقا صدرا است. آن مبلغ مالیای را هم که داشتند به او داد و گفت این دست تو باشد. ما هر وقت خواستیم خرید کنیم از تو پول میگیریم. یعنی از همان اول کار که بچهی ۱۲ ساله را پیش خودشان گرفتند، به او مسئولیت دادند.💪
نوجوان بیشترین چیزی که نیاز دارد احساس بزرگسال شدن است. این حس را کاملاً به او دادند ... بعد صحبت میکردند. حالا به نظر شما کجا ضرورت دارد خرج کنیم؟ این را بگیریم یا نگیریم؟ اگر تو صلاح میدانی ما میگیریم. اگر تو صلاح ندانی نمیگیریم. این صحبتهایی که بین آنها میشد خیلی برای رشد شخصیتی پسر من موثر بود.😊
#تربیت_فرزند
#سبک_زندگی_اسلامی
سلیمان بن رزین :
غلام امام حسین(ع) و سفیر ایشان به سوی اشراف بصره بود. پس از آنکه نامه امام به دست ابن زیاد افتاد، دستور داد سلیمان را به شهادت رساندند. او نخستین شهید قیام امام حسین(ع) به شمار میآید.
امام حسین(ع) هنگامی که در مکه اقامت داشتند، سلیمان را با نامهای به بصره فرستادند.
نامه امام خطاب به روسای پنجگانه و اشراف بصره بود که عبارت بودند از: «مالک بن مسمع بکری»، «احنف بن قیس تمیمی»، «منذر بن جارود عبدی»، «مسعود بن عمرو ازدی»، «قیس بن هیثم» و «عمرو بن عبیدالله بن معمر». نامه امام خطاب به این پنج نفر، تنها یک نسخه بود.
چهار نفر از این اشراف، خبر رسیدن نامه امام را پنهان کردند ولی منذر بن جارود (که پدر زن عبیدالله بن زیاد حاکم بصره بود) از ترس اینکه این نامه دسیسه ابن زیاد باشد، نامه و نامهرسان را نزد او آورد. ابن زیاد که میخواست روز بعد به کوفه برود، نامه را خواند و دستور داد سلیمان را گردن زدند.و بنا بر نقلی بهدار آویختند.
نام او و قاتلش در زیارت ناحیه مقدسه (غیر مشهور) آمده است: «السَّلامُ عَلی سُلَیمانَ مَوْلَی الْحُسَینِ بْنِ أمیرِالمؤمنینَ وَ لَعَنَ اللَّهُ قاتِلَهُ سُلَیمانَ بْنَ عَوْفِ الْحَضْرَمِی».
منبع:ویکی شیعه
https://eitaa.com/howzeh1399
منزل سیزدهم :موصل
موصل نقطه وصل چند شاخه دجله است و همین است که موصل نامیده شده است .وقتی نامه ی حاملان سربه حاکم کوفه رسید که در آن نوشته بود سر حسین همراه ماست .حاکم دستور داد تا به مردم اطلاع دهند و شهر را بیارایند. مردم از هر سو گرد آمدند و می پرسیدند چه شده است؟ گفتند: این سر کسی است که بر حاکم- یزید -قیام کرده است یکی از مردم شهر که ماجرا را می دانست و اعلام کرد : ای گروه مومنان! وای برشما، میدانید این سر کیست؟ این سر فرزند فاطمه، دختر پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم است که او را در کربلا کشته اند و اکنون نزد یزید می برند.
در این هنگام سه هزار نفر از اوس و خزرج جمع شدندو تصمیم گرفتند بجنگندو سر حسین علیه السلام را از حاملان بگیرند و در شهرشان دفع کنند و در قیامت در پیشگاه رسول خدا و فاطمه زهرا سلام الله علیها سرفراز باشند .
همین که فرماندهان و حاملان سر شنیدند به شهر وارد نشدند.
منزل چهاردهم: تل اعفر(تلعفر )
تا اعفر در سمت چپ موصل و نزدیک کوه سنجار بوده است کاروان به این نقطه رسید ولی از آن گذشت وبه سمت سنجار رفت.
منزل پانزدهم: سنجار
منطقهای سرسبز پرجمعیت با چشمههای فراوان بود که درختان زیتون انار گردو و بادام آن را در برگرفته بود این شهر قبل از سلجوقیان بوده است.
سِنجار منطقه ی کوهستانی بود، کاروان از این نقطه نیز گذشته است.
https://eitaa.com/howzeh1399